26. juni 2006

To standarder… Dansk Folkeparti får “vælgersmæk” – Det Radikale Venstre “mister pusten”

Muhammedsagen gav umiddelbar fremgang til Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre, og nu hvor roen har lagt sig, er det hele ved at normalisere sig igen. Herunder lidt fra dugfriske målinger af Catinét og Gallup.

Dansk Folkeparti, der fik 13,2 pct. af stemmerne ved sidste valg, mere end 15 pct. under Muhammedsagen står nu ifølge Catinét til 12,6 pct.

Catinét (for Ritzaus Bureau) gætter på det skyldes partiets deltagen i Velfærdsforliget og betegner det som ‘afstraffelse’ – et ordvalg DR i overskriften gengiver som “vælgersmæk”, og i artiklen på DR Online omtaler som “en lussing”. (Lussingen går igen på TV2 Online, kanalen Villy Søvndal mener promoverer Dansk Folkeparti)

Det Radikale Venstre der ved sidste folketingsvalg fik 9,2 pct. af stemmerne, og i april var over 13 pct., er nu ifølge Gallup (for Berlingske Tidende) nede på 9,3 pct. – stort set på niveau med sidste valg. Gallup giver ingen forklaring på nedgangen, men Berlingske Tidende antyder vagt at det er Jelveds pegen på sig selv som statsminister-kandidat der har gjort udslaget. DR godtager Berlingskes overskrift, der fortæller at partiet “mister pusten” – desuagtet at tilbagegangen længe har været et faktum. (ifl. Catinét gik DRV 2,6 pct. tilbage fra april til maj).

[Indlandsoversigten]

Røde Ritzau dyrker DF’s tilbagegang, og gætter på baggrunden. Artiklen når ud til alle landets medier, herunder DR som opstrammer ordlyden. Borgerlige Berlingske Tidende giver en tør analyse af DRVs tilbagegang med en intetsigende overskrift, og undlader at konkludere om baggrunden. DR tager den med i deres nyhedsstrøm uændret.

3 Comments »

 1. øh..ritzau er jo et samarbejde mellem diverse nyhedsmedier. :)

  Kommentar by Allan Hansen — 26. juni 2006 @ 13:17

 2. -> 1

  “ritzau er jo et samarbejde mellem diverse nyhedsmedier”

  Ikke desto mindre svenskrød.

  Kommentar by Kim Møller — 26. juni 2006 @ 13:32

 3. #1 A. Hansen skal ikke være flov, danskerne er et godmodigt folkefærd, som desværre med DR, Folkeskolen og Folkekirken, nu i 20+ år har været holdt hen med indirekte og direkte rød propaganda, som alt i alt kommer til at koste Danmark dyrt, og allerede koster Danmark dyrt…

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 26. juni 2006 @ 13:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper