24. september 2011

Jyllands-Posten om rød blok i opposition: “… man reagerede som forurettede børnehavebørn”

God leder i dagens Jyllands-Posten – 10 års had.

“Det er påfaldende så udramatisk, ja, værdigt, regeringsskiftet forløber. Blå blok med Lars Løkke Rasmussen i spidsen erkendte nederlaget, abdicerede stille og roligt og har allerede signaleret, hvilken skarp, men konstruktiv opposition man agter at byde på. … Sådan foregår det blandt demokrater.

Husker man, hvor uværdigt det foregik i 2001 – og igen i 2005 og 2007? Gråd og tænders gnidsel, hadefulde udfald og en forbitret dæmonisering af alt, hvad den nye statsminister, Anders Fogh Rasmussen, og hans støtteparti, Dansk Folkeparti, stod for.

Hvis noget kendetegnede oppositionen – både på og uden for Christiansborg – under de 10 år med VKO-flertallet, må det være netop det indædte had, som slog de borgerlige i møde. Man kunne få opfattelsen af, at VK var kommet til magten ved en slags statskup, sådan nærmest. Venstrefløjen blev sat effektivt til vægs af en eminent dygtig statsminister, og man reagerede som forurettede børnehavebørn.

Der blev hele vejen igennem talt meget om ”tonen”, men de, der var mest bekymret på dens vegne, var sjovt nok også dem, der svovlede og hadede mest. Anders Fogh som ”hulemand”, Pia Kjærsgaard som tilsølet rotte, Danmark som lukket, indadvendt, stigmatiserende, superliberalistisk, småracistisk og meget mere af samme skuffe. Hovedparten af kultureliten glemte alt om at være kritisk og selvstændigt tænkende og kastede sig ud i en forbløffende enslydende og smalsporet kampagne mod Fogh-regeringerne.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/29270/trackback

22 Comments »

 1. Da Fogh kom til i 2001, omgikkes jeg en hel del meget venstreorienterede personer. Jeg husker stadig hvor chokeret jeg blev over deres hadefulde udfald pga. valget af Fogh-regeringen.

  Det var på det tidspunkt det begyndte at gå op for mig, at:

  socialisme = ondskab.

  Kommentar by Mackety — 24. september 2011 @ 12:29

 2. EL har overtaget rollen fra DF ,som hadeobjekt. De er en flok Storbytosser der ikke kan se længere en til deres kølerfigur, Johanne Smidt-Nielsen.
  Tror aldrig Johanne S-N har været længere væk end Nørrebro og Christiania.

  Hun tror hun kan gå på vandet, den halvstuderet røver ,der aldrig har været på en arbejdsplad i det private. Det er synd for DK med det røde Paradis.

  Kommentar by K K Nielsen — 24. september 2011 @ 14:27

 3. Måske var nederlaget kendt på forhånd. Det røg med foghs afgang og udskiftningerne i de andre partier.
  Måske chancen til og skifte ud i rækkerne.

  Kommentar by Peter — 24. september 2011 @ 17:04

 4. Jeg har brændt nallerne nogle gange ved i gode venners lag at påpege at de udøver hatespeech mod anderledes tænkende. Det skal man lade være med. Også ved dette regeringsskifte er jeg stødt ind i personer der kommer med hadefulde udfald mod den siddende regering, og udtrykker stor lettelse over at Danmark nu kan “genvinde sin selvrespekt”. Igen og igen chokeres jeg over den udtalte arrogance der hermed udtrykkes. Hvis dette siger noget om Danmark er det at Danmark er et politisk umodent land, hvor myten om det værdibaserede demokrati dækker over en forfærdende stupiditet, og en manglende evne til at acceptere politiske meningsforskelle.

  Kommentar by Høgsbro — 24. september 2011 @ 17:43

 5. @4:
  De rødes lettelse om “at genvinde selvrespekt” viser netop deres virkelighedsfjerne stupiditet. Danmark har bestemt de seneste 10 aar opnaaet og fuldt tjent en vis respekt rundt om verden blandt tænkende mennesker, ved vores lidt restriktive indvandringspolitik og villighed til at bære vores del af byrden i kampen mod det truende Islam. Saa valget af en flok røde halvtosser mødes i det store hele kun med hovedrysten herovre (Canada)

  Kommentar by marius — 24. september 2011 @ 19:52

 6. Enig med Marius

  Kommentar by machiavelli — 25. september 2011 @ 01:14

 7. “Husker man, hvor uværdigt det foregik i 2001 – og igen i 2005 og 2007? Gråd og tænders gnidsel, hadefulde udfald og en forbitret dæmonisering af alt, hvad den nye statsminister, Anders Fogh Rasmussen, og hans støtteparti, Dansk Folkeparti, stod for.”

  Ja, særligt var det interessant at se avisen Politiken rulle sig ud.

  Der røg kæden vist helt af tone-maskineriet.

  En dansk politiker, Pia K., blev tegnet i skidt til halsen. Samme Politiken undskyldte senere til såkaldte efterkommere af en såkaldt profet ved navn muhammed, da en vestlig avistegner havde tegnet islamisk profet i en vestlig avis til et vestligt publikum.

  Politiken politik:

  Dansk demokratisk valgt politiker tegnes i skidt – og i samme åndedrag undskyldes der for en anden avis’ tegning af en udemokratisk religiøs figur.

  Kommentar by Liva — 25. september 2011 @ 08:44

 8. OG Carsten Jensen med hans verbale angreb på :

  “Pia Kjærsgaard og hendes skimlede sekt af klamme kældermennesker ” !

  Det er noget af det værste jeg har længe har læst !

  Kommentar by Vivi Andersen — 25. september 2011 @ 14:24

 9. Hadet eksploderer i disse år. Og hadet fører ofte forfærdelige ting med sig.

  Hvem havde troet, at Pol Pot og hans kumpaner ville være i stand til at slagte 2 mio. mennesker? Hvem tror, at Carsten Jensen ikke er i stand til at gøre det samme? Han er som skabt til det, alt det had, al den selvretfærdighed, al den godhed: “Slå dem ihjel på en human måde.”

  Flot at Tom Jensen tog til genmæle, men om bare et par år, så vil ingen tage til genmæle næste gang Carsten Jensens had når nye højder. Da vil debatklimaet være for brutalt, for skingert, folk holder sig tilbage allerede nu, bl.a. af angst for at ryge i bås med en Breivik. Folk frygter for deres karriere, jobs og sågar deres mentale helbred. Voksenmobning vinder ind. Mogens Rukov fx? Hvornår har vi sidst hørt noget?

  Det stod klart for mig, at Breivik ville ændre alt, i dagene efter, da Lars Trier Mogensen gennemført hadefuldt i den ene kronik efter den anden gik efter DF, Pia K. og alle de sædvanlige. I debatstudiet råbte han højere og højere og lyttede end ikke til modparten – han vidste han kunne tillade sig det, den samlede journaliststand er på hans side. Anita Bay, Rune E og tusinder af andre har været lige så hadefulde. Tag Informations & Politikens kommentarer, det er så gennemført hadefuldt og brutalt, at man ikke kan andet end at frygte disse mennesker. Der er alt fra tale til handling, men når så mange og så meget igen og igen presser på for en udvikling? Og de er virkelig farlige disse mennesker: Journalister, alle mulige kandidater i kultur, sprog, psykologi og sociologi (Antifa’ernes yndlingsstudie), aldrig udlært i et naturvidenskabeligt studie hvor de har lært om fornuft, viden og logisk tænkning.

  De nye journalister, der springer ud i hundredevis, er endnu mere ekstreme, endnu mere revolutionær end tidligere, se hvad de gjorde for Enhedslisten, de går ikke af vejen for at lyve, spinne og dræbe den sidste rest af troværdighed. Problem for os: den almindelige dansker er for dum, for optaget af arbejde (dem der endnu har et) og for fejg til at løfte en finger.

  Lad mig give et lille eksempel, som jeg stødte på i dag. I Børsen af alle! En Leonora Beck, SDU-studerende, tidligere Radikal Ungdom (som bekendt melder journalister sig som regel ud af partipolitik) http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/215921/thorning_kan_vende_det_danske_image.html

  Hun har skrevet denne artikel alene på grund af sit verdenssyn. Når folk som hende får lov at sætte sig på erhvervslivets talerør, står verden så overhovedet længere?

  Venstrefløjen har populært sagt tur i den. Og hvor det i 70’erne stadig for mange var indbyggede begrænsninger ift. at tage revolutionærromantikken til det næste stadie, så bliver det nemt for denne generation. Globaliseringens logik er åbenbar: hvis der er ufred i verden, hvor skal vi så ikke del den ufred?

  Den økonomiske krise er nu på vej til for alvor at sætte sit præg på morgendagen og når først det begynder at blive stramt, så stramme løkken omkring din hals. I økonomiske trængte tider, så skrives historien for alvor. Os som skriver herinde er truede på vore liv. Sådan er det bare. Mange af os vil komme til at dø smertefuldt for det er en forbandet smerte at hænge 30 sekunder i løkken efter faldet og vride sig af smerte og panik, når livet klemmes ud af én.

  Kommentar by Frank P — 25. september 2011 @ 14:46

 10. -> Frank B.

  Jeg har bemærket Børsen-artiklen. Blogger senere.

  Kommentar by Kim Møller — 25. september 2011 @ 14:49

 11. ->9 Frank P

  Jeg er delvist enig, men også meget uenig med dig her. Du har selvfølgelig ret i iagttagelsen om det frådende had der skummede over hos venstrefløj og radikale efter Breivik, men det holder ikke en meter at det skulle lægge en dæmper på sådan nogle som os. Tværtimod blev disse mennesker udstillet i deres ynkelighed, allerede før ligene var kolde, hvor der blev talt om tonen og alt dette der, og det ansvar vi skulle have påtaget os. Men det er rent afmægtig sprutten og jamren, og jeg føler mig bestemt ikke intimideret af det skrigeri oppe i det allerhøjeste leje som Jensen og Rune E. præsterer – det er jo i øvrigt også bare mere af det samme de har rablet i årevis.

  Husk også at i og med at de ikke forholder sig til de underliggende problemer mht. multikulturen har de også lukket af for at få gennemslagskraft. Ja, deres slags kan måske få gennemført totalitær lovgivning eller have voldelige elementer til at gøre det beskidte arbejde, men man kan ikke i længden vinde ved at fortrænge virkeligheden. De har malet sig op i et hjørne, og så ender det med viel Geschrei som vi kan iagttage.

  Jeg oplever heller ikke at medierne herhjemme er blevet mere berøringsangste end de altid har været, ejheller at debattører holder lav cigarføring. Der har været masser af indlæg fra folk som Sørine Gotfredsen eller Katrine Winkel Holm plus almindelige læserbrevsskribenter der taler den københavnske ‘elite’ imod. Hvis det ellers kan være noget der er værd at nævne, så føler jeg mig absolut mere kold over hvad de kan smide efter en, end før. Kold og trodsig.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 25. september 2011 @ 15:08

 12. Enig med LFPC.

  Jeg tror ikke Breiviks massakre fik en målelig betydning for det danske valg, og tror ikke det kommer til at betyde noget videre for debatten fremover.

  Kommentar by Kim Møller — 25. september 2011 @ 15:30

 13. >9 Frank P.

  Tomme tønder buldrer, og ingen tønde er tommere end Carsten Jensen.

  Tænk på Titanic. Det er de sidste minutter før stilheden, at havet viser tænder.

  Kommentar by Mackety — 25. september 2011 @ 15:51

 14. Venstrefløjen har vundet. De anerkender jo ikke og komme aldrig til det, at der er problemer med multikulturen! Det er netop hele pointen.

  Det farlige er den strømning vi ser for tiden, nemlig blandt Carsten Jensens proselytter. Tag Information og Politikens kommentarsektioner. Nu har jeg ikke lavet en analyse, men det er mit indtryk, at indlæggene er blevet langt mere hadefulde på det seneste end nogensinde før. Tag Facebook-bølgen, hvor alle åbenbart har stemt Ø, S, R eller SF, folk der har stemt blåt får småidiotiske kommentarer tilsendt, du ser voksenmobning som aldrig før, det er blevet ildeset at stå frem som blå, nej det holder man sq bedre skjult. Den Voxpop, som Kim Møller, selv refererer til er da et strålende eksempel.

  I øvrigt, Sørine G er forevigt stemplet, nok får hun måske lidt taletid her og der, men hun skal pludselig moderere sig selv ret så kraftigt, endda helst undgå at tale om det emne hun nu har talt mest om de sidste 5-10 år. Nå, og så er hun pludselig blevet bekymret for miljøet, tilhænger af betalingsringen og sådan nogle tiltag. Ved ikke om hun var det før, men det er det hun fører sig frem på nu, senest i P1-debat søndag d. 18/9.

  Alle mulige bristede håb og drømme om frihed i Mellemøsten, en to-stats-løsning, en økonomisk kriser af monumentale dimensioner, et evigt pres på Europas grænser, en voksende muslimsk population, der radikaliseres generation for generation, en misundelseskultur som ikke findes stærkere nogen steder i verden som i Europa og som er mit indtryk forstærkes i disse år med snak om millionærskatter og udtryk som “burn a banker”. Det er som om vi aldrig har været så kollektivt kloge som nu, men individuelt er fordummelsen større end nogensinde.
  Den lange baner, som du LFPC mener at venstrefløjen taber på, den findes bare ikke, for allerede på den korte bane er vi som kultur, nationer og folk blevet udslettet i et flammende hav af had.

  Jo debatten er forandret, lige så vel som debatten er en hel anden i UK, Tyskland, Sverige, nu Norge, så vil debatten også ændre sig herhjemme. Senest med, Kim Møller: “Jeg ville have blogget anonymt i dag.”

  Det er netop den vej udviklingen går, der var engang hvor man måske kunne overveje at stille sig frem, visse modige som dig Kim gjorde det, men det tid er ovre. Nu går det den anden vej.

  Udviklingen hjælpes også på vej af jura, EU-ret om man vil. Aldrig har juraen været brugt mere destruktivt. Tænk at venstrefløjet kan være så forhippet på at udslette landegrænser i Europa ved hjælp af juraen, mens den selvsamme venstrefløjen finder det af monumental vigtighed at Palæstinenserne får deres grænsedragning.

  Udviklingen på lovgivningsområdet ruller bare langsomt videre, senest eksemplificeret med en Hate Speech manual. Det er en fandens til stor og tung maskine, men snart vil den lovgivning blive vendt mod blogs som denne og andre og brugt til at lukke af for debatten. Det som man har haft succes med i Sverige, nemlig social pression og udelukkelse, får nu bare en ekstra EU-lovgivningsmæssig karaktér.

  Jeg er pessimist af de store, men jeg tror ikke vi kommer til at opleve krig for vi vil lægge os ned og blive rullet over som de svæklinge vi er blevet gjort til, vi er som jøderne i Ghettoen der end ikke kan forestille sig, at nazisterne kan finde på at slå dem ihjel. Vores tid er ovre og vi gør plads til den golde ørken.

  Kommentar by Frank P — 25. september 2011 @ 16:24

 15. Ja, gad vide hvad, der var sket, hvis blå blok havde vundet?
  Afbrændte containere, biler og optøjer mod politiet og nazister (df)

  Kommentar by Peter — 25. september 2011 @ 16:39

 16. -> Frank B.

  Ikke uenig i det meste.

  “Jo debatten er forandret, lige så vel som debatten er en hel anden i UK, Tyskland, Sverige, nu Norge, så vil debatten også ændre sig herhjemme. Senest med, Kim Møller: “Jeg ville have blogget anonymt i dag.”

  Den konklusion drog jeg længe før Breivik. Tror det var i forbindelse med Shansen-slængets hetz.

  Kommentar by Kim Møller — 25. september 2011 @ 17:34

 17. @ Frank P (9)

  “Mange af os vil komme til at dø smertefuldt for det er en forbandet smerte at hænge 30 sekunder i løkken efter faldet og vride sig af smerte og panik, når livet klemmes ud af én.”

  Jeg håber da, at hvis det kommer så vidt, tager jeg et par stykker af dem med til helvedet.

  Kommentar by Lisbeth — 25. september 2011 @ 20:00

 18. 17

  Du skal ikke gøre dig nogen illusioner.

  Kommentar by Frank P — 26. september 2011 @ 00:02

 19. “Jeg er pessimist af de store, men jeg tror ikke vi kommer til at opleve krig for vi vil lægge os ned og blive rullet over som de svæklinge vi er blevet gjort til, vi er som jøderne i Ghettoen der end ikke kan forestille sig, at nazisterne kan finde på at slå dem ihjel. Vores tid er ovre og vi gør plads til den golde ørken.”

  Tak til Peter B. for et par fine indlæg. Jeg er som bekendt ligeså pessimistisk som dig. Men hvis vi ser på udviklingen lidt oppefra,  så tror jeg  ret beset – jeg tør jo ikke skrive jeg ved – at det er kulturrelativismen der har skabt hele ånden i denne flæbende tolerance, meningsterror, og tomgangstænkning, der er rullet ud over hele Europa.  Kulturrelativismen kører på solide larvefødder, som politologen Huntington skriver et sted, alle tror de har ret og ved alt.

  Jeg mener at Danmark socialt set er ved at falde fra hinanden, og det går hurtigt. Og den stigende og hurtigtvoksende horde af rodløse og identitetsløse danskere, der spreder deres aggressioner og had omkring sig er et resultat af kulturens forfald – moralsk og politisk.  

  Læg fx mærke til at ingen overhovedet gider at tale om danskheden eller sammenhængskraften længere. Den diskussion er ude sammen med de radikales angreb på flaget i kolonihaven. Og nu har de fået magt.
  Imidlertid er det nationale – psykologisk og biologisk – og biologisk skal skrives med stort – af afgørende vigtighed for at kunne holde en kultur og et folk samlet.

  Men nu blive landene overalt splittet op og vil ende som resten af verden, hvor de slagter hinanden for  drifternes ”fornøjelse.”  Et resultat af at et folk ikke føler sig som et folk, men blot som individer. Men ethvert menneske må have et sted at høre til. Til nationen, til fortiden, til minderne. Præcis som barnet finder ro hos moderen. Det er her udvidenheden er rungende til det katastrofale.

  Men døden har altid en årsag. I gamle dage troede lægeverden før Pasteur, at bakterierne kom fra Intet, men det gjorde de ikke, de kom fra de uvaskede lagener. Den humanistiske ideologi – menneske i centrum – er i Europa stødt sammen med ideen om at alle kulturer er lige gode, og denne  sammenbagte kage har i forbindelse med den muslimske indvandring skabt en politisk korrekt tone af utrolige dimensioner og sat fornuften ud af funktion. Og så kan identitetsløse og rodløse individer i øvrigt ikke elske næsten, for hvor skal den kærlighed komme fra?        

  Og da pressen – som demokratiets vagthund – er gået over til fjenden, dvs. holdt op med at give reelle informationer om virkeligheden, må uvidenheden og dumheden naturligvis vokse. Den uvidende og naive artikel i Børsen  “Hvad blev der af den tolerante, lille stat i Norden? Hvad blev der af frihedens fæstning?” er blot et resultat af alle dem, der nu tør hoppe med på den politiske korrektheds vogn. Det er også Pia, der har ødelagt Danmark. Frihed for hvem, hendes voldtagne medsøstre? Dum som en gås.

  Og det er nok rigtigt som Høgsbo skriver,  at “Danmark er et politisk umodent land, hvor myten om det værdibaserede demokrati dækker over en forfærdende stupiditet, og en manglende evne til at acceptere politiske meningsforskelle.”  Men denne udvikling er sket på kun ca. 30 år. Og det  hele er et resultat af pressen og journalisternes forfald,  politikernes ligegladsmentalitet med udviklingen og så en katastrofal fejltænkning hos den intellektuelle elite, som normalt renser samfundet for de mest  stupide politiske og sociale udskejelser.

  Det kan da godt være, at Lars Findsen På Crack har ret i, at folk bliver ved med at tale Rom imod, men de akademiske og intellektuelle analyser om Europas fremtid mangler i uhyggelig grad. Og da skal man helst have et navn. Det er dem, der rykker. Problemet er også, at den danske nationalkarakter overhovedet ikke er gearet til at modstå den aggressive kultur Islam.

  Udviklingen er efter min mening ikke til at stoppe. Det kan godt være, man skal tænke som min game mormor: ”det skal nok gå alt sammen,” men inertiens ideologiske kræfter der skubber Europa og dermed Danmark frem mod stormens øje er voldsomme.  

  Kommentar by machiavelli — 26. september 2011 @ 04:07

 20. Jeg må for god ordens skyld lige gøre machiavelli opmærksom på at det er Frank P der er forfatteren til de, desværre meget mulige skitser af fremtidsscenarier.

  Kommentar by Peter B — 26. september 2011 @ 05:24

 21. Undskyld Peter B, men du er vel enig med Frank P.

  Kommentar by machiavelli — 26. september 2011 @ 05:58

 22. Ja , jeg ville bare ikke tage “æren” for indlæggene.

  Kommentar by Peter B — 26. september 2011 @ 21:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper