25. august 2005

Ny forskning: Høj tillid til hinanden gør danskerne rige

Mens Richard Florida og hans danske disciple vrøvler om nødvendigheden af indvandring, så fortsætter virkeligheden med at modarbejde utopien. En nyhed fra Institut for Statskundskab på Århus Universitet:

Danskernes enestående råstof

“Ny forklaring på Danmarks rigdom: Vi er verdens mest tillidsfulde folk, viser et forskningsprojekt fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.”

“21 lande og 25.000 mennesker har deltaget i det såkaldte Social Capital Project (SoCap) under ledelse af professor Gert Tinggaard Svendsen fra Institut for Statskundskab. Formålet med databasen har været at måle den sociale kapital, også kaldet graden af tillid, i de udvalgte lande… »Danmark har en enestående beholdning af social kapital målt som tillid, og danskernes generelle tillid til andre er måske et enestående råstof, der kan forklare, hvorfor vi er så rige,« siger professor Gert Tinggaard Svendsen. Forskerne har stadig begrænset viden om, hvordan social kapital målt som tillid opstår. Men forskningen i tillid er vigtig, hvis Danmark vil fastholde dets førerposition som et af verdens 10 rigeste lande, og hvis danskerne fortsat vil ligge nummer et på World Database of Happiness som verdens mest lykkelige folk.”

Oploadet Kl. 20:44 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper