4. januar 2006

Helle Merete Brix (og Amir Taheri) om ‘den franske intifada’

Stærk kommentar til urolighederne i Frankrig af Helle Merete Brix på norske Human Rights Service [via Steen]. Et citat fra Dækningen af den franske intifada – hvad journalisterne glemte:

“Politiets tilstedeværelse skabte et raseri hos de unge og under den efterfølgende tumult søgte to unge tilflugt på en livsfarlig transformatorstation. Det fik fatale konsekvenser. Da rygtet om de to unges død nåede ud i bydelen stormede rasende unge, bevæbnet med hvad de kunne finde af våben, frem mod politiet under feltråbet ”Allahu Akhbar” (Gud er stor) og tvang betjentene ud af området. Den franske stat svarede igen ved at sende specialstyrkerne, CRS, der blev mødt af krav fra intifadaens talsmænd om at forlade de ”besatte områder”.

Taheri nævner også i sin artikel en journalist, der tilbragte en weekend i de belastede franske områder og som igen og igen hørte den samme besked: At de franske autoriteter skulle holde sig væk. Som en muslimsk emir i en forstad udtrykte det, så forlangte man kun at at få lov at være i fred, altså, at have området for sig selv. Disse emirer ønsker at en komité af muslimske talsmænd, hvoraf de fleste tilhører det Muslimske Broderskab, får lov til at forhandle i forbindelse med uroligheder som dem, vi netop har set. Altså, at de bliver et mellemled mellem ballademagerne og den franske stat.

Taheri nævner også, at islamister i en række af disse områder allerede har indført et de facto millet system, altså har indført egen, religiøs lov, sharia. Kvinder er tvunget til at gå tildækket og mænd til at have skæg i korrekt længde. Islamisterne har ”renset” områderne for salg af alkohol og svinekød, de har lukket dansesteder, biografer og teatre ligesom de har fået kontrol over meget af den lokale administration. Som Taheri skriver i slutningen af artiklen: ”Det er nu klart, at en god del af Frankrigs muslimer ikke blot nægter at lade sig assimilere ind i ”den overlegne franske kultur” men også bestemt mener at islam tilbyder den højeste form af livsførelse for alle mennesker”.

Opdate 5/1-06. Nødretstilstanden i Frankrig er netop blevet ophævet, og Politikens Aske Munck har netop på P1 Morgen givet en opsummering af sagens gang. Racisme, frustrationer, politiets skyld i (de uskyldige) drenges død, politikernes rolle – og eneste nyt var vel bekymringen over borgerrettighedernes tilsidesættelse jvf. nødretstilstandens varighed. Journalisten forsvarede dog Sarkuzy med at han var fortaler for “positiv særbehandling” og havde været med til at igangsætte et “Islamisk Råd”. Han havde dog med sin retorik kapret stemmer på højrefløjen, og det pointeres at frygten for oprøret var størst blandt beboerne i midtbyen der ikke blev berørte af urolighederne. Fra Daily Telegraph French Riviera gang terrorises passengers in two-hour train rampage. Coming soon to a city near you

Oploadet Kl. 21:14 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

2 Comments »

 1. Det franske oproer vil snart stikke hovedet frem igen. Agenda’en er helt klar; disse muslimske kraefter vil have magten foerst og fremmest igennem fysisk kontrol med visse omraader.

  Men reelt er det, at langt stoerstedelene af befolkningerne stadig ikke ser truslen. Vi har, med andre ord, ufatteligt store befolkningsgruppper paa kryds og tvaers af partierne, som slet ikke vil godtage den reele muslimske agenda i Europa, og som vi ikke kan ramme. Magten fra Politikken, DR og andre masse-medier er stadig helt enorm, bedst beskrevet med L. Knudsens interne email, som jo giver kuldegysninger(omend den KAN tolkes bredt).

  For at faa den brede befolkning med, saa foreslaar jeg, at vi mange fans af Uriasposten spytter i spanden, og betaler for reklame-links fra e.x. Politikken, EB, BT og andre on-line medier. Det koster ikke alverden, og slet ikke mere end hvad vi mange kan loefte.

  Udfordringen er jo, at faa accelereret udbredelsen af beskeden omkring de ufattelige problemer samfundet er ved at bevaege sig ud i.

  Kommentar by ck — 5. januar 2006 @ 10:19

 2. Helt enig ck.

  Kim kender min mail adresse, og du kan regne med mig, når der er brug for mig.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 6. januar 2006 @ 17:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper