5. februar 2012

Journalister skal i “researchfasen overveje, om vinklen skaber et ’vi’, og hvem disse ’vi’ i givet fald er.”

Hvis Sydsvenskan vil have 18,8 pct. ikke-nordisk udseende i avisen, så kunne de jo bare krydre kriminalitshistorier med billeder af gerningsmændene. Den slags kan man ikke finde i dagens udgave, der til gengæld har en dobbeltside med racisme-offeret Murtada Al Hamede, og en reportage om ‘familje- och partnervåld’ der illustreres af den lyshårede Kerstin Avemo, der i rollen som Lucia i Donizettis ‘Lucia di Lammermoor’ i lighed med Carmen i operaen af samme navn er et ‘typiskt offer for partnervåld’.

Fra Information, der lader RUC-ætlingen Rikke Andreassen docere socialkonstruktivisme – I Sverige skal man se befolkningen i avisen.

“Hvis man lader øjnene skøjte hen over en side i det skånske dagblad Sydsvenskan, er der rimelig stor sandsynlighed for, at man ser en person af anden etnisk oprindelse end svensk. Enten på et billede eller som kilde i en artikel. Faktisk er sandsynligheden omtrent lige så stor, som den er ude i den skånske virkelighed: Knap 1 ud af 5. …

»Mangfoldighed handler om repræsentation, men mindst lige så meget om perspektiv,« lyder det i et særligt mangfoldighedsdokument, som avisen har formuleret til sine medarbejdere.

»Hvilke mennesker er synlige, og i hvilken forbindelse ses de i Sydsvenskan? Kig på dig selv, hvem er du? Og hvordan påvirker det den journalistik, du bedriver,« spørger dokumentet… For eksempel skal man i researchfasen overveje, om vinklen skaber et ’vi’, og hvem disse ’vi’ i givet fald er. En overskrift som »Vi tager mere og mere til Thailand« ekskluderer nemlig, hedder det i dokumentet.

Og ifølge Rikke Andreassen, der forsker i kommunikation med særlig fokus på etnisk og kønsmæssig ligestilling ved RUC, er tiltaget »et skridt i den rigtige retning«. …

»Det er udtryk for, at de svenske medier tager den befolkning, de kommunikerer til, alvorligt. De skriver til et multikulturelt samfund, og det afspejles således i deres tekster,« siger hun…

»Sverige har været opmærksom på at tænke ligestilling, etnicitet og køn på en helt anden måde end Danmark,« siger Rikke Andreassen. For eksempel vedtog Sverige for et par år siden, at de ikke længere ville bruge betegnelsen ’indvandrer’ i journalistik, hvis ikke det direkte er relevant for historien,« siger hun.”

(Sydsvenskan, søndag d. 5. februar 2012, s. 6-7: Byggfacket vill ta fag i rasismen)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/34074/trackback

12 Comments »

 1. Rikke Andreassen glemmer selvfølgelig halvdelen af Sydsvenskans publiceringspolitik. Når det drejer sig om kriminelle indvandrere, – og de er hele problemt i Malmø – så er politikken lige den omvendte.

  En af de skyldig i Loomis røveriet – Danmarks største, ser sådan her ud

  http://multimedia.ekstrabladet.dk/eb/archive/00362/No_name_362254d.jpg

  I Svenske aviser så han sådan her ud:

  http://www.nationellidag.se/_upload/E89664.jpg

  Andreassen er en halv løgnhals.

  Kommentar by Snaphanen — 5. februar 2012 @ 16:39

 2. okj, han endte med at være lige så hvis som Michael Jackson :-)

  http://www.nationellidag.se/_upload/21ED5E.jpg

  Kommentar by Snaphanen — 5. februar 2012 @ 16:40

 3. Undskyld mig, men…….JEG HAR KVALME !

  Først læser vi om De Godes tiltag = smiden med skattekroner i Vollsmose og sørme om ikke Det Gode Menneske Rikke Andreassen er næste emne !

  INGEN KRITIK TIL DIG KIM – men til de svenske og de danske myndigheder som ganske kvit og frit mishandler vores samfund samt de indfødte svenskere og danskere som ER DE, DER BETALER HELE GILDET .

  Vi “kulturberiges” v.h.a. vores egne skattepenge og Berigerne kan grine godt og grundigt i hhv. skægget og under Asmaa-tørklædet over de dumme svenskere og danskere !

  Kommentar by Vivi Andersen — 5. februar 2012 @ 19:41

 4. Sverige er tabt, glem det. De fik det som de ønskede.

  Nu handler det om at redde stumperne i Danmark, og det gør man ikke ved at stemme bevidstløst på de røde partier, og være meget omhyggelig med hvem man stemmer på blandt de andre.

  Kommentar by Georg Hansen — 5. februar 2012 @ 20:21

 5. Koran Kommentaren side 93:
  “Muhammeds erfaring, at de, som ikke var muslimer, ofte gav efter overfor ham, førte til hans åbenbaring, at de vantro er feje og eftergivende”.
  Og ført ajour, så er det jo lige, hvad man hele tiden oplever ude i samfundet. Politikerne kommer jo allerede med et løsnings forslag inden muslimerne overhovedet har nået at formulere et krav desangående.

  Kommentar by Menig 442 — 5. februar 2012 @ 20:44

 6. Her er en praktisk vejledning pr. eksempel i, hvordan man toptuner sin journalistiske vinkling og afvikler sit problematiske “vi”:

  Uden titel

  Denne artikel handler om alle mennesker, nej vent, alle levende væsener, nej vent, alle genstande, levende og ikke-levende, nej vent, alle genstande og begreber, nej vent, også alle følelser og fornemmelser og spøgelser og enhjørninger og alt naturligt, overnaturligt og unaturligt. Alle disse gjorde (eller gjorde ikke) et eller andet, eller noget andet, de gjorde og led faktisk alting, men også ingenting. Det var dagens nyheder, sendt alle og ingen steder fra og rettet til alt og alle uden undtagelse.

  Undskyld, hvis nogen blev glemt eller bare følte sig udenfor. Sagde vi “nogen”? Vi mente alle. Blev der sagt “vi”? Der mentes alle. Det er nok bedst at tie helt stille, for ord er pr. definition ekskluderende. Et substantiv er jo intet verbum. Et adjektiv er det værste af alt, for det beskriver en egenskab, og er altså uundgåelig diskriminerende. Hvis noget er blåt, er det ikke rødt. Hvis det er grønt, er det ikke gult. Sproget er i sig selv forbryderisk, og kun tavsheden er korrekt. Handlinger er også problematiske, da de som regel er rettet et bestemt sted hen. Mod nogen eller noget. De foregår også på bestemte lokaliteter.

  Tænk for eksempel på, at nogen – endda flere og flere! – rejser til Thailand. Det er jo en katastrofe, for så rejser de ikke samtidig til alle andre steder. Hvad med Jylland? Hvad med Månen? Hvad med at blive hjemme? Alt dette og alt andet udelukkes, i samme øjeblik nogen tager til Thailand. Rejser er forresten også kun for levende væsener og udelukker dermed de døde.

  Undskyld for det til de døde og alle andre, der ikke eksisterer. De er jo egentlig de bedste af alle, for de gør eller siger aldrig noget som helst. Døden omfatter alt og alle. Men undskyld alligevel, at der blev sagt, den var bedre end noget andet. Det burde ikke være sket. Men livet er i hvert fald altid problematisk. For alle levende væsener er jo noget bestemt. De insisterer ulykkeligvis på at befinde sig i tid og rum.

  Først efter døden findes muligheden for ikke at skelne.(Undskyld for brugen af præpositionen “efter”, der på en eller anden måde alligevel udskilte døden som forskellig fra noget andet.)

  Shh.

  Kommentar by M — 5. februar 2012 @ 20:57

 7. Det glemtes at undskylde, at artiklen blev skrevet på dansk. Det udelukker jo de fleste.

  Kommentar by M — 5. februar 2012 @ 21:02

 8. Sproget er én stor diskrimination, rettet mod alt og alle.

  Kommentar by M — 5. februar 2012 @ 21:04

 9. »Sverige har været opmærksom på at tænke ligestilling, etnicitet og køn på en helt anden måde end Danmark,« siger Rikke Andreassen. For eksempel vedtog Sverige for et par år siden, at de ikke længere ville bruge betegnelsen ’indvandrer’ i journalistik, hvis ikke det direkte er relevant for historien,« siger hun.”

  Øhhh … apropos de eller vi eller hvem vi er: Hvem er Sverige i den citerede sætning?

  Kommentar by Nordsjælland — 5. februar 2012 @ 22:29

 10. »Sverige har været opmærksom på at tænke ligestilling, etnicitet og køn på en helt anden måde end Danmark,« siger Rikke Andreassen. For eksempel vedtog Sverige for et par år siden, at de ikke længere ville bruge betegnelsen ’indvandrer’ i journalistik, hvis ikke det direkte er relevant for historien,« siger hun.”

  Og gæsterne takker med masser af berigelse hver dag…… nej hvor var livet kedeligt tidligere. Nå men vores dejlige folkeskole er jo igang med deres kæmpe projekt at læse danske børn om alle glæderne ved indvandringen om om at være tollerente selv om de bliver voldtaget, røvet eller overfaldet. Alt i medens vores gæster bliver nød til at indskrive sig i friskole madrasserne. Nå men nu kan vores unge piger jo så snart få p piller uden forældrenes kendskab, så de kan beskytte sig hvis de skulle blive kulturberiget.

  Så mangler vi sådan set bare at de unge kvinder bliver tvangsgift med manden, det skylder vi gæsterne. alt andet er ekskluderende..

  Kommentar by hansL — 6. februar 2012 @ 04:57

 11. Hun burde sendes over Sundet, så hun kan få noget af den svenske liggestillings-chokolade- og lakridsstangs-(gruppe)berigelse, som (ti)tusindvis af svenske kvinder, piger og mindreårige piger får hvert år. Og det samme burde døtrene til alle dem der har Sverige som deres yndlingsmultikultiland. For så kunne de jo udvise lidt solidaritet med deres svenske medsøstre ved at aflaste dem lidt en gang imellem.

  Kommentar by anonym — 6. februar 2012 @ 06:37

 12. Problemet med Andreassen er vel, at hendes forbindelse med den virkelig ganske almindelige danskere og svenskere er blevet tvangsindlagte til at leve i, den forbindelse HAR HUN IKKE!

  Hun sidder godt og trygt i en samfundsbetalt stilling, fri af de problemer som befolkningen altså SKAL affinde sig med i deres dagligdag.

  Ingen respekt herfra til denne frue !

  Kommentar by Vivi Andersen — 6. februar 2012 @ 14:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper