10. januar 2011

“Hun var på Palins dødsliste”, skrev Ekstra Bladet…

Lørdag skød 22-årige Jared Lee Loughner demokraten Gabrielle Giffords ved et valgmøde i Arizona. Det mest interessante er sådan set ikke at en blogger på venstreorienterede Daily Kos kort før mordforsøget omtalte hende som ‘Dead’, fordi hun efter hans mening var for konservativ. Nej, det interessante er gerningsmandens politiske baggrund, ikke mindst set i relation til mediernes letsindige analyser. Fra Hillbuzz, der har samlet indicierne.

(Debat om gerningsmanden på Catie Parkers Twitter-profil)

Intet, absolut intet, indikerer gerningsmanden var republikaner, endsige tilhørte højrefløjen, og derfor er det næsten surrealistisk, at se hvordan TV2 News natten til i dag kolporterer (venstreorienterede) Guardians fokus på ‘rightwing rhetoric’.

Herhjemme tager Ekstra Bladet prisen – Hun var på Palins dødsliste (af Jesper Hjorth; ikke online).

Tea Party-bevægelsens og Sarah Palins hadske kampagne mod præsident Obama, det demokratiske parti og den amerikanske venstre-fløj koster nu blod.

Uden at alt står klart omkring gerningsmandens baggrund er alle enige om, at den 22-årige Jared Lee Loughner kan have været inspireret af den ondskabsfulde politiske retorik, da han lørdag begik en massakre med 19 ofre under et politisk møde i Tucson, Arizona.

Her havde kongresmedlemmet Gabrielle Giffords stillet sig op på parkeringspladsen foran et lokalt supermarked for at tale med sine vælgere…. Den 40-årige kvinde, der bærer kælenavnet Gabby, var et hadeobjekt for højrefløjen.

Hun er tidligere republikaner, men repræsenterer nu på tredje periode det demokratiske parti i kongressen i Washington.

Specielt hendes støtte til præsident Obamas sundhedsreform, som skal sikre jævne amerikanere adgang til sygeforsikring, vakte raseri blandt de konservative, der står stærkt i Arizona.

Valgkampen op til midtvejsvalget i november var usædvanlig modbydelig i denne vestlige ørkenstat.

Sarah Palin placerede Gabby og to andre demokratiske kongresmedlemmer fra Arizona på en ‘dødsliste’ over 20 demokrater fra hele USA, som skulle nakkes politisk, fordi de var valgt i områder, hvor der var republikansk flertal ved præsidentvalget i 2008.”

Efterhånden som gerningsmandens identitet bundfælder sig i medierne, vil de i stigende grad omtale ham som uligevægtig og sindsyg. Så er det stadig muligt at tærske landhalm på Palins retorik. Hun og Teaparty-bevægelsen kritiseres blandt andet for nedenviste kort. Det til venstre, forstås. Det til højre er udarbejdet af Demokraterne og rettet mod Republikanerne.

(fokus-kort for henholdsvis højrefløj og venstrefløj; Pyjamasmedia)

Da Bush-bashingen var på sit højeste var opfordringer til mord, ikke noget de danske medier skrev om. Heller ikke selvom Bush flere gange blev forsøgt myrdet. Der findes sågar flere sange og film dedikeret til ‘mordet på Bush’. Helt uproblematisk.

At give Palin skylden for Arizona-skyderiet er absurd, og svarer til at give Helle Thorning-Schmidt et medansvar for et eventuelt overfald på Fogh: “Jeg kan slå Fogh!”, lød det op imod sidste folketingsvalg. “If they bring a knife to the fight we bring a gun.”, sagde Barack Obama for et par år siden.

Flere eksempler.

 • 10/1-11 JP Blogs, Claus Elholm: Terrorisme og retorikkens konsekvenser.
 • “Selvfølgelig er Sarah Palins ikke ansvarlig for massakren i Arizona. Men…”

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/21992/trackback

  31 Comments »

  1. Interessant. Glem dog ikke Sarah Palins landkort med sigtekorn. Vi har også meget nemt ved at glemme den hjemlige retorik. Efter en håndboldkamp for nylig sagde den ene af spillerne ” … hvis det er Norge, (i næste kamp) så er det Norge, vi smadrer,,,” – i det hele taget er medierne med til at køre alle uenigheder op til noget, det ikke er. EB er blandt de værste.
   Nu må vi se, om andre medier finder ud af, hvad Arizonaskytten er for en fyr, men vi kommer nok til at vente forgæves. Danske journalister foretrækker de nemme 0/1/0 løsninger.

   Kommentar by jonas — 10. januar 2011 @ 08:49

  2. Jonas:

   En række demokrater kørte med samme slags kort.

   Hvad forøvrigt med Helle Thornings “Jeg kan SLÅ Fogh”. Skal vi så have overskrifter med “Helle Thorning bag voldstrusler mod folkevalgt”?

   Kommentar by Henrik — 10. januar 2011 @ 16:13

  3. De sande højreorienterede sidder naturligvis derhjemme og koncentrerer sig om deres aktieporteføljer, mens de femtekolonnefolk, der angiveligt er højreorienterede men i virkeligheden arbejder for Stalins saliggørelse, går og snakker om den kommende borgerkrig.

   Kommentar by Scavenius — 10. januar 2011 @ 16:23

  4. De kammer helt over i deres angreb på Tea Party. Hvis de virkeligt ønskede at skade bevægelsen, så burde de vente til et tidspunkt hvor der var noget at komme efter.

   Kommentar by Happi-Nappy — 10. januar 2011 @ 16:52

  5. Et kig på historien kan bevise at alle republikanske præsidentkandidater af medierne er blevet bedømt til at være “for dumme til at blive præsidenter.”
   Den selvsamme karakteristik har sjældent ramt Demokraternes kandidater.

   Historien har dog også bevist, hvor ringe mange af Demokraterne har været når de kom til fadet, og hvor rimeligt gode “de dumme” har været.

   Det kan kun skyldes mediernes dagsorden og journalisternes forkærlighed for det de opfatter som retfærdighed.

   Hvis man ser lidt på de uhyrlige påstande der er slynget ud om Palin og hendes familie, se f.eks. dette: http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/01/er-feminismen-dd.html er det grotesk at f.eks. kvindebevægelsen ikke er stået frem for at forsvare en kvinde der vel står for alt det de lader som om de kæmper for, selvstændighed, karrierefokuseret, resultatorienteret mv. Men den går jo ikke for hun er jo på højrefløjen så derfor skal skytset rettes mod hende og det hun står for.

   Kommentar by synopsis-olsen — 10. januar 2011 @ 17:01

  6. -Off-topic:-

   interresant artikel på dr.dk og et program der måske er værd at se:

   http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/01/10/154732.htm

   -back on topic-
   :)

   Kommentar by Peder Jensen — 10. januar 2011 @ 17:19

  7. Jeg så overskriften og studsede noget over den bramfrie udmelding. En ledende politiker bag drabstrusler? Hvor hysterisk kan det blive?

   Kommentar by Høgsbro — 10. januar 2011 @ 18:11

  8. Jeg har beskæftiget mig med marketing i mere end 30 år. Vi bruger næsten kver dag begrebet Målgruppe, som er dem er reklame eller et produkte henvender sig til. Det er dansk for Target Group, som vi også nærmest bruger i flæng og overfor udenlandske kunder. Vi har mange målgrupper f.eks for computerspilm, sodavand og smart phones og sågar for politiske budskaber. Men v har aldrig overvejet at skyde nogen af dem. Ekstrabladets problem kan efter min mening henføres til den dårlige engelskundervisning i folkeskolen og videre åbenbart på journalisthøjskolen? Selv Barack Obama har ‘Target Groups’ for sin kommunikation, men han skyder dem ikke med skydevåben, selvfølgelig :)

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. januar 2011 @ 18:53

  9. Hvad angår retoriken bl.a. her i landet, så erindrer jeg hvor forbavset jeg blev over socialdemokraternes MOGENS LYKKETOFT, der som en af de første indledte med anvendelsen af en nedrig og beskridt sprogbrug!

   Det er fra venstrefløjen den beskidte sproganvendelse oprindeligt stammer.

   Og LYKKETOFTs beskidte mund fik i hvert fald mig til at beslutte, at jeg aldrig nogensinde ville stemme på et parti der føre en sådan sproganvendelse!

   Det er ifølge min opfattelsen manglen på Pli og Dannelse der får folk til at tale sådan og tidligere, i min opvækst, karakteriserede dette netop uuddannede og udannede folk.

   Men det er nok ikke moderne og i den henseende er jeg ved at være et fortidslevn.

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. januar 2011 @ 18:58

  10. Den unge attentatmand med det lange, krøllede hår så også venstreorienteret ud?
   http://www.independent.co.uk/news/world/americas/jared-lee-loughner-a-young-man-who-lost-his-way-and-left-a-tragic-mark-on-his-country-2180272.html
   http://www.ordinary-gentlemen.com/blog/2011/01/08/rep-gabrielle-giffords-shot-at-tucson-rally/

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. januar 2011 @ 19:38

  11. De fordomsfulde danske medier, kunne også have valgt at gøre denne beskrivelse af attentatmanden til indgang for historien: “The videos he uploaded to YouTube on 15 December, two weeks after purchasing his Glock from the local gun shop, tell a mixed story. He cited both Mein Kampf and The Communist manifesto as favourite books, and the attack may have had an anti-Semitic motive, since Giffords is a prominent figure in the Jewish community.”

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 10. januar 2011 @ 19:49

  12. The Full Monty af venstreorienteret vold. Eller noget der ligner det.

   Kommentar by jdm — 10. januar 2011 @ 20:07

  13. Jeg erindrer hvordan Niels Lindvig (i DRs Orientering)ytrede forargelse over, at nogen fra “den-fundamentalistiske-kristne-højrefløj” havde portræteret Buraq Hussein Obama – i alle MSM kaldet Præsident Barack Obama med Hitler-overskæg. En øvelse, enhver der fulgte bare lidt med ville have konstateret, venstrefløjen ikke så sig for god til – lige fra George Soros` beskyldninger om den repubikanske George Bush regerings “naziretorik” til gadeplans demonstranter plakater portrætterende Bush med Hitler overskæg.

   Samme venstrefløj, der jo altid råber og skriger om “demokrati” og “folket” og om at “få indflydelse på sin situation” – har det mildest talt svært med Teaparty-bevægelsen. Rent hykleri. Derfor kommer dette skyderi som en gave fra himlen. En død køn pige født på 9-11, en halvdød Demokrat.

   Årsagen ifgl. de venstreorienterede er den hadefulde retorik – som de naturligvis ikke selv har bidraget til.

   Løsningen – indskrænk ytringsfriheden – af hensyn til det fælles bedste.

   Naturligvis.

   Kommentar by Limewoody — 10. januar 2011 @ 20:15

  14. Selv Gyldendals engelsk-dansk årgang 87′ nævner at reload også kan betyde, at sætte ny film i.

   Kommentar by Anonym — 10. januar 2011 @ 20:19

  15. Samme venstrefløj, der jo altid råber og skriger om “demokrati” og “folket” og om at “få indflydelse på sin situation” – har det mildest talt svært med Teaparty-bevægelsen. Rent hykleri. Derfor kommer dette skyderi som en gave fra himlen. En død køn pige født på 9-11, en halvdød Demokrat.

   Årsagen ifgl. de venstreorienterede er den hadefulde retorik – som de naturligvis ikke selv har bidraget til.

   Løsningen – indskrænk ytringsfriheden – af hensyn til det fælles bedste.

   Naturligvis.

   Kommentar by Limewoody — 10. januar 2011 @ 20:48

  16. Anonym:

   For ikke at sige genstartet i computersprog…

   Kommentar by Henrik — 10. januar 2011 @ 22:55

  17. “Hun var på Palins dødsliste (af Jesper Hjorth)”

   Eneste rationelle forklaring paa denne saakaldte jounalist.

   1. En typisk mindrebegavet MSM left-wing Palinhader.

   2. Han betragter læserne som rene idioter.

   3. Han er fuldstændig ukendt med det engelske sprogbrug i USA.

   4. En kombinering af de første tre.

   Interessant, næsten latterligt, at sammenligne MSM dækningen af dette massemord med Fort Hood skydningen, hvor MSM (og Obama) opfordrede folk til ikke at “jump to conclusions” om gerningsmandens motiver efter at han havde raabt “Allahu-Akbar” medens han skød sine kammerater ned.

   Kommentar by marius — 10. januar 2011 @ 23:37

  18. Nu bliver det spændende at se, hvor lang tid MSM holder liv i historien. Jeg gætter på lang tid, for den kan bruges til lidt Palinbashing. Husker også tydeligt, hvordan Fort Hood skyderiet hurtigt blev glemt, og det havde i hvert fald intet med Islam at gøre.
   Tror historien kørte 2 dage, med ganske korte indslag. Der måtte man heller ikke drage nogle konklusioner, i den her sag har man allerede erklæret gerningsmanden glødende republikaner og givet Sarah Palin skylden for det hele.
   Man ved snart ikke, om man skal le eller græde over mediernes niveau. Heldigvis har jeg gennemskuet dem, men hvor mange har det. Frygter lidt, at der er mange, der æder deres løgne råt.

   Kommentar by Ciska — 10. januar 2011 @ 23:59

  19. Endnu en kedelig villet misforståelse, sakset fra Wired.com. Forfærdeligt site!

   Kommentar by Scavenius — 11. januar 2011 @ 00:07

  20. DR og TV2´s dækning af sagen giver mig kvalme… mage til ubalanceret lort og højrefløjs-bashing er sjældent set!

   Denne åbenlyse tilsvining af Tea party og deres supportere kan jo ligefrem motivere svage sjæle til vold… No offence.

   Men sådan er der jo så meget…

   Kommentar by Ab initio — 11. januar 2011 @ 01:27

  21. Ikke at forglemme: Disse frygtelige ting ville aldrig være sket i et samfund, hvor hver anden ærlige, arbejdssomme og stræbsomme bedsteborger bar våben.

   Kommentar by Scavenius — 11. januar 2011 @ 01:49

  22. Er bange at dettte kan blir B. Hussain Obambi’s KIROV MOMENT: Hysteriet startede igår med minuts stilhed i Hvide Hus, med Michelle i sidste Toledo-skrud ved hans side, flagene BEORDERT på halv mast i hele USA, mørke trusler om nye strenge love og tvungen internet-registrering.
   Ligesom Onkel Joe Stalin udnyttede Kirovs mord i Skt.Petersburg/Leningrad til styrkelse of hans greb om Soviet-Rusland, så vil BHO bruge denne tragædie på bedste Chicago manér – som hans tidligere rådgiver David Axelrod sagde – “man skal ikke lade en god krise ligge uudnyttet“.
   At lægge skylden, som man gjorde med det samme i MSM og i NYT på Tea Party er grotesk: Disse lovlydige borgere er bare instinktiv imod socialisme sluset ind ad bagdøren – bl.a. til Glenn Becks 9/12 demo i Washington udtale US Park-væsen at de ALDRIG har haft pænere demo: disse Tea Partiers bragte sække med og ryddede op efer sig! Dette er revolutionære efter min gusto, ikke idiotiske tilbedere af lystmorderen Che og hans Judas, levende lig Fidel!

   Kommentar by Oldo — 11. januar 2011 @ 04:07

  23. Kan ikke ikke sove: syntes der var noget forkert med ovennvnt.citat: det var ikke D.Axelrod, men anden fra Obambis Chicago crew: “Rahm Emmanuel would say, you must “never let a crisis go to waste.”
   Mer foruroligende, igen med minder om Kirov-mordet, er faktum, at 1 time fra borgekrig-hærgede Mexico, Congress medlem, omend nominal Democrat, modstander at abort, gun-control, holdt møde uden politi-beskyttelse! Og nu idiot-sheriff Dupnik (perfekt navn for fjolset!), manden some ikke passet sit job, klager på politisk klima i USA! Thøger Silketråd hat mødt sin tabt tvilling!

   Kommentar by Oldo — 11. januar 2011 @ 05:10

  24. Tja alle våben er snart blevet brugt i forsøgene på at gøre Loughner til en højreorienteret hvid voldsmand. Den jødiske avis JTA spekulerede i antisemitiske motiver.

   Nu viser det sig at Jared Lee Loughners mor er Jøde, og angiveligt besøgte samme synagoge som ofret Gabrielle Giffords! Det vil sige, at Jared Lee Loughner efter jødiske regler og selvforståelse betragtes som Jøde, og således mere jødisk end ofret Gabrielle Giffords, som kun har en jødisk far, og som derfor højst kan betragtes som konvertit. Giffords udnyttede sin overgang til Jødedommen i 2001 under sin valgkamp.

   Arizona: Massemorderen Jared Lee Loughner er Jøde – Moderen er medlem af samme synagoge som Giffords

   Kommentar by Balder — 11. januar 2011 @ 11:09

  25. ->24 Balder

   Balders bullshit

   Der er omkring 15 millioner jøder (ikke “Jøder”) i verden.

   Omkring 5 millioner bor i Israel.

   Antager vi at de resterende ca. 10 millioner bor i USA og Europa, udgør de altså omkring 10.000.000/(800.000.000 + 300.000.000) = mindre end 1%.

   Det gør nok ondt på en antisemit at måtte indrømme det, men ganske mange af disse er formentlig ganske almindelige mennesker der passer deres arbejde og ikke smeder rænker. Der må efter ethvert overslag være ekstremt få af de der nedrige nogen der går Balder så meget på.

   Der er ydermere ikke en global jødisk konsensus – en jødisk talemåde lyder ‘hvor to jøder mødes er der tre synspunkter der brydes’. Der er også noget der betegnes suicide Jews. Der er med andre ord zionistiske jøder og multikulturalistiske jøder – og en hel masse der imellem.

   Der er ikke egentlige jødiske ghettoer i større omfang – brandfolk mødes ikke med stenkast når de slukker brande i jødiske boliger osv.

   Der er ikke en demografisk jødisk bombe.

   Der er ikke massiv jødisk befolkningsbevægelse – altså blandt de 15 millioner de jo udgør. Ingen jødisk indvandring der forvandler vores samfund med krav om særbehandling, trusler osv.

   Det er jo ikke så godt hvis man hedder Balder, så der må tages andre metoder i brug. Løsningen hedder ‘uendelig fleksibilitet i den jødiske ondskab’.

   Det betyder at man i hver given situation hvor et jødisk navn popper op på Balders radar kan tilskrive denne persons handling hans jødiskhed. En schizofren drabsmand med fascination af Mein Kampf? Ikke noget problem for Balder – manden er jo “Jøde”, så der kan man bare se.

   Taler vi om Melchiorfamilien, Georg Metz, George Soros – jamen, der kan man jo bare se, de er multikulturalister alle sammen. Der er godt nok det lidt underlige at SÅ få kan forlede så mange i de samfund de bor i, men det taler vi ikke om.

   Hvis de da ikke er rabiate zionister der vil have indført jødisk apartheid med alle det Gamle Testamentes mest brutale forskrifter – de er nogen værre nogen.

   Balders bullshit forudsætter at manden fortier proportioner, og som en kamæleon skifter optik ved hver given lejlighed. Så er der nok ikke nogen der opdager noget, men lidt aversion kan man så håbe hænger tilbage på den sagesløse læser, tænker Balder måske. Just another day in the life of Balder.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 11. januar 2011 @ 12:39

  26. […] Uriasposten 10 januar 2011 – “Hun var på Palins dødsliste”, skrev Ekstra Bladet… […]

   Pingback by Arizona: Massemorderen Jared Lee Loughner er Jøde - Moderen er medlem af samme synagoge som Giffords » Balder Blog — 11. januar 2011 @ 13:03

  27. –> 25 Goddav mand økseskaft. Du vil da ikke i alvor forlange at jeg skal besvare den svada?

   Holdt dig til emnet tak.

   Kommentar by Balder — 11. januar 2011 @ 13:45

  28. Som sagt orker jeg ikke at reagere på Larsfdindsen

   Men for at andre ikke skal springe til konklusioner ansporet af Findsens forvirringsskabende ‘kommentar’, vil jeg da godt lige præcisere, at jeg ikke sidder og fornøjer mig over at gerningsmanden (måske) er ‘en fæl Jøde’; ’se hvor kriminelle Jøder er’, eller noget i den stil.

   Manden er forstyrret i en grad hvor det er tydeligt at det er lige meget hvor han kommer fra. Men derfor ville det jo alligevel være en torn i øjet på venstrefløjen og det politiske parnas som forsøger at udnytte hændelsen, og som altid står klar med at råbe racisme og antisemitisme, hvis det viser sig at manden er af jødisk herkomst og / eller venstrefløjser, og ikke en ‘hvid racist’. Det er således ikke mig, der opfinder en racistisk vinkel på det her; det er venstrefløjen og det har den gjort længe.

   Kommentar by Balder — 11. januar 2011 @ 14:04

  29. Hvis gerningsmanden – om det ser ud som – er en venstreorientret hippie, har venstrefløjen med DR/TV2 jo ‘primet’ hændelsen (som det vist hedder på Spin-Doctor sprog), så den ikke belaster venstrefløjen. Tllykke :)

   Kommentar by anti-marx anno dazumal — 11. januar 2011 @ 19:25

  30. […] men er eksemplerne virkelig så “særprægede” for Tea-party bevægelsen? Det har andre allerede stillet spørgsmålstegn […]

   Pingback by gad vide, om det maner til politisk selvransagelse i forhold til generaliseringers dæmoniserende retorik i samme og lignende bevægelser? « Generaliseringer — 12. januar 2011 @ 15:37

  31. […] hvad medførte en international debat om Sarah Palins retorik. “Hun var på Palins dødsliste”, skrev Ekstra Bladet eksempelvis. Man skal ikke tage ‘dødsliste’ bogstaveligt, for mediekampagnen var i det store […]

   Pingback by Uriasposten » Blog Archive » Utallige dødstrusler mod Trump, Trumphader skyder Republikanere, ingen debat om debattens tone… - Dengule.dk — 23. juni 2017 @ 14:54

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper