6. februar 2011

Skoleinspektør korrigerer forsker: “… de har ikke problemer med at have tillid til hinanden”

Selvom Peter Thisted Dinesen præsenterer konklusionerne som en succeshistorie, så kunne medierne have vinklet den omvendt: ‘Indvandring forringer tillidssamfundet’.

Fra Kristeligt Dagblad – Flygtninge lærer tillid i Danmark.

“Traditionelt er lande som Tyrkiet, Irak og Libanon præget af mistillid mellem mennesker, der ikke kender hinanden. Men når indvandrere og flygtninge kommer til Danmark, tilpasser de sig det danske samfunds høje niveau af tillid. Ja, faktisk stoler indvandrere i Danmark mere på deres medmennesker end den gennemsnitlige hollænder og italiener. Og tillid er godt for integrationen.

Det er konklusionen i en netop offentliggjort ph.d- afhandling fra Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, der har undersøgt indvandreres og danskeres tillid til andre mennesker og sammenlignet resultaterne med tilsvarende internationale undersøgelser…

Skoleinspektør Olav Rabølle Nielsen fra Humlehaveskolen i Odense-bydelen Vollsmose mener, at billedet er mere sammensat:

“De børn og forældre, jeg møder, har tillid til mig og lytter til, hvad jeg siger. I Vollsmose er de etniske minoriteter majoriteten og lever i et parallelsamfund, og de har ikke problemer med at have tillid til hinanden. Men samtidig oplever jeg tit en paranoid forestilling om, at racisme afgør mange ting. For eksempel når dommeren dømmer på fodboldbanen, og børnene taber en kamp,” siger han.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/22792/trackback

4 Comments »

 1. Det var dog den samme Olav Nielsen, der ikke ville anbefale jødiske børn at blive elever på hans skole i Vollsmose. Så tilliden mellem de etniske grupper har altså en grænse.

  Kommentar by Boel Tammes — 6. februar 2011 @ 19:04

 2. Se også her:

  http://vladtepesblog.com/?p=30201

  Kommentar by Limewoody — 6. februar 2011 @ 19:33

 3. Ra Ranunkel havde fået brudt sin tillid allerede før han blev stenet ud med tilråbene “Skide dansker!”.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 6. februar 2011 @ 20:36

 4. OT, men også fra Kr. Dagblad:Politiet ved for lidt om hadforbrydelser – altså af slagsen besøgende i Zoologisk Have skambider sagesløs krokodille eller indremissionske vestjyder stjæler somalieres scootere og mobiltelefoner.

  Kommentar by ejegod — 7. februar 2011 @ 01:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper