7. maj 2005

P1 en tilfældig lørdag i maj

Idag forsøgte jeg mig to gange med lidt P1-lytning, og vanen tro blev jeg hårdt straffet.

Da jeg tændte radioen lidt i 9 i morges, var der et program igang kaldet Eksistens hvor religionshistoriker Mikael Rothstein var igang med at messe en monolog vi hele tre gange i denne uge har hørt fra Klaus Rothstein. Her kunne man eksempelvis høre at “masser af konservative amerikaner mener at George Bush er vejledt af Helligånden”. Umiddelbart efter lød samme type lyrik fra teologen Camilla Sløk som mente at en “lille men meget aktiv gruppe af kristne fundamentalister… – folk fra Dansk Folkeparti” havde kuppet det kulturkristne Danmark.

Lidt over 14 i eftermiddags forsøgte jeg mig igen. Denne gang var der et magasinprogrammet Slaraffenland omhandlende Mjølnerparken og et integrationsprojekt. Historien var ikke ny, men er sjældent blevet leveret mere apologetisk. Projektet havde otto rollemodeller – heraf syv etniske, som skulle få unge indvandrere i uddannelse og arbejde. Den ottende, en usædvanlig selvfed Kirsten Hede – talte om “det farverige Mjølnerparken” – og ikke et øje var tørt.

Det viste sig så at det ikke var lykkedes kvinden at finde en 2. generationsindvandrer at være rollemodel for, og hun måtte fra en etnisk kollega høre at unge indvandrere ikke tog hende seriøst. Hvorfor gjorde de så ikke det tænkte man – hvorefter kollegaen forklarede at “det er fordi du er dansker”. Minsanten om ikke Kirsten Hede fnisede over dette eklatante udslag af racisme.

Oploadet Kl. 19:43 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper