6. marts 2006

Maise Njor om de gode venstreorienterede, og ‘eksperten’ om den højreradikale dominans

TDC Magasinet der udkommer med et oplag på 2,4 mio. har netop udgivet sit marts-nummer, hvori blogfænomenet beskrives over tre sider af journalist og forfatter Maise Njor der også huserer lidt i et upåagtet hjørne af den danske femiblog-scene. Tre citater fra Bobler på nettet – suk, suk og atter suk.

“Jeg læser andres blogs for at få nyheder, som jeg ellers ikke ville få gennem de mere etablerede medier, og for at høre andres mening om forskellige emner. Og så læser jeg dem også for at få nye links til ting, der interesserer mig, f.eks. på boingboing.net og metafilter.com.”

“En afart af blogsene er de såkaldte milblogs, hvor amerikanske soldater fortæller deres side af historien om Irak-krigen. En af dem er Colby Buzzell, som under navnet Colby Buzzell Fuck the War gav sin version af krigen, indtil hans skriverier blev stoppet af hærens ledelse. Da han kom hjem, fortsatte han sin blog og har i dag mange tusind læsere om dagen. Hans skriverier er også udkommet som bog. Ikke så meget fordelagtigt for den amerikanske hærs ledelse, som desperat prøver at styre, hvilke informationer der kommer ud om krigen…”

“‘Som det ser ud nu, er det nok fortrinsvis de 18-30 årige, der blogger, og mange bruger det som en måde at skabe deres egen identitet på. De fleste af os har en tendens til at søge hen mod steder, hvor vi føler os hjemme, og sådan er det også med weblogs, hvor vi må sige, at de højreradikale strømninger er på forkant i forhold til weblogs. De er meget besøgte og har et godt internationalt netværk.'” (Niels Ole Finnemann, Center for Internetforskning, AU)

Oploadet Kl. 19:27 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

2 Comments »

 1. Ja se, havde hun nu skrevet borgerligt havde det været ok, men der er jo en grund til at hun bruger udtrykket højreradikal og det er jo netop for på den måde at forsøge at mistænkeliggøre.
  Efterhånden behøves man blot at erklære sig for modstander af stalinistisk marxisme, så er man helt automatisk reduceret til højreradikal.
  Det pudsige er, at de venstrefløjs folk der bruger disse metoder slet ikke opfatter, at det fortæller langt mere om dem selv end det gør om dem de er i opposition til.

  Kommentar by Mackety — 6. marts 2006 @ 19:48

 2. Højreradikal og højreradikal….bob bob…..Men overdrivelse fremmer jo forståelsen til gene for nogen og til gavn for andre.

  Et lille gran af sandhed er der m.h.t. ikke at være så venstreorienteret og trusselsdæmpende (tolerant = frygtsom) som mange tv-kanaler og aviser er. Men det gør vel ikke til højreradikal i sig selv. Vil nok hellere kalde flere af blogsene for mere lige-ud-af-posen-agtige. Hvilket er et ekstra plus.

  Kommentar by J — 6. marts 2006 @ 22:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper