12. december 2005

Mere anti-amerikanisme fra Svend Auken & Jørgen Dragsdahl – denne gang dog med modvægt

Nyhedsmagasinet Ræson har netop udgivet bogen Bushs Amerika, der med bidrag fra fire forfattere giver sit bud på Bush som person og politiker. Bogens to forord er skrevet af Uffe Ellemann-Jensen… og Svend Auken. Begge var gæster i fredagens Go’Morgen Danmark på TV2 hos den altid yndige Henriette Honoré. Auken tog som sædvanligt det meste af taletiden, men kom ikke udover egne fordomme.

Her har man lagt en strategi fra Bushs nærmeste rådgivere, at ved at mobilisere sin egen basis i det kristne højre, i det politiske højre, så kan man sætte en dagsorden, og så kan man regere… Dette voldsomme ryk til højre som er sket i amerikansk politik, og som jo først nu har vist sige at ryge ind i alvorlige vanskeligheder – det er noget meget nyt i amerikansk politik. Man har sagt, at selvom republikanere og demokrater kan markere sig meget markant under valgkampen, så når det kommer til den daglige politik, så må man lave kompromisser. Det har han ikke måtte Bush.”

“Så giver man massive skattelettelser til de aller- aller- allermest velhavende amerikanere. Altså, det er de fattige der sender sønnerne, det er de fattige der betaler krigen, dem helt oppe i toppen de slipper fordi de er støttere for Bush.”

“Han er ikke ubegavet og dårlig, han er en meget snu og meget dygtig politiker… han er meget anti-intellektuel, men han er meget meget snu.”

“Han er meget bundet til de der dybt reaktionære kredse.”

Modparten Uffe Ellemann-Jensen gjorde det fint, og pointerede blandt andet at republikanerne i forhold til frihandel var langt mere åbne end demokraterne, ligesom han også rettede fokus på det faktum at et flertal i USA jo næppe alle kunne være kristne fundamentalister. Han påtalte endvidere at Auken jo også betegnede Ronald Reagan for en skydegal cowboy, hvad Auken ikke mente var korrekt. (citatet)

Søndag aften var bogens fire forfattere gæster i Deadline, og mens punditokraten Peter Kurrild-Klitgaard og historiker David Gress forsøgte at give objektive analyser af Bush fra højre, og det samme vistnok blev forsøgt fra venstre af Niels Bjerre-Poulsen, så gik Orienterings Jørgen Dragsdahl rutinemæssigt i selvsving.

Kurrild-Klitgaard og Gress korrigerede begge nogle af af de mange medieskabte myter om Bush, og talte så ellers konkret om Bushs politik, hvorimod Bjerre-Poulsen og Dragsdahl mere gik efter personen. Da sidstnævnte blev bedt om at spå hvordan Bushs eftermæle ville blive, svarede han et sted mellem “det rimeligt negative til det grotesk negative”. Manden har forlængst overskredet sin salgsdato – Muren er faldet.

4 Comments »

 1. Heh man behøver bare at se fotoet af Jørgen Dragsdahl, så ved man godt at her er der et oldtidsfund af SFer type, som taler.

  Kommentar by Anders J — 12. december 2005 @ 00:18

 2. I stedet for ‘Journalist og forfatter’ burde der da retteligt under Dragsdahls navn stå ‘Kommunist og forfatter’…

  Kommentar by Hicks — 12. december 2005 @ 15:27

 3. Jørgen Dragsdahl forsøgte jo blot at forklare hvorfor der er en forskel på USA og Europa…hvorfor synet på begrebet tortur er forskelligt.
  Dermed kan han ikke siges at have overskredet sin salgsdato – i den verden, vi lever i, bliver det mere og mere tvingende nødvendigt at prøve at forstå andre. Det kan man ikke just sige at Uriasposten gør – den sluger og videreformidler højrefløjspropaganda uden at reflektere det mindste; ligesåvel som den fuldstændig argumentationsløst forsøger at svine venstrefløjen til.
  Hvis Uriasposten, Trykkefrihedsselskabet og den danske højrefløj om 100 år skal blive husket for noget positivt, så er det på tide at den lærer den ædle kunst at prøve at forstå mennesker med modsatte holdninger. Ellers er det netop ovennævnte, der har overskredet deres salgsdato…

  Kommentar by Peter — 5. januar 2006 @ 21:58

 4. –>

  Dragsdahl tænker stadigvæk som han gjorde før Murens fald, og at gøre hans post-koloniale selvhad til udtryk for forsøg på objektivitet er absurd.

  “Dermed kan han ikke siges at have overskredet sin salgsdato – i den verden, vi lever i, bliver det mere og mere tvingende nødvendigt at prøve at forstå andre.”

  Jada, en fjende er en fremmede vi ikke har gjort nok for.

  “Det kan man ikke just sige at Uriasposten gør – den sluger og videreformidler højrefløjspropaganda uden at reflektere det mindste…”

  Pjat. 2/3 af mine posteringer er artikler – dvs. det man i udlandet kalder ‘linkrefers’. Den sidste 1/3 del er længere kommentarer, ofte relateret til mit speciale eller ting jeg snubler over, herunder lidt på mikrofilm.

  “… ligesåvel som den fuldstændig argumentationsløst forsøger at svine venstrefløjen til.”

  Men vi er vel enige i at jeg ikke er så grov mod venstrefløjen, som venstrefløjen er imod mig.

  Kommentar by Kim Møller — 6. januar 2006 @ 09:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper