10. februar 2011

Henrik Day Poulsen: Dårlig integration er ikke en sygdom og bør ikke give førtidspension

Kronik i gårsdagens Berlingske Tidende af Henrik Day Poulsen – Indvandrere fanget på førtidspension.

“Jeg har siden 2005 foretaget et stort antal psykiatriske lægeundersøgelser af indvandrere, som ansøgte om førtidspension. Et mindretal var klart traumatiseret og havde modtaget behandling for PTSD uden effekt. Behandlingen havde ofte bestået i langvarig psykoterapeutisk behandling i private organisationer, der blev betalt af det offentlige. Nogle gange blev patienterne holdt i årelang behandling, hvor man konstant fokuserede på deres traume, hvilket i sig selv kan forværre deres tilstand i stedet for at se fremad og fokusere på at komme i arbejde, integrere sig og blive en del af det danske samfund.

Flertallet af de indvandrere, der blev henvist til undersøgelse, havde ikke været udsat for oplevelser, der berettiger til diagnosen PTSD. De led heller ikke af anden alvorlig psykisk sygdom. Deres primære problemstilling var af social karakter, hvor problemer med integrering i Danmark, herunder dårlige danskkundskaber, var hovedårsagen til, at de ikke havde været i arbejde i mange år. Det betegnes hos psykiatere for akulturationsvanskeligheder og er ikke en sygdom, men et socialt fænomen.

Mange af de henviste var familiesammenførte og havde således ikke haft flygtningestatus og var ankommet til Danmark under helt normale omstændigheder…

For kvindernes vedkommende havde de ofte født en del børn, og det havde holdt dem uden for arbejdsmarkedet. Idet de i Danmark modtager børnecheck, vil flere børn også betyde højere indtægt på linje med mange ulande, hvor mange børn sikrer indkomsten og alderdommen. Som et standardspørgsmål inkluderede jeg også, hvad deres egen mor havde lavet, og i over 90 procent af tilfældene havde moren altid gået hjemme og blevet forsørget af manden. Det vidner om en kultur, hvor kvinder ikke skal arbejde, og indvandrekvinderne bliver i Danmark mødt med et krav om at arbejde, som de (og ikke mindst deres mand) ofte slet ikke forstår og finder unaturligt.

I visse tilfælde var der tale om ren svindel, hvor den undersøgte forsøgte at spille syg for at opnå førtidspension…

Den danske velfærdsmodel blev skabt i en periode med en meget homogen befolkning, der alle kom fra samme kulturkreds. Globaliseringen og deraf den massive indvandring fra ikke-vestlige lande betyder, at vi i dag står med personer, som ikke forstår baggrunden for velfærdsmodellen. De kommer fra et samfund uden socialhjælp og hvor man skal kæmpe for at overleve. De oplever sig marginaliseret i Danmark og integrerer sig derfor ikke. Når man lever et liv i et parallelsamfund på kontanthjælp suppleret af børnechecks og andre tillægsydelser, der set med hjemlandets øjne gør dem til meget velhavende, er det ikke overraskende, at nogle indvandrere ikke ser noget særlig incitament til at lære dansk og komme i arbejde. Når man så efter mange år presses af Jobcentret til at komme i arbejde, opleves det ofte helt uforståeligt og uretfærdigt.

Det kan medføre, at man udvikler tristhed, smerter i kroppen, hovedpine og andre symptomer, som hverken den praktiserende læge eller speciallæger kan finde nogen forklaring på. Socialrådgiveren har forgæves forsøgt at aktivere, og når de endelig går til psykiater, viser det sig, at de ikke fejler noget psykiatrisk. De har ‘blot’ akulturationsvanskeligheder. Udredning hos læger og psykologer har ofte taget mange år, hvor indvandreren har fået udbetalt offentlige ydelser uden at arbejde…

Så længe man ikke forstår, at et velfærdssamfund kun kan eksistere, hvis man er solidarisk, hvis hver yder sit og ikke sygemelder sig uden grund, opnår man intet. Det kræver mod og stor anstrengelse af de medarbejdere i kommunerne, som står med de svært integrerbare indvandrere. Der findes ingen hurtig løsning…

Vi gør vores indvandrere en bjørnetjeneste ved at sende dem rundt i sundhedssystemet og tro, at de lider af PTSD, blot fordi de kommer fra Mellemøsten eller Somalia. Som læge er det vigtigt at fastholde, at dårlig integration ikke er en sygdom og ikke skal fejldiagnosticeres som PTSD eller anden psykiatrisk sygdom.”

Mere.

“Jeg har mødt folk på 30 år, der har en livsambition om at få tilkendt førtidspension. Det kan vi ikke leve med.” (Naser Khader i Jyllandsposten, 7. februar 2011: Flertal vil revurdere førtidspensioner)

Oploadet Kl. 15:32 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/22921/trackback

19 Comments »

 1. Nå Henrik Day Poulsen, nu er du i ‘bad standing’ blandt De Anstændige.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. februar 2011 @ 16:08

 2. @ Hr Snusk

  Det har han givetvis været længe. Den gang de irakiske wannabee flygtninger ikke ville rejse hjem og de i stedet besatte en kirke, var Day Poulsen også i Berlingske med et klart indlæg der talte de anstændige imod.

  OT: Deadline 2.sektion på søndag har igen igen Mathias Tesfay som gæst.
  Det er vist tredje (muligvis fjerde) gang indenfor et år, i det der er DR’s mest dybsindige debatprogram. Dertil kommer adskillige ture i Debatten der er det mest sete og længste debatprogram hos DR, samt naturligvis adskillige gange i Deadline.

  Mathias Tesfay er tilsyneladende den mest interessante samfundsdebattør DR kan finde.

  Kommentar by Superman — 10. februar 2011 @ 16:53

 3. 1.Hr.Snusk.

  Hæhæhæ, ja det er han.

  Men det er han garanteret fløjtende ligeglad med !

  Og tak for civilcouragen og udmeldingen, Day Poulsen, du er en mand efter mit hjerte!

  Kommentar by Vivi Andersen — 10. februar 2011 @ 16:55

 4. Nu lærte vi et nyt ord: “akulturationsvanskeligheder”!

  Kommentar by Sigwar — 10. februar 2011 @ 17:01

 5. Det er først når de har været igennem asyl centrets ansatte, de får at vide hvordan man skal te, skabe og sno sig igennem den danske asyl lov. De lever jo af dem. Og de kan se hvordan de andre opfører sig og tager ved lære.
  Og nu er det at få børn i asyl centret en direkte vej til og få varig asyl!

  Kommentar by sutmin@ — 10. februar 2011 @ 17:47

 6. Atter en sandhed, som vil blive forbigået og fortiet. Day Poulsen bliver nu indrulleret i ekstremisten Rune Engelbreths ULOVLIGE kartotek, hvor han – i strid med registerloven – arkiverer alle, der omtaler indvandrere negativt.
  Registret er tilgængeligt på nettet.
  Da Gudrun Galster i tidernes morgen førte register over de venstreorienterede og deres 5-kolonne virksomhed, blev det konfiskeret.
  Hvor er forskellen ?

  Kommentar by ramses-2 — 10. februar 2011 @ 18:41

 7. -> Ramses-2

  Såvidt jeg ved, så er AFA/Redox, der ifølge PET har registreret flere tusinde politiske modstandere, ikke engang sigtet for brud på registerloven.

  Kommentar by Kim Møller — 10. februar 2011 @ 18:46

 8. http://kathrine.blogs.berlingske.dk/2011/02/10/forbud-mod-f%25c3%25a6tter-kusine-%25c3%25a6gteskaber/

  Apropos omkostningstung (og sørgelig) familiesammenføring …

  Kommentar by MT — 10. februar 2011 @ 19:04

 9. Og desværre apropos:

  http://www.bt.dk/danmark/familier-hjaelper-med-voldtaegt-af-tvangsgiftede-piger

  Kommentar by MT — 10. februar 2011 @ 19:26

 10. “Akulturationsvanskeligheder” – Tilpasningsvanskeligheder i forbindelse med miljøskift.

  Hvorfor hedder det sådan når nu alle kulturer er lige ?

  Kommentar by Kristian L (islamofob) — 10. februar 2011 @ 21:38

 11. Ja, men de kære fremmede skaber jo job i massevis.

  Behandlere i alle kategorier…

  Kommentar by Petersen — 10. februar 2011 @ 23:28

 12. “Dårlig integration er ikke en sygdom og bør ikke give førtidspension”

  Man kunne jo ogsaa se paa det paa anden maade. Netop modtagelse af førtidspensionen eller anden overførelsesindkomst tvangsbetalt af den produktive del af befolkningen, er et tegen paa dyb integration ind i den sygelige danske velfærdsstat. Som eksempel kan enhver indvandrer pege paa tusindvis af danskere.

  Kommentar by marius — 10. februar 2011 @ 23:34

 13. Modig mand

  Kommentar by en — 11. februar 2011 @ 00:09

 14. “DET ER HELT UACCEPTABELT” :-(

  Kommentar by Wied — 11. februar 2011 @ 00:13

 15. Desværre tror jeg, at Henrik Day Poulsen bittert kommer til at sande det gamle ordsprog: “Sandheden er ilde hørt”, når de venstreorienterede grå ulve kaster sig over ham? Men han skal have tusind tak fra undertegnede for det udviste mod.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 11. februar 2011 @ 09:47

 16. Nu bliver det sgu morsomt. Den 10/12 2010 havde uriasposten et “indslag” med psykiater Ole Skausig fra Kalundborg, der ikke ønskede at behandle patienter der stemte på DF. Hvad mon denne ignorant siger til Day Poulsens udmelding??

  Kommentar by en — 11. februar 2011 @ 21:54

 17. Vi har IKKE demokrati her i landet!
  Vi lyver for os selv,

  Flertallet her vil IKKE indvandring
  Flertallet vil IKKE moskeer
  Flertallet vil IKKE mere EU.

  ER det demokrati, at vi så fortsat tvinges til mere AF DET, VI IKKE VIL?

  VI LEVER I ET PSEUDO-DEMOKRATI

  Kommentar by L. johs — 11. februar 2011 @ 22:37

 18. Stem på Holger Danske!

  Vi må have folk til at forsrå, at vi IKKE har demokrati her til lands!

  Havde vi det,(at folket bestente)- så alt anderledes ud i dag.

  KRÆV DEMOKRATI!

  Kommentar by L. johs — 11. februar 2011 @ 23:53

 19. @ Naser Khader

  Du har mødt folk på 30 år for hvem målet i tilværelsen er at komme påførtidspension. Jeg har mødt indtil flere på 22 med samme drømme.

  Gad vide om PTSD overhovedet findes? Eller skal den i kategori af fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom og andre nyopfundne sygdomme?

  Lad os nu være fornuftige. Fordi et ungt menneske har problemer med at tilpasse sig, kan der muligvis være behov for en time out, med en kort periode på offentlig forsørgelse, men det begrunder ikke at de skal forsørges resten af livet! Det er fuldstændigt horibelt og bør standses øjeblikkeligt. Det er at kassere disse mennesker og holde dem ude fra det virkelige liv. Ingen fortjener et dåseliv!

  Kommentar by Andreas — 12. februar 2011 @ 11:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper