30. marts 2011

Ph.d. Morten Valbjørn: “Det ville være naivt at tro, at der bliver frihed og demokrati i Libyen”

Multikultur hindrer demokrati. Analyse i Jyllandsposten – Ekspert: Libyen risikerer somaliske tilstande.

“Det ser sort ud for demokratiet i Libyen, også selvom Gaddafi bliver væltet. De mange hundrede døde civile i det libyske oprør kan risikere at blive forgæves. Et demokrati er sandsynligvis en drømmetanke.

Det mener Morten Valbjørn, der er ph.d. og adjunkt på Aarhus Universitet, hvor han blandt andet forsker i “Et andet Mellemøsten”.

“Det ville være naivt at tro, at der bliver frihed og demokrati i Libyen, selv hvis Muammar Gaddafi væltes,” siger han.

Libyen kan stik i mod Vestens håb risikere at gå helt i opløsning, hvis landets diktator gennem 30 år bliver væltet. Det skyldes, at landet er opdelt i klaner og dermed ikke har en stærk nationalfølelse. Ligesom Somalia mangler landets borgere en fælles identitet, der kan være med til at skabe et stærkt centralt styre.

“Det er et kunstigt land i den forstand, at det er sammensat af mange forskellige regioner,” forklarer Morten Valbjørn.”

Oploadet Kl. 03:31 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/24219/trackback

4 Comments »

 1. Jeg siger: Danmark risikerer somaliske tilstande!

  Eller rettere: Vi får i de kommende år en forværring af de semi-somaliske tilstande vi igennem multikulturen allerede har importeret!

  Diverse etniske og religiøse grupper på det samme territorium kommer helt naturligt, ja HELT NATURLIGT, i konflikt med hinanden. Man er ikke ens og man bebor det samme område, tju bang, man ruger i totterne på hinanden i løbet af nul komma dut.

  Verdenshistorien er langt opgør imellem etniske og religiøse grupper.

  Når man er parat til at indrømme at multikulturen er skyld i sammenbrud og blodig konflikt i den “tredje” verden, hvorfor er det så tabu at påpege det samme i den “første”?

  Tror multikulturalisterne at Europa er hævet over naturens og historiens love?

  Ja, de gør!

  Hvilket siger noget om den altgennemtrængende virkelighedsfornægtelse der præger Vesten i disse år.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 30. marts 2011 @ 10:03

 2. Hvorfor stemmer de gode mennesker ikke for en flyveforbudszone omkring Tibet og bobmer kinesiske regeringsstyrker samme sted ? Hykleri af værste skuffe.

  Kommentar by Boo — 30. marts 2011 @ 11:38

 3. Jeg har nu altid synes europæernes (særligt italienernes) kryben for Gadaffi har været så pinagtig. Nu har vi folk på jorden til at gøre det beskidte arbejde for os. Skulle vi få somaliske tilstande ligger Libyen inde for rækkevidde fra baserne i Sydeuropa til forskel fra Afganistan, Somalia eller Tibet for den sags skyld.

  Kommentar by Stormen fra Nord — 30. marts 2011 @ 12:26

 4. Der kommer ikke demokrati i et eneste muslimsk land som følge af det her. Og imens bruger vesten skatteydernes penge på at være en del af en borgerkrig.

  Borgerkrigen kommer også til os på et tidspunkt. Det er uafvendeligt, Islam er uforeneligt med fred, sikkerhed, frihed og demokrati og jeg vil tro at vi i vesten kommer til at erstatte demokrati (= befolkningsstyre) med etnokrati (= folkestyre) for at bevare fred, sikkerhed og frihed.

  Kommentar by Sigwar — 30. marts 2011 @ 15:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper