23. juni 2006

Uvildighed ala Tøger Seidenfaden, Rune Engelbreth Larsen og Jacob Mollerup

Forleden præsenterede Tøger Seidenfaden og Rune Engelbreth Larsen en bog, ledsaget af postulatet om at dette var det tætteste man kom på en ‘uvildig undersøgelse’. Uvildighed er et skønt ord, men når iskolde partsindlæg præsenteres som uvildighed er der noget galt. I tirsdagens VITA på P1 kunne man i samme ånd høre DR’s lytterredaktør Jacob Mollerup fortælle at hans funktion var at give “en ny og uvildig vurdering af ting der er til diskussion”.

Jacob Mollerup var medlem af Danmarks Kommunistiske Parti i perioden 1980 til 1989, og en eks-kommunist er næppe den rigtige til give neutrale vurderinger af DRs politisering. Under interviewet kunne man høre ham fortælle, at han arbejdede for at DR blev bedre til at gå ind “i en åben og fri dialog”, og der var i det hele taget ikke mangel på plusord – men hvad er det der gør en tidligere kommunist velegnet til lige netop det job…

Fra dialogen.

Mette Stark, P1: Hvad er dine forudsætninger egentlig for at gå ind i det her arbejde – du er  ikke psykolog vel?

Jacob Mollerup, DR: Nej, det er jeg såmen ikke. Strengt taget engang i en fjern baggrund uddannet økonom, men altså min baggrund er vel at jeg i 20-25 år har haft min gang på vidt forskellige redaktioner, på aviser, på magasiner, på TVavis og så videre, og derfor har en bred erfaring i hvordan journalistik virker, og i alle de etiske problemstillinger, som man kommer ud i når man laver god journalistik.

En økonom med ‘rette’ politiske indstilling, der var kursuslærer på Marxistisk-Leninistisk Hochschule John Scherer i Rostock, DDR – og har haft høje stillinger på Politiken og Information… står idag for uvildigheden på DR.

Oploadet Kl. 09:47 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

4 Comments »

 1. tjah..når nu ikke regeringen vil være med til at nedsætte et ekspertudvalg, må de jo lade andre kommer til…

  Kommentar by Allan Hansen — 23. juni 2006 @ 12:28

 2. -> 1

  Nu var det ordet ‘uvildig’ brugt om det der kun kan betegnes som partsindlæg, der var min hovedanke.

  Det er det fede ved ytringsfrihed, det giver meningspluralisme. Vil regeringen, Politiken eller andre ikke tale om eksistensen af selvcensur, så kan Jyllandsposten give gode eksempler på tilstedeværelsen af samme.

  Kommentar by Kim Møller — 23. juni 2006 @ 13:07

 3. Jamen det er da fint, han behøver jo ikke den store omskoling fra DDR-tiden, og kan hoppe direkte ind hos (D)DR.

  Kommentar by freshair — 23. juni 2006 @ 23:49

 4. Kommunister kan vel være præcis lige så uvildige som konservative.

  Kommentar by Pelle P. — 24. juni 2006 @ 09:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper