3. august 2011

Anstændighed har gjort Norge til et multietnisk paradis uden nævneværdige integrationsprob.

Hvis nye Urias-læsere skulle have et behov for et lynkursus i licensfinansieret propaganda, så må det være nok at sammenholde et par indslag fra gårsdagens udgaver af TVavisen på DR1.

I den tidlige udgave, indgik et længere interview med Terje Emberland, en norsk forsker, der holdt Dansk Folkeparti moralsk ansvarlig for Breiviks massakre, trak en diskret historisk parallel til 1930’erne, og tilsidst helt glemte han udtalte sig som forsker: “Vi skal have anstændighed…”

Line Gertsen, DR-vært: Før udsendelsen talte med med seniorforsker Terje Emberland fra Norge, og jeg spurgte hvad debattonen betyder for ekstreme kræfter som for eksempel Anders Behring Breivik.

Terje Emnberland, forsker: Man har set en stadig radikalisering af sprogbruget i indvandrerdebatten, hvor stadigt mere radikale, ekstreme krigsmetaforiske formuleringer tillades. Man har fremmanet en slags dommedagsscenarie for Europas kultur. Man snakker om en nært forestående borgerkrig. Man skaber konspirationsforestillinger om politisk korrekte marxisme, som dominerer Europa og ødelægger den kristne kultur osv. Den slags metaforer, som vi finder langt inde i det etablerede politiske højre, har været med til at bane vejen, og givet en ideologisk legitimitet til det her, som er sket.

Det betyder ikke, at nogen af dem er medskyldig i terrorvirksomheden, men de har et moralsk ansvar, dem som har fremmanet den krigsretorik, som Breivik i sit forstyrrede sind, har ført ud i yderste konsekvens.

Line Gertsen: Men hvad skal politikerne så gøre? Skal de ændre deres sprogbrug?

Terje Emberland: Absolut. Vi skal have et minimum af anstændighed ind i debatten om indvandring og Islam. Vi skal have en åben debat. Der er ingen der ønsker at lukke munden på de islamkritiske. Men vi ønsker, at de har en anstændig sprogbrug i deres argumentation.

Line Gertsen: Hvad er budskabet til Danmark, hvor vi jo har et, man kan sige noget skrappere debat, i Norge fra dig?

Terje Emberland: Breivik mener jo, at Danmark er et forbillede, fordi Danmark er et af de lande, som viser en hård og nødvendig holdning i kampen mod den nært forestående dommedag. Det bør politikere især i Dansk Folkeparti være opmærksom på og vurdere, om de ikke har et moralsk ansvar ved at radikalisere retorikken.

Line Gertsen: Jeg spørger dig som forsker. Hvor har du belæg for, at det at man har en meget hård tone i udlændingedebatten, det kan føre til vold. Hvor er der belæg for, at det er rigtigt.

Terje Emberland: Den retorik, som bruger krigsmetaforer, som taler om landsforrædere, om borgerkrig, og en slags apokalyptisk scenarium, og en sammensværgelse for dem som står imod sandheden. Den type retorik har i det 20. århundrede altid ført til vold.

(TVavisen, 2. august 2011 Kl. 18.30: Advarsel fra Norge)

Herefter direkte videre til Pia Kjærsgaard, der så kunne argumentere for graden af Dansk Folkepartis medansvar i Breiviks massakre. I interviewet omtales kritik fra Fremskrittspartiets Siv Jensen og et såkaldt ‘norsk pres på DF’, og på den måde bliver Terje Emberland brugt til at udbygge konflikten mellem de to politikere.

Tankevækkende, når nu man kan konstatere, at Emberland i andre sammenhænge betragter Siv Jensens parti som del af det ‘ultra-conservative right’. Identisk med dem, der efter hans mening, har ‘forpestet’ det politiske klima i Norge de sidste 25 år.

Den slags nuanceringer gør DR ikke meget i, og det ville også have ødelagt pointen i et grotesk indslag senere samme aften. Den sobre debat i Norge havde løst alle problemerne…

Steffen Kretz, DR-vært: Bag fredagens terroraktioner lå et brændende had til muslimer, og en fantasi om et racerent Norge. Men sandheden er, at Norges omkring 160.000 muslimer et langt stykke hen ad vejen er ualmindeligt godt integrerede…

(TVavisen, 2. august 2011 Kl. 21.00: Muslimer er godt integreret)

Thomas Ubbesen, DR: Niaz Khan levet 40 år i landet, klaret sig godt, er en stor mand i kvarteret, og har aldrig oplevet racisme, og elsker sit land.

Niaz Khan, restauratør: … Vi er en stor familie i Norge. Vi respekterer hinanden meget.

Thomas Ubbesen: … Hr. Khan følger os til moskeen, og der er der folk, der vil bekræfte hans oplevelse – i den grad.

Naib Tajib, Koranlærer: Bestemt. Det er et multikulturel paradis.

(‘allahu akbar’ høres i baggrunden)

Thomas Ubbesen: I løbet af 5 år i landet, har heller ikke Niab Tajib oplevet racisme eller ubehageligheder. Han mener det norske system, politikerne her, har formået at inkludere alle.

[…]

Thomas Ubbesen: Så summa summarum efter en dag i Grønland, det pakistanske miljø i Oslo, er ingen nævneværdige problemer mellem muslimer og andre nordmænd. Noget nær perfekt integration. Norge er et multietnisk paradis.

(TVavisen, 2. august 2011 Kl. 21.00: Muslimer er godt integreret)

Afslutningsvis interviewede studieværten Thomas Ubbesen, der fortalte, at debatten om indvandring “er helt anderledes end den vi har i Danmark.”.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/27473/trackback

56 Comments »

 1. Her er grupperne han er medlem af på facebook.
  Den mislykkede spionen, Bruk Skandinavisk!, Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek (Arbark), Spesiallesesalen – Nasjonalbiblioteket, Roger Griffin, Peter Englund, The Richard Dawkins Foundation for Reason and Science (Official), Oslo bokfestival, Kan den här kebaben få fler fans än Sverigedemokraterna?, Grannen i Beck, Humanist, Atle Hansen, Schæffergården, Korrekturavdelingen.no, James Randi, International Humanist and Ethical Union, Bevar Hardanger!, We can find 1,000,000 people who DON’T believe in God, Humanist forlag, Schibsted Forlag, Jødisk Museum i Oslo, Forskerforbundet ved UiO, Kjettersk Kjeller, HL-senteret, Stephen Fry, AUF, Tidskriften Expo, Tor Åge Bringsværd, Norsk nettleksikon, New Compass, JEG HAR INGEN VENNER Å MISTE – IKKE KJØR I FYLLA!, Forby pels nå, Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack., Ingen liker å bli lurt, Arbetarhistoria, Harald Are Lund, Politikk og religion – Konferanse på Litteraturhuset, 100 000 som vil la ulven leve?, Videos Gallery, Oslolosen, Løjteg

  Lad mig sige det..der er INGEN samfundsforskere der ikke er partiske eller har en agenda bag deres ord. Alle er IKKE RENE.

  Kommentar by Tim — 3. august 2011 @ 15:25

 2. Hvad fanden sker der for de fjeldaber.

  Kommentar by Fritz — 3. august 2011 @ 15:40

 3. Jeg så (heldigvis) ikke tv-avisen igår.

  Men angående det sidste indslag. Blev det også sendt i går.
  Så vidt jeg husker var der et indslag torsdag eller fredag i sidste uge (den 30/31 juni?) som også startede med “160000 muslimer som er godt integrerede” og som blev fulgt op af en stribe små interviews med pakistanere i Grønland.

  Enten har DR genbrugt indslaget, eller også var det på Tv2 jeg så et tilsvarende idiotisk indslag der hyldede multikulturen i Norge ved at spørge pakistanske indvandrere om hvorvidt de var glade for at få lov til at bo i verdens rigeste nation, hvor de iøvrigt selv var rejst til. Og glade var de, ergo fungerede multikulturen perfekt.

  Kommentar by Superman — 3. august 2011 @ 15:51

 4. Det er noget af et ansvar DF bærer, sådan at være ansvarlige for hvad der sker i et fremmed land hvor alt ellers bare er perfekt.

  Kommentar by Vagn Henning — 3. august 2011 @ 15:56

 5. Multikulturalismen er – som Frederik Stjernfelt og Jens-Martin Eriksen skriver i deres bog.

  “Multikulturalisme er et opløsningstegn i et samfund i undergang, hvor de næste stadier hedder ghettoisering og adskillelse i separate nationer”.

  Kommentar by machiavelli — 3. august 2011 @ 16:06

 6. Jaja…så lige lyt til Hege Storhaug hvad der egenligt foregår
  http://www.youtube.com/watch?v=pTv5oI9FPE4&feature=player_embedded

  Kommentar by tim — 3. august 2011 @ 17:07

 7. Det var vist mandag kl. 21 at de havde et indslag fra nordsverige, hvor de stakkels muslimer nu havde det lidt svært med ramadanforbud og solens op- og nedgangstider. Relevant indslag?

  Den akkumulerede virkning af at have set omtalte indslag og efterfølgende at have læst denne blogpost giver mig kvalme.

  Kommentar by Hr. Snusk — 3. august 2011 @ 17:10

 8. Den ene har boet 40år i Norge, imaaaamen 5 år, ingen af den taler norsk ! “ualmindeligt godt integrerede…” fucking haleluiaa

  Kommentar by Svinet — 3. august 2011 @ 17:11

 9. Der er MANGE der ikke kan tale dansk eller de er faktisk PISSE LIGE GLADE. De gør jo INTET forsøg på at integrere sig. Nu har de koranskoler, enkelte steder sharia, går i tørklæde/burka, etc….hvorfor pokker flytter de ikke hjem? Nå ja de er jo her for at indtage landet….måske ikke de næste 10 år, men 100-200 år så er de ved at være der.

  Kommentar by tim — 3. august 2011 @ 17:40

 10. Takket være især socialdemokratiet kan muslimer leve trygt og godt
  i Norden. Værsågod ,et styk land..Og I får penge for at overtage det.
  Det kan de oprindelige befolkninger ikke mere.
  Det kalder de vellykket integration.
  Politik er ikke så svært.

  Kommentar by Pk — 3. august 2011 @ 17:40

 11. “om de ikke har et moralsk ansvar ved at radikalisere retorikken.”

  Ja, det er 10.000 kr spørgsmålet:

  Konstruerer sproget virkeligheden?

  eller

  Konstruerer virkeligheden sproget?

  Desværre er der ikke ret mange, der beskæftiger sig med netop det.

  Kommentar by Lotte — 3. august 2011 @ 17:44

 12. Hvorfor snakker alle muslimer engelsk? Kan de ikke norsk?
  Det var et MEGET SLAPT indslag fra DR…men vi ved jo hvor vi kan finde DR

  Kommentar by tim — 3. august 2011 @ 17:48

 13. Thomas ubbesen får det til at lyde beskidt og forkert hvis man stemmer DF…

  Kommentar by tim — 3. august 2011 @ 17:52

 14. Læg mærke til, at når en ikke-muslimsk højreekstremist dræber, så forsøges højreorienterede bevægelser og partier øjeblikkeligt skyldiggjort, men når en islamisk højreekstremsit dræber med direkte reference til uafviselig sanktion i koranen, så har det intet med Islam at gøre.

  Kommentar by Jacques d'Biann — 3. august 2011 @ 17:54

 15. Off-topic
  Islamister vil købe kvinderne tilbage i køkkenet
  http://www.b.dk/globalt/islamister-vil-koebe-kvinderne-tilbage-i-koekkenet
  Interessante passager:

  Nyhedsbureauet IPS rapporterer fra Tunis, at det specielt er i de fattigste regioner, at islamisterne har vundet genklang med opfordringer til mændene om at lade skægget gro, så de på den måde kan vise deres religiøsitet.
  Yderligere tilbyder islamisterne også at arrangere kollektive bryllupper og betale regningen. Et bryllup i den muslimske verden kan ofte være en udskrivning, som familierne må bruge lang tid for at betale.
  Tunesien har i mange år været betragtet som mest sekulært og progressivt blandt de arabiske lande, når der gælder kvinders rettigheder, og tunesiske kvindegrupper er sammen med mange intellektuelle begyndt at samle sig i en fælles front mod islamisterne, som dog næppe vil kunne mønstre et vælgerflertal.

  Tunesiens midlertidige regering frygter dog helt åbenbart den saudiarabiske indflydelse, og at dets stærkt fundamentalistiske wahabi-udlægning af islam skal vinde indpas. Derfor har regeringen netop sendt en advarsel til landets moskeer og imamer om at holde sig fra politisk agitation. Advarslen er meget direkte møntet på den række af saudiske imamer, der er kommet til Tunesien for at prædike i anledning af ramadanen, hvor mange mennesker traditionelt besøger moskeerne.

  Tunesien er en af de gode lande, når det kommer til sekularitet.
  I vores lande tager Sverige, England og andre lande råd fra Tariq Ramadan.

  Det er lidt den omvendte, omvendte verden hos os i Europa

  Kommentar by tim — 3. august 2011 @ 18:00

 16. Ingen nævneværdige integrationsproblemer i Norge:

  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

  Kommentar by Jacques d'Biann — 3. august 2011 @ 18:15

 17. @16
  Jep…altså de såkaldte “etablerede medie” er totalt inkompetente. Hvem gider at lytte til dem mere?

  Kommentar by Tim — 3. august 2011 @ 18:30

 18. Fuldskæget er allerede anlagt.

  Mvh. Vigilius Hafniensis

  Kommentar by Vigilius Hafniensis — 3. august 2011 @ 18:47

 19. Jaså, det minder mere og mere om det heldigvis nedlagt USSR og dets statsstyret sjovnalistiske Pragda Tidende! eller om Kejserens nye Klæder.

  Her går det godt, og hvis du ikke siger det går godt, så skal du udstødes og snart proppes i EUSSR’s strafferamme aftale forbedrings lejre….øh, 2-3 år i spjældet.

  Kan virkeligheden ikke leve op til den multikulturelle utopi uden muhammedaner multivolds kulturberigelsen, så skal der anstændigvis tie om det. For så kan alle klappe hinanden på skulderen og mumle her går det godt.

  Det er simpelthen ynkeligt hvilke sølle metoder de multikulrede tager i brug, for at dække over fiaskoen multikultur, der fungere som parallel samfund i samfundet uden nogen sammenhængskræft. Ynkeligt!

  Kommentar by li — 3. august 2011 @ 19:02

 20. Hold da fast, hvor de selv angler efter det der vil komme til dem : at de er blevet overtaget !

  Det er utroligt som der lyves på TV!

  Men med mindre optagelserne “ved en fejl” ryger i forbrændingen, ja, så eksisterer de så til fremtidig fremvisning, når der skal undervises i HVOR tumpe folks forfædre var, da de uden at blinke forlods forærede deres nordiske efterkommeres land væk.

  Det er faktisk ganske kvalmende så parate mennesker, også fra de øverste luftlag, er til at lyve !

  Virkeligheden vil indhente ALLE.

  Kommentar by Vivi Andersen — 3. august 2011 @ 19:06

 21. Nu er mindst 12 % af befolkningen i Norge af ikke norsk herkomst, ifølge Politiken. Så man kan forstå, at det går fortsat glimrende med at udskifte befolkningen. Hvilket det norske folk aldrig er blevet spurgt om. I Norges første forfatning stod at jøder ikke måtte være i landet, så man kan ikke just påstå at Norges nuværende udvikling sker i grundlovsfædrenes ånd.

  I øvrigt mener jeg at de fremmede skal hjemsendes.

  Kommentar by Lars H — 3. august 2011 @ 19:25

 22. @21 Er du en venstreorienteret der prøver at lege spion?

  Kommentar by tim — 3. august 2011 @ 19:27

 23. @22 Nej, jeg er højreorienteret. Hvorfor spørger du ?

  Kommentar by Lars H — 3. august 2011 @ 19:30

 24. @Vigilius – Alias Søren

  Tag du dig en tur på ‘Ruten’ og find dig en skikkelig bartskærer.
  Det vil være mere klædeligt!

  Kommentar by Thorbjørn — 3. august 2011 @ 20:15

 25. Danmark kunne “lære” meget af Norge, for her går det elendigt med integrationen.

  http://jp.dk/aarhus/krimi/article2504507.ece

  “Politiet omringet af aggressive unge

  En betjent blev ramt af en sten, da politiet forsøgt at fange et par biltyve i Gellerup. “

  Kommentar by Lars H — 3. august 2011 @ 20:21

 26. Man kan fodre svin med dumme forskere, så her er intet nyt.

  Kommentar by machiavelli — 3. august 2011 @ 20:48

 27. Er det 100 gang vi hører om indvandrer drenge der omringer, sætter ild til noget og kaster sten, etc.
  Eneste løsning…hjemsendelse!

  Kommentar by Tim — 3. august 2011 @ 21:17

 28. Hvorfor er det lige, at man spørger INDVANDRERE, om det multikulturelle samfund er vellykket?

  Breiviks argument var jo ikke ligefrem, at han gjorde det for indvandrernes skyld….

  Kommentar by Henrik — 3. august 2011 @ 21:19

 29. Jeg seer på JP’s hjemmeside at, citat: “Den nationalkonservative terrorist ABB’s terroranslag … vil gå over i verdenshistorien”. ABB er ikke nationalkonservativ, men en revolutionær anarkist. Hans egen politiske forvirring adopteres aldeles ukritisk. Og som jeg har sagt før er kritik af det multikulturelle samfund og indvandring ikke et udtryk for højreorienterethed. Det er derimod et udtryk for kritik af det multikulturelle samfund og indvandringen. Der er intet højreorienteret ved dette, men derimod en god del partipolitik. Spørgsmålet er en “sag” som bruges politisk af begge sider, ikke andet. Men det er jo også nok.

  Kommentar by Høgsbro — 3. august 2011 @ 21:42

 30. #29 “Hans egen politiske forvirring adopteres aldeles ukritisk. ”

  Jeg desværre sige at der er ting som ABB har skrevet, der er ganske fornuftige:

  http://www.youtube.com/watch?v=lKEqM5bi8K4&feature=player_embedded

  Kommentar by Svinet — 3. august 2011 @ 21:55

 31. Indslaget er ikke helt korrekt. Enhver der læser norske aviser ved at der er en levende og direkte debat ( måske knap så islamkritisk – og dog, men integrations kritisk) – tænk på debatten om gruppevoldtægter, debatten om den mislykkede somaliske integration, debatten om den omfattende taxa snyd forrige år, om B gjengen , og her i foråret om problemer med
  norsk pakistaneres udtrædning af arbejdsmarkedet ( samme i første som anden generation
  ca. 10 år før hr. normand).Det er også vigtig at huske på at Norge faktisk har en meget stram asylpolitik, eks. vedrørende såkaldt mindreårige flygtninge.
  Men problemet er at den danske journalist dækning af Norge – og Sverige simpelthen er elendig, man har ikke indtryk af at nogle danske journalister nogen gange læser norske aviser.

  Kommentar by NielsC — 3. august 2011 @ 22:26

 32. Oslo er et multikulturelt paradis?????

  Tja sidste år var samtlige overfaldsvoldtægter i Oslo begået af ikke-vestlige indvandrere. SAMTLIGE!
  Og i løbet af de sidste 5 år taler vi om 83 ud af 85 overfaldsvoldtægter i Oslo.
  Ca. 90% af ofrene er “etnisk norske” kvinder.

  Så det er da vist primært et paradis for voldtægtsmænd.
  For i hvert fald 83 kvinder og deres pårørende er det tværtimod blevet et multikulturelt HELVEDE.

  Kommentar by Vest — 3. august 2011 @ 22:33

 33. “Terje Emberland: Absolut. Vi skal have et minimum af anstændighed ind i debatten om indvandring og Islam. Vi skal have en åben debat. Der er ingen der ønsker at lukke munden på de islamkritiske. Men vi ønsker, at de har en anstændig sprogbrug i deres argumentation.”

  Terje Emberland burde komme med nogle eksempler på, hvordan man kan formulere kritik af islam og indvandring – så det ikke bliver opfattet som uanstændigt.

  Kommentar by BE — 3. august 2011 @ 23:45

 34. Og Mullah Krekar – hvordan passer han så ind?

  Kommentar by mb — 3. august 2011 @ 23:52

 35. @16

  Artiklen der henvises til er fra 15. april 2009 og de fakta der bygges på i artiklen er utvivlsomt forældede.

  Det multikulurelle Norge har siden da løst integrationsproblemerne med yderligere indvandring, som det tydeligt fremgår af TV-Avisen, så de kære indfødte nu i overvejende grad er fuldt integreret med den indvandrede befolkning, bortset fra enkelte stædige ekstremister, der endnu ikke vil indordne sig i det nye Norge.

  Disse fortabte sjæle vil med politkernes, eksperternes og mediernes samlede indsats – og målrettede integrationsprojekter – med tiden indse, hvorledes deres forkvaklede ekstremistiske samfundssyn og middelalderlige levevis er uhensigtsmæssig og lade sig integrere i det nye Norge. De resterende få må så spærres inde på sindsygehospitaler, da de er udenfor pædagogisk rækkevidde.

  Det samme må også ske i Danmark, hvor integrationen af de indfødte jo også skrider frem, omend langsommere end planlagt. Her bør forbud mod politiske partier og strømninger overvejes, for at øge hastigheden hvormed de indfødte integreres i det nye Danmark. Her kan oprettelse af KZ-lejre – eventuelt etableret med EU-støtte – for de ihærdigeste modstandere af det nye Danmark også overvejes, så de mindre ihærdige motiveres til aflæggelse af deres stædighed.

  Kommentar by Politkenlæser — 4. august 2011 @ 01:30

 36. “Islamister blokerer flugt fra sultedød
  Af JACOB HOVEOffentliggjort 02.08.11 kl. 18:18 JP

  “Al-Shabab låser folk inde, der forsøger at skaffe mad i det hungersnødsramte Somalia.”

  Derfor kan jeg ikke lide muslimer. Her er beviset-dødens religion.

  Kommentar by machiavelli — 4. august 2011 @ 02:14

 37. Norge og Sverige har en rigere elite, som taenker mere oekonomisk rent, end de dansker Sosser, lidt som De Radigale, men som stikker fanden deres land….

  Det er pudsigt, at den svenske okonomi er bedre end den danske, selvom nednrydningen er i fuld gang: markedsorienteret sammenfald.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 4. august 2011 @ 06:32

 38. Terje skulle tage at kaste et blik på koranens modbydelige omtale af ikke-troende og anderledes troende og homoseksuelle samt koran-opdragede, der ønsker at forlade islam.

  Sigende nok, så er der ét, der kendetegner stort set alle dem, der prædiker anstændighed, og det er, at ingen af dem bruger samme målestok på lige præcis koranens … indhold.

  Hvis anstændighedsapostlene vil tages alvorligt, så må de igang med at kritisere koranens uhyrligheder.

  Kommentar by Liva — 4. august 2011 @ 07:29

 39. Hvis integrationen går så godt, hvorfor tager norske politikere så på valgkamp i Pakistan? Er det pakistanere, der er integrerede i Norge? Eller er Norge ved at blive integreret i Pakistan?

  Kommentar by Hodja — 4. august 2011 @ 07:56

 40. Ja men så er det faktisk mærkeligt, at medlemmer af fredsreligionen ikke forlængst – efter nogle af de frygtelige terorangreb i verden, som deres trosfæller har gjort – ikke laver en stor demonstration og udtaler, at sådan gør rigtige muslimer ikke.De står trods alt for 98% af terror i verden.

  Men det gør de ikke, for så angriber man Muhammed, og det må en rigtig muslim ikke. De er og bliver – undskyld – nogle hundehoveder.

  Kommentar by machiavelli — 4. august 2011 @ 08:05

 41. “Man skaber konspirationsforestillinger om politisk korrekte marxisme, som dominerer Europa og ødelægger den kristne kultur osv. Den slags metaforer, som vi finder langt inde i det etablerede politiske højre, har været med til at bane vejen, og givet en ideologisk legitimitet til det her, som er sket.
  Det betyder ikke, at nogen af dem er medskyldig i terrorvirksomheden, men de har et moralsk ansvar…”

  Vil det så sige at koranen/Islam kan drages til ansvar for enhver forseelse som måtte blive udført af en muslim – fra at gå over for rødt som at vædre to skyskrabere med flyvere? Hvis Terje Emberland kan drage paralleller fra ABB til “enhver” borgerlig, må han tage det fulde skridt og gøre sit udsagn generelt. Han havner i en blindgyde. Ja, det må være vanskeligt at betræde den politisk korrekte sti…

  Kommentar by stuts — 4. august 2011 @ 08:25

 42. Jeg kender Marx, og jeg har fandeme ikke hørt nogen her på bloggene, der taler om en korrekt marxisme, der ødelægger den kristne kultur.

  Jeg har hørt om nogle forvirrede aggressive og voldelige venstreorienterede antiracister, der overfalder folk og gør gaderne urolige. Lad være med at blande en forvirret terrorist tanker ind i analysen af de europæiske samfund.

  Her er billede nemlig ganske enkelt. En europæiske indvandrerpolitik, er ved at ødelægge de nationale kulturer. Og det er ganske let at se, hvis man ikke lider af human begrebsforvirring.

  Kommentar by machiavelli — 4. august 2011 @ 08:59

 43. @38 Liva
  Enig

  Det kan ikke være rigtigt, at de forvirrede “anstændige” kobler højre orienterede til abb’s manifest, som er et helt alene galmands værk, medens koranen er et helt ufravigeligt “manifest*” som samtlige muslimer underkaster sig frivilligt.
  Der er stor forskel.

  Jeg tager afstand fra abb’s manifest og for den sags skyld også Pølletikens undskyldnings og krybende dhimmie adfærd, men tager muslimerne samme afstand fra koranens volds manifest?
  Nej, vel…

  Faktisk fastholder det lede…øh, leder kollegiet på Pølletiken muhammedanerne til deres afskyelige koran manifest, ved ukritisk bare at acceptere det tåbelige indhold, gid de kunne læse samme korrekturlæsning på koranen som abb’s manifest. Der er ikke den store forske,l muhammedaner skal bare udskiftes med vantro.

  Sjovt nok! undgår de “intellektuelle” at tolke! koran sproget, moské de bange for at blive slået til lirekasse mandslinge hvis de prøver, ligesom en universitets lære blev det, da han uvidende læste op fra koranen.

  Jeg fravælger abb’s manifest, men fravælger muslimerne muhammeds volds manifest koranen???
  Det er forskellen!

  Kommentar by li — 4. august 2011 @ 11:46

 44. @anti-sharia, #37, jeg ønsker ikke at argumentere hverken for eller imod den danske fastkurspolitik, men: En af årsagerne til at det går forholdsvis godt med svensk økonomi er at deres krone flyder i forhold til euroen.

  Den svenske krone blev kraftigt devalueret da finanskrisen indtraf og det har givet dem en betydelig konkurrencefordel. Ulemperne ved devaluering (bl.al inflation) viser sig først på noget længere sigt.

  Kommentar by Vagn Henning — 4. august 2011 @ 12:07

 45. Er der nogen der kan forklare mig om der er tale om en genudsendelse, eller om Kim Møller har lavet en fejl i indlægget, eller hvad.

  Jeg er nemlig ret sikker på at et tilsvarende tåbeligt indslag blev sendt den sidste torsdag eller fredag i juni.

  Kommentar by Superman — 4. august 2011 @ 16:31

 46. -> Superman

  Ubbesens Oslo-besøg var efter Breiviks massakre, men forskere gentager ofte sig selv, og jeg skal ikke udelukke DR har brugt ham tidligere – han siger jo det de vil høre.

  Kommentar by Kim Møller — 4. august 2011 @ 17:19

 47. @ Kim Møller

  Men det er netop Ubbesens Oslo besøg jeg tænker på, og ikke “eksperten”.

  Jeg er ret sikker på at jeg sidste torsdag eller fredag, så et indslag i nyhederne, formentligt kl. 21, som også startede med at omtale de 160000 velintegrede muslimer, som besøgte nogle pakistanere både privat og i en moske der aldrig havde oplevet racisme og som elskede Norge multikulturen, og hvor indslaget også fortalte at debatten var helt anderledes end i DK.

  Enten har det været en ond ond drøm hos mig, eller også har DR haft en næsten identisk indslag torsdag(fredag) som du så har set igen tirsdag , eller også husker jeg forkert og det var Tv2 nyheder, men i såfald har de været forbløffende ens.
  Mærkeligt.

  Kommentar by Superman — 4. august 2011 @ 17:34

 48. Jeg har lige undersøgt det på DR.dk, og jeg tror du har skrevet forkert i posten.

  Indslaget med Steffen Kretz som vært blev sendt fredag den 28. juni, og det kan stadig ses via dr.dk. (ca. 7 min inde i udsendelsen)

  Indslaget er som før nævnt top-tåbeligt, men omvendt på ingen måde overraskende. Det må vist være et brud med alle normale journalistiske principper.

  Kommentar by Superman — 4. august 2011 @ 17:43

 49. -> superman. Ser på det i morgen. Lyder meget mærkeligti

  Kommentar by Kim Møller — 4. august 2011 @ 18:13

 50. Ved snart ikke hvor godt det går i Norge..

  “Et foreldrepar er tiltalt for å ha tvangsgiftet sin datter med hennes fetter. Jenta var på det aktuelle tidspunktet – før jul i 2006 – 13 år, mens fettereren var 20 år.

  Fetterens foreldre er sammen med sønnen også tiltalt for tvangsgiftingen.

  Fetteren er dessuten tiltalt for en rekke voldtekter av jenta over en periode på over tre år fra begynnelsen av 2007 fram til 6. mars i år, samt for å ha hatt sex med jenta mens hun var under 14 år og under 16 år.

  De to foreldreparene og fetteren er tiltalt etter den såkalte familievoldsaken.” (Norge 2010)

  h t t p://www.dagbladet.no/2010/11/23/nyheter/innenriks/tvangsekteskap/14409565/

  “En gruppe på 10 -12 tsjetsjenere har gitt klar beskjed om at alle på mottaket skal be til Allah, at ingen får gå i kortbukser – og at de selv skal stille først i matkøen. Det er ansatte ved asylmottaket som har forklart dette til politiet, etter en serie episoder ved asylmottaket den siste tiden.

  Senest lørdag ble en ansatt ved mottaket slått ned, etter at han ba en av asylantene identifisere seg. Helgen før måtte politiet rykke ut og ordne opp i en slåsskamp mellom kurdere og tsjetsjenere.
  Lensmannen i Våler, Per Tore Fremstad, sier til Aftenposten.no at problemet er reelt.

  – Det er bare noen få, men de skaper store problemer. De prøver blant annet å forby andre å gå i kortbukser eller korte skjørt, sier Fremstad.” (Norge 2008)

  h t t p://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1123142.ece

  “Mannen er siktet for i flere år å ha hatt seksuell omgang med sine to mindreårige døtre. Etter at overgrepene ble anmeldt, skal 59-åringen ha truet med å drepe sine barn.

  En av døtrene er som følge av dette plassert på hemmelig adresse av frykt for ytterligere trusler og represalier fra faren. Begge jentene skal ha fortalt at de frykter faren vil drepe dem hvis han slipper ut.

  – Glem det som har skjedd, hvis ikke blir du drept, skal minst en av døtrene ha fått høre fra nær familie.

  59-åringen ble i februar pågrepet og fengslet siktet for seksuelle overgrep mot sine to døtre. Mannen er også siktet for å motarbeide etterforskningen ved å true med å drepe en av døtrene, og to vitner, hvis de forklarte seg til politiet.” (Norge 2008)

  h t t p://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=531382

  Kommentar by Liva — 5. august 2011 @ 15:19

 51. Interview med imam i Norge:

  “Et av spørsmålene som har vært heftig diskutert i den norske debatten om snikislamisering er at enkelte skoler i Oslo har innført kjønnsdelte gymtimer og svømmeundervisning.

  – Hvis en muslimsk mor hadde spurt om datteren hennes på 11-12 år fikk lov til å svømme med gutter, hva ville du svart?

  – Det er ingen tvil om at kjønnsmodne gutter og jenter ikke bør være lettkledde eller nakne sammen, sier imamen. Han mener slike saker gjerne blir overdrevet i media.

  – Konflikter oppstår i småsaker. Disse problemene blir ofte blåst ut av sine proposisjoner, sier imamen, som sammenlikner særkrav fra muslimer med behov vegetarianere eller glutenallergikere.” (Norge 2009) VG Net

  Sharia og halal krav sammenlignes med krav fra vegetarer og glutenallergikere………..

  “- Kvinner som kommer hit til landet, blir ofte smittet av den norske kulturen, med fokus på likestilling, alkohol, utfordrende klesstil og rettigheter. Det er farlige greier og kommer i konflikt med de tradisjonelle verdiene, advarer Senol Karagøz. Han mener dette i like stor grad gjelder menn.

  Karagøz er nestleder i Drammen innvandrerråd og et sentralt medlem i Det tyrkiske trossamfunn.

  Kraftsalven fra den sentrale personen i byens innvandrermiljø kommer i forbindelse med at Drammens Tidende ba om en kommentar til det faktum at 80 prosent av kvinnene og barna som til enhver tid bor på Betzy krisesenter, har innvandrer-bakgrunn, og at pågangen stadig øker.” (Norge 2008)

  h t t p://dt.no/article/20080311/NYHET/747298151/1099/NYHET

  “En 23 år gammel kvinne fra Sandnes i Rogaland har sendt brev til direktoratet med spørsmål om hvordan det vil bli mottatt, dersom hun bærer hijab til politiuniform.

  23-åringen kom til Norge fra Algerie for åtte år siden, og har en drøm om å bli politi.

  Hun frykter at drømmen ikke kan oppfylles, fordi hun for noen år siden bestemte seg for å bære hijab.

  Pressetalskvinne Marianne Østensen i Politidirektoratet sier til Stavanger Aftenblad at de ikke kan kommentere saken mens den er til behandling. Direktoratet undersøker nå praksis i andre land.
  Henvendelsen er den første skriftlige forespørselen direktoratet har mottatt i sakens anledning.” (Norge 2008)

  h t t p://www.dagbladet.no/nyheter/2008/09/26/548206.html

  Kommentar by Liva — 5. august 2011 @ 15:21

 52. “Det tyrkiske trossamfund i den norske by Drammen har købt en adventistkirke, som nu laves om til moské.” (Norge 2008)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/278319:Kirke—tro–Kirke-laves-om-til-Moske

  “Muslimer i Norge oppfordres til å boikotte danske varer etter Mohammed-karikaturene på nytt ble publisert i danske aviser.” (Norge 2008)

  h t t p://www.dagbladet.no/nyheter/2008/02/16/527130.html

  “Lørdag kveld går tre 12-åringer gjennom Frognerparken. Plutselig står fem ungdommer foran dem. “Hit med pengene og mobilene. Hvis ikke dreper vi dere . . .”” (Norge 2008)

  h t t p://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2394350.ece

  Skokast i norsk retssal

  “Dagbladet): Det oppstod dramatikk under behandlingen av drosjedrapssaken i Trondheim tingrett i dag. Da politiet viste bilder av den drepte piratdrosjesjåføren Mahmed Jamal Shirwac på åstedet, reagerte flere av offerets pårørende med gråt og rop.

  Enken kastet også en sko mot tiltalte, uten å treffe.” (Norge 2009)

  h t t p://www.dagbladet.no/2009/04/28/nyheter/drap/innenriks/trondheim/5964729/

  “De offentlige svømmehaller i Oslo vil tillade brug af heldækkende badedragter, såkaldte burkinier, som mange muslimske kvinder ønsker at bruge.” (Norge 2009)

  h t t p://jp.dk/udland/europa/article1798181.ece

  “Ønsker at de skal megle mellom muslimer i sivilrettslige saker innenfor rammen av norsk lov.

  Det skriver Aftenposten, som blant annet har snakket med imamer fra World Islamic Mission og Marokkansk Trossamfunn.

  I Storbritannia har shariaråd i flere år hatt anledning til å dømme i sivilrettslige saker. Tor Langbach i Domstolsadministrasjonen mener det er sannsynlig at lignende ordninger vil bli opprettet i Norge.” (Norge 2010)

  h t t p://www.dagbladet.no/2010/06/19/nyheter/islam/innenriks/sharia/religion/12203155/

  “Nytt parti vil forby homofil praksis og senke bensinprisene. – Om tre år er Oslos ordfører norskpakistaner, sier Ghufoor Butt.” (Norge 2009)

  h t t p://www.dagbladet.no/2009/04/19/nyheter/stortingsvalget_2009/politikk/innenriks/regjeringen/5783633/

  Kommentar by Liva — 5. august 2011 @ 15:22

 53. “Norway’s Foreign Ministry has been sending financial aid to controversial religious schools in Pakistan. Researchers and local Pakistani experts want it to stop, as does a conservative politician.” (Norge 2008)

  h t t p://www.aftenposten.no/english/local/article2013769.ece

  “Tidligere leder i Muslimsk studentsamfunn og medisinstudent.

  Vant Aftenpostens kronikkonkurranse i år med «Den sekulære ekstremismen».

  Kritiserer Norge for å være religionsfiendtlig.” (Norge 2008)

  h t t p://www.dagbladet.no/magasinet/2008/05/13/535116.html

  “I torsdagens møte i Kringkastingsrådet ble det kjent at kristenmonopolet i NRK skal oppheves.

  Nå skal også andre religioner få lov til å forkynne. Dette kan tre i kraft allerede fra høsten av, men i alle fall i 2009 i følge mediedirektør Annika Biørnstad.

  Islam mest aktuelt

  Biørnstad forteller at det har vært diskutert i NRK en stund, og at det ble aktualisert da NRK-plakaten kom ut i mars.” (Norge 2011)

  h t t p://www.nrk.no/nyheter/1.5424219

  “Arbeidsløysa blant innvandrarane er tre gonger høgare enn for befolkninga elles. Difor startar regjeringa i dag opp forsøk med kvotering av innvandrarar til jobbar i staten.” (Norge 2008)

  h t t p://www.dagbladet.no/kultur/2008/01/09/523329.html

  “Moskeen Islamic Cultural Centre var vertskap for det celebre besøket mandag da dronningen kom på besøk, iført en hijablignende drakt.” (Norge 2009)

  h t t p://www.dagbladet.no/2009/05/28/nyheter/innenriks/islam/dronning_sonja/6438388/

  “Børn, der var til fejring af FN-dagen i den norske domkirke Nidarosdomen i fredags, hørte både oplæsning af bibeltekster og vers fra Koranen, skriver Vårt Land.

  Og det er der ingen problemer i, mener fungerende biskop ved kirken, Knut Andresen.” (Norge 2008)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/302284:Kirke—tro–Korantekster-blev-laest-op-i-norsk-domkirke

  “Det er ikke greit for Alexander på Hellerud skole i Oslo: Siden han er eneste ikke-muslim i klassen må han etter gymtimen dusje med badebukse på for å ikke støte sine muslimske kamerater.” (Norge 2011)

  h t t p://www.utdanning.ws/templates/udf20____17785.aspx

  Kommentar by Liva — 5. august 2011 @ 15:23

 54. ” – Norske barn må lære mer om Pakistan

  BØR LÆRE OM PAKISTAN: – Dagens undervisningen går på bekostning av minoritetsbarnas kulturelle kapital. Når man i så stor grad vurderer barna utfra norsk språk og norsk kunnskap gir det de norsk-språklig barna et fortrinn, sier Athar Ali til Dagbladet.no.” (Norge 2008)

  h t t p://www.dagbladet.no/nyheter/2008/01/10/523467.html

  “(Dagbladet.no): Dagbladet kjenner til at ei liste med registreringsnumrene og løyvenumrene til 37 drosjer i Oslo er en del av en politiets oversikt over hovedstadens gjengmiljø.” (Norge 2008)

  h t t p://www.dagbladet.no/nyheter/2008/10/09/549677.html

  ”Bobby Burner er sulten etter jobb og tygger i seg en samosa mens hans rusler bortover Grønlandsleiret. Plutselig sperrer to unge fremmede menn veien for ham. Bryskt og aggressivt spør de: «Vet du ikke at det er ramadan? Du burde vite bedre!»

  Sosionomen, som opprinnelig kommer fra Iran, ser kanskje ut som en muslim, men han er det ikke.

  Under muslimenes fastemåned i fjor høst var han – som så mange ganger før – innom hovedstadens multikulturelle bydel hvor de hippeste kafeene ligger vegg i vegg med de billigste curry-sjappene.

  På Grønland forlater turbankledde menn fredagsbønnen i det de unge og trendy innleder en lang helg på byen. Her er byens største tetthet av khatbuler og minareter. Burner liker det kulturelle mangfoldet. Men spesielt etter 11. september 2001 har han merket en negativ utvikling: økt bruk av sosial kontroll, hijab og heldekkende kapper. Flere menn med skjegg.

  – Å bli stoppet på gaten opplevde jeg som plagsomt og truende. Det var verre enn å bli slått ned. Det finnes ingen bevis for denne formen for trakassering, sier Burner.

  Akseptert kontroll

  I høst skapte det skarpe reaksjoner da et homofilt par som gikk hånd i hånd over Grønland, ble sparket etter og skjelt ut. Mannen som trakasserte dem, meldte at de befant seg i en muslimsk bydel hvor «den slags» er uønsket.” (Norge 2010)

  h t t p://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3456633.ece

  Kommentar by Liva — 5. august 2011 @ 15:24

 55. ”Når muslimske Aslam Shaid (50) som bor nær Grønlandsleiret i Oslo, får se bildet av to homofile menn i Dagbladet, sier han:

  – Jeg blir sint når jeg ser bildet av at de holder hender. Jeg liker det ikke, for det strider mot vår kultur.

  – Synd å se

  Aslam er opprinnelig fra Pakistan, men har bodd i Norge i ti år. Han mener nordmenn bør innrette seg på Grønland og la være å vise offentlig at de er homofile eller lesbiske.

  Grønland er et flerkulturelt miljø hvor det blir mange som ikke liker homofile, og da bør de ikke holde hender. Her går vi på gata med koner og barn, og da er det synd å se slike ting. Men de gjør hjemme hos seg selv, bryr jeg meg ikke om, sier Shaid.

  Han synes derimot det er i orden at homofile viser sin kjærlighet på Oslos vestkant, hvor det bor færre muslimer.

  – Ikke på Grønland

  – Der kan de gjøre som de vil. Men her på Grønland bør de la være. Ideelt sett skulle homofili vært forbudt å praktisere offentlig i dette området, men det er ikke opp til oss å bestemme, sier 50-åringen.” (Norge 2009)

  h t t p://www.dagbladet.no/2009/08/19/nyheter/innenriks/vold/hatkriminalitet/7723180/

  ”En av Iraks mektigste opprørsbevegelser oppfordrer til økonomisk boikott av Norge hvis mulla Krekar utvises.

  Norske myndigheter har bestemt at Krekar skal utvises når situasjonen i hans hjemland Irak stabiliserer seg.

  Men opprørsbevegelsen «Fronten for reform og hellig krig» krever at mulla Krekar skal få bli i Norge.

  «Denne saken – hvis den ikke behandles varsomt – vil bli svært smertefull for den norske regjeringen hvis den ikke omgjør sin beslutning», heter det i en uttalelse fra bevegelsen.” (Norge 2008)

  h t t p://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2188085.ece

  ”Norske Per Edgar Kokkvold har modtaget flere dødstrusler, fordi vrede muslimer forveksler ham med den danske Muhammedtegner, Kurt Westergaard.

  Rasende demonstranter i Pakistan og Jordan har flere gange taget fejl af Jyllands-Postens tegner, Kurt Westergaard, og Per Edgar Kokkvold, der er formand for det norske presseforbund.” (Norge 2008)

  h t t p://jp.dk/udland/europa/article1312613.ece

  Kommentar by Liva — 5. august 2011 @ 15:26

 56. […] TV Avisen på DR1, 2. august 2011, gjengitt av Kim Møller på Uriasposten 3. aug 2011 http://www.uriasposten.net/archives/27473 […]

  Pingback by Kilder til min bok Vitne til vanvidd | vitnetilvanvidd — 14. januar 2016 @ 18:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper