1. april 2011

Lene Espersen er overrasket – de libyske frihedskæmpere ville jo have en ’sekulær stat’

Det fremhævede relaterer specifikt til Libyen, men fortæller en hel del om Islam som kultur og religion. Fra Kristeligt Dagblad – Oprørere kæmper for muslimsk stat.

“… i tirsdags, offentliggjorde Overgangsrådet en ottepunktsplan, som beskriver principperne for et nyt, frit og demokratisk Libyen. Planen henviser til mange af de frihedsrettigheder, som er kendt fra FN og demokratiske lande. Men retten til religiøs frihed er ikke nævnt.

“Deklarationen om Libyens fremtid indeholder ikke referencer til religiøs frihed, fordi Libyen er et 100 procent muslimsk land. Det er meget homogent samfund,” forklarede talsperson Guma El-Gamaty fra Libyens Nationale Overgangsråd på et pressemøde i London.

Et af punkterne i planen siger specifikt, at Libyen skal være en stat, “som henter styrke fra vor stærke religiøse tro på fred, sandhed, retfærdighed og lighed.”

De tætte muslimske forbindelse vækker allerede bekymring. Nato’s øverstkommanderende har over for det amerikanske senat berettet, at der er mistanke om, at elementer i overgangsrådet har forbindelser til henholdsvis al-Qaeda og Hizbollah.

Over for Kristeligt Dagblad udtrykker udenrigsminister Lene Espersen (K) overraskelse over det stærke muslimske element. Hun understreger, at der hele tiden har været lagt vægt på, at et frit Libyen skal være en sekulær stat.”

Oploadet Kl. 14:28 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/24298/trackback

37 Comments »

 1. De konservative er la-la-liberalismens selvmordsbombere!

  Kun deres kolleger i LA og RV, kommer i nærheden af deres tåbelighed og uvidenhed.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 1. april 2011 @ 14:39

 2. Sikke da en overraskelse :)

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. april 2011 @ 14:41

 3. Har gadaffi ikke hele tiden siddet under sin papaply og sagt at det var al-queda, der stod bag oprøret godt hjulpet af røde kræfter.

  Kommentar by Peter — 1. april 2011 @ 14:49

 4. Hver gang jeg hører Lene Espersen udtale sig, tænker jeg: gid hun ville tage på en lang ferie.
  Men bortset fra det, så er den naive idioti som udtalelsen afslører, vel dækkende for alle de politikere, der har været med til at engagere Danmark i en borgerkrig i landet.

  Kommentar by Jens A — 1. april 2011 @ 15:29

 5. Når vi så ser at islamisterne begynder sin udryddelse af Gadaffis folk, og vi taler faktisk om en til to millioner af dem, skal vi så bombe dem? Og når Gadaffis folk igen kommer på offensiven, og begynder hævnen mod islamisterne, bomber vi da Gadaffis folk på nyt? Og når vi så har bombet dem, og islamisterne……..

  Kommentar by Erik — 1. april 2011 @ 16:22

 6. Enten er Lene Espersen helt ufattelig naiv eller også er hun ved at positionere sig til et stort “ben” i EU

  Kommentar by Nosferatu — 1. april 2011 @ 16:31

 7. Tjae, jeg har siden balladen i Egypten skrevet at ude i kulissen står The Muslim Brotherhood afventende!

  Det samme gælder for Libyen og de øvrige islamiske lande.

  Jeg tror faktisk man skal tage dem alvorligt, altså T.M.B.

  Kommentar by Vivi Andersen — 1. april 2011 @ 16:47

 8. #5 Når vi så ser at islamisterne begynder sin udryddelse af Gadaffis folk, og vi taler faktisk om en til to millioner af dem, skal vi så bombe dem? Og når Gadaffis folk igen kommer på offensiven, og begynder hævnen mod islamisterne, bomber vi da Gadaffis folk på nyt? Og når vi så har bombet dem, og islamisterne……..

  Kommentar by Erik — 1. april 2011 @ 16:22

  Man kan jo håbe på at krigslykken vender mange gange, og befolkningstallet når ned på 1980-niveau

  Kommentar by Træt — 1. april 2011 @ 16:56

 9. Se nu Geir Olsens 45 min reportage på vimeo

  OG SE SANDHEDEN, som danskerne IKKE må kende.

  Kommentar by ramses-2 — 1. april 2011 @ 17:15

 10. Naturligvis kan enkelte kilder ikke udgøre hele grundlaget for stillingtagen til overraskelser, flere kilder er ofte nødvendige for at opnå et bedre perspektiv:
  http://pajamasmedia.com/blog/eastern-libyas-tribes-jihadism-did-u-s-consider-its-own-libya-intel/

  Kommentar by Peter Buch — 1. april 2011 @ 17:47

 11. #5, Erik.

  Hehe, sådan havde jeg ikke tænkt på det, men ja.

  Kommentar by Hr. Snusk — 1. april 2011 @ 18:02

 12. Kavalergangen når hun er bedst!

  Gad vide om hun er lige så naiv, som sine vælgere?

  Kommentar by Lars H — 1. april 2011 @ 19:00

 13. Mange politikeres kendskab til de problemer de mener bør behandles er meget overfladiske og præget af det som de mener er populært og let salgbart til vælgerne. Er dette ikke bevidst manipulation? Sæt fokus på en tilsyneladende let forståelig sag, gerne med påtaget hensyntagen til civile ofre og ikke mindst børn, og den er hjemme. Hvor naive tror de vælgerne er?

  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/03/libyen-og-al-quedaforbindelsen.html

  Det er da besynderligt at hjælpe oprørere der kommer fra områder, den østlige del af Libyen, der bevisligt har bidraget med flest krigere til kampene i Irak. Nu hjælper man dem som var med til at slå allierede tropper ihjel. Se det er klogskab og statsmandskab!

  Kommentar by synopsis-olsen — 1. april 2011 @ 19:19

 14. Synopsis-olsen

  Læs venligst korrektur, så der er overensstemmelse med det numeriske paradigme, dette er min anden konstatering af oplagte fejl på to dage:
  …33 af al-Queda rekrutterne kommer fra Darnah. Dette er det højeste totale antal af nogen de de hjembyer der er med i optegnelserne. Det næsthøjeste, 51 kommer fra Riyadh,..

  Kommentar by Peter Buch — 1. april 2011 @ 19:43

 15. Det er til at græde over, at vestens politikere er så lidt inde i stoffet, hvis vesten overlever det kommende kultursammenstød, bliver det underholdende at følge de samme politikeres “blamegame”. Hvis de og journalisterne får deres vilje vil historiebøgernes udlægning blive at den samlede politiske/kulturelle elite beskyttede befolkningen mod dem selv, samtidig med at de blev tvunget ind i en krig med islamister p.g.a grove provokationer fra islamofobernes side mod den normalt fredelige islamitiske verden.

  Kommentar by En Mand — 1. april 2011 @ 19:56

 16. 15. Prøv at læse videre så er der sammenhæng “Det næsthøjeste, 51 kommer fra Riyadh, Saudiarabien. Imidlertid er befolkningsantallet i Darnah (80000) mindre end 2% af befolkningstallet i Riyahd. Dette for at fremhæve, at målt med befolkningsantallet er der 50 gange flere krigere der har tilsluttet sig al-Queda i Irak fra Darnah end fra Riyadh. Som undersøgelsens forfattere udtrykker det, da bidrager Darnah “langt, mere og er den største i antal af krigere i forhold til indbyggerantallet.””

  Beklager, hvis skribenten har skrevet lidt knudret.

  Kommentar by synopsis-olsen — 1. april 2011 @ 20:02

 17. Fint nok Olsen.

  Kommentar by Peter Buch — 1. april 2011 @ 22:25

 18. Af “uransalige” grunde har vi pludselig fået en der, i virkelighedens verden, max. kunne bestyre McDonald’s i Hirtshals, som udenrigsminister.
  I kulissen venter så Willig “Låsby” Søvndal, tju hej hvor det går.

  Kommentar by PBr — 1. april 2011 @ 23:00

 19. Det eneste der maaske kan undskylde kvindemenneskets naivitet en smule er, at lederen af den vestlige verden,som hun uden tvivl beundrer, enten overgaar hende i dumhed, eller hvad er endnu værre, bevidst underminerer Vesten. Ikke siden Jimmy Carter, har man set magen til naivitet og dumhed.

  Kommentar by marius — 2. april 2011 @ 00:12

 20. Vor herre bevares, og sådan nogle som Lene Blålys kan få magtfulde stillinger i Danmark. Det er ikke mærkeligt at vi rutscher på røven ned ad slisken mod den absolutte bund med sådanne naive tosser ved roret.

  Kommentar by Georg Hansen — 2. april 2011 @ 00:13

 21. At Lene bliver overrasket kan ikke overraske.
  Man kunne så tro, at dette ville være en øjenåbner for vore vestlige politikere,men det ville være at udstille en naivitet helt på linje med Lene Espersen.
  Løsningen må være at stemme blankt til det kommende folketingsvalg. Som ansvarlig vælger kan jeg ikke længere, via min stemme, forsvare fortsat at give legitimitet til åbentlyst uvidende og uansvarlige politikere.

  Kommentar by Danskeren — 2. april 2011 @ 02:37

 22. Lene E arbejder som alle andre politikkere for nedlæggelsen af national staten, og overførelse af suverænitet til EU, som på sigt udvikler sig til en verdensstat, ledet af de store banker og virksomheder, hvor mennesker er slaver af og for systemet. Årsagen til at man har valgt Kina og Indien som producenter for verden produkter er, at man derved gør de enkelte lande afhængige af denne produktion, Et land der baserer alt produktion i et andet land, er ikke et frit land.
  Hvis man er i tvivl om det er denne og fremtidens regeringers mål at flytte alt hjemlig produktion ud af DK, så se lige hvad en såkaldt erhvervsvenlig regering har gjort for iværksættere og erhvervslivet de sidste 10 år.

  Kommentar by Hans L — 2. april 2011 @ 04:29

 23. Det er tragikomisk, men faktisk sandt:

  http://www.nytimes.com/2011/04/01/world/africa/01civilians.html?_r=3&adxnnl=1&src=twrhp&adxnnlx=1301601673-PQtNYeEL6c1W7zvj5GQQzg

  Hvad er målet med operationen? Hvem er opositionen mod Gadffi? Bekæmper NATO nu et mindretal eller et flertal i befolkningen?

  Kommentar by Chefen — 2. april 2011 @ 06:47

 24. Irak-Tunesien-Egypten-Libyen var et-partistats diktaturer, som var resultatet af socialistiske revolutioner. De var sekulære og anti-islam og bekæmpede imamerne. Når de er væk, kommer der en islam flodbølge ud over det hele. Surprise-surprise ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 2. april 2011 @ 09:35

 25. Off topic :

  Check alle de gaderøverier der har været i københavn i nat. ” nogen” har åbenbart været vidende om, at nogen andre ofte går i byen den 1. med masser af lønkroner på lommen. Selv inde i DR byen blev en mand rullet af 4 “udlændinge”

  Kommentar by Kbh — 2. april 2011 @ 10:06

 26. Som jeg har sagt FØR – der kommer ikke demokrati i ET ENESTE muslimsk land som følge af alt dette.

  Nu bruger vi igen en masse penge på Islam.

  Vi udnyttes af de muslimske lande – udviklingshjælp, millitærhjælp, olieoverpriser til kartellet, millitære engagementer, forsørgelse af håbløse indvandrere, som belønner os med kriminalitet, terrorisme etc.

  Stop det dog. Stop for al millitærhjælp og udviklingshjælp, ikke flere millitære engagementer i muslimske lande, ikke flere dialoginitiativer, repatriér sharia-spasserne, giv de skide flagbrændere fingeren ved at trække støtten til tostats løsningen i Palæstina, udvikl alternativer til mellemøstolien, befæst de vestlige lande via efterretningstjenesterne etc. etc.

  Vi har ikke noget at gøre i deres lande og de har heller ikke noget at gøre i vores!

  Kommentar by Sigwar — 2. april 2011 @ 11:13

 27. Enig med Sigwar. Nu må galskabem stoppe. Send perkerne tilbage til deres gedeknepperlande og stop for al økonomisk og militærhjælp.

  Kommentar by odins bror — 2. april 2011 @ 15:03

 28. Lad alperne og de andre sammenhængende bjergkæder være grænsen mod syd for alt islam. Fra spanien til tyrkiet. Så kan italien og spanien tage imod flygtninge som bufferzone lande.
  Man hjalp muslimerne til magten i jugoslavien og nu i libyen. de lærer sgu aldrig af deres fejl.
  Gad vide om de har aktier i våbenindustrien? Jo, flere affyrede missiler, jo mere tjener de!!

  Kommentar by Goofy — 2. april 2011 @ 20:09

 29. Sidste taknemmelige gestus fik FN ansatte i Afghanistan hvor man
  i et ubændigt raseri myrdede flere hvoraf to fik hovedet hugget
  af.[…]
  Det er sagt før men lige meget hjælper dét,disse mennesker er ikke
  værd at hjælpe,- så mens Andreas Kamp generalsekr. i en af disse
  humanitære organisationer gik og hyggede sig, travlt beskæftiget
  med at plante forårsblomster i sin “have” -kom han med den sædvanlige sang fra de varme lande,om vigtigheden at være til stede.
  Jeg begriber ikke hvad der rører sig i hovedet på manden,det skulle da
  lige være den fede check han modtager pr.måned…
  bernadotte//blogspot.com
  02042011

  Kommentar by erik pedersen — 2. april 2011 @ 20:33

 30. 26.Sigwar

  Fuldstændig enig med dig!

  Alene bevidstheden om, at EU, og dermed også Danmark, økonomisk understøtter de arabisk-islamiske Middelhavslande gør mig rigtig vred!

  Samtidig er vi herhjemme også økonomisk belastet med de mange tilvandrere fra disse lande, som vi desværre har fået ombord.

  Hvad dette gavebord sammenlagt koster danskerne pr. år får vi nok aldrig at vide af den simple årsag, at befolkningen med garanti vil geråde ud i en vrede som adlrig før !

  Det tragiske ved dette er, at vores egne børn, børnebørn, og deres efterkommere, dem har VI forlods sørget for skal agere skaffedyr for alle disse Mellemøstlige lande og deres befolkninger, både de der fortsat bor dernede som dem vi har ombord her i landet.

  Jeg fatter ikke vi vil være dette bekendt !

  Men hensynet til palaraberne og de øvrige muslim/araber i Mellemøsten, som herhjemme, vejer tilsyneladende tungere end hensynet til vores egne børn !

  Samtidig gør vi os selv til grin fordi disse folk ikke kan fordrage det vi i europa/Vesten står for.

  De foragter os, vores levemåde og kunne ikke så meget som drømme om at trække på samme hammel som os.

  I stedet anskuer de os som deres skaffedyr – noget de qua de islamiske tekster, som siges at være Allahs og som Muhammed har udlagt, har fået at vide er deres ret.

  Faktisk har de ret til ALT og det lige fra vores eget land, Danmark, til alt hvad vi hver især ejer, selv vores arbejdskraft, idet det er vores pligt som urene 2. klasses mennesker at sørge livslangt for dem.

  Det er ikke til at holde ud at tænke på at en tilværelse som dhimmi i eget land præcist er, hvad vi er ved at banke sammen for vores egne efterkommere!

  Se til en gestalt som FisFis og hele hans familie : sidste år kostede de skatteyderne omkring 500.000,- og så kommer hans fængselsophold oven i + med garanti en del udgifter vi ikke har fået noget at vide om.

  Han og hans familie skulle repatrieres til oprindelseslandet og det PRONTO !

  Kommentar by Vivi Andersen — 2. april 2011 @ 22:49

 31. PS

  Jeg er med på den med at stemme blankt ved næste valg.

  Aner ganske enkelt ikke mere hvem jeg skal stemme på – partierne og politikerne er lige elendinge !

  Det blive 2. gang jeg i hele mit liv som vælger, nogle og fyrre år, IKKE stemmer .

  Sidst var for et par år siden da jeg var styrtet med min hest ude i terrænnet og derved kom alvorligt til skade.

  Kommentar by Vivi Andersen — 2. april 2011 @ 22:55

 32. UT (og dog?)
  Om aktion, reaktion og subjektets lange arm.
  Rygter om at en amerikaner brændte noget affald af (herunder vistnok en bog) kostede en halv snes mennesker livet i Afganistan. Der har (dog i det fleste tilfælde med enkelte mellemregninger)været en gennemgående historie i lørdagens MSM.

  Kommentar by Jens A — 3. april 2011 @ 00:12

 33. Der = Det, og Afghanistan.

  Kommentar by Jens A — 3. april 2011 @ 01:13

 34. Apropos Lene Espersen. Hørte lige i Tv2 News at hendes popularitet i befolkningen er voldsom stigende. Så tendensen er klar Lene Espersen: hvis du engagerer Danmark i én krig mere (mod en ond diktator, forstås) er den hjemme.

  Kommentar by Jens A — 3. april 2011 @ 01:35

 35. I Afga + Irak har vi mistet soldater i Sharia’s tjeneste; disse to ‘befriede’ lande vekslede deres diktator til en god omgang islam-heavy-duty.

  Lene E er uvidende. Gud bevare Danmark, med de fjolser. Suk.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 3. april 2011 @ 16:03

 36. Lene Espersen er født i går.

  Kommentar by AN — 3. april 2011 @ 23:19

 37. Gad vide om vi kan forvente FN’s støtte til Jyllands væbnede befrielseskamp, eller om FN vil anerkende en islamisk stat på Nørrebro ?

  I international sammenhæng er Danmark den dumme skoledreng som de store drenge kun accepterer fordi han altid deler slik ud.

  Kommentar by Tolder — 4. april 2011 @ 21:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper