14. maj 2012

Yonas Kiros var Anders Fogh Rasmussens rollemodel for det danske samfund – i dag aktiv i Hizb ut-Tahrir

Det er tilsyneladende svært at finde rollemodeller, og nedenviste eksempel matcher til fulde Lars Løkke Rasmussens møde med Askerød-gangster, december 2010. Bemærk de fantastiske billeder der illustrerer BT’s artikel – Anders Foghs rollemodel blev ekstremist.

“Den unge indvandrer Yonas Kiros blev i 2006 fremhævet af Anders Fogh som en rollemodel for det danske samfund. I dag er han medlem af Hitzb ut-Tahrir.

Yonas Kiros med rødder i Eritrea skrev i 2006 en grundlovstale, da han meldte sig til en konkurrence udskrevet af det daværende integrationsministerium. Den unge, der dengang studerede jura, vandt klart. Hans tale var så god, at daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen tog ham med på sommerturné i Danmark, hvor han fremhævede ham som rollemodel for Danmark.

I dag ser det desværre noget anderledes ud. Yonas har vendt sin familie ryggen, er konverteret til islam og har meldt sig ind i fanatiske muslimske organisation Hitzb ut-Tahrir.

(Berlingske Tidende, 10. oktober 2006: Yonas Kiros er en mønsterbryder); P1, 25. juli 2006)

“Yonas har skiftet sit glatbarberede look ud med et taleban-lignende fuldskæg… Yonas Kiros har droppet jurastudiet. Angiveligt fordi Hizb ut-Tahrir er imod overhovedet at interessere sig for landets demokratiske love.” (BT, 14. maj 2012, s. 6: Rollemodel blev ekstremist)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/36949/trackback

24 Comments »

 1. De skal passe på med “rollemodellerne” – det er jo ikke ligefrem første gang en “rollemodel” tager sig lidt anderledes ud så snart mediefokus er væk.

  OT: Hovedbiblioteket ved Mølleparken i Aarhus har en lille udstilling om Islam. Jeg ved ikke præcist hvem der har ansvaret for den, men at dømme efter teksterne må det næsten være en troende muslim med sans for offerrollen.
  Det er vel det tætteste på rendyrket missionsvirksomhed jeg kan forestille mig at et dansk bibliotek bedriver.

  Det er ikke bare fuldstændigt ukritisk i omtalen af islam. Det er decideret romantiserende og glorificerende.
  Islam er f.eks. den formentligt bedste garanti vi kan få for ytrings- og religionsfrihed. Muhammed var nærmest evigt forfulgt, men da han på mirakulløs vis alligevel fik overtaget tilgav han faktisk alle og der var åbenbart ingen vold involveret. Kvinder og tværreligiøs dialog har det også ideelt under islam.
  Det bliver sjovt hvis/når Jørgen Bæk skal i Deadline og kommentere udstillingen, for den er meget essens- og tekstfokuseret (dog noget selektiv, men lad nu det være). Men måske er det okay med en sådan tilgang når det handler om islam-missionering, men ikke ved islam-kritik.

  Under alle omstændigheder er det nærmest en hån, at et dansk bibliotek lader en så ukritisk og unuanceret omgang historieforfalskning udstille.

  Kommentar by Superman — 14. maj 2012 @ 16:28

 2. Det er da pudsigt, at begrebet “mønsterbryder” i hovedsagen er lanceret af mennesker, der nægter at se “mønstre”.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 14. maj 2012 @ 16:34

 3. Så uendeligt lidt der skal til at gøre en politiker til grin pr. efterkrav. Pas nu på næste gang i fejrer jer selv :-)

  Kommentar by Josef. K — 14. maj 2012 @ 18:27

 4. Vi kan læne os tilbage og se på konsekvensen af at fremhæve “mønsterbrydere” og “rollemodeller”. Det er en opskrift på at understrege just den virkelighed, som man helst ville sløre. Jo mere fanfare og opmærksomhed – desto tydeligere afsløres bedraget.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 14. maj 2012 @ 19:14

 5. Mange af de meget rettroende muslimske konvertitter i Europa er desværre folk, som har haft gode chancer for at klare sig godt: Unge mennesker på gode uddannelser, og unge mennesker fra stabile hjem, akkurat ligesom de venstrefløjs-terrorister som stod bag bølgen af brandattentater.

  Desværre er islam tit en envejsbillet. Jeg tror, at en af de primære årsager til dette er, at jo mere man sætter sig ind i islam, desto mere må man konstatere, at islam er meget klar omkring hvordan samfundet skal skrues sammen og om hvordan man f.eks. skal forholde sig til de vantro. Islam er i høj grad en alt-eller-intet religion, og den eneste måde, hvorpå man kan være en moderat muslim er ved at være en dårlig eller uvidende muslim. For hvis man faktisk læser og forstår islam, så er man dybest set nødt til at gå hele vejen. Det er alt eller intet, bl.a. fordi koranen ses som allahs eksakte ord. Og hvem kan tillade sig at fortolke eller tage let på det? Ordet kan ikke ændres eller ignoreres, hvilket er væsentligt anderledes end alle de andre store religioner, hvor der er et indbygget rum for fortolkning og debat.

  Kommentar by Vest — 14. maj 2012 @ 19:51

 6. Jamen han er da stadig en rollemodel for den liberale naivitet.

  Skulle Anders Fjogh have valgt en indvandrer som stod for problemfri integration og på sigt assimilation, så skulle han have valgt en hollænder eller sågar en svensker.

  En problemfri muslim er fraværende muslim.

  Kommentar by Tolder — 14. maj 2012 @ 20:33

 7. I sandhed sørgeligt at endnu en kristen er faldet for den kvindeunderkuende trosideologi.

  Kommentar by Johansen — 14. maj 2012 @ 21:01

 8. Repatriering…

  Kommentar by Jern Henrik — 14. maj 2012 @ 21:15

 9. Jeg er familiesammenført med min kone der er fra et ikke-vestligt land. Jeg har en papdatter der i sagens natur også er indvandrer fra et ikke-vestligt land. De er gedigne successer begge to, og har ikke kostet de offentlige kasser en krone. De er heller ikke fra et muslimsk land.

  Jeg spurgte kommunen om ikke min papdatter kunne blive rollemodel. Hun talte dansk efter 6 måneder, skriver og taler perfekt dansk – bedre end mange pæredanske børn, er i gang med en videregående uddannelse, har danske venner og kæreste og har ikke noget udestående med nogen myndighed. Hun måtte være selvskreven. Kommunen var ikke interesseret.

  Kommentar by Georg Hansen — 14. maj 2012 @ 21:54

 10. Vi er et X-faktor land, vi elsker og dyrker middelmådigheden. Jeg rejste til Filippinerne for år tilbage med min søn, 3 mdr. efter talte han bedre engelsk end mig. Jeg er naturligvis heller ikke post traumatisk eller han andre eksotiske psykiske syntomer.

  Kommentar by hansL — 15. maj 2012 @ 04:07

 11. Hizb ut-Tahrir`s dawah metoder kan være ret intimiderende selv for en velfungerende indvandre. De har sjældent en viden om religion der gør dem istand til at diskuterer på lige fod med Hut`s hverve-agenter.

  Det er de samme metoder der blev/bliver brugt af andre sekter og religioner over hele verden. Kort og godt hjernevask.

  Kommentar by Santor — 15. maj 2012 @ 08:17

 12. #8 Jern Henrik.

  “Repatriering…” Naaaa, måske snarere afprogrammering men vel at mærke i et regi der er kontrolleret!

  Kommentar by Santor — 15. maj 2012 @ 08:22

 13. Jeg har ladet mig forstå, at de, Kim Møller, er historiker. Jeg finder det derfor mærkværdigt, at din sans for arbejde med kilder er så afsindigt svækket. Din kildekristiske sans er ganske enkelt ikke tilstedeværende. Lad mig fortælle dig, at BT har et udestående med Hizb ut-Tahrir, som stammer fra en tideligere artikel, der endte i en erstatningssag i Hizb ut-Tahrirs farvør.

  Artiklen er afskyelig og stemmer ingenlunde overens med realiteten, hverken hvad angår Yonas eller Peter Astrups, skal vi kalde det formodninger(?), om hvad Hizb ut-Tahrir står for (og som iøvrigt minder meget om den danske wikipedias beskrivelse).

  Kommentar by Christensen — 15. maj 2012 @ 15:16

 14. Happens all the time

  Kommentar by Robert R — 15. maj 2012 @ 15:17

 15. Det var så Christensen fra Gisp-Prut-Papir, gad vide hvad han ville?

  Kommentar by Binee — 15. maj 2012 @ 19:56

 16. @10

  ….. men du er vel heller ikke muslim ?

  Kommentar by Tolder — 15. maj 2012 @ 21:08

 17. Christensen mangler vist sin egen realitetssans. Der er en grund til at HUT er forbudt i mange lande. Den kan Christensen så vist tygge lidt på, imens han funderer om det er en god idé at tale HUT´s sag i et demokratisk kristent land. Og hvilken berettigelse de overhovedet har her i landet. Sammen med alle de muslimer der støtter ekstremisterne.

  Kommentar by endnu en vantro — 16. maj 2012 @ 00:06

 18. Jeg taler ikke Hizb ut-Tahrirs sag. I kender ikke min holdning. Jeg prøver blot, at belyse artiklens usaglighed. Det journalistiske arbejde er en skændsel og er udenlukkende baseret på formodninger om ‘noget’ og løgne, ganske enkelt.

  Artikler som denne skaber ikke andet end frygt og endnu mere had.

  Kommentar by Christensen — 16. maj 2012 @ 19:45

 19. ->18 Christensen

  Så kom dog for fanden på banen med noget dokumentation man kan forholde sig til. Mit gæt: Du lyver og spreder luftig misinformation, og dit efternavn er næppe Christensen, men noget arabisk der betyder ’spark mig ud af landet ASAP’.

  Der er ikke mere had som denne “artikel” kan sprede for mit vedkommende. Jeg hader Hizb ut-Tahrir for alt de står for, og alt de har gjort og sagt. Jeg synes Danmark og de øvrige vestlige lande skal opsige diverse konventioner og sparke dem hjem til deres huller i ørkenen, m/u faldskærm. Fremgangsmåden er enkel: 1) Koordineret aktion ved daggry opsamler alle HuT’ere, koner, geder og hangarounds – hellere for mange end for få. 2) De internerede køres til nærmeste militære lufthavn, iføres orange sparkedragter, og bindtes ind i et transportfly. 3) Piloten gi’r den gas, og så er det bare up, up and away.

  Hvad vil du gøre ved at jeg mener dette?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 16. maj 2012 @ 20:20

 20. Rofl …..

  Naturligvis er Christensen #18 fra Hizb ut-Tahrir, det siger sig selv.

  Til gengæld er det ikke fra den kant der vil komme mordtrusler eller for den sags skyld skældsord, dertil er de for disciplineret.

  I øvrigt er jeg fuldstændig enig med LFPC i hans håndtering af problemet. Nemt, bekvemt og hurtigt.

  Kommentar by Santor — 17. maj 2012 @ 16:10

 21. “Flygtninge” fra afrika, asien og middelalderøsten har passeret ganske mange sikre lande inden de ankom til Norden. Derfor bør de nordiske myndigheder sørge for at sende “flygtninge” fra disse områder tilbage til det nærmest sikre land i “flygtningenes” nærområde. Der kan man iøvrigt hjælpe langt flere “flygtninge” for de samme penge.

  Kommentar by Jørgen — 17. maj 2012 @ 20:00

 22. Forøvrigt bør “flygtninge” i reglen hjemsendes, når forholdene i “flygtningenes hjemland er blevet bedre. Det vil være til stor gavn for de danske skattebetalere, og det vil forbedre sikkerheden på de danske gader og veje.

  Kommentar by Jørgen — 18. maj 2012 @ 19:32

 23. Ligeledes vil det være en god ide økonomisk at motivere de mange langtidsledige udlændinge/udlændinge på overførselsindkomst til at rejse ud af landet. På længere sigt vil det være til stor gavn for de skatteplagede danskere.

  Kommentar by Jørgen — 20. maj 2012 @ 19:30

 24. ->19 LFPC
  Younes som han rigtigt hedder, har ikke noget ‘taleban-skæg’. Har ikke droppet jura-studiet, men gennemførte sin bachelor og læser nu til tandlæge. Det var hans ortodokse kristne familie der vendte ham ryggen – ikke omvendt.

  Jeg er ikke fra Hizb ut-Tahrir. Ikke det der ligner. Men lad mig understrege, at de ikke er voldelige.

  Kommentar by Christensen — 2. september 2012 @ 13:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper