15. februar 2006

Informations Martin Burcharth fanget i ny usandhed

Fra Filtrat [via Tim Blair], historien om Informations USA-korrespondent Martin Burcharth der spreder usandheder i New York Times.

“… For 20 years, Muslims in Denmark have been denied a permit to build mosques in Copenhagen. What’s more, there are no Muslim cemeteries in Denmark, which means that the bodies of Muslims who die here have to be flown back to their home countries for proper burial…”

Information skrev igår følgende om sagen – Fra vor helt egen verden: Dansk journalist bag fejlagtige oplysninger i avis:

En dansk journalist har i den amerikanske avis New York Times hævdet, at muslimer i Danmark i 20 år er blevet nægtet tilladelse til at bygge en moské. I sin kronik skriver Informations korrespondent, at afdøde danske muslimer må flyves tilbage til deres oprindelige hjemlande for at blive passende begravet.

I København er en grund på Islands Brygge imidlertid reserveret til en moské i kommunens lokalplan. Og i Hvidovre har den traditionelle løgformede kuppel i årevis tårnet over Nusrat Djahan- Moskéen. Samtidig har der i mange år været gravpladser til muslimer flere steder i landet, blandt andet i København og i Esbjerg, hvor en række grave i weekenden blev udsat for hærværk. Den danske journalist fastholder alligevel, at oplysningerne i New York Times er korrekte.

“Man har ikke fået byggetilladelse til en moské i København, og det har man prøvet i 20 år. Det står jeg fast ved. Der er ikke nogen moské med minaret i København,” siger han om fraværet af en regulær moské.

“Hvad omstændighederne er, det er lige meget. Det, der er vigtigt, er, at de ikke har nogen. Det er muligt, at jeg skulle have brugt et andet ord end ‘nægtet’ (om tilladelse til at bygge en moské, red.), men det ændrer ikke noget ved det faktum, at de ikke har en moské i København,” siger han.

Han afviser samtidig, at det er forkert at skrive, at muslimer må flyves ud af landet for at blive begravet.”Min kommentar er, at der ikke findes nogen muslimsk kirkegård i Danmark. Der findes muslimske begravelsespladser – det er en anden ting,” siger han.
Skribenten er korrespondent for dagbladet Information, en oplysning, der indgår i kronikken. Og i avishuset i det indre København fastslår medredaktør Bent Winther, at den danske journalist i USA må korrigere informationerne, hvis de er i strid med sandheden. “Hvis der er fejl, så må han se at få dem rettet,” forklarer Bent Winther.

“Han har fuld ytringsfrihed ligesom alle andre. Hvad han skriver andre steder, er Information ikke ansvarlige for. Hvis han vil skrive en kronik til New York Times, så er det i hans gode ret. Jeg vil ikke forholde mig til indholdet af den. Det står for hans egen regning. Men generelt vil jeg sige, at selvfølgelig skal man skrive det, der er rigtigt,” understreger den danske avisredaktør.”

Fint at Information konfronterer en af flere loonier i egne rækker, men en fyreseddel ville være bedre. En journalist der rutinemæssigt kalder Bush racist og Dansk Folkeparti for kvasi-fascistisk burde vel agitere med udgangspunkt i et parti og ikke en avis. Eksisterer DKP stadig…

PS: Minutbloggen har mere vanvid fra Burcharth – denne gang fra International Herald Tribune.

Oploadet Kl. 19:38 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper