7. november 2005

Kjeld Koplev: “Nu har vi jo kastet os over alt hvad der er muslimer i Danmark”

Køkkenet er blevet udstyret med en Dab-radio, og efter at Orientering (Jørgen Siegumfeldt) på FM-båndet havde berettet om de helt urimelige forhold muslimer blev udsat for i det sydlige Thailand bare fordi militante bekæmper regeringen- valgte jeg at at give den digitale DR Kultur en chance. Jeg nåede at høre et sted mellem 30 og 60 sekunder af seneste Koplevs Krydsfelt så var min tillid brudt. Gæsten var lederen af det danske Goethe-institut, tyskeren Christoph Bartmann, og der blev talt om danske fordomme overfor tyskere. [Dialog efter ca. 1 time 14 min. – link]:

Christoph Bartmann: Hvis du ser på hvordan tyskerne bliver betragtet på i hele Danmark, bortset fra de her turistområder… der er stadig historiske fordomme, med gode historiske grunde, vi har haft dårlige erfaringer med Tyskland og tyskere under besættelsen, eller endnu tidligere – sandsynligvis. Alligevel tror jeg, i de seks år jeg har været her i Danmark, i København har jeg aldrig haft fornemmelsen, at at den kendsgerning at jeg er tysker betyder noget negativt… Nej, det har jeg ikke – aldrig.

Kjeld Koplev: Du er ikke blevet udsat for diskrimination?

Christoph Bartmann: Nej, aldrig, overhovedet ikke. Det går egentligt rigtigt godt, og jeg føler mig godt i Danmark. Men jeg taler også med andre tyskere som siger ‘ja det kan jo også være svært’, som har andre erfaringer end jeg, som fortæller historier jeg aldrig har oplevet… Hvis man optræder alt for autoritært som tyskere… [om fordomme] Det havde vi engang…

Kjeld Koplev: Nu har vi jo også fundet nogle andre fjender vi kan smide ud, nu behøver vi ikke kaste os over tyskere, nu har vi jo kastet os over alt hvad der er muslimer i Danmark.

2 Comments »

 1. >>Kjeld Koplev: “Nu har vi jo også fundet nogle andre fjender vi kan smide ud, nu behøver vi ikke kaste os over tyskere, nu har vi jo kastet os over alt hvad der er muslimer i Danmark”.

  Kommentar by Marianne — 7. november 2005 @ 13:25

 2. Ved ikke, hvad der skete, her kommer resten, tror jeg!

  Kjeld Koplev og hans bemærkning er et godt eksempel på, hvorledes visse personer geråder udi selvfed gloriepudsning qua deres selvfølgelige adgang til medierne, her radioens P1.
  Det er selvfølgeligt underforstået, at Kjeld Koplev, når han siger “vi”, IKKE skal indkluderes i den grødede grå omtalte “vi”masse, som må stå model til hans og visse andre mediepersoners, her Kjeld Koplevs, evindelige mistænkeliggørelse og tilsvining af den “brede” gruppe af danskere generelt, “VI”, “os”!

  Kendetegnende for den grødede masse, den “brede” gruppe af danskere generelt er, at den, “VI”, ikke har den samme selvfølgelige adgang til medierne, og derfor heller ikke i nævneværdig grad i stand til at tage til genmæle overfor disse evindelige krænkerier af “vores” “menneskelighed” og “forståelse”.
  Altså “vi” bliver gidsler i Kjeld Koplevs sanktificering af ham selv, og bidrager utvivlsomt også hermed til hans selvforståelse som tolerant, forstående og antiracistisk person.
  Hvem mon han gøder jorden for?

  Kommentar by Marianne — 7. november 2005 @ 13:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper