15. juli 2005

Flere apologetiske reaktioner på London-bombningerne

I sidste uge var det seniorforsker Anja Dahlgaard-Nielsen og religionshistoriker Tim Jensen, der gjorde sig til apologeter for islamistisk terrorisme. Igår i TVavisens 18.30-udgave var det Minhaj ul-Quran medlemmet Zubair Hussain Butt der sagde næsten det samme – terroristerne er ofre for fremmedgørelse, og mistænksomhed og fokus på muslimerne forstærker problemets størrelse. Butt har flere gange talt varmt om Huzb Ut-Tahrir, men hans analyse adskiller sig ikke meget fra forskerne. Her et eksempel mere fra gårsdagens MetroXpress.

“… siger professor Jørgen S. Nielsen, ansat ved Centret for Studie af Kristne-Muslimske Relationer ved Birmingham Universitetet… Efter terrorangrebene har det britiske samfund været vidne til en stribe angreb mod muslimer og moskeer. En sådan hadefuld stemning, mener mange, kan styrke de unge muslimers følelse af frustration og fremmedgjorthed, som er en af årsagerne til radikaliseringen af de unge, forklarer Jørgen S. Nielsen. [MetroXpress 14/7-05]

3 Comments »

 1. Mærkeligt at se, hvorledes ansvar for grove og særdeles menneske- og samfundsfjendtlige forbrydelser VIPS! konverteres til en slags fælles kristent skyld- og skamkompleks, der ugenért fedtes af på det omgivende samfunds borgere generelt.

  Vi skal være mere påpasselige og gå på listesko omkring disse særlige (udvalgte?)unge mænd og i visse tilfælde kvinder, der går rundt som tikkende bomber, og en dag måske går af med fatale følger for andre mennesker og det omgivende samfund. Ikke provokére med afstandtagende udsagn, men “Nej,nej, det er MIN skyld, MIT ansvar!”

  Uddannelse, trygt og godt samfund med mange (valg)muligheder, udsigt til et godt liv efter egne valg, efter egen næse og samfundets vægten tungt på tilrejsende menneskers rettigheder, er i virkeligheden ikke nok.
  Det at leve i tryghed, stort set fri for de trusler, drab, forfølgelse, undertrykkelse, som hærgede deres respektive hjemlande ER HELLER IKKE NOK.

  Det er ikke hjemløshed, sult, mangel på familie, uddannelse, venner, muligheder i det hele taget for disse ekstremtyper…….

  Så iøvrigt nogle af bombemændenes familier og kammerater i tv…
  Alle gav udtryk for at være ganske almindelige mennesker, der virkede oprigtigt dybt chokerede, dybt undrende, uforstående og SKAMFULDE(skammen måske mere velplaceret hér?), over at opdage, at man havde været så tæt på og også i familie med brutale massemordere.
  Ingen af disse mennesker havde en umiddelbar og fornuftig forklaringsmodel, eller noget, der lignede ovenstående sædvanlige omkvæd fra det hjemlige “ekspert”overdrev, der excerserer i vores formodede had, som affødende tilsyneladende “almindelige” muslimers særdeles ekstreme modreaktion og ødelæggelsestrang.

  Hvorfor dog denne ødelæggelsestrang hos en bestemt gruppe/religion af mennesker, der har alle muligheder lige ved hånden???
  Hvis man ser på nogle af disse menneskers oprindelige hjemland, så sker der jo nøjagtigt det samme dér?
  Der bomber og myrder man OGSÅ medmuslimer og andre trossamfund hæmningsløst, se bare på f.eks. Irak, hvor der dagligt myrdes medborgere, drab, der kan regnes i tital pr. dag, hvis de tilhører en anden (tros/sekt)retning og politisk mening end eens egen (samme sag for somme), og som flertallet i Irak, gerne vil være med til at opbygge et nyt og bedre samfund.

  Er det sådan en iboende ting? Er det en syg mentalitét???
  Syg religion, syg kultur er udelukket som plausible grunde for længe siden, det vil blive betragtet som en art ondartet racisme. Kunne det være ondartet racisme fra DERES (bombemændenes) hold mod VORES kulturkreds? Nej, udelukket, den slags sker vel ikke??? )-;

  Hvis det er muslimer, der dræber hæmningsløst, skal denne, vores egen, kulturkreds, der gæstmildt har åbnet dørene, stå til ansvar for disse horrible og sygelige gerninger begået imod os.
  Men det hører måske også med til det at være gæstmild og tolerant? At vi må “tolerere”, “forstå” og bære over med disse ekstreme og ukontrollabelt rasende mennesker?

  Mor, mor, prof.Nielsen har ikke noget tøj på!… Mor? Moaar!!

  Kommentar by Marianne — 15. juli 2005 @ 16:20

 2. Terrorangrebet set med dansk muslims øjne “Zubair Hussain”

  http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/artikel:aid=257918

  Tjek skæget – minder om Flemming “Jeg er så kritisk overfor Bush” Jensen.

  Kommentar by Christian — 15. juli 2005 @ 22:18

 3. Til rette vedkommende. Jeg er ikke og har aldrig været medlem af foreningen Minhaj Ul Quran. Med venlig hilsen Zubair

  Kommentar by Zubair Butt Hussain — 3. august 2005 @ 03:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper