6. maj 2005

Mogens Camre: “Man kunne jo være i tvivl om, hvem der vinder.”

Fra gårsdagens Berlingske Tidende, et godt læserbrev af Mogens Camre om SR-historikernes syn på samarbejdspolitikken og et bud på baggrunden for samme. Et citat fra Anders Fogh Rasmussen har jo ret:

“De pågældende historikeres angreb kan kun tolkes på én måde: de ville have været på samarbejdspolitikernes og landsforrædernes side, hvis de havde levet under krigen. De ville, som Morten Albæk (kommentaren »Dø om så det gælder« 3. maj) have regnet på, hvem der mon ville vinde, og de ville være kommet til den forkerte konklusion, at Hitler havde de bedste chancer. Det må forekomme dem af os, der tror på demokratiet og friheden, ganske foruroligende, at Albæk kan have så lidt forståelse for, at et styre som Hitlers på forhånd var dømt til undergang. Men endnu værre er det gustne overlæg. »Det er ikke til at kende vennerne fra fjenderne, når man ikke ved, hvordan det ender«, som Kulsoen siger i Preben Harris’ udgave af »Gøngehøvdingen«… Måske handler kritikken af statsministeren om noget helt andet. Måske mener de overvejende venstreorienterede historikere, at nutidens indsats mod de islamistiske diktaturer er forkert. De vil hellere føre samarbejdspolitik. Man kunne jo være i tvivl om, hvem der vinder.

Oploadet Kl. 18:20 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper