20. januar 2006

TV2 om nazistisk sprogbrug der overgår Le Pen, i landet der indfører Apartheid

Journalister har som alle andre ret til at have en politisk overbevisning, men samtidig må man kunne kræve at det ikke direkte påvirker deres journalistiske virke. Ole Stephensen er en af flere journalister der dagligt misbruger sin position til politisk agiteren. I dag kunne man i Go’ Morgen Danmark på TV2 se et godt eksempel.

Sagen kort. Politiken fik en række meningsdannere fra forskellige faggrupper til at undsige VK-regeringen og Dansk Folkeparti, og fik udvalgte medier fra det store udland til at køre sympati-kampagne om Danmarks renomé. Denne happening har nu i flere uger tapeseret den danske debat, og Go’ Morgen Danmark skulle naturligvis også bringe et indslag desangående. Tre repræsentanter for udenlandske aviser var inviteret i studiet, og det stod hurtigt klart at alle var skarpe kritikere af VK-regeringen og ikke mindst deres samarbejde med Dansk Folkeparti.

Dialogen blev som forventet når fire personer som er helt enige skal ‘debattere’ samme. Nuancerne forsvinder, og Danmark og den danske debat blev synonym med udvalgte citater fra Freverts hjemmeside og kritikken blev leveret i toner der var en Carsten Jensen værdig (og hermed helt i stil med udvalgte citater fra ‘højrefløjen’).

Herunder lidt fra dialogen.

Marc-Christoph Wagner var den der beherskede det danske sprog bedst, og var klart den der gav den mest fair udlægning. Det skal dog ikke tages så højtideligt, vi har at gøre med en journalist som mener Michael Moores Fahrenheit 9/11 rejser vigtige samfundsmæssige spørgsmål (Inf. 18/8-04).

Marc-Christoph Wagner: “En mister der siger som han [kulturmininster Brian Mikkelsen på årsmøde] har sagt, han vil ikke sidde længe… Hvis han siger at en middelalderlig muslimsk kultur vil aldrig rodfæste sig i det her land. Altså, det er jo noget, han bruger jo nærmest noget, det er jo nærmest nazistisk sprogbrug. Vi kalder det blut und bloten-ideologi i Tyskland, og det har vi nogle meget dårlige minder med…

Slim Allagui fra nyhedsbureauet AFP formulerede sig meget dårligt, og er næppe istand til at følge den danske debat indgående. Han efterlyste mere politiske korrekthed, anstændighed, og i forhold til Jyllandsposten – færre provokationer.

Slim Allagui: “Man kender Danmark som et tolerant land, hvordan kan det komme så vidt. Det er godt at have ytringsfrihed men… [afbrydes]”

Ole Stephensen: “I har jo også jeres Le Pen…”

Slim Allagui: “Selv Le Pen kunne ikke drømme om at sige tingene ligeså hårdt, som man gør her i Danmark.”

Osama al-Habahbeh arbejder bl.a. for Al-Jeezera, og kan ikke åbne munden uden at udtrykke sin foragt for Bush, Fogh, Dansk Folkeparti og krigen der førte til en mellemøstlig diktators fald. Han høres ofte på P1, som må klippe meget i lyrikken for at få sammenhængende synspunkter frem. Problemet var for ham ikke så meget ‘tonen’, men den førte politik – og her tænkte han både i forhold til integration, udenrigspolitik og givetvis også enkelte avisers manglende accept af Tøger Seidenfadens dekreter.

Osama al-Habahbeh: “Danmark har været kendt for at være foregangsland imod Apartheid i sin tid, de sidste fem år er Danmark blevet et foregangsland ved at være en krigsførende nation, ved at indføre Apartheid her i Danmark… [afbrydes]”

Ole Stephensen: “Er det din professionelle fornemmelse, at man kan sammenligne det med Apartheid?”

Osama al-Habahbeh: “De ting der foregår, de ting der blive sagt kan sammenlignes med 30’ernes Tyskland, det er præcist de samme tendenser… Man begynder at placere Danmark på et kort som et lille land der har et Apartheid-lignende system… folk spørger mig hvordan jeg kan holde ud at bo i det her land, og jeg har overvejet at flygte til Sverige…”

Ole Stephensen gav klart udtryk for egen holdning, og var som det fremgår af citaterne med til at oppiske retorikken. Den afsluttende bemærkning fortjener fremhævelse – han kunne ikke holde masken og kigger bevidst væk fra kameraet.

Ole Stephensen, TV2: “Ja det beklager jeg jo, at det skal være sådan det er blevet i den sprælske debat.”

18 Comments »

 1. Hvis man kan indstævne dansk folkeparti for rascisme og i ovenkøbet vinde, burde man minimum kunne indklage Abu Laban, politiken, osv. for landsskadelig virksomhed, men loven har det med at ikke være lige for alle.

  Visse former for for had og tilsvining -i ovenkøbet tilsviningskampagne – er ikke bare fuldt ud lovligt, det betragtes som værende på det “godes” side.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 20. januar 2006 @ 15:47

 2. Alle fremstår de inkompetente og uden egentlig viden om forholdene i Danmark.

  Synes det er direkte ulækkert, hvordan Ole S. på den måde lader 3 individer med de samme synspunkter møde op og ikke vælger at invitere repræsentanter, der har en anden holdning.

  Overvejer at sende en skriftlig klage til redaktionen.

  Kommentar by Marwan Hadad — 20. januar 2006 @ 15:56

 3. Fede-Ole logrede for Islam, som hans kulturradikale forfædre har logret for kommunisme og nazisme.

  Intet nyt under solen. I hvert fald meget sjældent i de danske medier.

  Kommentar by Lama Q — 20. januar 2006 @ 18:44

 4. Det synes jeg, du skal gøre, Marwan. Eller endnu bedre skriv et læserbrev til ære for alle de Ole Stephensener, der har fået apartheid og racisme på hjernen.

  Kommentar by NAN — 20. januar 2006 @ 19:04

 5. Ad #2 og #4.

  Det er IKKE nødvendigvis bedre at skrive et læserbrev, det er effektivt at klage direkte. Del endeligt både klage og evt. svar her på Uriasposten.

  Det skal nok give resultat.

  Kommentar by ck — 20. januar 2006 @ 19:34

 6. Manden er jo et sølle pjok der næppe har tænkt mange selvstændige tanker,problemet er så desværre, at han får lov til at være mikrofon stativ.

  Kommentar by PB. — 20. januar 2006 @ 19:37

 7. Selvforklarende…

  Kommentar by Kim Møller — 20. januar 2006 @ 20:59

 8. De tre gæsters analyse er helt ude i hampen, det er klart. Men der er ikke grund til at klage over indslaget for ikke at have nogen der kunne repræsentere andre synspunkter. Indslaget gik ud på at høre hvordan korrespondenter ser på Danmark. Danmark bliver præsenteret som et land af racister og hvor intolerancen er i hastig vækst. Og det ved vi nu, det er da meget interessant.

  Med det i tankerne er det også sjovt hvorfor der er stor sympati for Danmark i de europæiske befolkninger, der vel kun kender Danmark gennem disse korrespondenters negative omtale. Jeg tror vores politik har ramt en nerve, og det er jo altid smertefuldt.

  Kommentar by Peter — 20. januar 2006 @ 21:44

 9. “Men der er ikke grund til at klage over indslaget for ikke at have nogen der kunne repræsentere andre synspunkter. Indslaget gik ud på at høre hvordan korrespondenter ser på Danmark.”

  Sidste gang jeg klagede til TV2 fik jeg ikke svar, så det gør jeg ikke igen. Er helt uenig mht. gæsterne. Stephensen kendte tydeligvis deres holdning før han spurgte, og konklusionen var således skrevet på forhånd. Det er ikke journalistik – det er et partsindlæg.

  Kommentar by Kim Møller — 20. januar 2006 @ 23:42

 10. http://www.racismeantiblanc.bizland.com/silenceselectif/bid32.htm En der gider oversætte:-)

  Kommentar by Kim Møller — 20. januar 2006 @ 23:49

 11. Indslaget med Ole Stephensen er endnu et led i en tilrettelagt kampagne, som især Politiken bilder sig ind at have succes med. Ud fra den betragtning, at vi er enormt bange for, hvad udlandet mon tænker om os, rejser man lande og riger rundt og interviewer kolleger, kommissærer og politikere, som man kan få til at skælde regeringen og danskerne ud. Hensigten er åbenlyst at skræmme/skamme os og derigennem påvirke meningsdannelsen i den “rigtige” retning.

  Den er for tyk, og det har de fleste danskere gennemskuet. Men naturligvis er det et problem, at den eneste viden, som f.eks. 80 millioner tyskere får om Danmark, stammer fra en lille håndfuld af herboende tyske korrespondenter, som bevidst tegner et fordrejet og løgnagtigt billede af Danmark. Hvilken berusende magtfølelse må det ikke også være, når man ved, at ens reportager fra det lille, rascistiske land oppe mod nord bliver bragt i alle førende medier gennem DPA: http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=410758/

  Kommentar by G. Christiansen — 21. januar 2006 @ 02:35

 12. Jeg er ikke i tvivl om at Ole Stephensen leverer partsindlæg, det gør han altid. Men programmet er ikke et journalistisk program men et underholdningsprogram med indlagt journalistik og det betyder at de kan gøre som de vil.

  Men det var da meget oplysende at der er så stor mangel på indsigt fra korrespondenternes side. Man bliver helt bange for at danske korrespondenter er ligeså ringe (Sippel?).

  Kommentar by Peter — 21. januar 2006 @ 09:16

 13. Lad dem bare skrive og fortælle hvor slemt der er i DK.
  Forhåbentligt kan det medføre at diverse menneskesmuglere fører de muslimske indvandrere til Sverige istedet. De vil jo også så gerne have flere af dem der.

  Kommentar by Nosferatu — 21. januar 2006 @ 17:05

 14. Jep – vi må se på den lyse side af sagen, som Nosferatu beskriver det.

  Jeg kan dog godt af og til få ondt af Arvefjenden – for de er under hurtig omkalfatring til en Islamisk lydstat.

  Vi skal dog ikke tro vi af den grund er uden for fare- med mindre vi sætter en klap i Øresundsbroen ala Chr. d. X´s bro ved Sønderborg .

  Kommentar by vivi andersen — 22. januar 2006 @ 08:06

 15. Det har Pia jo også foreslået :-D

  Kommentar by whodares — 22. januar 2006 @ 15:39

 16. HEJ KIM
  Osama al-Habahbeh er i stand til at åbne munden unden at kritisere vestlige ledere. se bare weekendavisen:
  http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20051222/SAMFUND/512210349

  Kommentar by mikkel olsen — 23. januar 2006 @ 11:26

 17. Ekstra Bladet havde også en sjov vinkel på dette Svenske-problem.

  http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=331102

  Kommentar by ck — 23. januar 2006 @ 11:29

 18. Ang. Osama al-Habahbeh i Weekendavisen

  “Hvilken stemme, der ifølge mødedeltagerne er behov for, skæres klart ud af Osama Al-Habahbeh, der er Danmarks-korrespondent for den arabiske TV-station, Al-Jazeera.

  »Jeg er personlig træt af at blive repræsenteret af Abu Laban & Co. Jeg har en muslimsk baggrund, og det er jeg stolt af, men jeg vil ikke repræsenteres af fundamentalister. Vi skal arbejde for en anstændighed i debatten. Og det mener jeg også, men ikke kun anstændighed fra præsterne i Dansk Folkeparti. Der skal også vises anstændighed fra de muslimske repræsentanter.”

  Kommentar by Kim Møller — 23. januar 2006 @ 11:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper