9. juli 2005

Søren Espersen om demonstrationerne mod Bill Clinton i 1997

I lyset af demonstrationerne mod George W. Bush i København åbenlyst var motiveret af totalitære ideologier, så må det være på sin plads at citere Søren Espersens tilbageblik i dagens Jyllandsposten. Et citat fra Der er intet nyt under solen:

“Vi danskere tæller kun de lyse timer. Således står præsident Bill Clintons besøg her i landet i 1997 i erindringen som en lys og glad begivenhed – med et varmt og venligt menneskehav på Nytorv i København.

Jo, dengang holdt alle danskere af USA og USA’s præsident i modsætning til i dag. Men vi glemmer, at uden om det solbeskinnede Nytorv lå politiet i juli 1997 i en jernring, og at indsatsen for at beskytte præsidenten mod rasende demonstranter var en af Danmarks hidtil største politiopgaver. Og det var altså før 11. september 2001.

Der var kæmpedemonstrationer mod Bill Clinton i København. Med præcis de samme sure og forudsigelige venstreorienterede, som demonstrerede mod Bush.

32 venstrefløjsbevægelser og fagforeninger var gået sammen for at fortælle Clinton, at han ikke var velkommen i København…

Såvel DR som TV2 glemte helt denne vinkel i deres optakt til Bushs besøg i Danmark. Det kan man så spekulere lidt over.

Oploadet Kl. 18:26 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper