15. december 2005

Lidt om hudfarvens betydning for venstrefløjen – og den permanente jagt på racister

Der er et eller andet med venstrefløjen og hudfarver. Ghettoskoler bliver til ’sorte’ skoler, danske taxi-chaffører er ‘hvide’ – hvad ofte ledsages af racisme-beskyldninger uddelt med rund hånd.I denne uge blev tricket forsøgt på Dansk Folkeparti.

‘Mangfoldighedsnetværket’ under Dansk Sygeplejeråd (DRS) ringede rundt til ni kommuner og spurgte hvorvidt det var muligt at bestille en ‘hvid’ hjemmehjælp – syv ud af ni kommuner gik i fælden, og pludselig er racismen en integreret del af det danske arbejdsmarked.

Dansk Folkepartis ordfører Pia Kristensen vurderede reelt nok, at ældre selvfølgelig skal føle sig tryg med sygeplejere der får adgang til deres hjem – og der er vitterlig ikke megen kød på historien. Andre partier er (officielt) uenige med Dansk Folkeparti, og pludselig blev det hele til et spørgsmål om hudfarve.

Det socialdemokratiske tågehorn Mette Frederiksen er værst, og betegner uden videre Dansk Folkepartis postulerede holdning for racistisk.

Venstres Rikke Hvilshøj vejer ordene noget bedre, men historiens springende punkt er stadig Dansk Folkeparti og hudfarve.

Idag kan man så på Politiken læse at DF vil ikke tillade ‘hvid’ hjemmehjælp, og det medieskabte korthus må siges at være væltet. Pia Kjærsgaard citeres blandt andet for:

Det har intet med hudfarve at gøre. Det er andre, der sætter det op som hvid hjemmehjælp og den slags. Jeg synes, det er nogle skrækkelige udtryk, som man er begyndt at bruge i det danske samfund. At nogle er hvide danskere, og nogle er brune danskere. Jeg har aldrig hørt noget lignende, og jeg tager afstand fra sådan nogle ting.”

Imorgen vil aviserne så køre historien om at Dansk Folkeparti (alligevel) ikke vil tillade afvisning af ’sorte’ sygeplejersker, og historien kommer formentligt til at virke efter hensigten. Det lugter jo altid lidt.

Jagten på racister foregår på flere niveauer. Idag havde TV2’s ungdomsprogram Rundfunk et indslag, hvori kioskbestyreren ‘Pelle’ håner en mørk kunde (Michelle) og blandt andet postulerede at hun som muslim ikke havde brug for julekort. Det var naturligvis skjult-kamera, og efterfølgende gik debatten så på de ih så racistiske danskere der ikke havde grebet ind og hermed samtykkede. Skønne Sara moraliserede afslutningsvis om behovet for en ny danskhedsdefinition. Det virkede som om hensigten ikke så meget var at fjerne urimelige fordomme danskerne eventuelt måtte have om muslimer, men mere at postulere danskernes fordomsfuldhed. Det lykkedes ikke helt – men konklusionen var skrevet på forhånd.

Bonus-hudfarve: Politiken, 13/12-05 – Tusinder af hvide bøller går til angreb på unge arabere.

2 Comments »

  1. Det er da også utroligt hvad de forsøger når danskere skal udnævnes til racister, de har sikkert været inde i mange kiosker før de fandt en med en “racistisk dansker”. De kører jo på bagateller som sædvandeligt.

    Kommentar by Lisbeth — 16. december 2005 @ 11:02

  2. –> Lisbeth

    Jeg formulerede mig dårligt. Kioskbestyreren var med i showet – målet var at se hvor megen ‘racisme’ andre kunder ville acceptere før de blandede sig.

    Kommentar by Kim Møller — 16. december 2005 @ 11:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper