27. oktober 2011

Ny undersøgelse om familie-relateret vold mod kvindelige mu… ‘Etniske minoritetskvinder’

Der kommer mange sandheder frem, men kan man overhovedet tro på forskere der taler om ‘etniske minoritetskvinder’, når det tydeligvis omhandler afledte effekter af det islamiske kvindesyn. Fra Information – Familien fastholder etniske minoritetskvinder i voldelige forhold.

Etniske minoritetskvinder har ekstremt svært ved at slippe ud af voldelige forhold. Det skyldes i høj grad en stærk familiefølelse, en mandsdomineret familie-struktur og en angst for at fortælle om overgrebene. Det konkluderer undersøgelsen Familien betyder alt om vold mod etniske minoritetskvinder.

»Groft sagt er det en gratis omgang at begå vold mod en etnisk minoritetskvinde. Det er ikke onklen eller fætteren som voldsudøver, der bliver gjort ansvarlige for eksempel et seksuelt overgreb, hvis andre får kendskab til volden. Det er kvinden, og det ved voldsudøveren godt,« siger Sofie Danneskiold-Samsøe, adjunkt og ph.d., som har foretaget undersøgelsen i samarbejde med lektor og ph.d. Yvonne Mørck og ph.d. Bo Wagner Sørensen fra Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitetscenter.

Forskerne har i interview med 42 kvinder åbnet for voldshistorier fra en gruppe, som ofte ikke bliver hørt i det danske samfund, og som er udsat for en særlig type af vold i hjemmet.

»Volden mod kvinderne foregår inden for hjemmet og bliver ikke begået af en fremmed. Det er den faste base, hvor man skulle være tryg, der lægger rammer til den ofte brutale vold, som man kender det for generel vold. Men for etniske minoritetskvinder er det ofte ikke kun ægtemanden, der begår volden, det er ofte også andre familiemedlemmer,« siger Sofie Danneskiold-Samsøe. …

Både ægtemænd, brødre, sønner, onkler og svigerfædre er voldsudøvere, samtidig med at også kvinder i familien deltager i volden. Yngre kvinder er nederst i hierarkiet, og mødre, svigermødre og ældre kvinder kan være med til at fastholde de voldsramte kvinder i familien. …

»Især kvinder, der er blevet giftet til Danmark, lever isoleret, og de forhindres i at begå sig i det omgivende samfund og kende til de muligheder, der er, og de rettigheder, kvinderne har…« siger Sofie Danneskiold-Samsøe.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/30723/trackback

20 Comments »

 1. Og til en voldtægt kræves der en lille håndfuld vidner.
  Så det bliver nok aldrig meldt, imens de danske kvinder bare opdigter en.

  Kommentar by Goofy — 27. oktober 2011 @ 16:42

 2. Det er faktisk en ærlig og modig rapport, der forhåbentlig finder anvendelse på Christiansborg. Når den er ærlig, skyldes det, at den er privat financieret. LOKK, der har en latterlig replik i artiklen (se nedenfor) i artiklen, har ikke bestilt andet genem årene end at camouflere hvor stor en andel af kvinderne på krisecentrene, der var etniske. Enhver der kunne, røg ind i statistikken som dansk. Al hæder til rapportens forfattere.

  »LOKK: Vi oplever, at kvinderne fra de etniske minoriteter kommer med nøjagtig de samme problemer som de etnisk danske kvinder bare i en større målestok. De har været udsat for de samme ting, og der kan være forskel i familiemønstrene, men det, som volden har gjort ved dem, og den måde de skal finde sig selv på igen, kender vi og ved, hvordan vi skal behandle,« siger Birgit Søderberg.”

  Kommentar by Snaphanen — 27. oktober 2011 @ 16:47

 3. -> Snaphanen

  Hvis man ikke vil definere problemet præcist, bliver det sværere at løse problemerne.

  Kommentar by Kim Møller — 27. oktober 2011 @ 16:59

 4. Apropos kan ritzautelegrammet “Pind angriber kvindesyn hos muslimer” på http://www.information.dk/telegram/268821 ,sætte diskussionen i relief.

  Manu Saren er sikkert også bare en populist, eller kan kun V,K eller O være populister? “Ægtemænd skal lære ikke at slå” : http://www.b.dk/nationalt/aegtemaend-skal-laere-ikke-at-slaa

  Når virkeligheden trænger sig på; benægt’, benægt’, benægt’!

  Kommentar by Stirner — 27. oktober 2011 @ 17:30

 5. “Etniske minoritetskvinder” er ret upræcist.

  En thai, som er blevet gift med en dansk bondemand, er også en etnisk minoritetskvinde. Men hun er ikke pr definition i overhængende fare for at blive ramt af vold, ligesom andre “etniske minoritetskvinder”.

  Kommentar by Vest — 27. oktober 2011 @ 21:02

 6. Læs Anders Bondos kommentar i artiklen.

  Integrationsministerens forslag møder modstand hos Danmarks Lærerforening, som kalder den nationale strategi “populistisk”.

  -Vi skal ikke spændes for en eller anden vogn, hvor der er nogle særlige befolkningsgrupper, som vi skal lave kampagner for, siger formand

  Jeg har altid opfattet ham som værende ond der ikke fatterhvadder i virkeligheden foregår. Desuden lidt af en vatarm

  Kommentar by tim — 27. oktober 2011 @ 21:03

 7. Vi får for en gang skyld at vide, hvad vi godt ved, men hvis vi hedder Lars Hedegaard kan blive dømt for at sige, at “etniske minoritetskvinder” ofte udsættes for vold fra ægtemand og andre familiemedlemmer.

  Men de gode lukker som sædvanlig øjnene for uhyrlighederne der er lige så udbredt som islam.

  Kommentar by Niels P. — 27. oktober 2011 @ 21:09

 8. åh, ja, a rose by any other name… Men stadig er det et fremskridt at få problemerne beskrevet, selvom man fejer islams rolle ind under gulvtæppet. Så tager vi dén i næste runde.

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 27. oktober 2011 @ 21:39

 9. Hvordan kan man lave nogen som helst undersøgelser, statistikker, eller konklusioner på baggrund af begrebet “etniske minoritetskvinder”? Kan vi få lidt mere baggrund, og lidt mere fyldestgørende materiale? Enhver der arbejder med statistik og sandsynlighed, vil ryste på hovedet over hvor uklart og upræcist man definerer en gruppe.
  Det er dybt ulogisk, på nær hvis man bevidst ønsker at sløre bestemte kulturer eller religiøse baggrunde. Alt andet end det så er det rent selvmål at bruge den slags betegnelser.

  Kommentar by Endnu en vantro — 27. oktober 2011 @ 21:45

 10. ad 9 Ja!

  Kommentar by Niels P. — 27. oktober 2011 @ 22:41

 11. Villy Søvndal om blød sharia: »Jeg tror mere, at det kan sammenlignes med, at katolske partier i Europa kalder sig kristelige. Det betyder ikke hardcore-kristendom, men at sådan er deres grundorientering i livet«

  100% dumhed. Hvorfor mister folk forstanden, når de står over for verdens modbydeligste religion?

  Kommentar by Niels P. — 28. oktober 2011 @ 00:15

 12. 11.NielsP

  Af angst ?

  Mange har jo ikke lyst til at gå i clinch med islams muslimer fordi de/vi ved hvad der kan ske af ubehageligheder.

  Så hellere krybe for islam !

  Fy for pokker : hvad er der blevet af det vi benævner som civil-courage ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 28. oktober 2011 @ 00:34

 13. Hvorfor er de politiske korrekte og socialisterne så enfoldige?
  Samtlige kvinder i muhammedaner styrede lande behandles som andenrangs mennesker, tilhørende en mandsling og uden rettigheder, hvordan allah i helvede forestiller de sig så at det skulle være anderledes her i landet, tror de enfoldige PK tosser og socialisterne så at en fly rejse og et asyl-råb eller en familie sammenføring VUPTI ændre den grundlæggende kvinde undertrykkelse i idiotien islam ?!
  Hvorfor bliver de enfoldige PK-tosser og socialisterne altid så “overraskede”og “rystede” over hvad der står i koranen, hvorfor læser de ikke bare lortet, så ville de have svaret på hvorfor vi har sharia-zoner, blåøjede! bankede muhammed kvinder, bøsse overfald og jødeforfølgelser osv af koran udøvelser der også foregår her i landet.

  Jeg er skide træt af at høre om “blød” nazisme, moderate nazister og……..øh, blød sharia, moderate muhammedaner og “demokratisk” islam. Det eksistere bare ikke.
  Vi har sovende celler af nazister…øh, islamister eller muhammedaner, same shit! ingen af disse ideologier er foreneligt med demokrati. Så fat det dog!

  Opfinderen af ideologien islam Pædofilen muhammed, var værre en Hitz Prut Taphirlortepapir tilhængerne, de er moderate i forhold til Pædofeten muhammed, og ALLE muhammedaner underkaster sig OG tilbeder Pædofeten muhammed, så hvordan tror de enfoldige socialist PK-tosser så de kan opfinde en islam, der overhoved ikke stemmer overens med de troende muhammedaners opfattelse. De vil altid betragte os som vantro, og de vil ikke gifte deres sækkeklædte undertrykte pige-andenrangs-mennesker med os vantro, for prøver de sækkeklædte at tilnærme sig os vantro, så får de bank af fætre, onkler, fædre, gamle sække kællinger og flygter de, ja, så står hele vensterfløjs socialhjælperne og hele lære foreningen og belære dem om, at alle kulturer er lige gode og de bare i mangfoldighedens navn, skal bære deres undertrykkelse indbinding om hoved og så bare tie, for ellers kommer der uorden i socialist PK-tossernes virkelighed og vrangforestillingen om det multikulturelle samfund(læs: det stor importerende muhammed samfund) ikke fungere.
  Stakkels ensomme affaldssække indbundne kvinder, hvis de siger noget får de bank af hele muhammed klanen og socialist PK-tosserne belære dem på sygelejet om deres politiske ukorrekte adfærd, sådan at kritisere islam, som kan give op til tre år i spjældet, ifølge eu ramme aftalen.
  Nå, men de stakkels affaldssække kvinder, kan nu efter de er flygtet til et krise center, efter utallige muhammed-bank, så glæde!!!!! sig over der er enfoldige PK-tosser der finder sharialoven helt i overensstemmelse med demokrati, ligestilling så nu skal de stakkels indbundne bankede kvinder bare finde fire mandslinge vidnier hvis de også er blevet voldtaget…….skide smart!!, for muhammed voldsbøllerne og de perverse PK-tosser…..

  Nogen gange tror jeg de beblæste…..øh, belæste Erasmusser simpelthen keder sig og derfor begår vold mod OS vantro dansker. Kan vi ikke give dem en cykel og tvinge dem til at cykle Danmark rundt, hver dag, så de ikke keder sig og brænder os vantro af!!!

  Kommentar by li — 28. oktober 2011 @ 01:38

 14. Åh kan I huske de gode gamle dage, hvor SF ønskede indvandring fra
  mellemøsten, fordi vi kunne lære så meget af deres ægteskaber og stærke familie-sammenhold.
  Og islam??…Ja der har SF( og andre partier) deres helt egen fortolkning. Den dag i dag…

  Kommentar by Pk — 28. oktober 2011 @ 08:35

 15. Og hvor er de venstreorienterede Rødstrømper blevet af? Kan de ikke læse og tænke mere? Det er fandeme et sørgeligt samfund, men egentligt også overraskende, at det politisk korrekte fuldstændig kan slukke for de kritiske hjerne celler.

  Men endnu engang Islam er en total syg ideologi og religion, selv om klaus kludder Kemper på samarbejdsavisen Politiken ikke har opdaget det endnu.

  Kommentar by machiavelli — 28. oktober 2011 @ 10:05

 16. @ 12, Vivi Andersen: “Af angst?”
  Nej! Villy Søvndal og mange i hans generation er netop ikke bange for islam.
  Villy Søvndals og venstrefløjens livslange omgang med anti-kapitalistiske og anti-vestlige og anti-israelske holdninger [med de dertil hørende socialistiske, pro-3.-verdens-synspunkter, bl.a. udmøntet i aktiv støtte til arabiske lande og den palæstinensiske sag], har medført en blindhed for hvad der reelt er sket de sidste mange år i de muslimske lande. Vi står derfor i dag med en udenrigsminister og en række “eksperter” der hver gang de udtaler sig, blotter deres fundamentale uvidenhed og manglende dømmekraft.
  Læs fx den store danske encyklopædis afsnit om Libyens historie under
  Gaddafi (1998), selvfølgelig skrevet af JBS, Jørgen Bæk Simonsen. Så får du stort set ingenting at vide. At landet blev renset for alt vestligt. Arabiseret. Socialiseret. Islamiseret. Sharia-underlagt. Og ledet af en tyran som afskaffede befolkningens rettigheder og myrdede enhver der kom i vejen.

  Kommentar by Niels P. — 28. oktober 2011 @ 11:26

 17. Den italienske premierminister Silvio Berlusconi er som bekendt pigeglad, hvilket som bekendt er et anerkendt fænomen. Men til Topmødet i EU forleden tjekkede han Helles røv. Den store gåde er naturligvis: Hvorfor gjorde han egentligt det?

  Kommentar by machiavelli — 28. oktober 2011 @ 12:57

 18. 17.mach….

  Så du hvordan H.T.S. IKKE ville se Berlusconi i øjnene da hun skulle hilse goddag til ham ?

  Hun kiggede forbi ham, stak ham hånden samtidig med hun sejlede forbi ham og han har vel kigget efter hende p.g.a. hendes arrogance ?

  Det kan da ikke være den flade popo i stram nederdel der har gjort indtryk på denne pigeglade italiener – han har da smag som enhver italiensk mand, skulle jeg mene !

  Kommentar by Vivi Andersen — 29. oktober 2011 @ 03:15

 19. “4:34 Mænd står over kvinder, fordi Gud har givet nogle fortrin frem for andre, og fordi de har givet ud af deres ejendom. De kvinder, der handler ret, er lydige og vogter det skjulte, fordi Gud vogter det. De, fra hvem I frygter genstridighed, skal I formane, lade alene i sengen og slå. Hvis de så adlyder jer, skal I ikke foretage jer mere imod dem. Gud er ophøjet og stor.”

  Hvad er det nu for en íkke-vestlig såkaldt religiøs bog der rummer disse modbydelige ord? Den ‘Gud’ der omtales må ingen ifølge religionen tegne.

  Kommentar by Liva — 29. oktober 2011 @ 10:22

 20. Danske – og udenlandske – feminister tavse om ovenstående – men ikke om kønskvoter (kun til kvinder) i bestyrelser… det er et feministisk KRAV

  “Nu handler ligestilling kun om minoritetskvinder

  Både Rikke Andreasen og VEIL-projektets danske koordinator, professor Birte Siim fra Ålborg Universitet, er enige om, at det er et skråplan når ligestillingsdebatten risikerer at blive tømt for indhold.

  – Konsekvensen er, at ligestilling i Danmark meget bekvemt er blevet noget, der kun handler om minoritetskvinderne. Påstanden er jo, som regeringen også siger, at de danske majoritetskvinder allerede har fået fuld ligestilling. Ligestilling er helt forsvundet fra den politiske dagsorden og er blevet erstattet en meget selektiv ligestillingspolitik, der kun gælder minoritetskvinderne. Men minoritetskvinderne selv høres næsten ikke, og debatten handler meget lidt om disse kvinders adgang til politisk deltagelse og indflydelse, siger Birte Siim.

  – Når vi i den grad fokuserer på ligestilling som en dansk værdi, bliver det meget let en sovepude. Og det bliver svært at diskutere den strukturelle ulighed mellem kønnene, som fortsat eksisterer, for eksempel med hensyn til ligeløn og antallet af kvinder i bestyrelser og ledende organer, påpeger Rikke Andreassen.

  Det er et synspunkt, som også vinder opbakning i andre europæiske lande. De franske forskere under ledelse af professor i politisk videnskab af kønsstudier ved Paris VIII-universitetet, Elini Varikas, peger på, at kvindeundertrykkelse i det franske samfund ikke blev nævnt med et eneste ord i den rapport, der beredte vejen for vedtagelsen af det franske tørklædeforbud, selv om den fokuserede på ligestilling.

  – Det er en måde at lukke munden på enhver, der vil sætte ligestilling på dagsordenen, mener Doutje Lettinga.

  – Det er ganske enkelt farligt for ligestillingen og for feminismen at lade politikerne slippe afsted med en diskurs, der siger, at vi allerede har opnået fuld ligestilling for alle etnisk hollandske kvinder, og jeg savner kritiske feminister, der udfordrer denne diskurs, siger Doutje Lettinga.

  Men er det ikke vigtigt, at feminister udfordrer islams kvindesyn, på samme måde som vi også har kritiseret det jødisk-kristne kvindesyn? Og er tørklædedebat og -forbud, trods faldgruberne, ikke med til at skaffe øget ligestilling for minoritetskvinder?

  – Kvindebevægelsen gjorde meget mere end at udfordre det kristne kvindesyn, svarer Doutje Lettinga.

  – Den anskuede kvindeundertrykkelsen ud fra mange forskellige vinkler, herunder også socialklasse, økonomi og adgangen til arbejdsmarkedet. I forhold til minoritetskvinder vil man kun tale om religion, og det er en reducerende forenkling, mener Doutje Lettinga.” (2009)

  h t t p://www.kvinfo.dk/side/559/article/871/

  Kommentar by Liva — 29. oktober 2011 @ 10:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper