22. februar 2012

Falder Bashar må alawitterne “søge op i bjergene og forskanse sig.. søge i eksil eller risikere udslettelse”

Da Gadaffi faldt, startede den etniske udrensning af tuareg’erne, og selvom Jyllands-Posten her til aften eufemiserer om en ‘libysk klanfejde’, så er det denne gang toubu’erne der står for tur. Politik handler om interesser, og den slags kan aldrig helt adskilles fra det etniske. Er det ikke mørklødede i Libyen eller kristne koptere i Egypten, så er der altid nogle som ikke er muslimske på den helt rigtige måde.

Fra mandagens Metroxpress – Syriens alawitter kæmper for livet (ikke online, se evt. TV2 Online).

“Syriens præsident, Bashar al-Assad, er alawit og det mest fremtrædende medlem af den shiamuslimske sekt, som ifølge iagttagere vil kæmpe til den bitre ende for at holde sig til magten. Alawitterne, der kun udgør omkring 12 procent af Syriens 22 millioner indbyggere, har alt at tabe og ikke så meget at vinde, påpeger flere eksperter. …

– Regimet i Damaskus ved, at det enten må knuse oppositionen. Ellers må det selv falde, siger Balanche.

Hvis det sker, vil alawitterne være trængt op i et hjørne uden at have ret mange andre muligheder end at søge op i bjergene og forskanse sig dér, søge i eksil eller risikere udslettelse, lyder en udbredt vurdering. Indtil nu synes Assad-regimet fast besluttet på at nedkæmpe opstanden, der truer med at gøre det af med alawitterne, som hovedsageligt lever i Syrien, Libanon, Tyrkiet og Golan-højderne. …

Thomas Pierret, der underviser i mellemøststudier på Edinburghs Universitet, mener også, at modstandere af Assads regime vil hævne sig på alawitterne og knuse dem, hvis de kommer til magten.

– Der er en risiko for, at alawitterne simpelthen vil blive udslettet, siger han.

Alawitterne har længe været foragtet af sunnimuslimerne, som er blevet styrket i det meste af Mellemøsten under Det Arabiske Forår. Sunnimuslimerne anser alawitterne for at være kættere og behandlede dem tidligere som andenrangsborgere.

Under Det Osmanniske Riges styre kunne alawitter kun komme ind i byerne, hvis de arbejdede som tjenere. … I modsætning til ortodokse muslimer tror alawitterne på reinkarnation, de har ingen moskeer, og de faster ikke under ramadanen. … Deres religionsudøvelse er delvist hemmelig og indeholder visse elementer af kristendom. Derfor anerkender mange muslimer ikke alawitternes tilhørsforhold til islam. Alawitter kan drikke alkohol og kvinder kan gå uden slør. De fejrer både muslimske og kristne helligdage – blandt andet jul.”

Oploadet Kl. 00:45 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/34575/trackback

19 Comments »

 1. Nå så er det Alawitter som vi skal modtage de nærmeste år, de er jo forfulgte, og det er jo vores kristne moral at hjælpe dem. Mon ikke det var baggrunden for at selv SF og EL ville i krig i mellemøsten. Så har de legitimeret indvandringen af masservis af alawitter. Nu mangler vi så den massive relativering om at Alawitter er “næsten” kristne og som sådan lige som os. Derefter skal vi skammes ud for ikke at hjælpe mennesker i nød, som naturligvis skal have lejlighed, kontanthjælp, børnepenge og fri og uhindret adgang til at rejse til Syrien når de lyster.

  Husk Cem var Alawit. du kan fjerne muslimer fra mellemøsten, men du kan ikke fjerne mellemøsten fra muslimerne.

  Kommentar by hansL — 22. februar 2012 @ 04:28

 2. > Cem Aydin var ikke alewit, men alevit. Der skulle være forskel.

  Kommentar by Kim Møller — 22. februar 2012 @ 07:43

 3. Jeg kan da ikke tro, at libyerne begår massakre på tuaregerne. De kender jo vores stålfaste beslutsomhed: Begår de overgreb mod egen befolkning … så kommer flyene!

  Vores ærinde er ikke at støtte den ene eller den anden part i en given konflikt, men at beskytte civile mod grusomheder. Som I nok husker.

  Nu er det Villy, der er udenrigsminister! Så fra nu af har overgreb konsekvens! Som vi lige har set det, og kommer til det igen, lige så tit dansk indgriben er påkrævet.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 22. februar 2012 @ 09:38

 4. Det er speget: Alawit og Alevit er ikke det samme, selvom der er ligheder
  http://en.wikipedia.org/wiki/Alevi
  http://en.wikipedia.org/wiki/Alawis

  “Mens opgøret i Syrien stiger i intensitet, vokser også advarslerne om, at det kan udarte sig til en sekterisk konflikt, som man har set det i Irak og Libanon. Men frygten for et sekterisk voldsorgie er også et strategisk våben for Assad-styret”
  http://www.information.dk/294146

  Kommentar by mb — 22. februar 2012 @ 11:56

 5. Syrien er vel i grunden det fornemste eksempel på en multikulturs opfostring af en minoritet. Succesen er hjemme, minoriteten har overtaget magten.
  Forskellen på Syrien og Danmark/Sverige er, at i Syrien står majoriteten sammen om at knuse den bestemmende minoritet. Her vil slagsmålet være indbyrdes i majoriteten og handle om at få minoriteten ud eller tildele den endnu mere magt og privileger.

  Kommentar by Menig 442 — 22. februar 2012 @ 13:27

 6. Én ting er ihvertfald sikker: Ligegyldigt hvem der vinder diverse interne stridigheder i Libyen, Syrien, etc, så står taberne i Danmark inden næste måneskifte og søger om asyl med den begrundelse, at de er forfulgte derhjemme.
  Og de vil selvfølgeligt alle på magisk vis være ankommet her, uden at krydse ind i andre EU-lande på vejen, for så kunne de jo sendes mod sydpå, og det vil de ikke, for Grækenland har ikke et ligeså gavmildt socialt system som os.

  Kommentar by Hertz — 22. februar 2012 @ 13:44

 7. Jeg har kun en kommentar, verden er sindssyg.

  Kommentar by machiavelli — 22. februar 2012 @ 14:10

 8. Det nuværende syriske regime er vel at foretrække fremfor de personer, vi risikerer at hjælpe til magten, hvis vesten går ind i konflikten?

  Kommentar by Fujitsu — 22. februar 2012 @ 14:23

 9. Det var utroligt at der skulle gå næsten et år inden et dansk massemedie tog historien om det sekteriske og alawitternes anseelse i islam op (det er i hvert fald første gang jeg er stødt på så grundig en artikel om det).

  Alawitterne har forøvrigt fralagt sig de kristne traditioner som de altid har haft. Det blev Bashar al-Assads far bannerfører for da han kom til magten. Men det er i mange tilfælde kun officielt og udad til, og de fleste holder fast i traditionerne i det skjulte. Det har i hvert fald ikke gjort dem mindre hadet blandt den øvrige muslimske befolkning, at Assad prøvede at nærme sig dem.

  Kommentar by Michael Jensen — 22. februar 2012 @ 14:55

 10. Lad dem dog rode med deres lort selv. Ligegyldigt hvem der kommer til magten, så slår de hinanden ihjel. jeg interesserer mig mere for min kanin end for de massakrer, der foregår.

  Kommentar by machiavelli — 22. februar 2012 @ 15:13

 11. Gad vide om Villy Sleepvalley er på folkemordernes eller ofrenes side..?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 22. februar 2012 @ 15:23

 12. Syrien var et velfungerende kristent land på korsfarernes tid. Nu kan man bare korse sig :(

  Kommentar by Henrik R Clausen — 22. februar 2012 @ 15:24

 13. Den store søvngænger er, naturligvis, på folkemordernes side. Det ligger simpelthen i hans gener. Så vi skatteydere må betale regningen for ofrenes fremtidige liv. Med andre ord forsøge dem resten af deres liv. Og sådan er det bare med vore”Kære Ledere”. Vi kan så trøste os med at idioten pt. er afskåret fra at øve fordummende indflydelse på sagesløse folkeskoleelever.

  Kommentar by karl3447 — 22. februar 2012 @ 15:45

 14. tusind tak, så blev jeg det klogere..det var tidligt..

  Kommentar by hansL — 22. februar 2012 @ 16:27

 15. Ved allah! Hvis de syriske skiderikker ikke opfører sig ordentligt, sender vi Willy derned for at tale engelsk til dem! Og hvis det mod forventning ikke skulle hjælpe, har vi Marianne Jelved i baghånden. Mirabile dictu, vi kan løse alle verdens problemer!

  Kommentar by Slyrgraff — 22. februar 2012 @ 16:42

 16. […] Uriasposten 22 februar 2012 – Falder Bashar må alawitterne “søge op i bjergene og forskanse sig.. søge i eksil eller risikere… […]

  Pingback by Nyt dybdepunkt for DR - Horisont om Syrien med Kretz, Khader og Dansk-Syrisk Forenings Mohammad Mahfoud » Balder Blog — 22. februar 2012 @ 19:36

 17. “Hvis det morer dem at flænge tarmene ud på hinanden, de stakkels idioter, så lad dem dog gøre det. [..Det ville være mere effektivt at bombardere med lårkorte nederdele end med missiler. Kussen er det svage led i det muslimske samfund. Deri ligger en strategisk ressource. Man må være et fæ for at tro på, at der kun er én eneste Gud. Og den dummeste religion, det er dog Islam! Islam er en farlig religion, og det har den været siden sin grundlæggelse. Heldigvis er den dømt til undergang. På den ene side fordi Gud ikke eksisterer, og fordi man ender med at indse dét, selv om man er dum! På den anden side, fordi Islam er mineret indefra af kapitalismen.”
  Michel Houellebecq – fransk forfatter.

  Kommentar by mb — 23. februar 2012 @ 00:42

 18. noget der går igen i en stor del af kommentarerne: frygten for at skulle dele vores overdrevne velstand, som vi op igennem tiden har vundet, ved skånselsløs udnyttelse af andre, og stadig krampagtigt forsøger at fastholde retten til, nu udlagt som legitim beskyttelse af interesse områder. Alle har ret til at have sit synspunkt, jeg har ret til at sige: jeg brækker mig over jer. VilligeVilly gør nok det, han skal gøre,hvis Danmark stadig skal have billige lån, fra zionistiske banker, til gavn for dansk erhvervsliv
  Bla—bla bla alle har retten til at sige syge ting, hurra

  Kommentar by Bent Laursen — 25. februar 2012 @ 07:36

 19. […] Uriasposten 22 februar 2012 – Falder Bashar må alawitterne “søge op i bjergene og forskanse sig.. søge i eksil eller risikere… […]

  Pingback by København - Nørrebronx: Mohammad Mahfoud Formand for Dansk Syrisk Forening truet med halshugning » Balder Blog — 13. december 2013 @ 12:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper