8. maj 2011

Afghansk tolk erkender, at tidl. vidneudsagn var baseret på ‘rygter’ og ‘opfangede udsagn’

Skarp leder i dagens Jyllandsposten der lukker og slukker Christoffer Guldbrandsens DR-sanktionerede ‘hemmelige krig’. Fra Klædt af.

“Filmens dramatiske opbygning med slørede billeder, interview med både anonyme kilder, militærkilder, der flyttede sig uroligt på stolene, og dramatisk musik kulminerede med en lektor i forfatningsret Jens Elo Rytter, der uden at blinke mente, at filmen burde udløse en rigsretssag mod statsministeren. De fleste medier, ikke mindst Danmarks Radio og Politiken, halsede i samme retning, men selv om de borede og borede, fandt de aldrig den rygende pistol, som Christoffer Guldbrandsens film også er klinisk renset for. Derfor blev man enig med sig selv og hinanden om, at det skyldtes Statsministeriets og Forsvarsministeriets ondsindede modspin og beklikkelse af Christoffer Guldbrandsen.

Siden blev der noget mere stille, og helt stille var der også tirsdag efter påske, da landsretten frikendte Forsvarsministeriet i den såkaldte ”fangesag”, hvor tolken MG, der har været helt central vidne i sagen, erkendte, at hans tidligere vidneudsagn var baseret på rygter, opfangede udsagn og virkelige hændelser. Det var ikke en historie, der, når bortses fra herværende dagblad, trak de store overskrifter. Nærmest tavse var DR og Politiken.

Nogen vil måske huske, at tolken MG også spiller en helt central rolle i Christoffer Guldbrandsens film. For her er det netop hans gentagne indberetninger fra Afghanistan til Forsvarsministeriet, der bruges som grundlag for at så tvivl om forsvarets og regeringens rolle i sagen. Tolken er med andre ord det nærmeste Guldbrandsen kommer en rygende pistol i filmen, og med landsrettens afgørelse må det siges, at filmen er klædt af, og hele konstruktionen bag den smuldrer.”

(TV-avisen, 18. januar 2007; se evt. tidl. posteringer)

Oploadet Kl. 16:19 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/25099/trackback

14 Comments »

 1. Ingen grund til at tro på muslimer. Ufatteligt som DDR og Polletikken kører sådanne pseudonyheder op. Altid efterfulgt af tavshed. Mon de bliver flove???

  Og muslimer ændrer absolut ikke mentalitet, bare fordi de bosætter sig i den vestlige verden

  En av søkerne til å drive privat muslimsk skole i Norge mener muslimer som ikke faster må halshogges. «Mainstream» islam
  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.7619521 04.05.2011

  Kommentar by tavsen — 8. maj 2011 @ 16:39

 2. Og ingen grund til at tro på CHristoffer Guldbrandsen.

  Kommentar by Nielsen — 8. maj 2011 @ 18:36

 3. Heldigvis er Christoffer Guldbrandsen snart klar med en ny film om
  krigen i Libyen – Villy Søvndal spiller tolken .
  http://www.youtube.com/watch?v=NWUBksFWyPg

  Kommentar by phns — 8. maj 2011 @ 19:15

 4. “Nogen vil måske huske, at tolken MG også spiller en helt central rolle i Christoffer Guldbrandsens film. For her er det netop hans gentagne indberetninger fra Afghanistan til Forsvarsministeriet, der bruges som grundlag for at så tvivl om forsvarets og regeringens rolle i sagen.”

  Forsvarsministeriet må da kunne vælge ’sine’ (vores) tolke bedre! Ellers er der ingen grund til at kalde ministeriet for et Forsvarsministerium. Snarere tværtimod: evt. Selvmordsministeriet.

  Kommentar by Liva — 8. maj 2011 @ 20:25

 5. Hva´ var det lige Glistrup sagde engang?

  Noget hen ad dette?: Opret en telefonsvarer, som siger:” Vi overgiver os”.

  “Overgivelsesministeriet” .. øh.. “Ministeriet for afviklingen af nationalstaten Danmark”… antisammenhængsministeriet…osv..

  Tro ikke på noget mer.. slet ikke det officielle DK – løgn – løgn på løgn – rend mig!

  Kommentar by Black Watch — 8. maj 2011 @ 20:43

 6. Som ethvert tænkende menneske ved, øges risikoen for smittespredning når folk flytter sig så meget over land.

  Og som det dog kan pakkes smukt ind i klimaparanoia :

  http://ing.dk/artikel/118873-saadan-giver-klimaaendringer-os-tropesygdomme
  »Vi har scannet de sidste 30 år time for time og har fundet en ganske markant stigning i smittemulighederne siden de kølige somre i 1980’erne. I samme periode har globaliseringen taget fart, og det er formodentlig denne cocktail af klimaændringer og globalisering, der gør, at vi allerede i dag ser en stigning overalt i Europa. Vi kan se, at klimaændringerne alene ikke forklarer, at vi nu har afrikanske sygdomme som f.eks. bluetongue i Danmark. Men når det er sagt, så ser vi faktisk et klokkeklart potentiale for mere smittespredning de næste 50 år.«

  “Globaliseringen” har ganske konkrete og fysiske konsekvenser.

  Kommentar by Anonym — 8. maj 2011 @ 21:22

 7. PS. citatet er fra en offentligt ansat. Artiklens forfatter Robin Engelhardt er faktisk et eksempel på, der stadig findes gode jounalister.

  Kommentar by Anonym — 8. maj 2011 @ 21:53

 8. Der kom dog en god ting ud af Guldbrandsens smæderier.

  STASI manden Niels Giversen blev fyret fra DDR.

  Men han er vel erstat af en anden soldat fra DKP.

  Er der nogen der ved om Giversen har fundet sig et nyt job?

  Kommentar by Hans Und — 8. maj 2011 @ 23:13

 9. Der er et fyldigt og godt materiale for en politisk gyser-komedie om DR’s Røde Lejesvende på evig jagt efter “den rygende pistol”. Lige fra den, der blev fyret af mod Karl Liebknecht og Rosa Luxembourg over Saddam Husseins Masseødelæggelsesvåben til torturen i Guantanamo og nu det folkeretsstridige mord på Osama bin Laden. Lad os få eksponeret hele persongalleriet i DR kamarillaen i et TV-drama. Arbejdstitel “Ingolf Gabold og den Rygende Pistol” :)
  – og selvfølgelig ikke instrueret af Gabolds Røde Garde….

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 9. maj 2011 @ 09:33

 10. Der blev også brugt ufattelig megen tid på lækagesagen

  Forsvarsminister Søren Gades udtalelse i forbindelse med instruktør Christoffer Guldbrandsens udtalelser i filmmagasinet ekko om påstået læk af fortrolige oplysninger til pressen: http://www.fmn.dk/nyheder/Arkiv/2010/Pages/FMudtalelseifmCGudtalelseiekko.aspx 27-01-2010
  ——

  Plummer: Guldbrandsens lydoptagelse er fra DR
  http://www.bt.dk/politik/plummer-guldbrandsens-lydoptagelse-er-fra-dr 9. februar 2010 Omdiskuteret lydoptagelse om lækagen i sagen om udsendelsen af danske jægersoldater til Irak stammer fra en medarbejder hos DR. Det oplyser kanalen…..
  ——-

  http://journalisten.dk/christoffer-guldbrandsen-tilstraekkelig-dokumentation 15. august 2007
  De dårligst dokumenterede påstande får dermed den mest fremtrædende placering i filmen, hvilket undersøgelsesgruppen ‚undrer sig over’.

  Et andet kritikpunkt er brugen af ekspertkilder i filmen. Ifølge rapporten betyder filmens klipning, at seerne sidder tilbage med oplevelsen af, at eksperten, lektor i statsforfatningsret Jens Elo Rytter, mener, at der er grundlag for en rigsretssag mod Anders Fogh Rasmussen på grund af samtlige påstande i filmen – inklusiv påstanden om brug af tortur…..
  Den angrebne part, forsvarsminister Søren Gade, måtte imidlertid ikke se filmen, og det er en krænkelse af det journalistisk fairnessprincip, konkluderer rapporten……

  Kommentar by tavsen — 9. maj 2011 @ 10:53

 11. 1.Tavsen

  Dengang dette med den afghanske tolk foregik, og blev beskrevet, kunne jeg ganske enkelt ikke fatte, at nogen fra den vestlige verden overhovedet kunne TRO på en muslim!

  De erfaring der foreligger, bl.a. i forbindelse med vestlig-boende muslimer men også med efterretninger fra muslimer i de islamiske lande, som Bush så vidt jeg husker bl.a. lod sig lede af, BURDE havde fået vesterlændinge til at holde sig langt væk fra at lade sig vejlede af muslimer!

  Kommentar by Vivi Andersen — 9. maj 2011 @ 15:19

 12. Der er vist tale om en omvendt kokosnød: Hvide udenpå men brune indeni, eller veltilpasset integreret “folkekirkemuslim”, men frådende islamist indeni.

  Prøv det med din lokale veltilpassede grønthandler henne på hjørnet, hvis han ikke p.t. er lukket af SKAT eller sundhedsmyndighederne. Snak lidt om Muhammedtegningerne, tryk ham lidt på maven med ytrings- og religionsfrihed, og den rendyrkede islamiske racist dukker frem fra det vestligt prægede tøj. Offermentaliteten og den forsmåede herrefolksmentalitet ligger ganske tæt under overfladen.

  Kommentar by georg hansen — 9. maj 2011 @ 20:35

 13. Guldbrandsen har ikke en skid med kokusnødder at gøre. Lort uden på, lort indvendig.

  Gøglersegmentets islamleflere nyder en frihed til at udbrede deres islamleflende lort som er helt uhørt. Selvsamme frihed forsvinder som dug for solen den dag deres romantiske forhold til islam bliver til et tvangsægteskab.

  Kommentar by Tolder — 9. maj 2011 @ 20:53

 14. Som sædvanlig medfører dette ingen hovedrulninger i den journalistiske branche. Det er ikke Guldbrandsen, som er det egentlige problem. Problemet er at den 4 statsmagt (pressen) ikke skal stå til ansvar for nogen.

  Problemet er at journalister og redaktører kan tage sig nogle friheder som den almindelige dansker ikke kan. Normaldanskeren kan ikke sige ting uden konsekvenser.

  Og lad os sammenligne med andre grupper. Advokatstanden har f.eks. deres egen etiske forsamling Advokatnævnet, hvor der også sidder andre end advokater (netop for at undgå selvdømme).

  Journalister og redaktører har blot pressenævnet, hvor der kun sidder personer fra egen stand. Og det tåbelige TV-program “Presselogen” som nogen mener udtrykker selvkritik er egentlig blot en patetisk opvisning i selvretfærdighed.

  Kommentar by Sigwar — 10. maj 2011 @ 09:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper