24. oktober 2011

Børnemagt vil have kommunalt finansieret Børnehus, men fortiden skræmmer

Venstreradikale Modkraft har den sidste måned i to særskilte artikler propaganderet lidt for en størrelse kaldet Børnemagt, der ifølge talspersonerne vil have et ‘fristed’, hvor de kan være i fred for den såkaldte ‘aldersfascisme’. Seneste skridt er, at gruppen har ansøgt Københavns Borgerrepræsentation om penge til et ungdomsbørnehus.

Hvad Børnemagt vil bruge et offentligt finansieret fristed til, fortællerne artiklerne intet om, men der ringer en klokke, ikke bare fordi advokat Knud Foldschak er involveret. Konkret omtales fem børnemagtere. Første er Lyra Lauge, hvad ikke er hendes rigtige navn, men blot seneste alias for kostskolebarnet Astrid, der er særdeles aktiv i denne tid.

(Cherry Crakk alias Astrid Lauge)

Hun har deltaget i blokaden ved CSC sammen med kendte autonome såsom Matias ‘Tias’ Jensen og den allestedsnærværende Rasmus Pinnerup (sidst set med AFA-fane under ‘Stop Nazikoncerten’ i august). Senere på måneden gik en del energi til at arrangere Antiparlamentarisk 1. maj sammen med blandt andet DHP og Erik Storrud.

DHP var lovligt forhindret i selv at deltage, da han blev anholdt nogle dage før demonstrationen, mens han forsøgte at sætte ild på Politiskolen i Brøndbyøster. På baggrund af en række andre brandattentater er han nu varetægtsfængslet på sjette måned sammen med fire andre autonome for terror i den milde ende. Måske derfor endte demonstrationen kun med lidt hærværk mod Nationalbanken og to politimotorcykler, samt et overfald på en motorcykelbetjent.

Erik Storrud nåede med til Antiparlamentarisk 1. maj, men under ‘Stop Nazikoncerten’ i Greve i august gik det galt for ham. Han sidder nu varetægtsfængslet på tredie måned for at have slået løs på en liggende politibetjent.

Astrid Lauge har på mirakuløs vis holdt sig ude af arresthusene. Hendes med-organisering af ‘BZ Søminen’ ved Christianshavns Vold den 21. maj var ganske gratis for hende, i modsætning til ejeren, der stod tilbage med smadrede ejendomme.

Det bizarre tankegods, Astrid Lauge bringer med ind i et eventuelt ‘Børnehus’ kan man få en fornemmelse af i en debat på Anarcho Forum, hvor hun skriver under alias’et ‘ryra’ (14. maj 2011, 48 voldtægter hver eneste time i Congo).

“pointen med feminisme er at bekæmpe diskrimination baseret på køn, og så må mænd owne up til alt det shit de er skyld i. som en aktiv upholder af denne stolte tradition er du altså også skyld i det her… ligesom jeg som hvid også er skyld i racisme, siden jeg drager fordel af det. … uanset hvordan du vender og drejer det vil du altid undertrykke kvinder fordi du er mand, og du udnytter dit mandlige privilegie om du vil det eller ej. det faktum burde du tage til dig…

edit:

alle hvide hader sorte!
alle rige hader fattige!
alle heteroer hader homoer!
oooog jeg kunne blive ved”

Hadet til mænd er en oplagt forklaring på, at gruppen der ansøger om et ‘Børnehus’ udelukkende består af kvinder. Næste navngivne børnemagter er Nina Massara Restorff.

(Nina Massara Restorff)

Hun var blandt andet med til den ulovlige COP15-demonstration politiet stoppede den 13. december 2009. Målet var Frihavnen, og der blev uddelt kort med fotos af diverse kraner og Mærsk’ hovedkvarter. Parolen var ‘Hit the production’, men lige præcis hvad man skulle slå med blev der ikke talt om. Politiet havde dog en mistanke om, at det lager af brosten demonstranterne havde opbevaret i en medbragt lastbil, var en del af arrangementet.

Den 18. maj 2011 støder man på hende igen, denne gang som arrangør af endnu en ulovlig demonstration. Anledningen var årsdagen for 18. maj-optøjerne i 1993, hvor en stærkt undertallig politistyrke blev tvunget til at skyde i selvforsvar. Denne gang gik det dog ikke så slemt. Efter demonstranterne havde smidt med maling og flasker, anholdt politiet 65 af dem.

De to øvrige piger, Freja Sigsgaard-Hansen og Asta Rødsgaard-Jørgensen har ikke gjort det store væsen af sig, ud over deltagelse i venstreradikale demonstrationer, og en enkelt husbesættelse, sammen med tidligere nævnte.

Eneste af hankøn omtalt i artiklerne er Daniel Abecassis, en gammel børnemagter fra 90’erne, der udelukkende er medtaget for at hype historien og skabe en forbindelse bagud i tiden til de tidligere generationer af børnemagtere. Af samme grund fortæller Modkraft ikke de mere uheldige sider af Daniels forhistorie.

(Daniel Abecassis, tidligere Børnemagt)

Daniel Abecassis kom ind i Børnemagt i 1993 via Antifascistisk Aktion. Det første arrangement han deltog i, var en demonstration arrangeret i juni det år af AFA og Militante EF-modstandere. Måneden før var det de samme to organisationer der stod bag demonstrationen, der indledte 18. maj-optøjerne. Anmelderen af denne demonstration var Jakob Martin Strid.

Demoen i juni 1993 gjorde sig bemærket af to årsager. For det første fordi den var forholdsvis fredelig (kun hærværk mod udenrigsministeriet og fængslet på Blegdamsvej, hvor en flok autonome fra 18. maj-optøjerne sad fængslet). For det andet fordi, at demonstrationen inkluderede oplæsning af hilsner fra Christian Zwettler og Stephan Klinthøj Rasmussen, to venstreekstremister der på daværende tidspunkt sad fængslet for væbnet bankrøveri. De have forsøgt at skaffe penge til oprettelsen af en terrorgruppe efter samme model som Rote Armee Fraktion, men politiet var lidt for effektive og anholdt dem samme dag.

I deres skrivelser inkluderede de også solidaritetshilsener til den franske terrorgruppe Action Directe og Marc Roland Rudin. Sidstnævnte var fængslet og blev senere dømt for sin rolle i Købmagergade-røveriet, hvor politimanden Jesper Egtved Hansen blev skudt og dræbt.

Efter sin første koncert i Ungdomshuset var Daniel Abecassis i november 1993 med flere hundrede autonome i Lund til gadekampe. Her kom han tilfældigvis til at sidde i den bus der fragtede Børnemagts gadekrigere derover, herunder typer som Pelle Christian Dragsted, Hasse Holst, Kasper Scheel og Mads Reimann Jarler. Børnemagt havde netop fået deres eget skatteyderbetalte tilholdssted, og han blev hvervet til gruppen med det samme, med ret forudsigelige resultater. Børnemagt, der reelt bestod (og består) af teenagere, leverede nemlig gadekrigere til Antifascistisk Aktions tæskehold. Abecassis blev hurtigt en del af det miljø.

I juni 1994 afholdt Den Danske Forening grundlovsmøde på et grønt område i Hillerød, da 30 maskerede autonome bevæbnet med køller stormede mødet. De når at slå en mand ned, men herefter kommer de ud for noget de ikke havde forudset – mødedeltagerne slår igen. Bevæbnet med flasker, sten og grene går mødedeltagerne til modangreb, og får efter et minuts alle-mod-alle kamp drevet de autonome på flugt.

Udflugten til Hillerød blev således den rutinemæssige chikane og uddeling af tæsk til aldrende indvandringsmodstandere. Mens den hårde kerne af AFA-folk reddede sig selv, lykkedes det omvendt politiet at fange 17 autonome i et villakvarter noget derfra. Blandt de anholdte er flere fra Børnemagt, herunder Anders Claus Fonnesbech, Mads Reimann Jarler og Daniel Abecassis. Senere hovedkræfter i AFA’s tæskehold Sebastian Østergaard Truelsen og Daniel Saginarlo Mikkelsen er også med, ligesom tidligere nævnte Jakob Martin Strid.

Ved siden af aktiviteterne i AFA får Daniel Abecassis sig også en karriere i Ungdomshuset. Op gennem den forholdsvist apolitiske periode i midt-90’erne, er det dog mest i baren han opholder sig. Da militante kredse efter branden i 1997 vil gøre Ungdomshuset til venstreekstrem højborg slår han sig i stedet på musikken, hvor han bliver del af husets faste bookinggruppe. Her er han med til at befæste punkmiljøet som hvervemark for AFA. Det er i denne tid, at der opbygges større våbenlagre i huset. Under en enkelt ransagning før topmødet i Göteborg i 2001 finder politiet 200 mælkekasser med godt 4 tons brosten, 100 brandbomber, rørbomber samt 300 gram løst krudt, 30 jernstænger, slangebøsser og 4 armbrøster. En overgang efter årtusindskiftet og under gadekampene 2006-7 sidder Daniel Abecassis også i husets pressegruppe.

Det er altså en betændt personkreds, og et miljø med en kedelig fortid der nu igen forsøger at få Københavns Kommune til at betale for oprettelsen af et hovedkvarter for deres systematiske hærgen. Man må håbe, at kommunalpolitikerne er blevet klogere siden sidst.

Oploadet Kl. 11:49 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/30534/trackback

25 Comments »

 1. “Man må håbe, at kommunalpolitikerne er blevet klogere siden sidst.”

  Det er der ikke store chancer for, der tilmed chancer for, at de er blevet dummere. Men håbet er som bekendt lysegrønt.

  Kommentar by machiavelli — 24. oktober 2011 @ 12:25

 2. Astrid Lauges retskrivning er lige til en friplads på forfatterskolen :-) Fantastisk af en 18 årig !

  Kommentar by Josef K — 24. oktober 2011 @ 12:34

 3. -> Josef K

  http://pheministas.blogspot.com/2011/04/penisstreng-kend-den-pa-knkket-epic.html

  “jeg synes lige pludselig det blev vældig vådt
  og det lidt af et shock, for idag sku der ikk være tomat i min wok
  så du kigger op, siger, “shawty, der koks i min kiosk
  din poompoom og min pikstreng har været op at slås
  og dine kussesugemuskler kan superbokse”
  og så – begyndte mine øjne at voks
  for jordbærgrød fossed ud af min bolleblok”

  Kommentar by Kim Møller — 24. oktober 2011 @ 12:46

 4. Fremragende arbejde Kim!.
  Der er desværre stadigt alt for lidt fokus på at den politiske vold og hærværk ( det nogen vel også kalder “fascisme”) langt langt overvejende udgår fra venstrefløjen.
  Det er desværre ret overset at det ofte foregår for skatteydernes penge, men vi kan jo håbe på at fortsat fokus på handlingerne og personerne fra venstrefløjen kan vække politikkerne og stoppe deres indirekte støtte til politisk terror, og ikke mindst støtten til førnævntes trænings og rekrutterings lejre uanset om de kalder dem “børne” eller “ungdomshuse” eller lignende.

  Kommentar by J B — 24. oktober 2011 @ 14:04

 5. Det eneste børneagtie der er over de personer, er deres virkeligheds sans. Og så ville jeg endda mene, at selv børn har mere reel sans for virkeligheden.

  En ting der dog morede mig, om man så må sige, var da Den Danske Forening slog igen. De ville sikkert blive tiltalt i dag, men seriøst, gid det blev gjort hver gang. Så ville problemet med optrapning nok komme, men det ville da vise, at de ikke bare kan tromle folk ned, uden at blive mødt med modstand.

  og apropos den… vise… som du reciterede i kommentaren Kim. Skræmmende… Direkte skræmmende, at nogle er kommet til det punkt hun er, uden at komme videre hurtigst muligt.

  Kommentar by Lisbeth — 24. oktober 2011 @ 15:32

 6. Cremen af den danske ungdom?

  Kommentar by Hans L — 24. oktober 2011 @ 17:32

 7. Hans L@

  Nok nærmere bunden. Men man husker bedre en dårligere middagsret der smagte af sure sokker, end en god middag hvor alt smagte som det skulle.

  Kommentar by Lisbeth — 24. oktober 2011 @ 18:37

 8. God artikel! Rigtig godt arbejde!
  Jeg troede de havde hovedkvater i Sankt Peders Stræde i indre København!?

  Kommentar by Viking — 24. oktober 2011 @ 19:16

 9. Synes de har sådanne nogle flotte venstreorienterede navne allesammen… deres ressourcestærke forældre bosiddende i Nordsjælland må være stolte…

  Kommentar by Frank P — 24. oktober 2011 @ 19:23

 10. Har godt lagt mærke til hende Nina Massara Restorff på billeder fra de autonomes demonstrationer fra medierne. Hun ser nemlig temmelig iøjnefaldende ud – hun i dag er pilskaldet.

  Kommentar by Jørgen — 24. oktober 2011 @ 20:12

 11. Sikke noget lort at lukke ud.

  Kommentar by Anonymous. — 24. oktober 2011 @ 22:31

 12. Angående det fantastiske rim i indlæg 2, handler det om pikstreng eller om menstruation? Er hans streng bare sprunget? Troede først det handlede om menstruation, men efter at have læst den igennem handler det så udelukkende om en pikstreng? Er sgu lidt nysgerrig.

  Angående navne. Plejer autonome piger ikke at have navne såsom nina, anja, freja, majse osv? Synes ofte det er i samme boldgade.

  Kommentar by Endnu en vantro — 24. oktober 2011 @ 22:43

 13. Indlæg 3 skulle det have været. Kim Møllers gengivelse af hendes børnerim :).

  Kommentar by Endnu en vantro — 24. oktober 2011 @ 22:45

 14. -> Vantro

  Det første.

  Kommentar by Kim Møller — 24. oktober 2011 @ 23:30

 15. Okay. Et meget sjovt rim i virkeligheden. Jeg grinte sgu af rimet, synes det er yderst opfindsomt og vulgært på den sjove måde.

  Jeg bliver ofte mindet om deres enorme egoisme når jeg tænker tilbage på de steder jeg har været der har haft aftryk af den yderste venstrefløj. Hænger godt sammen med artiklen. De lever for at sige det lige ud i direkte skidt og grafitti og snavsede opholdssteder, og kræver og kræver. Der er mange fede aspekter ved dem, men også rigtigt mange forhold der trækker ned.
  Rebelskheden har en bagside, et oprør imod alt det de er vokset op med. Men materielle goder har de aldrig givet afkald på. På en måde lidt dobbelmoralsk. De er imod “kapitalismen”, hele systemet men nyder særdeles godt af det, og af deres forældres diverse husopkøb og formuer.

  I fremtiden vil jeg håbe at de får alle de fristeder de vil have, blot LANGT væk fra alle os andre. Så kan de dyrke deres livssyn, i fred og ro.
  Det var lidt offtopic :D.

  Kommentar by Endnu en vantro — 24. oktober 2011 @ 23:43

 16. Jeg syntes i burde genoverveje hvad i kommer på nettet. Disse folk kæmper en kamp for frihed og ikke fascisme og racisme.

  Kommentar by Mennesket — 25. oktober 2011 @ 08:40

 17. -> Mennesket

  Frihed er et lækkert ord.

  Kommentar by Kim Møller — 25. oktober 2011 @ 08:46

 18. MÅBE! Mennesker dog!

  Kommentar by Almindeligt godt menneske — 25. oktober 2011 @ 10:24

 19. Sikken en gang pladder at lukke ud. Indhold som dette siger alt om den højreradikale scene af 2011. At hænge to tilfældige mennesker der er politiske modstandere ud på denne måde, uden at have noget interessant at skrive. Hvor patetisk.

  Kommentar by Tror I selv I får mit navn? — 25. oktober 2011 @ 10:54

 20. -> Tror I selv i får mit navn?

  Dit navn er uinteressant, men det ville gøre debatten nemmere, hvis du anvendte et fast alias. Det kræver selvfølgelig først en form for argumentation fra din side.

  Kommentar by Kim Møller — 25. oktober 2011 @ 11:01

 21. Det er denne slags posteringer, der gør Uriasposten fuldtsændig uomgængelig.

  Kommentar by 10.30 — 25. oktober 2011 @ 11:25

 22. De der skøre kællinger der, skal vi indgå et væddemål om at et par af dem hundrede procent ender som 100% hardcore salafister med sharia i den ene hånd og sabel i den anden en dag? Det ekstreme har det jo med at tiltrække det ekstreme…

  Kommentar by Frank P — 25. oktober 2011 @ 16:53

 23. Cherry Crakk alias Astrid Lauge truede her for nyligt flere andre anarkister med tæsk gennem Vagina Dentata. Det skete på på anarco.dk.
  omkring en uenighed over en bruger havde brugt ordet “frue.”

  http://forum.anarcho.dk/viewtopic.php?id=5313&p=1

  Velbekommen!

  Kommentar by Informatøren — 26. oktober 2011 @ 21:26

 24. Tråden blev lang og “anarkistisk”. Men her er hvad en uenighed endte ud i, Cherry Crakk alias Astrid Lauge skriver:

  “til ned ludd og chomskyaneren kan jeg kun ønske at vagina dentata finder jer meget, meget snart. det må i hjertens gerne se som en trussel.”

  Kommentar by Informatøren — 26. oktober 2011 @ 21:33

 25. Mennesket:

  De kæmper ikke for frihed. De kæmper for at tiltvinge sig frugten af andre folks arbejde, så de ikke selv behøver røre en finger. Det er den slags venstrefløjen kalder slaveri når gamle hvide mænd gør det.

  Kommentar by Henrik — 30. oktober 2011 @ 15:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper