7. september 2011

Tidl. kommunist Helle Thorning-Schmidt: Helt vildt at sammenligne Ole Sohn med en nazist

Ekstra Bladet har givet sine læsere mulighed for at stille kritiske spørgsmål til Helle Thorning-Schmidt. Her lidt fra indslaget – Thorning: Fint med Sohns kommunistfortid.

Poul Madsen, Ekstra Bladet: … har du det godt med at det er en tidligere kommunist… der muligvis skal være minister i din kommende regering, du leder. En spørger her – ‘Hvis han nu havde været nazist, havde det så været det samme, at det var ligegyldigt, hvordan hans fortid var’. (Helle Thorning-Schmidt taler udenom)

Poul Madsen: – Men hvad nu hvis SF havde en nazist, en tidligere nazist (afbrydes).

Helle Thorning-Schmidt: Jeg synes, at det er helt vildt at sammenligne Ole Sohn med en nazist. Han har været medlem af et helt legitimt parti her i Danmark. Jeg samarbejder rigtig godt med en SF’er, der hedder Ole Sohn, og så er den sådan set ikke længere.

(Uriasposten, 2006: DDR 40 år, 7. oktober 1989 – Ole Sohn fejrer begivenheden…)

Diverse citater sakset fra tidligere postering om en regering i kommunismens slipstrøm.

Midt-80’erne

“Jeg var meget venstreorienteret engang. Jeg stemte SF og VS og vist også DKP en gang til et kommunevalg.” (Helle Thorning-Schmidt i Berlingske Tidende, 8/12-02: Ikke et ord om Gucci)

“I Helle Thorning-Schmidts egen familie blev der i årenes løb stemt på alt fra DKP til Fremskridtspartiet. Ved et enkelt kommunevalg stemte en ung Helle Thorning selv på DKP. (Helle for magten, 2007, s. 44)

Slut-80’erne

“Det politiske tyngdepunkt var langsomt ved at bevæge sig fra DKP og VS til SF og Socialdemokratiet. Men i 1987 var de nye tider ikke slået igennem endnu. Ånden fra 1968 hvilede stadig på universitetet, og den marxistiske analyse var ikke noget, man grinede ad. Heller ikke Helle Thorning-Schmidt, der uden at være medlem noget sted lå langt ude på venstrefløjen.” (Helle for magten, 2007, s. 27)

“Allerede på rusturen havde Helle Thorning-Schmidt mødt en ung mand… Da Hele Thorning året efter selv blev rusvært for det næste hold, inviterede hun Kresten Schultz ind for at fortælle de nye studerende om livet på studiet… Politisk var de ikke helt på linje. Kristen Schultz Jørgensen var socialdemokrat, mens Helle Thorning-Schmidt abonnerede på den kommunistiske partiavis Land & Folk. (Helle for magten, 2007, s. 27f)

Ligesom sin storesøster Hanne var Helle Thorning-Schmidt på det tidspunkt glødende kommunist og holdt avisen Land og Folk.”(relateret til 1987-1990; Fyens Stiftstidende, 17/4-05: Helle Thorning-Schmidt mod alle odds)

Ved Murens fald

“… alt tyder på hun ved Murens fald i 1989 (som 22-årig) stadig abonnerede på Land & Folk, der bar undertitlen ‘Organ for Danmarks Kommunistiske Parti’. Politisk redaktør for DKP-avisen var på daværende tidspunkt Enhedslistens Frank Aaen. SF’s senere gruppeformand, Ole Sohn, der siden 1981 havde siddet i DKP’s centralkomité, var et par år forinden blevet formand for partiet.” (opsummering af undertegnede)

Oploadet Kl. 14:54 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/28557/trackback

25 Comments »

 1. Tja. Socialistisk Folkeparti ER jo det eneste nuværende parti, der har haft en nazist som formand.

  Kommentar by Henrik — 7. september 2011 @ 15:04

 2. Alle af dem er jo en gammel bunke kommunister. Så er det da klart at de ikke kan sige hinanden imod…DE er i samme BÅD!

  Kommentar by tim — 7. september 2011 @ 15:09

 3. Det er til at brække sig over de røde folkemordere, som oven i købet har den frækhed at kalde sig arbejdere. Føj for fanden.
  DF 90 MANDATER ELLER UNDERGANG.

  Kommentar by Fritz — 7. september 2011 @ 16:01

 4. Jeg synes, at det er helt vildt at sammenligne Ole Sohn med en nazist. Han har været medlem af et helt legitimt parti her i Danmark.

  ja hurra min bare , men har nazistpartiet været forbudt.

  Kommentar by father — 7. september 2011 @ 16:08

 5. Jeg kan ikke tolke HTS’s svar anderledes end at hun uden bekymringer ville ansætte en tidligere nazist som minister…

  Kommentar by Vagn Henning — 7. september 2011 @ 16:50

 6. Gamle kommunister skal ligestilles med gamle nazister.
  Ingen af dem har den anden noget at høre.
  De er akkurat lige store forbrydere!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 7. september 2011 @ 18:24

 7. Tja……og Bent Jensen er ex-marxist og Helle Thorning har fremhævet H. C. Hansen………men det er nok for indviklet i valgkampspolemikken, så beskydningen fra skyttegravene fortsætter vel..

  Kommentar by Stauningigenigen — 7. september 2011 @ 18:31

 8. Nationasocialisme og kommunisme er to sider af samme sag. Man glemmer ofte at de var allierede i 1940, de delte Polen mellem sig og uden russisk olie kunne Hitler næppe have slået Frankrig på en måned, at de så røg i totterne på hinanden senere er en anden sag!
  Men hvis antallet af ofre er et mål for tyraniets størrelse, ja så er kommunismen et største tyrani end nazismen.
  Hvis man ville have det mærkeligt med en Fritz Clausen som finansminister i 1961, hvorfor kan man så accepterer en Ole Sohn som finansminister i 2011?

  Kommentar by Grisling — 7. september 2011 @ 18:41

 9. Det slår mig lige, at Helle Thorning efter eget udsagn stemte på partiet MENS det blev finansieret østfra – mens dette var ganske offentligt kendt.

  Mindre kendte historiske detaljer:

  Gestapo og NKVD (forløberen til KGB) afholdt en serie konferencer i det sydlige Polen i 1939 og 1940, hvor man diskuterede hvordan man bedst kunne skaffe sig af med de polakker og jøder, man nu havde fået til overs. Måske er det her, nazisterne fik idéen til gaskamrene de senere byggede i deres dødslejre – kommunisterne begyndte at gasse dem DE mente var “undermennesker” allerede i 1937 – http://hodja.wordpress.com/2008/02/18/hvem-begyndte-egentlig-pa-at-putte-u%c3%b8nskede-medborgere-i-gaskamre/

  Kommentar by Henrik — 7. september 2011 @ 19:31

 10. Rigtige venner holder sammen og fra DKP over SF til Socialdemokratiet, er det bare et spørgsmål om tykkelsen på døkfarven der skal skjula den blodrøde baggrund.

  Kommentar by Peer Pedersen — 7. september 2011 @ 19:50

 11. Fritz Clausen var død i 1961, hvordan kommer du på den tanke?

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 7. september 2011 @ 19:52

 12. Rigtige venner holder sammen og fra DKP over SF til Socialdemokratiet, er det bare et spørgsmål om tykkelsen på dækfarven der skal skjule den blodrøde baggrund.

  (så skal det staves på dansk)

  Kommentar by Peer Pedersen — 7. september 2011 @ 19:56

 13. Gys! Jeg kommer til at tænke på Frederick Forsyths roman “den fjerde protokol”, hvor et tilsyneladende lyserødt labourparti efter en valgsejr ville smide hammen og vise sin sande ultra marxistiske jernhånd. Måske er Helle Thorning slet ikke det tomme hylster hun ligner, men det er bare fernis, der skal skjule den sande røde farve.

  Kommentar by Joker784 — 7. september 2011 @ 21:05

 14. @ Falkeøje

  Fritz Clausen var ganske vist død i 1961, og den eneste grund til at 1961 blev brugt er at det er ca. lige så lang tid efter 2. Verdenskrig, som 2011 er efter sovjetrigets fald.

  Kommentar by Grisling — 7. september 2011 @ 21:17

 15. Socialismens røde farve har to formål:
  – At ophidse socialismens tilhængere til vold og hærværk.
  – At symbolisere blodet fra socialismens ofre.

  Socialisme er som et råddent æble i en frugtkurv.

  Kommentar by Tolder — 7. september 2011 @ 22:13

 16. Det kan godt være at Helle stemte meget rødt, da hun var ung. Men jeg tror nu nok, at hun er den mest blå formand, S nogensinde har haft.

  BT har forresten en ny afsløring af Helles skattefiduser…

  http://www.bt.dk/politik/fik-uberettiget-fradrag-i-seks-aar

  Kommentar by Frederik — 7. september 2011 @ 22:21

 17. Hvis I vil have en skitse over hvordan venstrefløjens vælgere skriver/taler om mennesker, der stemmer på DET parti de ikke bryder sig om – i dette tilfælde DF – så smut over på Information og læs kommentarerne på GEORG METZ´s blog ” Det var så DF “.

  Jeg læste disse og fik et indtryk af noget ondskabsfuldt .

  Hvad der ryster mig i denne forbindelse er, at det er ganske almindelige hverdags-danskere der udtrykker sig så ….mindre pænt om en partiformand og hendes parti .

  Vi lever så vidt jeg husker det i en demokratisk stat, hvor man respekterer partier og vælgere der ikke har samme indstilling som en selv.

  Men dette forhindre altså ikke folk i at være direkte modbydelige i deres udtalelser om DF !

  Hvorfor kan man ikke skrive/tale på en høvisk måde, når det er Pia Kjærsgaard og DF der tales/skrives om ?

  Det virker som om, at når det er hende og partiet det drejer sig om er der givet signal til “fri jagt” med metoder man ellers ikke ville godtage!

  Det er ækelt og det giver mig en overvældende lyst til netop at stemme DF – hvilket jeg nu havde gjort også uden disse væmmelige udtalelser fra disse, højst sandsynlige, venstrefløjs-mennesker.

  Men jeg burde jo egentlig været advaret forlods alene ud fra HVEM der havde skrevet denne blog, nemlig Georg Metz, ikke sandt ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 7. september 2011 @ 23:08

 18. Terrorbombe dræber og sårer mange i Indien
  http://www.bt.dk/udland/terrorbombe-draeber-og-saarer-mange-i-indien

  Kommentar by Tim — 8. september 2011 @ 01:30

 19. 18.Tim

  Og det bliver ved og ved og ved og……….i en uendelighed !

  Det skaffer vel heller ikke mere de forventede resultater og verden er ved at kløjs i terror-bombninger .

  Nogen der er ved at være bagud af dansen, skulle man tro ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 8. september 2011 @ 04:05

 20. #18,19
  Nu må I ikke glemme Norge, det var meget være.

  Kommentar by Svinet — 8. september 2011 @ 06:18

 21. Som jeg altid belære min datter med, hvis man er i tvivl om noget som helst her i tilværelsen, så skal man bare lytte til aSocialdemokraterne og straks tage den stik modsatte holdning, så er man altid sikker på at have truffet det rigtige valg.
  Denne kloge leveregel har ALDRIG svigtet.

  Derfor undre det mig ikke at den langt, langt under middelmådige økonomi svagt begavede floskel helle (for mine børn ikke skal gå i muhammedaner skoler) ikke fatter problemet med oleg sohn of DDR-tyraniet, er en kæmpe fejltagelse. Mandslingen var den sidste mand på DDR-muren og havde folket ikke selv revet den ned, jamen, så havde svinet stadig stået der og hyldet DDR diktatorens menneske nedskydning i ryggen på de flygtende stakler.
  En mandsling der som den sidste nødtvungen forlader DDR beton mur politiken og ingen problemer har med at anvende nedskydning af mennesker eller kan opfatte det forkerte i DDR beton-socialismen før folket river systemet ned, kan man vist godt tillade sig at kalde ualmindelig dum eller pervers modbydelig.
  Det er da helt uansvarligt, at vise sådan en enfoldig enevældig tosse nogen som helst tillid, til at mandslingen nogensinde vil blive i stand til at træffe fornuftige menneske venlige beslutninger.
  Mandslingen oleg sohn of shotgun aflivning af afvigere, der KUN ufrivilligt forlod beton-mur-socialismen, fordi folket tvang ham væk, skal ikke mere udøve sine dystre mørke perversiteter.

  Hvis der var en ligeså massiv oplysnings kampagne om kommunismen/socialismen som der er om hitler krigen, så ville denne oleg sohn of RØD-blod på hænderne, være lige så uønsket som enhver nazist.

  Men igen-igen svigter socialist helles dømmekraft, ligesom hendes uberettigede skattefradrag, som enhver nogenlunde orienteret borger godt ville kunne tænke sig til ville være forkert, men bevidst ville prøve at forholde sig passivt til, for går den så går den!

  Kommentar by li — 8. september 2011 @ 07:58

 22. OT, men dog HTS og DDRs såkaldte principper.

  En kommentator på 180 opsnappede flg og gengiver pr hukommelse:

  “Så dummede P3 værterne sig lige op til P3 nyhederne..

  Vært 1 “Dagens tophistorier bringer f.eks. en skattesag om Helle T.

  Vært 2 “Nå – har i noget om den i nyhederne – xx navn?”

  Nyhedsoplæserinde “Nej – jeg har faktisk fået besked på ikke at omtale sagen fra min chef. Men nu kommer jeg til det alligevel. De sidder lige nu på redaktionen og kigger på om vi overhovedt skal bringe den, da der måske ikke er foregået noget ulovligt – ligesom vi ikke omtalte Lars Løkke’s tekniske insolvens da mange jo er insolvente og det ikke er en forbrydelse”

  Citeret efter mit bedste forsøg på et huske hele seancen..

  DDR sætter Helle T beskyttelse op..

  EDIT: Hvem skaffer-, eller hvordan skaffer man optagelser fra P3 imorges?”

  Mht om HTS har begået noget ulovligt ved ikke, at være opmærksom på at hun (automatisk) har fået sin ægtefælles personfradrag.

  Der er en gammel sag, “sømanden”, som handler om en sømand som ganske enkelt ikke åbner sine breve, overhovedet, og som følge ikke betaler skat. Retten (landsret?) anser at dette er kriminelt forsæt. Sagen er omtalt og analyseret i et fagtidsskrift om skatteret, som vist kommer frem til, at dommen er forkert, derved, at der ikke er tilstrækkeligt forsæt til at straffe, men selvfølgelig at han skal efterbetale.

  Kommentar by Hans Und — 8. september 2011 @ 09:33

 23. Ole Sohn går amok:

  http://www.youtube.com/watch?v=c1QRNaSEvUY&feature=related

  Giv manden nogle tal – så er der dømt underholdning fra Danmarks kommende finansmedister.

  Kommentar by Sigwar — 8. september 2011 @ 10:45

 24. #22 Hans Und, den skal vi da have et link til:

  http://www.180grader.dk/Politik/dr-beskytter-helle-t-nyhedsoplaeser-taler-over-sig-paa-p3

  :-)

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. september 2011 @ 13:08

 25. Og en af DR´s chefer benægter ALT i presselogen. DYBT usympatisk for øvrigt. At der kunne være tale om politisering og politisk favorisering var FULDSTÆNDIGT udelukket. Jaja løgnefabrikken vil ikke engang stå ved deres usandsynlig rød-drejet medieformidling og virksomhedsprofil. Det er til grin, MEN det værste er jo at de 3 milliarder kroner de får hvert år, guderne må vide hvor meget der går til rød indirekte valgkamp.
  Jeg kan stadig ikke begribe hvorfor der ikke bliver gjort op med DR. Hvis den ikke kan lukkes ned fuldstændigt, eller finansieres med reklamer, så få i det mindste ryddet op i den skæve og direkte modbydelige røde agenda.

  Jeg og mange andre herinde kan IKKE klare det mere, og nu må det få en ende.

  Kommentar by Endnu en vantro — 8. september 2011 @ 13:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper