20. april 2012

“Romaer bliver tit marginaliseret på den måde, at de hverken går i skole…”, skriver tidligere P1-vært

Lone Nørgaard anmelder i Jyllands-Posten seneste bog af den tidligere P1-vært Malene Fenger-Grøndahl – Malene Fenger-Grøndahl: Romaer.

“”Romaer” er først og fremmest skrevet til elever i 7.-10. klasse. Genren er altså lærebog og målet at give viden, stof til debat og inspiration til at dykke ned i romaernes fortid, nutid og fremtid. Et sympatisk projekt, der imidlertid skæmmes af, at indfaldsvinklen først og fremmest er romaerne som ofre. …

Et enkelt eksempel af mange må række til at demonstrere, hvordan offersynsvinklen gennemsyrer bogen: »Romaer bliver tit marginaliseret på den måde, at de hverken går i skole, arbejder på almindelige arbejdspladser, går i biografen, deltager i valg eller lign.« … Javel, men hvis vi f.eks. tager romaerne i Helsingør, så var problemet mig bekendt, at børnene ikke kom i skole. Så det var ikke danskerne, der marginaliserede, det sørgede romaerne selv for.

Teksten er hele vejen igennem båret oppe af den velkendte multikulturelle tankegang, der går ud på, at det er så synd for etniske minoriteter, der klarer sig dårligt på grund af racisme, diskrimination, forfølgelse – og nå ja, selvfølgelig hate speech.

… jeg finder det problematisk, at 14-16-årige skoleelever skal præsenteres for en bog, der forholder sig så ukritisk til sit stof: »Romaerne bliver altså ofte mistænkt for at være særligt kriminelle, langfingrede og uærlige. Er det så sandt? Det korte svar er nej (?) …«

Oploadet Kl. 09:09 af Kim Møller — Direkte link39 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/36269/trackback

39 Comments »

 1. Romabørnenes pjækkeri holdt meget pludseligt op, da deres forældre blev trukket i bistandshjælpen for det…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 20. april 2012 @ 09:13

 2. En sådan bog, og andre lignende, giver jo os som forældre en fin og kærkommen lejelighed til at sidde ned og tale med vores børn om fænomenet, om realiteterne, om samfundet, om verden, om fakta, og banke de ting fast i hovederne på vores børn og unge, som skolesystemet så ihærdigt prøver at rive ned. Ja simpelthen på forhånd påpege bogens åbenlyse fejl og mangler og dermed ruste dem ordentligt, samt stille dem kritiske, til den debat de skal have i klassen tages op.
  Det er mig en herlig tanke – En strikketrøjeklædt multikultifantaserende skolelærerinde står der og prøver ihærdigt at hælde sin planlagte hjernevask ind i hovederne på de uskyldige børn, men bliver i stedet mødt af en storm af faktabaserede spørgsmål fra de vidende børn, som hun ingen mulighed har for at svare fornuftigt på, hvorpå hun må se sit projekt revet fuldstændig itu…

  Kommentar by Jacob Andersen — 20. april 2012 @ 09:25

 3. Børn bliver tidligt voksne i dag, hvis de har ordentlige forældre, og det er der i og for sig noget positivt i.

  Kommentar by Høgsbro — 20. april 2012 @ 09:31

 4. @ Jacob Andersen
  Du kan jo spørge Kim Møller hvordan det nu er med karaktergivningen hvis man prøver at gennemhulle multikulturens facade af løgne…..
  Skal dine børn være spydspidsen og betale konsekvenserne ?

  OT: stødte for nyligt på en roma familie på 6 som bogstaveligt talt var flyttet ind på handicap-/familietoilettet på en rasteplads.
  Det var lidt af et chok at åbne døren.
  Jeg er selvfølgelig urimeligt fordomsfuld, men vi valgte hurtigt at køre videre – vi følte os i den grad utrygge.

  Desværre er det blevet dikteret ovenfra, at romaernes kultur er fuldgyldigt lige så god som den danske/vestlige og kritik af romaer er derfor lig med racistiske løgne.
  I den sammenhængen kan fakta, statistik og faktiske hændelser nemt forkastes, til fordel for multikulti-ideologien.

  Kommentar by Jacob Cete — 20. april 2012 @ 10:19

 5. Her sættes fokus på et ømt punkt, som desværre ikke er blevet vendt i den danske debat:

  SELVEKSKLUDERING (et nyt ord til jeres ordbog)

  Hvilket er når indvandrerne (ikke blot Romaer) gennem adfærd og holdninger udelukker sig selv fra det øvrige samfund. Eksempler er der nok af: gangsterattitude, velfærdsfup, fundamentalistisk påklædning, kriminalitet, sympati med muslimske terrorister etc.

  Jeg har ALDRIG delt mine politiske holdninger med mine børn, men min lille datter (endnu ikke teenager) spurgte mig forleden om muslimske indvandrere da vi på gaden så nogle beteltede typer: “Far – hvad skal de her?”

  Et meget godt spørgsmål!

  Kommentar by Sigwar — 20. april 2012 @ 10:44

 6. £5 Så fik jeg lige udvidet mit ordforråd med to nye ord – tak :-)

  “beteltede” :D

  Kommentar by Bjovulf — 20. april 2012 @ 10:58

 7. @Jacob Cete:
  “Du kan jo spørge Kim Møller hvordan det nu er med karaktergivningen hvis man prøver at gennemhulle multikulturens facade af løgne…..”

  – Jo, jeg er udemærket bekendt med Kims tid på universitetet ud fra hvad han åbent fortæller det seneste interview. Kender også til lignende tilfælde og førstehåndsberetninger fra diverse gymnasier osv.

  “Skal dine børn være spydspidsen og betale konsekvenserne ?”

  – Øhh nej! Netop derfor vil jeg jo ruste dem og fylde dem med faktuel viden og brugbare og nødvendige “fordomme” så de ikke blot lapper troligt i sig, hvad de bliver påduttet af politisk korrekthed i skolen – misforstod du mit indlæg?

  Kommentar by Jacob Andersen — 20. april 2012 @ 11:16

 8. “Far! hvad skal de her?”

  Spørg grill kyllingen, så skal hun nok få svar på tiltale.

  Kommentar by machiavelli — 20. april 2012 @ 11:18

 9. Bjowulf

  “Beteltede” kan jeg ikke tage æren for. En af de andre kommentatorer skrev engang “beteltede fødemaskiner”:-)

  Kommentar by Sigwar — 20. april 2012 @ 11:19

 10. Malene Fenger-Grøndahl?!

  Du altforbarmende udgyder hun stadigvæk sin kultur-værdi-relativistiske sludder? Jeg erindrer med en hvis gru, da hun og manden (har glemt hans navn) “underholdte” P1 Morgens sagesløse lyttere med deres flammende forsvar for muslimer og tilsvarende hadske udfald mod alle kritikere af muslimsk masseindvandring til Danmark. Så vidt jeg husker, var deres holdninger baseret på thedrikkeri i Syrien, sådan lidt firkantet sagt.

  Efter at have boltret sig som kommentator (hed det “Spidsen”?) med venstreekstremistiske holdninger i DR endte hun naturligvis med at blive ansat samme sted.

  Kommentar by Morten Andersen — 20. april 2012 @ 11:36

 11. Romaerne er tyvagtige møgsvin.

  Kommentar by Mille — 20. april 2012 @ 12:41

 12. Sigwar

  “hvad skal de her?”

  Det spurgte jeg også, efter at havde startet i børnehaveklassen med 40-50 procent muslimer!

  Kommentar by Viking — 20. april 2012 @ 13:59

 13. Det var sjovere dengang de kom i hestevogne i cirkus størrelsen, men det er nok et andet folkefærd jeg tænker på. Eller fra en film.

  Kommentar by xenofob — 20. april 2012 @ 14:21

 14. ##4
  Det kan koste at gå imod lærernes holdning.
  Jeg glemmer aldrig, at vi i 3.real skulle skrive en stil om en episode i stifterens af Soc.s Liv Pio.
  Jeg skulle nok ikke have valgt hans sidste år, efter han var kommet hjem fra USA.
  Det var som måske I ved efter aftale med politiet og finansieret af dem, at han tog til USA for aldrig at komme tilbage.
  Men kom retur efter et par år.
  Her tullede han rundt i København uden mål.
  Jeg fandt selv stilen særdeles velskreven, men emnet gav en strartkarakter på 02.
  Pio var ikke noget man sådan tog let på.

  Kommentar by Morten Dreyer — 20. april 2012 @ 14:46

 15. Den med karaktergivning kender jeg alt til, men heldigvis med modsat fortegn.
  For mange-mange-mange år siden, ved en 10.klasses mundtlig eksamen trak jeg et stykke med “Pelle Eroberen”. Under eksamineringen blev den jo hurtigt drejet ind på de “forfærdelige” forhold der var for fremmedarbejdere her i Danmark og der blev smurt skammeligt tykt på, over for den pageklippede middelaldrene VS-segment (eller endnu længere ude til venstre)censor af hunkøn og som næsten blev så våd at hun gled ned over stolen. Efter eksamen kom min klasselærer ud og fortalte, med et sveddent grin, at det havde jeg fandme ikke fortjent (ordret), med den indsats jeg havde presteret i året løb, men han naturligvis ikke kunne sige censor imod.
  Resultat: et smukt og nydeligt 11-tal efter den gamle 13 skala.
  Morale: Bulshitt har desværre altid betalt sig (selvom jeg ikke kan lide det)
  PS. You can’t bullshit a bullshitter.
  PPS. Ja, beteltet og selvekskluderende, fine og gode ord som burde bruges meget mere af vores halal-journalister, men så ville hele deres selektære verdensbillede jo bare styrte i grus.

  Kommentar by Neuhammer — 20. april 2012 @ 14:54

 16. Stort tillykke med dagen alle Jer herinde. Hvordan skal I så fejre 123års fødselaren?

  Kommentar by Allahbama — 20. april 2012 @ 14:56

 17. -> Allahbama

  Mener du selv du gør en forskel, når du skriver som du gør?

  Kommentar by Kim Møller — 20. april 2012 @ 14:59

 18. @Allahbama

  Med selvsamme avsky som du sikkert hver dag fejrer Marx, Lenin, Stalin og profeten med.

  Kommentar by Neuhammer — 20. april 2012 @ 15:09

 19. Haha jeg skulle lige tjekke på hvem der var født idag. Adolf Hitler må det være. Sjovt nok døde Muhammed den muslimske påståede profet også idsg. Hvilket sammenfald :D. De 2 største forbilleder for muslimerne i Danmark og grundlæggerne af de 2 værste idelogier menneskeheden har kendt, deler dagen idag :). Det kan IKKE være et sammenfald. Nej det er større end vi fatter.
  Begge 2 tilbedt af muslimerne, og begge 2 foragtet af alle andre. 2 store muslimske helte, og så lyver jeg ikke engang. Dybt inde i deres formørkede hjerter elsker de begge for deres blodsudgydelser og deres udryddelser af jøderne. Lyver jeg?

  Kommentar by endnu en vantro — 20. april 2012 @ 15:28

 20. -> Endnu en vantro

  Jeg husker datoen. Den store af mine drenge har lige holdt fødselsdag, og den anden holder i morgen.

  Kommentar by Kim Møller — 20. april 2012 @ 15:46

 21. Ja så husker du den dato ret godt.
  Jeg kendte faktisk ikke meget til 20 april, før idag.
  Nu skrev jeg godt nok at hitler var et af deres forbilleder. Det er selvfølgelig sat på en spids. Men det er desværre et faktum at dele(hvor store dele ved jeg ikke præcist) af dem der følger Islam, er stærkt inspireret af begge 2 der har mærkedag idag.

  Kommentar by endnu en vantro — 20. april 2012 @ 16:06

 22. endnu en vantro

  “grundlæggerne af de 2 værste idelogier menneskeheden har kendt”

  Jeg vil sige 2 ud af 3 og den 3. er kommunisme!

  Kommentar by Viking — 20. april 2012 @ 22:08

 23. Jeg trænger til at marginalisere nogle radicoole møgfisser.

  Kommentar by Tolder — 20. april 2012 @ 22:13

 24. Ved du hvad Viking. Hvis jeg lufter den slags ude i det offentlige vil jeg blive kaldt racist, og det vil blive kaldt en fordom.
  Det er hvor vi står idag. Jeg snakker ikke på overfladen at muslimer elsker hitler. Men når man graver dybt rigtigt dybt så beundrer de manden for en del ting, og desværre mange ville ønske han havde gjort det af med alle jøder.
  Man kan beundre store ledere på godt og ondt. Også kommunistiske. Der er mange der ligefrem er ikoner hos venstrefløjen idag.
  Problemet er bare at de ALTID uden sidestykke glemmer og undertrykker de enormt store menneskelige omkostninger deres store ledere har haft.
  Deres menneskesyn og syn på modstandere.

  Jeg smider en bold i luften der hedder Islam og Nazismen, og den bold eller diskussion er der INGEN medier i Dagens Danmark der tør at tage.
  Det er mere en provokation.

  Men de 3 ismer du nævner har en masse meget menneskefjendske og dybt undertrykkende fællestræk.
  Det kommer ikke ud af det blå. Totalitære ideologier er skabt af det samme forfærdelige stof. Og derfor må man også antage at de har en vis beundring for hinanden på forskellige planer.

  Kommentar by endnu en vantro — 21. april 2012 @ 00:06

 25. endnu en vantro

  Jeg er helt enig!
  Som flere andre har skrevet så skulle Mein Kampf være en af de mest solgte bøger blandt muslimer, vist nok nummer 2 flere steder.
  Der bliver dog solgt og oversat forholdsvis få bøger i den arabiske verden!

  Kommentar by Viking — 21. april 2012 @ 00:44

 26. Romaer har en gennemsnitsIQ omkring de 80, så det siger jo alt hvad der overhovedet er at sige derom.

  Kommentar by anonym — 21. april 2012 @ 04:52

 27. Hvorfor bøje sig for den politiske korrekthed og kalde dem for “Romaer”? Det er et misvisende navn, fordi “Roma” henviser til Rumænien hvor der godt nok bor mange af dem, men de har altså deres oprindelse i Indien.

  Disse mennesker har i århundreder været kendt som Sigøjnere (kan staves på et utal af måder).

  Kampen mod kulturmarxismen begynder med sproget. Vi kalder også stadigvæk Hollændere for Hollændere, hvor den politisk korrekte betegnelse nu er “Nederlændere”, så hvorfor hoppe med på modebølgen, og kalde Zigeunere for “Romaer”, hvilket udelader en anden Sigøjnergruppe; nemlig “Sinti”? (For søgemaskinernes skyld kan man dog selvfølgelig anvende Romaer et par gange i en artikel)

  Det er faktisk et mirakel at vi stadigvæk må bruge betegnelser som “Franskmænd”. Det er jo enormt kønsdiskriminerende overfor kvinder, transeksuelle, intetkønnede og lignende grupper af ofre.

  Kommentar by Balder — 21. april 2012 @ 14:38

 28. #16 Der er da sandelig ikke noget at fejre – hvor F. har du dog fået den latterlige ide fra? ;-)

  Jeg har endnu ikke set, at nogen herinde har udtalt sig rosende om den latterlige lille psykopat og hans vanvittige ideer, og hvis du i din åbenbart bundløse uvidenhed tror, at vi, der skriver her, har noget som helst tilfælles med ham, så kan du godt begynde at tro om igen – og at i øvrigt forlange dine skolepenge tilbage med renters rente.

  Næ, spørg du hellere dine muslimske venner, som jo åbenbart er helt vilde med ham i påfaldende grad. Fx. ligger Mein Kampf konstant på bestseller-listerne i hele Mellemøsten og i Tyrkiet. Du kan sikkert selv gætte hvorfor, ikke? Eller skal du også have det forklaret? *)

  Det er i sandhed nogle “spændende” sengepartnere venstrefascisterne
  har fundet sig. Gad vide om de (I?) nogensinde når at opdage det, før det er for sent, hvem og især hvad de har allieret jer med.

  *) Hint: Koranen var en meget væsentlig inspirationskilde for Hitler, da han skrev Mein Kampf.

  Kommentar by Bjovulf — 21. april 2012 @ 22:57

 29. #14 Det lyder, som om du helt havde misforstået begrebet “fri-stil” ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 21. april 2012 @ 23:00

 30. Balder — 21. april 2012 @ 14:38

  Helt enig!

  Kommentar by Viking — 22. april 2012 @ 06:04

 31. Hvorfor bøje sig for den politiske korrekthed og kalde dem for “Romaer”?

  Det gør vel ingen forskel, når problemerne forbliver de samme?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 22. april 2012 @ 08:50

 32. ->Jacob Andersen — 20. april 2012 @ 09:25. Har selv børn i folkeskolen. Det er umuligt hjemme, at modgå den venstreorienterede hjernevask, de bliver udsat for i skolen.
  Jeg håber bare, at de husker kritikken af de frelste socialistiske lærere, vi forældrer docerer hjemme, når virkeligheden senere i deres liv bryder igennem. En Plan B lagret i underbevidstheden. Man kan kun håbe på det! :(

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 22. april 2012 @ 10:25

 33. Henrik R Clausen

  Ja og nej. Det er vel en forlængelse af, “de unge aktivister” og “de unge ballademager” problemstillingen!?

  Kommentar by Viking — 22. april 2012 @ 10:27

 34. Mange zigeunere er underlagt zigeunerkonger, der bor i paladser i Rumænien. Disse zigeunerkonger sender tiggere ud til europas byer og får de tiggede beløb bragt tilbage til deres paladser. De er trænede i at spille invalider og krøblinge, blinde o.l., som de forandrer sig til ved udklædning osv inden de stilller sig op på torvet og tigger. Det er afsløret af optagelser med skjult kamera vist i tysk tv sidste år.
  Det er et problem over det meste af europa.
  At det ikke omtales i Malene Fenger-Grøndahls fremstilling er en skandale. Bogen må betegnes som hjernevask.

  http://www.swissinfo.ch/eng/swiss_news/Swiss_screw_tightens_on_beggars.html?cid=30165030

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 22. april 2012 @ 11:48

 35. Malene Fenger-Grøndahl er forbandet loki-kælling.

  Kommentar by HardeHenrik — 22. april 2012 @ 12:25

 36. Hmm. Der mangler et indlæg!

  Kommentar by Viking — 22. april 2012 @ 14:35

 37. Malene Fenger-Grøndahls er en klam møg so

  Kommentar by Otto — 23. april 2012 @ 20:31

 38. Her er BBC News indslag om Zigeunerkongernes slavetiggere. Et kæmpe problem, at slaveri selv af små børn tillades i Europa, fordi de er zigeunere?
  http://www.youtube.com/watch?v=3V78QfxvTbo

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 24. april 2012 @ 12:35

 39. ->38 anti-marx

  Jeg tror nok at der her er tale om irske travellers, der i UK også kaldes gypsies, men som ikke er romaer. Da menneskerettigheder i dette land prioriteres højest når der er tale om folk der ligger samfundet til last, har travellers kunne hærge, ødelægge og bosætte sig ulovligt, uden at man umiddelbart har kunnet gribe ind. Det er vist også den samme type klamphuggere der hærger med fup-asfaltering og taglægning herhjemme.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 24. april 2012 @ 14:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper