29. juli 2011

Politiken trykker vagt dementi: Uriaspostens redaktør ‘afviser’ at være en del af netværket

Jeg kontaktede onsdag Politiken, med henblik på at få dem til at dementere min påståede rolle i et netværk, hvis blogs efter Politikens overbevisning havde “fortalt den norske massemorder, at han er i krig, og de har udpeget fjenden”. Jeg har ikke udpeget nogen fjende, og jeg har derfor ikke “Børns blod på hænderne”, som artiklen diskret antydede.

Dementiet kom i dag, og det er lige efter bogen: Jeg er ond, de kan bare ikke bevise det. Culpa!

“Jeg kiggede lige på Viking Observer. Sidste indlæg er fra marts 2006 – 13 måneder FØR “netværket” ifølge Politiken blev stiftet i København.” (Tilsendt)

(Politiken, 29. juli 2011, s. 2: Fejl og Fakta; collage)

Gennem årene har jeg optrådt på en del blogrolls, og husker hvor harm jeg blev tilbage i 2004-05, da linket til Uriasposten på en for mig ukendt side, stod side om side med links til white supremacist-sider og Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse. Et par år senere, fandt en analysebureau frem til, at jeg var den mest linkede politiske blog herhjemme. Jeg kan ikke bruge min tid på at redigere andre folks blogrolls, og kan i sagtens natur heller ikke stå til ansvar, for hvad eventuelle læsere af de pågældende sider begår af uhyrligheder.

Oploadet Kl. 10:13 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/27264/trackback

26 Comments »

 1. Men der ER et netværk. Det har shansen selv sagt!

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. juli 2011 @ 10:32

 2. Ja, det er jo lige hvordan man definerer et sådant netværk, som Politiken omtalte. Hvis dét at ens blog optræder på en anden persons blogroll i sig selv skal føre til, at man kommer til at deltage i blogroll-ejerens “netværk”, så arbejder vi godt nok med en håbløst løs netværksdefinition.

  Tillad mig i øvrigt at linkdroppe dette blogindlæg fra Konservativ Reaktion: http://konservativreaktion.blogspot.com/2011/07/det-ndvendige-og-det-tilstrkkelige.html

  Kommentar by Nikolaj — 29. juli 2011 @ 11:00

 3. Mig bekendt har Uriasposten gennem flere år linket til Politiken.dk, så de er altså også en del af netværket.

  http://www.uriasposten.net/linksamling

  Kommentar by Jens Ladegaard — 29. juli 2011 @ 11:07

 4. Deres udgangspunkt skulle ALDRIG have været Margrethe S. Hansen´s “ekspertise”, og hendes vinkel. Havde de læst din blog igennem længere tid, og rettet henvendelse til dig angående et interview med baggrund i din blog og din person, ville de have tegnet et korrekt og fyldestgørende billede. I stedet for bruger de som sædvanlig en “ekspert” i stedet for selv at finde frem til fakta og selv interviewe de involverede blogs ejere og skribenter.

  Og det er der sikkert en grund til. Mange af deres fordomme og forudindtagethed ville falde til jorden. Det er den eneste grund jeg kan komme i tanke om.
  De er bange for at tabe ansigt.

  Men skriv venligst igen til dem, de reagerer tydeligt på din henvendelse her, og spørg om de ikke kan komme nogle dybe og fyldestgørende artikler angående Uriasposten og blogs som denne, hvor du får mulighed for at uddybe dine holdninger og meninger ift deres såkaldte eksperter, den shaming og guilt by association der foregår pt, og hvad du står for og vil kendes for.

  De ELSKER at snakke om at nedbryde mure og fordomme. Tag dem på ordet, og lad dem kende Uriasposten nærmere på godt og ondt.

  Det her dementi er jo bare en bekræftelse af deres fordom i virkeligheden.

  Kommentar by Endnu en vantro — 29. juli 2011 @ 11:13

 5. Det positive i denne sag er, at der er en dialog igang, og at Politiken i det mindste svarer, jo bare ikke godt nok.

  Jeg fik også et pænt svar på min mail med henvisning til ovenstående Fejl og fakta boks.

  Jeg sendte følgende svar retur:

  “Kære Flemming.

  Tak for dit svar og henvisning.

  Det er desværre bare ikke godt nok. I skriver indirekte, at man selv er ansvarlig for hvad andre skriver om en selv på nettet.

  Det er jo bare umuligt, og et eksempel kan belyse dette:

  1) Antag at jeg opretter en hjemmeside, hvor på jeg skriver at Politiken har nazister ansat (ikke rart vel).

  2) En journalist læser dette og offentliggør en artikel om emnet i en anden avis, uden at kontakte Politikens chefredaktør (dårlig journalistik ikke?)

  3) Politiken klager til pågældende avis

  4) Avisen giver svaret, at hvis det er forkerte oplysningere, bør Politken rette henvendelse til hjemmesiden (altså mig) og få informationerne fjernet.

  Jeg håber, at du kan se hvor dette fører hen.

  Man kan finde alle slags oplysninger på nettet, nogle er korrekte, andre er ikke, men at trykke oplysningerne i en artikel, uden at checke med de involverede er og bliver dårlig journalistik.

  M.v.h.”

  Kommentar by Per — 29. juli 2011 @ 11:20

 6. Fuck Politiken

  Kommentar by Vagn Henning — 29. juli 2011 @ 11:38

 7. Hej Kim

  jeg synes du skulle linke til alle de hellige et sted på din blog.

  Når du så blivernævnt i et link hos AAB, må de jo være lige så slemme,

  fordi du også linker til dem !!

  Kommentar by GG — 29. juli 2011 @ 12:01

 8. -> GG

  Ja, det er da tankevækkende.

  Breivik henviser til GoV = GoV har andel i massemord.

  Breivik (refererer Fjordman der) henviser til Uriasposten (der citerer en JP-kronik) = Uriasposten henviser til Politiken = Politiken har andel i massemord ???

  Hvor meget blod på hænderne har jeg?

  Kommentar by Kim Møller — 29. juli 2011 @ 12:12

 9. #5: Hold os endelig informeret, hvis Politiken giver dig et svar. Det er jo rørende, at Politiken har travlt med at kræve bod & selvransagelse blandt borgerlige, mens de selv ser højt og flot på alle journalistiske principper samt deres egne etiske retningslinjer. Lad den rene kaste den første sten….

  Kommentar by Absalon — 29. juli 2011 @ 12:27

 10. Hvad præcis er det der får veluddannede (må man gå ud fra)journalister til at konkludere ting? På grund af nogle tilfældige links er Uriasposten ifølge de gæve journalister med i et netværk, sammen med en masse andre blogs, heriblandt Balder. Et sted som Uriasposten heldigivis ikke har på sin egen blogroll. Men i stedet for at kigge på de forskellige blogs, og finde ud af hvad de faktisk står for, lytter man til et forvirret kvindemenneske med en fjendtlig agenda. Good times!

  Kommentar by Michael Jensen — 29. juli 2011 @ 12:30

 11. De anerkender jo ikke engang at de har tage fejl. Politiken placerer ansvaret på andre (Hodja og Urias), fordi disse ikke er omnipræsente på nettet og har forhindret Politiken i at lyve.

  En tanke: Hvis man er medlem af et “netværk”, fordi “netværket” linker til en, er Politiken så også del af Redox fordi Redox linker til netværks-artiklen?

  Kommentar by Henrik — 29. juli 2011 @ 12:56

 12. Måske burde nogen kontakte libertietsalliance.org med henblik på at få dem til at tilføje Politiken til deres blogroll. Måske er folkene bag alliancen cool nok til at være med på en joke.

  Kommentar by WillliamJansen — 29. juli 2011 @ 13:33

 13. -> WilliamJansen:

  He he. Faktisk et supergodt forslag!

  Kommentar by Nosferatu — 29. juli 2011 @ 13:40

 14. Det kan virkelig føre til paranoia:Polletiken fremfører ukritisk redox`s påstande.Finansierer Polletikkens hus i virkeligheden redox?. Jeg mener journalistik ER jo nu en gang ikke deres spidskompetence på det blad.Måske har de fået den ide,blot at lade de røde(OP)finde historierne,for selv at kolportere dem.Hvordan stiller det i så fald Jyllands Posten.Man får virkelig meget at tænke på!!?.

  Kommentar by karl3447 — 29. juli 2011 @ 13:43

 15. Politiken har klart overtrådt egne etiske regler og i skærpet grad overtrådt Pressenævnets regler for god presseskik:

  http://hodja.wordpress.com/2011/07/28/lognagtig-artikel-i-politiken-der-groft-overtraeder-sine-egne-etiske-regler-igen/

  http://hodja.wordpress.com/2011/07/29/politiken-update-redaktionschef-kunne-ikke-finde-kontaktoplysninger/

  Kommentar by Hodja — 29. juli 2011 @ 14:16

 16. Hej Kim

  Jeg er det, Politiken vil kalde ultraliberal, og jeg linker også til din blog (fra min egen inaktive blog), fordi jeg synes, du laver en interessant veldokumenteret blog.

  Ifølge Politikens logik så spænder dine politiske holdninger vidt ;-)

  Kommentar by Morten Sørensen — 29. juli 2011 @ 21:46

 17. Iflg. Politiken-logik, så er du også en del af Netværket.

  Eller med andre ord: Du har blod på hænderne.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. juli 2011 @ 21:48

 18. -> Morten Sørensen

  Ja, det er en mærkelig verden. For år tilbage sendte en mand mig et komplet manuskript til en bog om Islam. Sidste år fik jeg tilsendt et anmelder-eksemplar af Ole Jørgen Anfindsens Selvmordsparadigmet (‘Hvordan politisk korrekthet ødelegger samfunnet’), der behandler mange af de emner Anders Breivik tager op i manifestet.

  Hvis en af de to havde været Anders Breivik, ville medierne have kastet sig over mig, og brugt det, som bevis på, at jeg ikke bare var ‘højreekstrem’, men havde et moralsk ansvar i massakren. Det samme hvis jeg havde været ‘ven’ med ham på Facebook. Det er som om almindelige journalistiske kriterier er sat ud af kraft.

  Kommentar by Kim Møller — 29. juli 2011 @ 22:44

 19. […] nogen ud for at være barnemordere in spe, bare fordi nogen andre engang har linket til dem. Der har Urias-Kim i den grad en pointe. This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← This tired mind just […]

  Pingback by En bindegal galning | The Citizen — 29. juli 2011 @ 22:46

 20. Jeg vil ikke sige at medierne pludselig er gået fra koncepterne, for denne udvikling har ligget og lumret i vandkanten gennem længere tid.
  Politikens og Informations synspunkter er særdeles velkendte, DR og TV2 er helt på oppositionens hænder og Berlinske Tidende har for mig en lige så stor betydning som Det konservative Folkeparti, dvs ingen. Det relative nye i sagen er at JP er bakket helt ud og har forvandlet sig til intetsigende røvkedeligt pludreblad. Disse blogge er sidste tilbageværende mulighed for at få et mere rimeligt og nuanceret billede af virkeligheden. Der er mere end nogen sinde behov for jer.

  Kommentar by EH — 29. juli 2011 @ 23:26

 21. Som et kuriosum kan jeg nævne, at et link til Uriasposten i lang tid har figureret på den liste over favoritblogs, som er at finde i højre kolonne ved siden af Kristian Madsens blog på Politiken.dk. Lige ovenfor reklamen for hans bog “Skriv gode taler”. Det var faktisk via dette link, at jeg første gang havnede på Uriasposten. Linket er dog forsvundet en gang i løbet af den sidste uge…

  Kommentar by Scarlet P — 30. juli 2011 @ 11:02

 22. Hvem mon Osama B Laden havde mest lyst til at linke til?

  Hvem var det Tøger undkskyldte overfor?

  Og hvorfor mon Breivik og Lars v Trier ligner hinanden?
  For slet ikke at tænke på, at Breivik fascineres af Dogville….

  Vent til næste uges afsnit af Soap…

  Kommentar by l. johs — 30. juli 2011 @ 13:34

 23. Der er kun “een” (2) ansvarlig(e):
  Breivik
  Og så de politikere, der ikke kunne få nok indvandring!

  Hvorfor lytter man slet ikke til massemorderens egen forklaring?
  I stedet leder man udenfor!
  Massemorderen ER sindsyg!!! Vi andre render ikke rundt og gør, som ham.
  Uanset, hvor uenige vi er.
  Hold på retten til at fortsætte vor kamp for “some say”!

  Stoltenberg holder jo på, vi skal fortsætte – og kæmpe!
  lAD OS SE, OM HAN LYTTER?

  Kommentar by l. johs — 31. juli 2011 @ 14:28

 24. Lad mig citere ICLAs hjemmeside:

  The following are a selection of blogs and other sites that we have attempted to organised by country / territory (please let us know if any of the blogs listed should be in another country category – some may be in a category based on what we believe to be their main country of emphasis).

  Inclusion on this list does not necessarily imply that International Civil Liberties Alliance endorses the sites or their content so people click the links at their own risk. Inclusion of a blog/site does not necessarily imply that they or their authors support our organisation or our aims. Inclusion on the list is just for educational purposes so readers can get an idea about the sites that are on the Internet.

  Denne liste er ret lang, og jeg ser (jfr. teksten ovenfor) ingen grund til at Uriasposten skulle fjernes fra den listen. Den korte liste, som Politiken trykte, er så vidt jeg kan se et Politiken-udvalg af blogs fra listen. Den er i øvrigt ret lang – lad mig for sammenligningens skyld kopiere den forholdsvis korte australske sektion:

  Abandon Skip
  Anglo-Australian National Community Council
  Ausie News & Views
  Auspundits
  Australia Advance Ideology Association
  Australian Islamist Monitor
  Before It Happens
  Belmont Club (The)
  Colonel Robert Neville
  Crusader Rabbit
  Democracy Frontline
  Eloi Vs Diablo
  Fortress Australia Outpost
  Fortress Outpost
  Greenie Watch
  Islam Monitor
  Israelly Cool
  Laras420
  Mandate Ministries
  Midnight Sun (The)
  Milk Bar Jihad
  Pommygranate
  Right Wing Death Bogan
  Silent Running
  Squalid Shoebox
  Tao of Defiance
  Tim Blair
  Tizona Group (The)
  Voice of the Pacific
  Whackingday.Com
  What Has Islam Done For You Today?
  Western Heart (A)
  Winds of Jihad

  Besynderligt hvad Politiken udleder af dette…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 31. juli 2011 @ 20:54

 25. Det samme hvis jeg havde været ‘ven’ med ham på Facebook.

  SHansen og andre venstreloonies er naturligvis undtaget fra den slags…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 31. juli 2011 @ 21:34

 26. selvfølgelig er du en del af det din ensomme nar!!

  Kommentar by Kasper — 7. august 2011 @ 12:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper