10. september 2005

Birgitte Rabhek fandt RUC-professor fra det venstreradikale overdrev

Det er længe siden jeg sidst hørte Birgitte Rahbeks magasinprogram Agenda, og selvom jeg er vant til lidt af hvert fra den kant, så må man sige dagens udsendelse gik fra slemt til værre. Programomtalen er politisk set lidt mager…

“Dilemmaer og udfordringer i det 21. århundrede med Birgitte Rahbek. Sprogets betydning. Den finske sprogforsker Tove Skutnabb Kangas og professor på CBS Robert Phillipson fortæller om sprog, om betydningen af modersmålet, om at beskytte både små og store sprog og om sproglig diversitet.”

Men tro mig, RUC-professoren Tove Skutnabb Kangas holdt sig ikke tilbage, for hvad bilder Danmark sig ind sådan ikke at have åbne grænser. Forskningsmæssigt kan jeg ikke vurdere hende, men hendes tolkninger mindede i høj grad om Noam Chomskys ditto – hermed ikke sagt fru Kangas også har sympatier i retning af Pol Pot. Men udenfor rækkevidde var hun bestemt. Hvor støver Rahbek de her typer op?

Opdate 12/9-05: Et citat fra Kangas’ hjemmeside på RUC: “(Förlåt mig att största delen av min hemsida är på imperialistspråket, “killer language”, och inte på svenska)”.

Oploadet Kl. 19:19 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer

3 Comments »

 1. Pudsigt nok, når man går ind på hendes hjemmeside på RUC: http://akira.ruc.dk/~tovesk/ og dér læser at hun omtaler engelsk som “killer language” (imperialistspråket). Hun må ha’ mug på gesimsen – damen er 65 år gammel og formentlig et relikt fra fortiden

  Kommentar by David B Henriksen — 11. september 2005 @ 21:25

 2. Det er forkert at opfatte Kanga som en professor. Det fremgår af hendes CV at hun er gået igennem den akademiske verden primært med deltidsansættelser som undervisnings- og forskningsassist. Først i en alder af 55 år har hun kunnet opnå en fast stilling som lektor på RUC. Professor har hun aldrig været, og i øvrigt står der at hun nu er “emerita”, det vil sige pensioneret.

  Kommentar by Troels Lund — 14. september 2005 @ 16:40

 3. Til Trols

  Det fremgår af hendes hjemmeside at hun er dr. phil, hvad skulle medføre en professor-etikette. Om hun er pensioneret er mindre interessant, men hendes hjemmeside hostes af RUC og hendes publikationsliste er opdateret ’september 2005′.

  Kommentar by Kim Møller — 14. september 2005 @ 18:05

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper