4. maj 2006

Frankrig kopierer dansk udlændingepolitik (Politiken: Sarkozy lefler for Front National)

Den danske udlændingepolitik svækker vor anseelse i udlandet messer Tøger Seidenfaden ofte fra sit hjørnekontor. Faktum er ikke desto mindre at flere europæiske lande strammer deres lovgivning i retning af de danske post-2001 tiltag.

Politikens Paris-korrespondent Aske Munck refererer:

“Loven skal bane vejen for det, Sarkozy kalder »ønsket indvandring« frem for »tålt indvandring« ved at give forrang til ressourcestærke indvandrere og folk, der er behov for på det franske arbejdsmarked

Samtidig bliver reglerne for familiesammenføring og indsatsen mod proformaægteskaber strammet voldsomt, ligesom der ikke længere gives automatisk opholdstilladelse til folk, som har opholdt sig illegalt mere end ti år i landet.”

Det konkrete fylder meget lidt i artiklen. Det afgørende for avisen er tilsyneladende at berette om Sarkozys postulerede flirten med Le Pens Front National. Intet om de integrationsmæssige problemer der har medført behovet for strammere udlændingepolitik, men derimod lidt om de postulerede konsekvenser af den nye politik i forhold til sociale vilkår.

At læse Politiken er som at drikke billig frysetørret kaffe…

Oploadet Kl. 09:20 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer

3 Comments »

 1. Mon ikke han snarere er på stemmefiskeri hos FN? Det engelske valg bliver spændende imorgen – er englænderne ved at vågne?

  Kommentar by Hodja — 4. maj 2006 @ 12:14

 2. At læse Politiken er som at drikke billig frysetørret kaffe…
  Ja, sur, bitter og unuanceret. En gang forskelsløs sjask, som man ikke kan være bekendt at tilbyde sin værste fjende.

  Kommentar by NAN — 4. maj 2006 @ 14:30

 3. Sarkozy ?

  Var det ikke den såkaldte “beskidte jødesvin” ? (citat, franske stenkastende unge der i første omgang var udsat for lidt ‘hjælp’ fra DR’s oversætter så de sagde noget mindre kontroversielt såsom “vi vil ha’ respekt” … )

  Kommentar by DaLi — 4. maj 2006 @ 15:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper