26. januar 2012

Venstreradikale fik erstatning for anholdelser – “I hate your system, and I won’t abide your laws”

I går faldt der dom ved Østre Landsret i den erstatningssag, som 231 demonstranter havde anlagt mod politiet for det de så som uberettigede anholdelser under COP15 tilbage i 2009. Flere blev anholdt to og tre gange, men de alligevel medhold, og ender nu med at få erstatning for det flere medier betegner som ‘tortur’.

Advokaterne der førte sagerne var blandt andet Hanne Reumert og Knud Foldschack, og på venstrefløjen håber man dele af erstatningerne falder tilbage til Retshjælpen RUSK, der har Marc Jørgensen som pressetalsmand. Det var ham der tidligere var aktiv i Århus-gruppen ‘Antast’, der kæmpede for “et direkte aktions-inspireret forum for mennesker, der mener at det kapitalistiske samfund skal væltes”.

Først lidt baggrund. Sagen omhandler klager over uberettigede anholdelser under fem forskellige demonstrationer der fandt sted under COP15, i midten af december 2009. Den 11. december på Christiania (7 klager), den 12. december ved den store knibtangmanøvre mod ’sort blok’ (178 klager), den 13. december under ‘Hit the Production’-demonstrationen, der uanmeldt (ulovligt) forsøgte at ‘lukke Frihavnen’ (44 klager). Under sidstnævnte aktion konfiskerede politiet en lastbil med kasteskyts. Derudover drejer det sig om anholdelser foretaget natten mellem den 14. og 15. december under gadekampe på Christiania (10 klager), og den 15. december i forbindelse med en uanmeldt (ulovlig) demonstration på Amager (11 klager).

Ud af i alt 1296 anholdelser, klages der over 250 af dem – under 20%. Flere blev anholdt flere gange, og vi taler i sidste ende om 231 personer, tildels danske venstreekstremister, men også en del professionelle anarkister fra udlandet.

Blandt danskerne kan nævnes Peter Thinggaard Eriksen, der blev anholdt både under knibtangmanøvren og ‘Hit the Production’-demonstrationen. På daværende tidspunkt var han aktiv i Socialistisk UngdomsFront og byrådskandidat for Enhedslisten i Hedensted. Ifølge en artikel i Horsens Folkeblad, var hans socialdemokratiske mor glad for han nu var “rykket så lang til højre”, og man kan så spekulere over hvad han var tidligere.

Begge gange blev han anholdt sammen med den autonome veteran Sigurd Kåre Jakobsen, der har været aktiv i alt fra Operation Dagsværk til kampen for Ungdomshuset, og også var en central skikkelse i Kirkeasyl og Asylret.

(Rasmus Underbjerg Pinnerup med AFA-banner til ‘Stop Nazikoncerten’, 2011; Uriasposten)

Blandt de øvrige danskere på den lange liste er der flere kendinge, eks. Rasmus Underbjerg Pinnerup (Luk Lejren, Kirkeasyl, Libertære Socialister mv.), Nina Liv Brøndum (SUF, Internationalt Forum mv.), Signe Korsgaard Skriver (Göteborg 2000, Rebel-Unge Revolutionære Socialister, Kirkeasyl mv.), Karmus Lund Sippola (SUF, AFA), Mads Markvard Holscher (SUF, Enhedslisten mv.), Ea Rusch (Kirkeasyl), Niels Rosenbeck-Due (Ungdom mod EU) og Mathias Jensen (‘Tias’, eks. CSC-blokade).

Flere fra de terrorsigtede i ‘Brandstifterbanden’ deltog, og den nu fængslede ‘DHP’ var blandt de anholdte. Han valgte dog ikke at søge erstatning. Det samme gælder en række venstreradikale, der under COP15 stod frem og klagede over ‘umotiverede’ anholdelser. Eksempelvis Nina Liv Brøndums veninde Helga Mathiassen, der live på TV2 News ikke kunne få sig selv til at tage afstand fra stenkast mod politiet.

Adskillige har i forbindelse med COP15 eller ved tidligere aktivisme været i medierne for at fremlægge sin sag. Det være sig Olivia Fjord Sloth (Kommunistisk Parti, 2007) Rasmus Meyhoff Hansen (Sjællandske, 2009), Thomas Chris Thomsen (Arbejderen, 2010) Emil Skovgaard Andersen (Arbejderen, 2011), Helena Bothelho Jørgensen (Information, 2010), Emil Bæk Johansen (Information, 2010), Oliver Birk Jessing (Information, 2010), Mathias Severin Sørensen (BT, 2011), Kasper Weber Hansen (BT, 2011) mfl.

Blandt de mange tilrejsende demo-turister var eksempelvis den hollandske BZ-sympatisør Rutger van Groeninge, der i lighed med Peter Thinggaard Eriksen og Sigurd Kåre Jacobsen blev anholdt to gange. Blandt de svenske aktivister finder man eksempelvis Lisa Eva Emilia Atterskog, der kom til København direkte fra et besat hus i Göteborg.

Der kom også en del aktivister fra Wales, og her kan nævnes Emma Jane Musty der blev anholdt to gange, og fremstår som et klassisk eksempel på COP15-tilrejsende, der nu har Østre Landsrets ord for at de er blevet uberettiget tilbageholdt. Hun var en del af ‘Folk against Fascism’, har involveret sig i kampen for åbne grænser, det sidste i lighed med tre gange anholdte Lauren Marie Langley der er talsperson for en ‘No borders’-organisation, hvor Daniel Nicholas Drummond ligeledes er aktiv.

De mange navne omtalt i denne postering er på ingen måde en komplet gennemgang, men det står alligevel klart, at en stor del af de mange anholdte under COP15, ikke blot var miljøaktivister, men venstreradikale der benyttede COP15 til at kickstarte revolutionen. Emma Jane Musty opsummerer det indirekte i følgende vers, som hun sang til en walesisk musikfestival nogle måneder før hun blev anholdt i København.

I hate your system, and
I won’t abide your laws
,
I won’t listen to the lies you tell,
I won’t your support you and your fucking wars.”

(Erstatningsberettigede Emma Jane Musty til ‘Botanical Tents’, 2009; Youtube)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/33768/trackback

20 Comments »

 1. “sølle klynkere”

  Nonbo sidder selv på jorden i tre timer
  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2012/01/26/154822.htm

  Kommentar by tavsen — 26. januar 2012 @ 18:04

 2. Selv Jacob Mchangama er for dum til at finde hoved og hale i det hele. Han mener i dagens JP.dk at de venstreradikale er blevet administrativt frihedsberøvet via de indgreb der var i lømmelpakken. Men det er løgn.

  De administrative frihedsberøvelser har lovhjemmel i Politiloven fra 2004 som blev vedtaget af et bredt flertal(alle partier undtagen Enhedslisten). Ingen af partierne havde dengang kritik har paragraffen der gav lovhjemmel til administrative frihedsberøvelser. Så når Johanne Smidt Nielsen, Zenia Stampe og andre skyder skylden på VKO så lyver de beviseligt.

  Kommentar by Mr. Creosote — 26. januar 2012 @ 18:32

 3. Det er hetero-normativt at bruge et så autoritær-patriarkalsk instrument som domstolene.

  Kommentar by Frikapitalist — 26. januar 2012 @ 18:57

 4. Domstolene har i årevis været inficeret med røde og radikale medløbere. Naturligvis frkender de deres egne stormtropper.

  Danmark er de facto et moderne Østtyskland. Gad vide hvor mange år der går før det radicoole islamkommunistiske system er rådnet op indefra ?

  Kommentar by Tolder — 26. januar 2012 @ 19:36

 5. Hvis det er ham den flommefede flagbærer der tror at han kan true folk fra at blive væk den 31 marts, må ham og hans lige tro om igen.

  Kommentar by Anonym — 26. januar 2012 @ 20:20

 6. Det er direkte ubehageligt at dommer i både by og landsret kan kalde politiets anholdelser af de professionelle gadeterrorister for “uberettigede” .

  Det er registrere foreninger og sågar aktive parti medlemmer der planlægger og udfører alt lige fra gadeuorden og til kordinerede angreb på politiet .
  Hærværk , indbrud , vold , våbenbesiddelses , ildspåsættelse o.s.v listen ville værre en kilometer hvis det havde været alle andre end lige de professionelle gadeterrorister fra Enhedslisten .

  Kommentar by Aglet Xander — 26. januar 2012 @ 22:12

 7. Endnu en rød-radicool idiotforening har set dagens lys : Forældre mod Politibrutalitet …….

  http://www.foraeldremodpolitibrutalitet.dk

  Løb lemminger, løb !

  Kommentar by Tolder — 26. januar 2012 @ 22:28

 8. […] måske uenig i det, du sige, men jeg skal forsvare, indtil døden, din ret til at sige det … eller? This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← […]

  Pingback by Jo Kim, men … | The Citizen v. 2.1 — 27. januar 2012 @ 01:44

 9. Vil man leve i et sygt sygt socialistisk land, så skal man helt klart vælge Mohammedanmark som er hovedstaden i det totale socialistiske galehus.

  I Mohammedanmark får kriminelle erstatning hvis de kommer til skade under et indbrud, biltyve får erstatning hvis de kører galt i den bil som de har stjålet, og for at det ikke skal være løgn, så er det ejeren af bilen som skal betale erstatningen.

  Og vil man bo i et land hvor politiet frit kan bryde ind i lovlydige borgers hjem og stjæle deres inventar, så kom til Mohammedanmark.

  Så hvis man vil bo i et land hvor kriminelle får erstatning og politi og systemet frit kan bryde ind hos lovlydige borgere og hvor lovlydige borgere som er blevet smadret i en arbejdsulykke ikke kan få erstatning…SÅ VÆLG DEN RØDISLAMISKE DELSTAT MOHAMMEDANMARK.

  Kommentar by Fritz — 27. januar 2012 @ 08:52

 10. @Fritz

  Det er meget værre end du tror:
  http://videnskab.dk/kultur-samfund/danskere-kan-udleveres-holocaust-benaegtelse?utm_medium=widget

  Hvad bliver det næste ? At EU borgere kan udleveres til et perkerland for at have krænket islam ?

  Faktisk tror jeg at islamkritik er en realistisk kandidat til et kommende forbud fra FNSSR eller EUSSR, men lad os nu se. Hvis det sker, kan man da håbe på at det er den gnist der tænder krudtet, så denne kommunistorganisation springer i stumper og styker (til PET: det var en metator).

  http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2011/04/04/04230119.htm

  Kommentar by Tolder — 27. januar 2012 @ 09:47

 11. Hvor kommer denne indgroede og dybtstikkende venstrefløjstrang til had, samfundsnedbrud, fattigdom, ufred, vold og ondskab dog fra? Hvordan kan det dog være, i en moderne verden hvor alle har så let adgang til oplysning, at så mange især unge i den grad stræber efter at opnå disse uhyggelige og negative mål? Ejer de vitterligt ikke evnen til at se tingene klart, samfundsforståelse, til selvransagelse af egne holdninger og udtalelser, til at vide hvordan kulture hænger sammen, til næstkærlighed… til medmenneskelighed?

  Og hvilke hyklerisk moral de har når de synger:
  “I hate your system, and I won’t abide your laws”, samtidig med at de netop bruger retssystemet og de danske love for at hive erstatningspenge fra de offentlige kasser ned i egen lommme. Det er næsten komisk, dog mest tragisk…

  Kommentar by Jacob Andersen — 27. januar 2012 @ 10:46

 12. Hvor kommer denne indgroede og dybtstikkende venstrefløjstrang til had, samfundsnedbrud, fattigdom, ufred, vold og ondskab dog fra? Hvordan kan det dog være, i en moderne verden hvor alle har så let adgang til oplysning, at så mange især unge i den grad stræber efter at opnå disse uhyggelige og negative mål? Ejer de vitterligt ikke evnen til at se tingene klart, samfundsforståelse, til selvransagelse af egne holdninger og udtalelser, til at vide hvordan kulture hænger sammen, til næstkærlighed… til medmenneskelighed?

  Og hvilke hyklerisk moral de har når de synger:
  “I hate your system, and I won’t abide your laws”, samtidig med at de netop bruger retssystemet og de danske love for at hive erstatningspenge fra de offentlige kasser ned i egen lommme. Det er næsten komisk, dog mest tragisk…

  Kommentar by Jacob Andersen — 27. januar 2012 @ 10:46

 13. ->Jacob Andersen. Hvor kommer venstrefløjens had fra? Det må du nok sige. Det undrede jeg mig også over indtil DEVO gav mig svaret ;) :
  Freedom of choice
  Is what you got
  Freedom from choice
  Is what you want
  (repeat)

  http://www.youtube.com/watch?v=9jVoroHx3IU

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 27. januar 2012 @ 15:23

 14. 13. anti-marx anno dazumal

  Det lyder rimelig : at man ønsker frihed fra at skulle gøre sine daglige valg.

  Det er meget, meget nemmere at lade Big Brother bestemme i et og alt.

  I dette ligner disse mennesker muslimerne som mener Allah skal bestemme i stort som i småt.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. januar 2012 @ 20:57

 15. Hvad blev diskuteret allermest under COP15? Klimaet eller (risikoen for) gadekamp? Jeg vil sige gadekamp. Og hvad bliver diskuteret nu, hvor mikrofonerne bliver holdt og kameraerne er tændt? Klimaet?

  De her mennesker kan ikke samle tusindvis af mennesker omkring deres Danmark-er-en-fascistisk-politi-og-tortur-stat-dagsorden. Så de snylter på andres demonstrationer i stedet for – og får flyttet fokus. Og de er gode til det.

  Kommentar by BE — 28. januar 2012 @ 03:22

 16. Fremragende post, Kim.

  Dette, og tidligere, arbejde et stik dybere, er naar Uriasposten er bedst.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 28. januar 2012 @ 04:27

 17. Tolder – når jeg ser frontorganisationer som “Forældre mod Politibrutalitet” og lignende kommer jeg til at tænke på om ikke der er en forbindelse til Scientology. Årsagen er at der generelt er to grupper i Danmark som gør det i at oprette frontorganisationer. Scientology er den ene gruppe og den ekstreme venstrefløj er den samme. Spørgsmålet er om der er en forbindelse?

  Jeg ved f.eks. at Scientology er tilstede på Indvandrerkvindecenteret på Nørrebro!

  Formanden Vivian Jørgensen er f.eks. i Scientologys øverste ledelse i Danmark. Prøv selv at google det og se så her:

  http://www.indvandrerkvindecentret.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=63:organisation&catid=35:demo-category

  Kommentar by Sigwar — 28. januar 2012 @ 12:05

 18. > Sigwar

  Ikke Scientology. Danmarks Kommunistiske Parti… der kæmper for sine militante efterkommere.

  Kommentar by Kim Møller — 28. januar 2012 @ 13:24

 19. Kim.

  Jeg udelukker ikke at den ekstreme venstrefløj såvel som den moderate venstrefløj (f.eks. Margrethe Wivel) spiller en rolle i miljøet.

  Min pointe er blot at Scientology også gør. Jeg undrer mig f.eks. over at et offentligt kendt medlem af Scientologys ledelse (Vivian Jørgensen) også er bestyrelsesformand for indvandrerkvindecenteret og at mønsteret i oprettelsen af frontorganisationer er meget ens mellem venstrefløjen og Scientology.

  Kunne selvfølgelig være et tilfælde, men….er det langt ude at antage at de snakker godt sammen?

  Kommentar by Sigwar — 28. januar 2012 @ 16:57

 20. >12 Jacob Andersen
  Ondskab, vold og ufred er ikke tilstande, som en venstreoriet vil vedkende sig direkte adspurgt. Samfundsneedbrydning og fattigdom er derimod begreber han excellerer i. Fattigdommen er samfundspåført, og derfor bør samfundet nedbrydes. I de allerfleste tilfælde, vil den venstreorienterede være en taber, både i materiel- og intellektuel forstand. Hvorfor han søger mening i kritiken af det “kapitalistiske samfund” -så kapitalistisk, som det endnu er. Klart, at de som har mere end ham, er konkurrenter, og at han må skaffe sig mere end dem. Midlerne hertil er i den forbindelse underordnede. Da han ikke evner, at forvalte hans frihed, skal andre ikke nyde godt af deres. (Hvad resterer af den)

  Kommentar by Nielsen — 28. januar 2012 @ 19:55

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper