28. september 2011

Kulturordfører Mogens Jensen (S): “Der er brug for mere DR – ikke mindre DR.”

Mogens Jensen kunne blive Danmarks nye kulturminister. I sandhed en skræmmende tanke. Kommentar af socialdemokraternes kulturordfører i dagens Berlingske Tidende – Danmark på fri fod igen.

“Vi har fået et nyt politisk flertal i Danmark, og det er der mange gode grunde til at glæde sig over. En særlig god grund er, at det nu bliver muligt at sætte en helt anden værdipolitisk dagsorden i vores land. Ti mørke år er forbi, hvor Danmark har været fængslet til værdier, der ikke mindst har været dikteret af Dansk Folkeparti, og som blandt andet har været med til at splitte Danmark i et »dem og os«, i »får og bukke« og bidraget til at skabe mistro til alt og alle, der befinder sig uden for landets grænser. Værdier, der blandt andet har haft som konsekvens, at børn er blevet sat i fængsel, børn og voksne i asylcentre svigtet, og at vores hjælp til verdens fattigste lande er blevet reduceret. …

Men nu er Danmark på fri fod igen. Hvis vi vil. Det kræver, at vi er mange, der nu bidrager til at gen-erobre værdierne og definitionen af danskhed. … For mig er tre værdier helt centrale. Det er værdier, man kan finde på de første faner hos både Socialdemokratiet og fagbevægelsen… og de udgør også kernen i det grundlag, Danmark skal udvikles videre på i de næste ti år. …

Frihed betyder også, at vi skal overlade flest mulig beslutninger og valg til den enkelte borger, når det ikke gælder forhold, der kræver fælles beslutninger og ansvar for fællesskabet. … Med disse frihedsrettigheder følger imidlertid også et ansvar. Et ansvar for at hver enkelt af os også respekterer andres frihed. Ikke mindst når det gælder kulturel og religiøs forskellighed. I de kommende år skal frihedsbegrebet altså i langt højere grad ses i sammenhæng med social ansvarlighed og respekt for menneskelig mangfoldighed.

Der er brug for mere DR – ikke mindre DR. …

Og endelig omfatter fællesskabet og solidariteten også verdenen uden for Danmark. Som et af verdens rigeste lande må vi uophørligt og uden smålig skelen give vores bidrag til at bekæmpe fattigdom og opbygge egenevne i verdens fattigste lande.

Danmark er på fri fod igen. Vi har chancen for at skabe et endnu bedre samfund, der kan spille en større rolle i Europa og verden, hvis vi bygger videre på og udvikler vores idealer om frihed, lighed og fællesskab. Lad os komme i gang.”

Oploadet Kl. 05:31 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/29404/trackback

15 Comments »

 1. “Der er brug for mere DR – ikke mindre DR”.
  Mon ikke hr. Kulturordfører Mogens Jensen (S)i stedet mente DDR?

  Kommentar by T. Snorrason — 28. september 2011 @ 07:20

 2. Det er en skræmmende tanke at DF i den grad tillægges al skyld. Det er en nærmest psykotisk tankegang der ligger bag. Mon socialdemokratiet nogen sinde kommer over at være blevet splittet i to? Det er som om forholdet til DF definerer sossernes selve eksistens, som om den politiske kamp er blevet erstattet af en pseudomoralsk vendetta mod de formastelige overløbere. Det er skræmmende.

  Kommentar by Høgsbro — 28. september 2011 @ 07:51

 3. “Danmark er på fri fod igen. Vi har chancen for at skabe et endnu bedre samfund, der kan spille en større rolle i Europa og verden, hvis vi bygger videre på og udvikler vores idealer om frihed, lighed og fællesskab. Lad os komme i gang.”

  Dette citat fra endnu en totalidiot viser krystal klart, at politikerne lever i en falsk verden.

  For det første viser udviklingen krystalklart, at det ikke er muligt at skabe et bedre samfund, hvis man ikke ved, hvad der er galt med det gamle.

  At udvikle ideer om frihed, lighed og fællesskab kræver at man nyvurderer udviklingen hen imod det multikulturelle samfund med vores muslimske venner. Alt er blevet værre. Selv bilulykkerne som viser, hvordan stress og aggressioner sidder bagved rattet. Intet er tilfældigt. Danmark er som det øvrige Europa også i stærkt moralsk forfald.

  Og Danmark skal ikke spille en større rolle i verden men en mindre. Det er fx klogt og billigere.

  Der er simpelthen ikke noget at gøre med de politikere, der udfylder deres roller rundt omkring i Europa. De står alle på den store scene og afplaprer deres replikker. Rene illusioner om en verden, der ikke er. Og ligesom en psykiatrisk patient evner de ikke at se virkeligheden, som den er. Det kaldes også med et fint ord for fortrængninger.

  Politikere som totalidioten Mogen Jensen er simpelthen syge, men da sygdommen er vidt udbredt tror de, de er normale og raske. På et psykiatrisk hospital tror mange fx, at de er helt normale og at de andre udenfor er syge.

  Nå ja! samfundet har måske et par mord om dagen, lidt bandekrig, et par voldtægter, lidt kriminel sindssyge, lidt vold hist og her, et par røverier i minuttet, osv. men det skal vi ikke tænke på. Det er bare fællesskabet, der er lidt ude af trit.

  Men vi har chancen, siger patienten, for at “skabe et endnu bedre samfund.” Og alle hans med patienter klukker og ser fornøjeligt på hinanden og siger i kor: “Et endnu bedre samfund.”

  Men da vi på få år har fået et endnu dårligere samfund, gælder det foreløbig om at finde ud af, hvilke politikere der hører til indenfor murene og hvem udenfor.

  Kommentar by machiavelli — 28. september 2011 @ 08:39

 4. Jeg er meget enig i følgende udsagn; “…hver enkelt af os også respekterer andres frihed”.
  Men det lyder meget hult når det kommer fra en socialdemokrat – enten lyver han, eller også har han fuldstændig misforstået ordet “frihed”. Resten af den patetiske kronik bekræfter desværre at det sidste er tilfældet…. Så det bliver en fornøjelse af få ham som minister, ju-huuu.

  Kommentar by Bjarne P. — 28. september 2011 @ 08:58

 5. “Frihed betyder også, at vi skal overlade flest mulig beslutninger og valg til den enkelte borger, når det ikke gælder forhold, der kræver fælles beslutninger og ansvar for fællesskabet.”

  Og hvem bestemmer, hvornår det ikke gælder?

  Kommentar by Hodja — 28. september 2011 @ 09:02

 6. Mogens Jensen mener at Danmarks Radio er en socialdemokratisk organisation.”
  Manden er jo bindegal:” Danmark er på fri fod igen.”
  Lad mig være konkret, han er bøsse og soc. og derfor total
  ligeglad med unge muslimerns jagt på danske bøsser.
  Det har han tilfælles med Amnitzbøl og Niels lund..
  Hykleri på 1.klasse af denne verdens gode…
  3 stk. hudfarveromantikere, som til enhver tid svigter deres
  landsmænd.

  Kommentar by Pk — 28. september 2011 @ 09:37

 7. Nu er det jo fra mennesker som undertegnede borgerlige Dansk Folkeparti stemmende, der er fremsat forslag om at lave en konto til hver enkelt fattig hvorpå midler kan sættes ind, ikke fra Socialdemokrater, der således på ypperste vis, set herfra, viser de ikke reelt er for at virke også ved direkte hjælp til berørte.

  At alle lande bør behandle deres borgere godt og flygtningespørgsmål således kunne nøjes til at dreje sig om få mennesker på små øer ramt af store katastrofer hvorpå anden placering af disse ulykkeligt ramte ikke var mulig, er endnu et eksempel på at hr. Jensen og muligvis hele Socialdemokratiet finder det passende at andre lande og deres ansvarlige regeringer frasiger sig deres ansvar for deres borgeres liv og det, hele verdens elendighed i den sidste ende, i stedet ses som – vores ansvar.

  Gud bevare Danmark.

  Kommentar by Peter Buch — 28. september 2011 @ 09:48

 8. “Et ansvar for at hver enkelt af os også respekterer andres frihed. Ikke mindst når det gælder kulturel og religiøs forskellighed. I de kommende år skal frihedsbegrebet altså i langt højere grad ses i sammenhæng med social ansvarlighed og respekt for menneskelig mangfoldighed. …”

  Jo da. Naturligvis.

  Hvorfor er det så igen og igen kun islam socialdemokraten nævner?

  “Gør plads til islam i Europa” (2010)

  Starter socialdemokraten en lang kronik med. Den kan læses her

  h t t p://jp.dk/opinion/kronik/article2106181.ece

  Og hvorfor er det at vores samfund – mange offentlige institutioner – men også mange private – skal underordne sig tilrejste islamiske religiøse forbud og påbud? Det er ikke frihed for os danske borgere – ej heller for vort samfund. Det er religiøs intolerance overfor vores egen frie, vestlige, sekulære og verdslige kultur.

  Det ligner at socialdemokraten bruger sin egen vestlige frihed til at indføre mindre frihed – mindre frihed for danske borgere. Mere importeret religiøs dogmatik – forbud/påbud – og mindre frihed til danske borgere.

  Hvorfor går socialdemokraten ikke ind og kigger på islams syn på homoseksualitet?

  Hvor er friheden for homoseksuelle i koranen og hadith og i moskeer i Vesten?

  Hvad med synet på homoseksualitet i kommende stormoskeer i Danmark?

  Hvorfor nævner socialdemokraten ikke seksuel frihed i ovennævnte kronikker? Nu han går så meget op i frihed og mangfoldighed.

  Frihedsbegrebet gælder vel også for homoseksuelle, eller hvad mener socialdemokraten?

  Er socialdemokraten ikke begyndt at tage sin egen (seksuelle) frihed for givet?

  Kommentar by Liva — 28. september 2011 @ 09:49

 9. Islams “nyttige idioter” vejrer ny morgenluft og multikulturen skal igen blomstre i Danmark, på Danskernes bekostning.
  M.J. siger vi sætter børn i fængsel, i Yemen har man lige hugget hånden af en 15 årig dreng for tyveri. Hvad er værst??
  I Danmark må homoseksuelle indgå ægteskab, i Iran har man lige hængt en bøsse fra en mobilkran. Hvad er værst??
  Og nu er jeg spændt på, hvem der har sat ild til KB-hallen

  Kommentar by Per Jørgensen — 28. september 2011 @ 09:59

 10. Politikere lider af en sygdom, som siger, at politikere er de mest mest indsigtsfulde og vidende.
  Bruger man ytringsfriheden til at sige dem imod, så går hele det politiske apparat i gang med at lukke munden på debattøren.
  De kunne ikke drømme om, at gå i nogen form for debat med debattøren, han skal bare passifiseres.
  Det kalder de demokrati.

  Vi har set det med indvandringspolitikken.
  Vi har mennesker nok i Danmark, men ikke nok til at betale alle de skatter, som politikkernes grådighed forudsætter, og de har vidst udviklingen ville komme i masser af år, men det har overvældet deres hjerner at slå bremserne i og indstille sig på omstilling i tide.

  Politikerne lider af tunnelsyn og er paranoide.
  De er ikke værd at betro landets fremtid til.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 28. september 2011 @ 12:09

 11. Det er en skræmmende tanke at DF i den grad tillægges al skyld.

  Både ja og nej – et andet ord for ’skyld’ er ‘ansvar’. DF han ansvaret for meget godt det sidste tiår :)

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. september 2011 @ 12:20

 12. Det er da en direkte indrømmelse af, at DR ses som et legitimt værktøj for sfrø snarere end en public service station

  Kommentar by Kbh — 28. september 2011 @ 13:12

 13. 8.Liva
  I fortsættelse kan jeg nævne, at jeg efter et presseindlæg konstaterede, at en socialdemokratisk fagforeningsformand, jeg kendte,
  fik et hjertetilfælde og døde.

  En SF’er, kvindelig præst, skrev et stort stykke i avisen, hvor hun hævdede, at ingeniører ingen samfundsforståelse havde.
  Jeg stod netop foran at afslutte et HD studium, så min indsigt rakte længere end til bare at være præst.

  Dertil kommer, at en venstremand, byrådspolitiker, under en samtale nærmest svinede mig til, bare fordi man havde sagt sin berettigede mening.
  Han mente, at fordi han var politiker, så skyldte man ham loyalitet og respekt – han var jo folkevalgt.
  Javist! Men der kommer demokratiet netop ind i billedet.
  Er man politiker, så har man sat sig selv i skudlinien, og må tage hvad der kommer, ellers er demokratiet værdiløst og uden mening.

  Derfor er min indstilling: Uden kritik – intet demokrati – og ingen part skal have monopol på presse og formidling af nogen art.
  Efter Besættelsen blev det gentaget i uendelighed: Nu var Danmark atter frit og alle kunne tænke, tro og tale frit.

  Fortæl vore politikere det – til uendelighed!

  Kommentar by falkeøje — 28. september 2011 @ 13:26

 14. Mere direkte erkendelse af, at socialdemokratiet opfatter DR som deres forlængede arm får man vel ikke.
  Typer som Mogens Jensen er ganske skræmmende, men man får et indblik i hvad der drev kommunismens topfolk når man læser indlæg som Mogens Jensens.
  Han ville, uden videre, have kunnet marchere i takt før murens fald

  Kommentar by Nosferatu — 29. september 2011 @ 15:58

 15. Jeg vil da håbe at Mogens Jensen har sat sig lidt ind i det han selv siger. For vi andre kan jo tydeligt se hvor intolerancen kommer fra. Så hvis han virkelig vil til at bekæmpe den, skal han nok finde nogle andre at slå på.

  Og som kulturminister knne han jo passende begynde at kigge lidt på censur, livvagter og sådan noget…

  Kommentar by Peter Andersen — 29. september 2011 @ 16:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper