8. maj 2006

Canada og Frankrig – intolerancens højborge…

Fra Bloomberg – lidt fra Turkey Recalls Envoys to rance, Canada Over Genocide Dispute.

Turkey recalled its envoys to France and Canada because of disagreements with both countries over whether the killings of Armenians by Ottoman Turks last century constitute genocide.

Turkey’s ambassador to Paris Osman Koruturk and ambassador to Ottawa Aydemir Erman have returned to the capital Ankara for “consultations” following “baseless claims of genocide of Armenians,” Turkish foreign ministry spokesman Namik Tan said in an e-mailed statement today.”

Tyrkiet trækker ambassadører hjem fra Canada og Frankrig, og selvom ingen ambassader endnu er brændt, så kommer man uværgeligt til at spekulere på hvor længe der går før Canada og Frankrig siger undskyld. Det skader landenes renomme, og selvom begge lande har ytringsfrihed, så betyder det jo ikke at man kan frasige sig dømmekraften endsige ansvaret for sine handlinger.

Canada og Frankrig må se indad – var det gavnligt?

Oploadet Kl. 09:41 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper