9. maj 2005

Richard Floridas danske disciple drømmer videre

I et indslag i dagens Orientering kan man høre at Den kreative klasse skal redde det danske velfærdssamfund, foranlediget af et nyt dansk forskningsprojekt baseret på Richard Floridas ønsketænkning. Projektet ledes af Mark Lorentzen fra Handelshøjskolen i København, og tror man han er uvildig – så kan jeg henkastet oplyse at han skrev forordet til den danske udgave af bogen.

Interessekonflikt – nej da. Orientering er jo ikke ligefrem programmet hvor man går kritisk til meningsfæller. Karen Hjulmand holdt mikrofonen, og redaktionen glemte naturligvis ikke at linke til Floridas hjemmeside. Hvorfor ikke gå hele vejen, og linke til Det Radikale Venstres potpourri af plusord i Det kreative Danmark [pdf, 63 s.]

Opdate 10/5-05: Marianne Jelved og Elsebeth Gerner Nielsen i Jyllands-Posten: “Vi gør i den sammenhæng opmærksom på, at det ikke bare er vejret og skattetrykket, som afholder kreative indere og østeuropæere fra at vælge Danmark som deres nye arbejdsområde…”.

Opdate 10/5-05: Berlingske Tidende: “Bogen omfatter bl.a. et »globalt kreativitets-indeks«, hvor alle fem nordiske lande er at finde på top ti. Sverige er endda på førstepladsen, og finnerne nummer tre. Danmark lander på en sjetteplads.”.

Oploadet Kl. 19:41 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

7 Comments »

 1. Er Florida helt galt på den? Er det ikke nærmest en truisme han bringer til torvs, der så er blevet trykt i neon i seneste tid; at et samfund i den kapitalistiske verden af i dag i høj grad må forlade sig på iderige mennesker indenfor alle brancher?

  Kommentar by Mr. Punch — 9. maj 2005 @ 22:20

 2. http://www.berlingske.dk/kronikker:aid=355564/

  Apropros artikler i Berlingske, så rammer denne kronik plet og afslører “Den Kreative Klasse”’s sande identitet: latterlige, uproduktive og dybt afhængige af statsstøtte.

  Kommentar by Anti-Lars — 9. maj 2005 @ 23:02

 3. Jeg kan godt li artiklen anti-Lars. Her tales om projektarbejde som grundlaget i et institut – og så nævner man lige som eksempel Niels Bohr. Han har aldrig lavet det der kaldes projektarbejde – han var ligesom alle de andre store genier en person der arbejdede med det han ville, helt uafhængigt af hvad andre måtte mene om det! Problemet med projektarbejde er jo at man KUN kan arbejde med noget som alle i gruppen grundlæggende er enige i rent teoretisk, mens nye svært tænkelig tanker let bliver henvist til skammekrogen!
  At folk som Florida siges at tænke kreativt er sandt, men det skal naturligvis forstås på den ironiske måde!

  Kommentar by SortePlov — 10. maj 2005 @ 08:29

 4. Kreative mennesker der dem, der GØR noget kreativt. Radikale og socialistiske projektmagere SNAKKER om at gøre noget kreativt – og skal lige have nogle skattemillioner på forskud, så de kan gå rundt og snakke med og om hinanden på de dertil indrettede konferencecentre, inden de skal hjem på deres dertil indrettede luksuskontorer centralt i København og snakke videre.

  Plat og svindel, promoveret af en gammel skolelærer, der aldrig har lukket andet ud af munden end almindeligheder og cigaretrøg.

  Kommentar by Crass Børsting — 10. maj 2005 @ 10:54

 5. Til Mr. Punch

  Richard Floridas teser er skræddersyet efter IT-boomet, og har ikke meget sandhed – og da slet ikke i en dansk kontekst.

  Bedste debunking jeg har læst: http://www.uriasposten.net/index.php?p=1936

  Men ellers kan jeg anbefale en 40 siders artikel i senste nummer af Nomos. Klart det bedste som er skrevet på dansk om Florida.

  Men ellers en interesant kronik du linkede til… Jeg elsker bare ordet ‘Oplevelseskapital’:-)

  Kommentar by Kim Møller — 10. maj 2005 @ 11:31

 6. For en gammel mand, der i 40 år har arbejdet i og med Dansk erhvervsliv, er Floridas og de radikales idéer helt gakkede. Det vender jeg tilbage til.

  Dé Danske erhvervsvirksomheder, der giver os mad på bordet og værdighed i hverdagen, er alle startede af Danskere, af typen ægte iværksættere. Mennesker med dyb samhørighed med lokalsamfundet og vort land. Et typisk eksempel er Mads Clausen. Dansk, sønderjydsk, socialt engageret, opfinder, flittig, ansvarlig, beskeden og alt muligt andet godt. En diamentral modsætning til det letkøbte landsforræderros i det radikale venstre, til forskerne fra RUC og landsforræderne i folketinget.

  Jørgen Clausen gjorde klogt i at flytte faderens værk. Som den noble Mærsk Mc Kinney gjorde det. Men de er Danske. De redder os, også selv om vi spytter på Dem imens.

  Kig selv på listen over de virksomheder, der betaler vor velfærd. I spidsen for dem er Danske idéalister. Mennesker der elsker vort lille land så højt, at de lader sig bestjæle og overbeskide uden at rejse.

  Den største Dansker er Hr. Møller. Venlig, ydmyg og sit ansvar for selv Jelved og Helveg, Helved og Hel-svig meget bevidst.

  Det er indlysende, at ingen dygtige og kreative fremmede vil arbejde for os, for blot at blive overbeskidt og bestjålet. Højtuddannede betaler over 80% i skatter og afgifter.

  Danmark er færdig. Socialisternes store ønske er gået i opfyldelse, og Jelved har skønne drømme.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 10. maj 2005 @ 17:40

 7. Florida < - DRV -> Designerpolitik.

  Kommentar by Christian — 10. maj 2005 @ 21:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper