26. maj 2011

Cevea-direktør: “Der hersker en… borgerlig værdipolitisk dagsorden. Det er helt evident.”

Angreb er det bedste forsvar, men det her er ganske enkelt for langt ude. Den citerede tænketank-direktør illustrerer på fornem vis venstrefløjens manglende virkelighedsfornemmelse.

Fra Information – S til kamp mod borgerlige aviser.

“Ifølge Sass Larsen er den danske presse så borgerlig, at der ikke i andre lande findes mage til skævhed: »Findes der et eneste andet demokratisk land i Europa, hvor der er så stor bias i forhold til medie-spredningen, hvis man kigger på venstre og højre side af den politiske skala? Jeg tror faktisk ikke, det er tilfældet,« siger han. …

Kampen om den offentlige debat er afgørende, mener også Jens Jonatan Steen, der er direktør for centrum-venstre-tænketanken Cevea.

»Konsekvensen er, at de danske avislæsere bliver vænnet til at tænke i en mere borgerlig retning. Der hersker en borgerlig økonomisk dagsorden og en borgerlig værdipolitisk dagsorden. Det er helt evident…«

Formand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, ser derimod gerne, at der laves økonomiske incitamenter til en mere politisk afbalanceret dækning. … Ifølge tidligere S-formand Mogens Lykketoft er der dog også i den journalistiske dækning generelt et borgerligt udgangspunkt:

»Skævheden handler om, hvem journalisterne vælger at spørge og citere. Der er en bias til fordel for den borgerlige side,«”

(Tidl. kommunist, Nyhedschef Naja Nielsen fastholder DR’s objektivitet; Politiken)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/25596/trackback

29 Comments »

 1. Nu trækker han i land.

  http://www.bt.dk/politik/sass-larsen-traekker-i-land-det-var-bare-en-vits

  Kommentar by Martin — 26. maj 2011 @ 14:59

 2. Jeg ville egentlig have det fint med at momsfritagelsen, mediestøtten og licensen forsvandt.

  Kommentar by Stormen fra Nord — 26. maj 2011 @ 15:06

 3. Hvis Sass-Larsen ønsker at afskaffe mediestøtten, så er det sgu gode nyheder!

  Kommentar by Vagn Henning — 26. maj 2011 @ 15:08

 4. Det er dejligt befriende at konstatere, at når Sass Larsen udtaler sig så er det altid forkert.

  Er venstrefløjen så desperat? Åbenbart. Man vil ikke erkende at deres manglende økonomiske politik ikke bliver ædt råt af ‘danskerne’ som de kalder os borgere.

  Den socialdemokratiske presse har for år tilbage brugt utallige millioner af fagforeningsmedlemmernes penge for at holde nogle aviser i live. Tænk på hedengangne Aktuelt.

  Når kunderne ikke ‘køber’ produktet, så er der som regel en gyldig årsag.

  Kommentar by synopsis-olsen — 26. maj 2011 @ 15:21

 5. Det er totalt gak. Vi bor i det mest socialistiske land i verden. Verdens højeste skatter og afgifter, verdens forholdsmæssigt største stat. Det vilde er, at fårene bræger hvis man lufter ideen om at lave om på det. Størstedelen af befolkningen ønsker at leve i moderstaten. Og medierne bekræfter dem i at det er den eneste rigtige måde at leve på.

  Kommentar by Kenny Starfighter — 26. maj 2011 @ 15:44

 6. Problemet er at højre-fløjen i alt for mange år har undladt at modsige venstre-fløjens i den tro at Danskerne var fornuftige nok til at forstå hvad der var fup og hvad der var fakta. Derved har venstre-fløjen haft frit spil til at sprede deres løgne uden væsentlig indblanding.

  ( Sass Larsen lyver, i øvrigt, lige nu for åben skærm )

  Sagen er bare den at Danskerne, politisk set, er snot dumme og stemmer med “hjertet” ( tror de da selv ). Politik er bare ikke et spørgsmål om hvem der ser sødest ud på tv`et eller hvem der er mest folkelig, det er benhårdt arbejde og kræver et engagement der langt overstiger de fleste Danskeres formåen.

  øhhh Sass Larsen, er det ikke ham der spiser gratis på restauranterne i køge ?

  Kommentar by Santor — 26. maj 2011 @ 16:11

 7. Tja, endnu et eksempel på at venstrefløjen vil styre medierne!

  Kommentar by Peter — 26. maj 2011 @ 16:30

 8. Med idioter som Henrik Nasser Larsen er vi dømt til undergang, og efter min mening, jo før jo bedre så vi kan få luget ud i de tusindvis af landsforrædere som snylter på de danske skatteslaver.

  Kommentar by Fritz — 26. maj 2011 @ 16:48

 9. PS.
  Det burde være udvisningsgrund at være så syg i skallen som Henrik Nasser Larsen.

  Kommentar by Fritz — 26. maj 2011 @ 17:29

 10. Sass Larsen? Manden, der gav ordet “café-penge” en helt ny betydning :-)

  Kommentar by Claus Kvist Hansen — 26. maj 2011 @ 17:35

 11. Det er muligt, at ledelsen af de danske aviser er borgelige, men hvad hjælper det, når alle journalister er hjernevaskede røde fra Journalisthøjskolen.
  Derfor siger jeg altid til avissælgerne, når de ringer: Skab et dagblad, der er imod alt det, de andre er for.
  Så bliver de tavse.

  Vi er den “tavse” opposition, vi gider ikke stemme næste gang, for vi er trætte af at blive røvrendt med vore egne stemmer.

  Gud bevare Danmark – dansk

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 26. maj 2011 @ 18:29

 12. Sass Larsen taler om de danske avislæsere.

  Men ærlig talt, hvor mange gider at bruge deres penge på den skrevne dagspresse ?

  Vi VED vi bliver manipulerede – også af DR.

  Bl.a. derfor orienterer man sig i udlandet via internettet.

  Har politikerne og pressen ikke fundet ud af internettets eksistens samt at ganske mange danskere er koblet på dette ?

  Hvad angår de hjemlige forhold …så aner jeg ikke hvor man skal henvende sig udover hos de forskellige blogs.

  Kommentar by Vivi Andersen — 26. maj 2011 @ 18:33

 13. man undres til stadighed over, at en latterlig person, som Sass Larsen kan bruges i politik. Det må stå ringe til hos de røde. Det grænser til idioti.
  Gratisspiseren skulle måske standse tilskuddet til verdens RØDESTE tv =
  DDR, hvor gammelkommunister har boltret sig i de sidste 40 år, hvor løgn og fortielser er dagsordenen.

  Cevea må ligeledes have et problem, når en Hr. Steen kan få lov at lege bambi på glatis med disse tåbeligheder.

  PAMPEREN Poul Erik Christensen ser gerne, at der “laves økonomiske incitamenter”, etc. Tjahh, han har jo stor erfaring i den slags, da han fik renoveret køkken og bad på fagforeningens regning. Hans næstformand, der også blev afsløret, valgte selvmordet, POUL ERIK CHRISTENSEN valgte løgnen og udnyttelsen af sine fagforeningsmedlemmer. Hvilken LAV person.

  Noget tyder på, at de her mennesker er totalt syge. ALLE prøvevalg på journalisthøjskolen har vist RØDT flertal med ca. 80% til venstrefløjen.

  Selv Jyllandsposten, et hadeobjekt for den syge venstrefløj, giver plads til en kontroversiel, ekstremistisk omrejsende lukses-journalist, for hvem det at være dansk, er en skændsel. Rigtigt, Politikens næste redaktør : Per Nyholm.

  Glæder mig til DDR`s næste dokumentar : Analyse af de voldelige aktiviteter hos Enhedslistens kernevælgere, personificeret af de samfundsnassende, såkaldte studerende, der raserer andre menneskers ejendom, med politiets accept.
  LANG apologi, der beviser, at de har ret til deres anarkistiske ekstremisme.

  Føj, hvor er det SYGT.

  Kommentar by Anonym — 26. maj 2011 @ 18:39

 14. Borgerlige medier? Ser Sass aldrig DDR eller TV-2 NEWS? Berlingske Tidende også kendt som Pravda i Pilestræde, borgerligt? Henrik Sass Larsen må da være gal eller også har han spist noget han ikke kan tåle. Det er da godt for ham, at han næppe har betalt for det.

  Kommentar by Binee — 26. maj 2011 @ 19:01

 15. Der er adskillige der har set Sass ryge etellerandet på Cafe Vanilla. Det kunne være forklaringen.

  Kommentar by Slyrgraff — 26. maj 2011 @ 19:43

 16. Ser man på en “borgerlig” avis som Jyllandspesten, så har de jo som bekendt slået sig op på ytringsfrihenden, hvorfor der kommer temmelig mange røde satan’er til orde her.
  Med sådan en dagsorden er det jo ret svært at opretholde en borgerlig presse.

  Pressen ser dem selv som samfundet vagthund. Andre ser dem som den 4. statsmagt. Jeg ser dem som en forretning, ligesom alle andre forretninger. Så hvorfor pokker skal pressen dog slippe for moms ?

  Kommentar by Tolder — 26. maj 2011 @ 21:01

 17. Oppositionens strategi på samtlige områder er jo egentlig bare at gentage deres vision om hvordan verden burde være indrettet fremfor hvordan den virkeligt er.

  Og når de får flertal, så har de jo opbakning i medierne til det.

  Det her er en direkte afart af den svenske model med benægtelse af facts og tavshed overfor kritik.

  Kommentar by Kbh — 26. maj 2011 @ 21:33

 18. Det var en “vits” ?! Enhver der har læst artiklen i Information og det efterfølgende interview i Berlingske, er 100% på det rene med det på INGEN MÅDE er en vits. Manden var jo gravalvorlig. Hold da kæft hvor er det tåbeligt, nu at prøve at trække i land på den måde… mon ikke han har stået skoleret hos fru. HTS?

  Kommentar by Fish out of Water — 26. maj 2011 @ 23:54

 19. HSL er helt til grin, som Metter Frederiksen etc.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 27. maj 2011 @ 07:55

 20. Det er et socialistisk trick at skille privatejede medier ud særskilt og kritisere dem særskilt. I stedet skulle man se på befolkningens forbrug af alle medier og deres påvirkningkraft. Her slår de elektroniske medier alt. Statens 80 år lange monopol på elektroniske medier efterfulgt af to totalt dominerende statsejede elektronisk medier, har sikret og sikrer stadig at socialistisk tankgang bliver hamret in i hjernen på alle danskere fra vugge til grav. DR og TV2 står for næsten al den information befolkningen modtager. De privat ejede medier er guirlander til pynt. Det er helt bevidst at socialisterne har sikret sig de elektroniske medier. Med den magt har de realiseret verdens højeste skattetryk og verdens største offentlige sektor (måske bortset fra Nord-Korea?)
  DR og TV2 tiltrækker selvfølgelig journalister, der tror på det socialistiske 1000-år rige

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. maj 2011 @ 08:25

 21. God ide med at afskaffe støtten, antallet af aviser, uanset om det er højre eller venstreorienterede aviser, bør vel basere sig på udbud og efterspørgsel, så vi kun får de aviser som folk gider læse.

  Kasper
  http://københavnrestauranter.dk/

  Kommentar by København restauranter — 27. maj 2011 @ 09:06

 22. Er det de borgerliges skyld, at socialisterne aldrig har kunnet finde ud af at drive en avis ?

  Kommentar by Niels Juel — 27. maj 2011 @ 10:59

 23. S-politik er en vits. Problemet er, at S’erne ikke er klar over det :(

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 27. maj 2011 @ 13:59

 24. Jeg ville egentlig have det fint med at momsfritagelsen, mediestøtten og licensen forsvandt.

  Enig. En pakkeløsning er sagen, det ville spare borgerne en masse penge.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 27. maj 2011 @ 14:12

 25. EB, Politiken og Jyllands-Posten får tilsammen næsten 60 millioner kroner årlig i støtte…
  http://politiken.dk/kultur/tvogradio/ECE1271956/jppolitiken-vi-kan-klare-os-uden-stoette/ 4. maj. 2011

  MEDIESTØTTEN TIL FAGBLADENE SKAL GENINDFØRES
  http://journalisten.dk/mogens-jensen-ny-mediestotte-skal-minimere-borgerlige-mediers-dominans 27. maj 2011

  Kommentar by tavsen — 27. maj 2011 @ 16:21

 26. DR får 3,5 mia årligt i støtte i form af tvangslicens. Det slår alt. Momsfritagelse kan vel ikke kaldes støtte? Skattefritagelse er heller ikke støtte. Jeg tror statsstøttet TV ville udrydde privatejede momsbetalende dagblade i “ufri” konkurrence. Den såkaldte dagbladsstøtte er et figenblad over statens dominans som ejer af de medier, der påvirker befolkningen 24syv – snart også under det navn :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. maj 2011 @ 17:05

 27. Der hersker en borgerlig økonomisk dagsorden…

  Fordi kun de borgerlige har en vis forstand på økonomi.

  Der hersker […] en borgerlig værdipolitisk dagsorden.

  Fordi kun de borgerlige har forstand på værdipolitik.

  Kom igen, Cevea – kan I virkelig ikke argumentere bedre..?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. maj 2011 @ 09:53

 28. Sass er en vits. Hvad har han været i medierne for på det sidste?

  1) Køge-sagen.
  2) Denne her presse-sag.

  Og så i dag i Ekstra-Bladet:

  3) Sossedronningen er utilfreds med hans tøj. Helle vil have at han skal have nyt tøj. 1½ sider i Ekstra-Bladet under overskriften: “Han klæder sig forfærdeligt”.

  Kommentar by Sigwar — 28. maj 2011 @ 10:53

 29. Vi venter bare på, at HTS taber masken, ligesom dengang hun råbte til Freddy Blak: »Du skal kraftedeme ikke gå rundt og kalde mig for Gucci! Bare fordi jeg ikke går rundt og ligner sådan en pose lort som dig«.

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 29. maj 2011 @ 15:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper