27. maj 2005

Enhedslistens partiprogram (2000): “og revolution er som bekendt ikke et teselskab”

Lidt mere fra Weekendavisen. Mikkel Plum om det revolutionære Enhedslisten. Her i fuld længde:

Revolutionær

»I marts 2003 (..)(kom) Pernille Rosenkrantz-Theil i nogle medier til at fremstå som tilhænger af voldelige aktioner,« skriver Christopher Arzrouni i interviewet med hende den 13. maj.

Kom til? Rosenkrantz-Theil er tilhænger af voldelige aktioner, eller rettere: vold i stor skala, uanset hvor fredsommelig hun så ud, da Arzrouni interviewede hende.

Det kan man blandt andet konstatere ved at studere Enhedslistens principprogram fra maj 2000. Heri hedder det i afsnittet »Revolutionens nødvendighed«, at socialismen ikke kan indføres ad parlamentarisk vej; præcis som VS, KAP, SAP og så videre sagde og skrev i sin tid. Lyt blot:

»Enhedslisten har ikke illusioner om, at socialismen bliver virkeliggjort som summen af antal reformer (…). Den herskende klasse vil bruge alle midler, fra økonomisk sabotage til voldelig undertrykkelse, for at forhindre en sådan udvikling. Derfor er det nødvendigt at gennemføre en revolution.« Og en revolution er som bekendt ikke et teselskab.

Findes der i øvrigt et mere voldsforherligende skrift end Det Kommunistiske Partis Manifest, som Rosenkrantz-Theil har hængt op på væggen? Det er socialismens Mein Kampf.

Rosenkrantz-Theil kan nok så mange gange bedyre, at hun og resten af Enhedslisten »tager uforbeholdent afstand fra totalitære og centralistiske regimer (…)«. Det fremgår nemlig videre af principprogrammet, at når Enhedslisten får magten, så er demokrati og folketing noget, der hører fortiden til.

»Revolutionen« skal nemlig »erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagts-organer.«

Hvordan disse »folkemagts-organer« kommer til at se ud, kommer man ikke nøjere ind på, men det var nøjagtig sådanne organer, der blev oprettet i Rusland efter bolsjevikkernes kup i 1917. I den berømte/berygtede korte gennemgang af SUKP’s historie, som blev udgivet under Stalin, findes, uhyggeligt nok, næsten ordret den samme formulering om, hvad der skete der, som i Enhedslistens principprogram:

»Ministerierne blev afskaffet og i stedet for dem blev der skabt sovjet-forvaltningsapparater og tilsvarende folkekommissariater.«

Bogen var pligtlæsning for alle revolutionære socialister helt til 1956 (undtagen for trotskister), og det ser ud til, at den stadig er det hos Enhedslisten. Så den »afskalning« til Kommunistisk Parti i Danmark, Rosenkrantz-Thil understreger som »forudsætningen« for, at hun kunne gå med i Enhedslisten, er det vist så som så med.

Hvis Enhedslisten får magt, som de har agt, får vi ganske rigtigt ikke proletariatats diktatur men et enhedsliste-diktatur, og Danmark kommer højst sandsynligt til at skifte navn til »Den Demokratisk socialistiske Enhedsrepublik Danmark«, så ingen er i tvivl om hvem. der bestemmer. Nøjagtig som i DDR.

Oploadet Kl. 22:56 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. Pernille Rosenkrantz-Theil har forlængst afsløret sit totalitære sindelag. Hun vil for altid være husket som den, der lukkede voldsmænd ind på Christiansborg for at overfalde sine politiske modstandere.

  Kommentar by G. Christiansen — 28. maj 2005 @ 00:57

 2. Enhedslistens principprogram fra 2003 er nu ikke meget mindre revolutionsdyrkende end det fra 2000:

  “I takt med at der vindes folkelig opbakning til revolutionære brud med kapitalismen, må der opbygges demokratiske folkemagtsorganer, som har den organiserede styrke til at vinde den konfrontation med kapitalmagten, som på et eller andet tidspunkt vil bryde ud. Lige så stærkt som Enhedslisten afviser terrorisme og elitære kup, lige så stærkt afviser vi at bøje nakken og vende den anden kind til i en situation, hvor borgerskabet griber til udemokratisk magtanvendelse.”

  “Enhedslisten har ikke illusioner om, at socialismen bliver virkeliggjort som summen af et antal reformer, gennemført over en længere årrække.”

  “Derfor er det nødvendigt at gennemføre en revolution – i betydningen et gennemgribende systemskifte, hvor en mobiliseret og velorganiseret arbejderklasse og dens allierede fratager den herskende klasse de enorme magtmidler, den reelt bestyrer i dag.

  Konkret drejer det sig selvfølgelig om overtagelse af de økonomiske nervecentre (arbejderovertagelse af de større virksomheder, demokratisk kontrolleret samfundseje af bank- og kreditvæsen), men også om at erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagts-organer. Frem for alt opløsning af politiet og militæret, der gang på gang har vist sig som kapitalmagtens sidste, alt for effektive, allierede. Et socialistisk samfund kan ikke bare »overtage« den nuværende stat, som fundamentalt set er indrettet til at organisere og forsvare netop et kapitalistisk samfund. Det gælder den danske stat, og endnu mere altomfattende den EU- stat, der er under opbygning.”

  Med en sådan retorik er der i bund og grund kun en vej for Enhedslisten og det er en voldelig revolution.

  Kommentar by Frank Nielsen — 28. maj 2005 @ 03:30

 3. hold kæft med det lort

  Kommentar by Anonym — 21. november 2007 @ 10:22

 4. Har man ikke læret noget som helst af historien? Soviet Unionen, DDR osv. Skal historien gentage sig, skal det koster igen milioner af meneskeres liv?

  Kommentar by Edward — 27. september 2011 @ 10:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper