24. maj 2011

Journalistisk spin-control: Venstreradikale om venstreradikale

Det er svært for massemedierne helt at ignorere de mange tilfælde af venstreradikal hærgen, men journalistisk set kunne det næsten ikke gøres mere overfladisk. Herunder et par aktuelle eksempler fra DR Online og Deadline (DR2), men problemet er desværre ikke isoleret til røde DR.

René Karpantschof, ekspert.

I kølvandet på besættelsen af Søminedepotet, kritiseres politiet af De Konservative og Dansk Folkeparti for ikke at have grebet ind. Ritzaus Bureau mener ekspert-analysen skal laves af René Karpantschof, tidligere aktiv på den yderste venstrefløj. Her citeret fra DR Online.

Det var særdeles fornuftigt, at Københavns Politi ventede til tidligt mandag morgen med at rydde det besatte Søminedepotet. Det siger Rene Elley Karpantschof, der blandt andet forsker i vold og protester ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet.

– Hvis de havde grebet ind i lørdags, var forstyrrelserne og problemerne vokset til et langt højere niveau. Et indgreb på det tidspunkt var også fyldt med ukendte faktorer, siger han.”

(DR Online, 23. maj 2011: Ekspert: Klogt at vente med Sømine-rydning)

Niels Fastrup, freelance-efterforsker.

Politiet forlængede mandag fængslingen af de brandstiftende venstreradikale, der i sidste måned blev taget på fersk gerning, og det gav et langt indslag i mandagens sene Deadline. Studievært Martin Breum fortæller indledningsvis, at “det er flere år siden, at så alvorlige mistanker om politisk begrundet vold er rettet i Danmark”, og han ignorerer som de øvrige medier den igangværende sag mod AFA/Redox-militante sigtet efter paragraf 114f, den ‘milde terrorparagraf’ med en straframme på op til seks år.

Breum fortæller endvidere, at “Vi skal se på hvem disse er”, men der kom ingenting man ikke kunne google sig til, og intet, absolut intet, af det Niels Fastrup fortalte, bragte nyt frem. Nedenstående plet-transkription er foretaget lige efter Breum har introduceret den tidligere Modkraft-ansatte, som en freelancer med “kilder blandt de unge”, der har “efterforsket denne præcise sag i de sidste dage og uger”.

Niels Fastrup, journalist: … det er det såkaldte venstreradikale miljø, kan man kalde det, som har sin base, sit stronghold på Nørrebro i København, som er et miljø, som jo mener, i vid udstrækning, at det op til en vis grænse, er det tilladt at bruge militante midler i den politiske kamp… Der er ingen tvivl om, at flere af de anholdte kommer formentligt fra, går jeg ud fra, Ungdomshuset eller fra det miljø… Min fornemmelse er, at det der har motiveret de her, kan være frustration eller vrede over, hvad skal man sige, politiets meget hårdhændede indsats i forbindelse med klimatopmødet…

Politiet mener jo at der stadigvæk, måske er medgerningsmænd på fri fod, og det, vi kan ikke udelukke, at der måske er flere involveret, men… Jeg tror ikke det er voldsomt mange flere.. jeg har ikke noget der indikerer, at der skulle være flere, det vil jeg godt understrege…

Jeg ved ikke hvorfor de præcist har valgt Politiskolen, det kan også hænge sammen med, at det er et let mål, et relativt ubevogtet mål, der er ikke nogen om aftenen… Hvis der er en politisk mål begrundelse her, og det er der noget der tyder på, så…

(Breum: ‘intet politisk manifest… er det så bare drengestreger’) Ja, det er i hvert fald også en vurdering man kunne anlægge.. det kunne jo godt indikere, at der ikke har været den store forkromede politiske plan her, det er jo i hvert fald en mulig vurdering…

(Deadline, 23. maj 2011)

Niels Fastrup er ikke en tilfældig (venstreorienteret) journalist. I 2006 blev han ansat på venstreradikale Modkraft, hvor han samarbejdede med Martin Lindblom, grundlægger af Antifascistisk Aktion. Det var de to der fik det første interview med Blekingegadebanden. Fastrup var journalisten, der startede Perker/perle-sagen, som fyldte medierne januar 2009.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/25527/trackback

13 Comments »

 1. Jeg bed selv mærke i brugen af netop disse to “eksperter”. Ingen stiller det ellers oplagte spørgsmål:
  Hvorfor er det kun venstrefløjen, der anvender politiske vold, og hvorfor har vi efterhånden set så mange eksempler?

  Kommentar by Absalon — 24. maj 2011 @ 10:49

 2. Jeg synes da, at den ellers så misbrugte titulering “ekspert” for engangs skyld er velanbragt i begge tilfælde.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 24. maj 2011 @ 11:32

 3. (Breum: ‘intet politisk manifest… er det så bare drengestreger’) Jeg hørte spørgsmålet i programmet, og kunne ikke tro mine ører. Hvis nogen nogensinde har været i tvivl om at DR er de rødes legeplads, så blev al tvivl da manet i jorden. Indslaget var præget af at de “stakkels” unge kun ville lave ballade, for da de ikke havde udgivet et manifest, så kunne deres opførsel kun tolkes på den måde at de egentlig ikke havde ondt til sinde over for politiets/statens ejendom. Idioterne blev taget med tændstikkerne i hånden, men bør ifølge de to fjolser på skærmen, kun betragtes som misledte unge uden ondt i sinde…

  Kommentar by Lightmann — 24. maj 2011 @ 11:38

 4. Martin Breum er også ret interessant. På Journalisthøjskolen var han studiekammerat med et (siger PET-kommisionen) kernemedlem af Blekingegadebanden, der aldrig er blevet straffet. De to forsøgte sammen med et par andre at starte et glittet “intellektuelt” blad for venstrefløjen i midt-80erne, men det krakkede efter 3-4 numre af mangel på interesse.

  Derefter gik de hver til sit.

  Kommentar by Henrik — 24. maj 2011 @ 12:07

 5. Underligt. Hvordan kan det være at når det kommer til de rødes militante rødder, så er de forbavsende nemme at finde. Gad vide hvad resultatet ville udmøntet sig i, hvis en person med analytiske evner satte sig for at undersøge DR’s ansatte i samtlige øvre stillinger…

  Kommentar by Lightmann — 24. maj 2011 @ 12:32

 6. Hvorfor gør DF det ikke til en mærkesag at nedlægge/omlægge DR? DR fører en ideologisk kamp imod næsten alt det DF står for, og samtidig så tør man ikke at tale åbenlyst om at DR er en politiserende stærk rød medievirksomhed?
  Hvornår kommer det parti der tør tage kampen op imod medie-mastodonten? Den har ingen berettigelse i vores demokrati, og den ENESTE funktion den nogensinde skulle have var som en kritisk observatør, 100% neutral og en PBS medievirksomhed der har som mål at være fuldt repræsentativt ift den danske befolkning.

  Jeg har kun 1 ønske. Enten fratag DR ALLE licensmidler, eller omlæg det fuldstændigt. Det er det eneste anstændige man kan gøre ift Danmarks befolkning, der er tvangsindlagt til at støtte denne røde bastion.

  Kommentar by Endnu en vantro — 24. maj 2011 @ 15:40

 7. @6
  Enig, enig, enig. Privatiser lortet og jo før jo bedre. Desværre har de borgerlige politikere i DK tilsyneladende ikke fantasi til at forstille sig et DK uden et DR.

  Kommentar by Stormen fra Nord — 24. maj 2011 @ 16:18

 8. Ja, hvorfor betale kræven licens til en station, man aldrig ser alligevel. Hvis den ikke kan overleve på reklamer, så bare ærgeligt.
  Og den er ikke mere public, efter at de er gået over til det nye signal. Dette kræver boks eller nyt flaskærms-tv.

  Kommentar by Peter — 24. maj 2011 @ 16:35

 9. Det undrer mig hvorfor blå blok og dets vælgere bare ser på, imens DR fører rød valgkamp 24/7. Jeg kunne godt ønske mig at de sender “signaler” som de jo elsker inde på borgen. Signaler om at den måde DR bliver drevet på ikke hører hjemme i et licensfinansieret system.

  Tænk bare på hvor mange mandater rød blok ville tabe, hvis DR blev afpolitiseret og neutraliseret(i mere end én forstand).

  Kommentar by Endnu en vantro — 24. maj 2011 @ 16:44

 10. Apropos Martin Breum. I samme Deadline har han et interview med filminstruktøren Nicolas Winding Refn. Der blev ikke sagt noget, der er vær at skrive hjem om, men deres mimik er et kostelig studie i underkastelse (Martin Breum) og dominans/foragt.

  Kommentar by Jens A — 24. maj 2011 @ 22:16

 11. DR er så magtfuld, at sætter en folketingspolitiker sig for at påpege dets venstreorienterede udsyn, så er han slagtet inden aften. Antallet af anstte gør, at ved at nedlægge lortet slippes de alle ud i det ufri samfund til endnu større skade for den overfladiske fred og ro, der hersker i landet. Betragt DR som en form for retrætepost for de asociale dårligt fungerende halvvejs subsistensløse fra de autonome galeanstalter som ungdomshuse og diverse venstreekstreme politiske ungdomsorganisationer. De er trodsalt samlet på eet sted.

  Kommentar by morlille — 25. maj 2011 @ 05:34

 12. Medierne beskæftiger sig meget med økonomisk støtte til politiske partier. Hvor meget får Venstre fra landbruget? De Konservative fra arbejdsgiverne og venstrefløjen fra fagbevægelsen? Stort set ingen beskæftiger sig med den partistøtte vi alle betaler til venstrefløjen
  i form af licens til venstrefløjens propagandaorganisation “Danmarx radio” = “DDR”.

  Hvorfor siger VKO ikke fra overfor DDR? Man skal gøre det kollektivt.
  “Morlille” har ret i, at hvis en enkelt træder frem, så bliver vedkommende slagtet.

  Socialdemokraternes kulturordfører (haha) Mogens Jensen har lovet DDR
  700 millioner ekstra, hvis/når rød blok kommer til magten.
  Hvorfor bruger VKO ikke dette mod S og DDR?
  Selv danske vælgere må da kunne se, at DDR alene af den grund arbejder for en rød regering.

  Kommentar by Binee — 25. maj 2011 @ 11:37

 13. Det var som at se Biedermann og brandstifterne af Max Frisch :)
  Man mærkede, at Martin Breum og Niels Fastrup selv havde forårsaget ulykker med tændstikker. De forstod ‘pyromanerne’, fordi de kendte ‘pyromantrangen’ ;)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 26. maj 2011 @ 12:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper