23. april 2012

Politikens Søren Winterberg om “lighederne mellem nazisternes og Tea Party-præsidentens motiver”

Politikens kulturanmelder har tidligere haft ansættelse på Børsen og Information, og det i sig selv fortæller en hel del om dansk borgerlighed. Her lidt fra hans anmeldelse af scifi-komedien ‘Iron Sky’ – Fanfinansieret nazi-rumopera er næsten for festlig.

“Her et kort rids: Fra en overvintret nazist-koloni på Månens mørke bagside forbereder Hitlers efterfølger (Udo Kier med vanlig lad ynde) nu i 2018 en erobring af Jorden. Samtidig sender en Sarah Palin-lignende USA-præsident (Stephanie Paul) to afroamerikanske astronauter til Månen som led i sin valgkampagne: ’Black to the Moon – Yes we can!’.

… der er flot space-action, hvor ferm CGI-teknik gør det ud for sparede millioner i production value, og det politisk-satiriske grundsyn – f.eks. på lighederne mellem nazisternes og Tea Party-præsidentens motiver – har perspektiver. Sikke potentialer, i både historien og produktionsformen!”

(Stephanie Paul som USA’s præsident i Iron Sky; Ironsky.net)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/36344/trackback

11 Comments »

 1. Ligheder? Der er stort set kun forskelle mellem National-socialister og Tea Party…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 23. april 2012 @ 13:35

 2. Nå ja, alle til højre for SF er jo nazi-racistiske højreektreme islamofober. Og så er det sådan set lige meget om man er konservativ eller socialist (i dette tilfælde national-socialist). Det har vi fået at vide så tit.

  Kommentar by Vest — 23. april 2012 @ 16:32

 3. Apropos rød propaganda så har kulturministeren hyret en kendt venstreradikal fra Århus:http://stiften.dk/aarhus/19-aarig-aarhusianer-skal-raadgive-kulturministeren

  Kommentar by Splint — 23. april 2012 @ 17:22

 4. Gad vide hvordan Hr. Winterberg kom frem til den konklusion?

  Jeg tænkte det samme som HRC har skrevet.

  Kommentar by Hr. Snusk — 23. april 2012 @ 17:40

 5. Sarah Palin er et magtliderligt uvidende fars tøsebarn.
  Men der er intet galt i tea-party bevægelsen. Tvært imod.

  Kommentar by Nielsen — 23. april 2012 @ 20:17

 6. Hvem er det der arbejder sammen med fascisterne?

  http://hodja.wordpress.com/2012/04/24/vis-mig-hvem-dine-venner-er-og-jeg-skal-sige-hvem-du-er-venstrefascismen-hand-i-hand-med-nazislam/

  Kommentar by Hodja — 23. april 2012 @ 23:17

 7. Inden I koger fuldstændig over i misforståelsen så kalder Winterberg jo rammen for “satirisk”… På samme måde som f.eks. Simpsons i sig selv er satirisk er filmens kobling mellem Tea-partybevægelsen og nazi-tyskland en satirisk fremstilling hvis formål det er at latterliggøre dem der drager koblingen. Ikke at postulere at Tea-party bevægelsen er nazistisk og det er heller ikke hvad Winterberg skriver.

  Kommentar by Christian — 24. april 2012 @ 08:13

 8. Iron Sky er iøvrigt som jeg glæder mig til at se. Jeg har vidst at den var på vej i årevis – da jeg kender produktionsteamet fra den uforglemmelige Star Wreck serie (en parodi på Star Trek). (Jeg er en stor fan af de sjove sider af Finsk kultur (Korpiklaani, Moonsorrow, The Dudesons etc.)).

  Filmkritikere fra venstrefløjen skal desuden ikke tro at Iron Sky er en nazi-kritisk film og ejheller det modsatte! Finnerne har generelt et meget afslappet forhold til symbolikken – langt mere end noget andet folkeslag.

  Man kan heller ikke lave sådan en film uden en grundig subkulturel research:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_UFOs

  Enhver god parodi eller komedie vil indeholde i massevis af kulturelle og subkulturelle referencer som man kan nørde sig igennem. Mit gæt er at det er færreste knaldrøde Danske filmkritikere som vil kunne fange alle lagene i denne film. Søren Vinterberg vil helt sikkert ikke kunne det.

  Iøvrigt et fantastisk valg af Laibach som musikalsk baggrund!

  Gå på Youtube og se nogle Iron Sky trailere:-)

  Kommentar by Sigwar — 24. april 2012 @ 08:34

 9. Mon ikke der snart kommer en modreaktion mod forudsigelige og/eller politisk korrekte og ligegyldige film.

  De film der er interessante er sku da de film der fortæller en god og troværdig historie, uanset hvilken genre der er tale om.

  Kommentar by Tolder — 24. april 2012 @ 22:19

 10. Der er nazister overalt. Det gælder bare om at få dem frem i lyset! Det samme gælder kommunister ! :)

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 25. april 2012 @ 09:19

 11. Nu har jeg set filmen, og er enig med Sigwar. Den var både sjov og godt lavet. Henvisningen til Tea Party står for Politikens anmelders egen regning. Jeg synes faktisk den politiske satire i filmen var ganske nuanceret.

  Kommentar by Kenny Starfighter — 2. juni 2012 @ 21:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper