19. september 2005

Ditlev Tamm om Svend Auken – Kasper Støvring om venstrefløjen

Fra lørdagens Berlingske Tidende. Ditlev Tamm om altmuligeksperten-Svend Auken

Norske tilstande
Det er gået de norske socialdemokrater godt ved valget i Norge, og det glæder naturligvis gamle socialdemokratiske hjerter som vores Svend Aukens, der i dagens anledning taler om, at man nu igen kan bruge ord som »solidaritet« og »retfærdighed«, hvilket åbenbart, uden at vi andre har opdaget det, hidtil har været et problem i Norge. Set fra dansk side har det til gengæld været et problem, at det rige Norge ikke har investeret så meget i de rigtig dyre uddannelser som lægestudiet, og at danskerne derfor er med til at betale for, at norske studenter, der burde læse i Norge, tager pladser op her, fordi der ikke er studiepladser nok i Norge. Til gengæld er der så ikke pladser nok til danske studerende. Nu skal det blive interessant at se, om Svend Aukens partifæller fortæller den kommende nye norske regering, at når man nu går i gang med offentlige udgifter i større stil, så har vi her fra Danmark en forventning om solidaritet og retfærdighed, hvilket på uddannelsesområdet altså vil sige, at et tilsvarende antal studiepladser i Norge på medicin og andre af nordmænd her søgte uddannelser stilles til disposition for danske studerende i mindst forholdet én til én.

Svend Auken var hidkaldt som ekspert på TVavisen her til morgen, denne gang om det tyske valg. Angela Merkel, valgets vinder, var “meget konservativ”

Kasper Støvring har en god analyse af venstrefløjen i seneste Weekendavisen. Her et bid fra Fra politik til moral hvor han hudfletter den moralske stigmatiseren.

“Denne dæmonisering begynder i det små. Først stempler man sine højreorienterede modstandere med præfikser som »ultra-«liberalister eller »ærke-«konservative. Man gør dem altså til suspekte ekstremister.

Siden anholder man grundløst deres antidemokratiske tendenser. Det skete, da Henrik Gade Jensen blev anklaget for fascistiske sympatier, da Søren Krarup blev beskyldt for antisemitisme, da Dansk Folkeparti på De Radikales landsmøde sidste år blev associeret med nazisme og senest, da Christopher Arzrounis ansættelse som spindoktor blev problematiseret, fordi han er libertarianer. Det vil sige »ultra«-liberalist.

Præcise betegnelser for historiske forbrydelser bliver hyppigt anvendt i flæng og tømmes efterhånden for indhold. Prædikaterne politiseres og reduceres til blotte skældsord. Derfor har vi svært ved at identificere demokratifjendtlige kræfter, når vi virkelig møder dem, både til højre – og til venstre.

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper