7. juli 2011

Claus Elholm og det arabiske efterår

For et par måneder siden rettede JP-bloggeren Claus Elholm et skarpt angreb på Samuel P. Huntingtons tese om kulturenes forskellighed. Han slutter sin blogpost af med følgende svada, direkte henvendt til konservative Kasper Støvring.

“… nu ved vi, at dette ikke er sandt og at befolkningerne i den del af verden ikke adskiller sig stort fra os andre, når det kommer til behovet for frihed og demokratisk. Således viser det sig, at tesen om civilisationernes sammenstød ikke blot er en tåbelig forenkling af en kompliceret verden, men også hviler på et falsk grundlag.

Så når størstedelen af os håber på demokrati og frihed i Mellemøsten og Nordafrika, får man indtryk af, at Støvring og de øvrige Huntington-kloner håber på det modsatte. For hellere det end at indrømme, at de selv – og dermed Samuel Huntington – tager fejl.”

Egypten, der slap af med det korrupte socialdemokratiske regime, er et af de lande Elholm fremhæver. Eneste politiske gruppering der i dag kan matche Det Islamiske Broderskab, er det sekulære WAFD-parti, der hermed må have en central position i evt. arabisk demokratisering.

Forleden blev partiets næstformand interviewet af Washington Times, og det sætter Elholms positivisme i perspektiv – Egypt party leader: Holocaust is ‘a lie’

“A leader of Egypt’s top secular party says the Sept. 11, 2001, terrorist attacks were “made in the USA,” the Holocaust is “a lie” and Anne Frank’s memoir is “a fake” — comments sure to roil the post-revolution political debate in the Arab world’s most populous country.

Ahmed Ezz El-Arab, a vice chairman of Egypt’s Wafd Party, made the remarks in an exclusive interview with The Washington Times last week while in the Hungarian capital attending the Conference on Democracy and Human Rights.

He denied that the Nazis killed 6 million Jews during World War II.

“The Holocaust is a lie” Mr. Ezz El-Arab said. “The Jews under German occupation were 2.4 million. So if they were all exterminated, where does the remaining 3.6 million come from?”

Mr. Ezz El-Arab said he accepted that the Nazis killed “hundreds of thousands” of Jews. “But gas chambers and skinning them alive and all this? Fanciful stories,” he added.

Mr. Ezz El-Arab also attacked the authenticity of “The Diary of Anne Frank,” which he said he studied as a doctoral student in Stockholm. “I could swear to God it’s a fake,” the Wafd leader said. “The girl was there, but the memoirs are a fake.”

Established in 1919 and disbanded in 1952, the Wafd Party was refounded in 1983 under reforms instituted by then-President Hosni Mubarak to allow token opposition to his dominant National Democratic Party. After Mr. Mubarak’s ouster in February, Wafd emerged as arguably the second-most powerful political party to the Muslim Brotherhood, a formerly banned Islamist group.”

[…]

“In the interview, Mr. Ezz El-Arab also said that Osama bin Laden was not behind the Sept. 11, 2001, terrorist attacks. …

Asked who was responsible for the attacks, Mr. Ezz El-Arab identified the CIA, Israel’s Mossad intelligence service, and the “military-industrial complex.””

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/26665/trackback

8 Comments »

 1. Der er simpelthen så mange af dem der skriver i aviser og er journalister, der skulle have en på snotten pga af deres SÅ RINGE kvalitet af deres artikler.

  Kommentar by Tim — 7. juli 2011 @ 15:37

 2. Lyder til at denne Claus Elholm er endnu en af de bedrevidende naive fjolser som skal spille smart. Alt tyder jo på at det er Egypten vil blive ledet af islamister.
  Ligeså elendige de røde er til at få gode idéer, ligeså fantastiske er de til at skjule deres gentagende fejltagelser, fordreje sandheden og iværksætte vild- og afledningsmanøvrer.

  Kommentar by Boo — 7. juli 2011 @ 15:38

 3. Jeg læste Elholms blogindlæg i sin tid, og den første tanke jeg havde var; manden har vist ikke læst Huntingtons bog. Blogindlægget er en opremsning af stråmænd.

  OT:
  http://www.b.dk/globalt/verdens-ekstreme-fattigdom-paa-retur

  Det går fremad i Afrika. Så hvad skal en journalist fra Ultra-borgerlige Berlingske så vinkle artiklen. Måske noget om at det er markedsøkonomiens sejr efter kommunismens fald der er hovedansvarlig. Nej, det fylder kun lidt i bunden af artiklen.
  I stedet ringer man til Stine Bosse, tidligere chef for TRYG. Hun må jo vide en masse om afrika. Og hvad drejer hun det så ind på; noget med vores mistroiske forhold til alt fremmed, og at vi lukker os om os selv (hvilken original formulering som vi ikke har hørt andre steder) – hendes kommentarer er idiotiske i enhver sammenhæng, men her har de INGEN relevans overhovedet for artiklens tema, og alligevel fylder op.

  Det er grotesk.

  I går var den nazi-inspirede sociolog Ulla Holm iøvrigt kronikkør i avisen, og analyserede den fascistiske madkultur der allerede havde en spill-over effekt til grænsekontrol. Det medfører iøvrigt at vi bliver grimme og dumme, og degenererer fuldstændigt. Altså er der behov for åbne grænser, så vi kan fremavle bedre mennesker er tesen.

  Berlingske er super-duper borgerlig og giver nærmest ikke plads til en venstre-rabiate rablerier eller bare politisk korrekte hattedamer der taler med strømmen i karriere-plejen.

  Kommentar by Superman — 7. juli 2011 @ 15:49

 4. Elholms blog hedder “Amerikanske perspektiver”, men jeg nu synes han bruger meget lidt tid paa dem. Og naar han goer er de sjaeldent indlysende, naesten altid misvisende, og tit, lodret forkerte.

  Fuck’m.

  Kommentar by jdm — 7. juli 2011 @ 19:07

 5. Ak ja. Claus Elholm er sjældent heldig med sine indlæg. Sådan går det når man vil skrive historier baseret på egne hede febervildelser

  Kommentar by EH — 8. juli 2011 @ 10:14

 6. Claus Elholm har, så vidt jeg husker, ikke haft et blog-indlæg i JP siden nedgørelsen af Huntingtons bog.
  Måske blev kommentarerne til indlægget for meget for den følsomme mand?

  Kommentar by Elis Mogensen — 9. juli 2011 @ 07:34

 7. Dum som et bræt og komplet uvidende om det meste, men fører sig naturligvis frem med sine frelste PK-holdninger alligevel som en ægte pseudointellektuel ;-)

  Da CE var på besøg hos venner i Sverige for et par år siden, kunne
  han bagefter glædesstrålede fortælle i sin blog, at han absolut intet havde set til alle de problemer med indvandrere og dere grove kriminalitet, som rygterne og danske aviser ellers omtalte, og at
  man skam trygt kunne færdes helt sikkert på gaden i Sverige. Ja, Hurra – hvorfor mon det, CE? Kunne det monstro have noget at gøre med, at dine gloriepudsende PK-venner naturligvis selv foretrækker at bo på så betryggende afstand af “kulturberigelsen” som overhovedet muligt og så ellers dyrke deres endeløse godhed på andres bekostning?

  Jo, vi kender skam udmærket typen, CE – DK er nemlig også fuld af dem.

  Kommentar by Bjovulf — 9. juli 2011 @ 08:41

 8. CE flytter i øvrigt nu til Finland i embeds medfør – der vil de nok grine deres røve i laser over hans naivitet og PK-hed :D

  Så hans nye blog kommer vel til at hedde “Finske / Nordiske
  Perspektiver”, men vil sikkert – som sædvaligt – mest handle om de onde, fremmedfjendske, lavtuddannede, mentalt tilbagestående og proviensielle Morten Korch-danskere, der ikke ønsker at tage den velsignede multikultur til sig med åbne arme og ikke fatter globaliseringens muligheder.

  Kommentar by Bjovulf — 9. juli 2011 @ 08:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper