10. oktober 2005

Michael Pihl om Brian Mikkelsens kanon & multikulturalismens sammenbrud

Fra fredagens Berlingske Tidende, et godt læserbrev af lektor Michael Pihl. Et citat fra Brian eller kaos:

“Tager man nu udgangspunkt i, hvad kulturministeren rent faktisk sagde i sin tale ved det konservative landsråd, forstår man vanskeligt kanonpingernes selvsving. Intetsteds fremhæver Mikkelsen en kulturkanon som våben i en kulturkamp imod islam. Han fremhæver den som et samlende middel til at styrke det efterhånden skrøbelige kulturelle fundament, som samfundets solidaritet og demokratiske orden hviler på: »… en national kulturkanon … skal være en gave til alle borgere her i landet – også til indvandrere, der får en adgang til de fælles referencerammer, den danske kultur bygger på«. Det, Brian Mikkelsen gjorde, var at se multikulturalismens polarisering i øjnene: »Midt i vores land er der ved at udvikle sig parallelsamfund, hvor minoriteter praktiserer deres middelalderlige normer og udemokratiske tankegange«. Det er svært at se det tvivlsomme i dette udsagn, medmindre kanonudvalgets fløjlsklædte akademikere da ligefrem er tilhængere af muslimske parallelsamfund.

Snarere skal den egentlige grund til kanonhyænernes hylen søges i Brian Mikkelsens modige opgør med den multikulturalisme, som er en integreret del af venstrefløjselitens selvforståelse, og som f.eks. kommer til udtryk i det absurde forslag om en dansk kulturkanon på urdu. Interessant nok falder Brian Mikkelsens opgør sammen med multikulturalismens sammenbrud i det land, hvor dens tilhængere hævder, at den skulle have været mest velfungerende.

SFs integrationsordfører Kamal Qureshi fremhæver således Canada som multikulturelt forbillede. Siden retssystemet i Ontario sidste år fortolkede en lov, den såkaldte Arbitration Act fra 1991, i ekstrem multikulturel retning, har Ontario tilladt sharia-domstole. I et religiøst baseret parallelretssystem, der bl.a. skulle afgøre familieretslige spørgsmål. Efter pres fra diverse kvindeorganisationer har statschef Dalton McGuinty imidlertid nu fået kolde fødder og skrider ind over for Ontarios sharia-parallelretssystem. »Der skal ikke være sharia-lov i Ontario. Der skal være én lov for alle borgere i Ontario,« udtalte McGuinty til Associated Press for et par uger siden. Sharia-domstole findes i Saudi-Arabien, Iran, Sudan, Libyen og i Nigerias nordlige provinser. Og muntre multikulturalister var altså nær ved at få Canada med i dette selskab.”

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper