15. maj 2012

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) – flere nuancer af rød…

Forleden kunne BT afsløre, at fem markante medlemmer af Socialistisk Folkeparti Ungdom (SFU) havde lagt detaljerede planer for hvordan de ville tage magten i Danske Gymnasielevers Sammenslutning (DGS). Det er selvfølgelig problematisk at et politisk parti forsøger at kuppe en interesseorganisation, men havde de have haft held til det, så ville det i demokratisk henseende, pudsigt nok, være et skridt i den rigtige retning.

Langt op i 70-80’erne var DGS domineret af politiske ekstremister på den yderste venstrefløj, herunder de fleste tilknyttet Danmarks Kommunistiske Ungdom (DKU). Blandt DKU’erne kan nævnes DR’s tidligere nyhedsvært Reimer Bo Chistiansen (næstformand 1971-72) og TV-avisens nuværende chef Naja Nielsen (formand 1986-88).

Kommunisterne forsvandt dog ikke med Murens fald, og to revolutionære fra foreningen har i dag sæde i Folketinget – Johanne Schmidt-Nielsen (næstformand 2002-03) og Rosa Lund (formand 2006-07). Nævnes må også Johannes efterfølger på næstformandsposten – Julie Malling Laursen, der også varetog hvervet som ‘levevilkårssekretær’. Den dag i dag er hun aktiv i Kommunistisk Parti i Danmark (KPiD).

Socialistisk Folkeparti er måske nok et eks-kommunistisk parti, men alternativet er endnu ringere.

“Kommunisme er fremtiden! Altså, jeg tror på, at kommunisme er eneste vej ud af den krise vi er vidne til lige nu.” (Julie Malling Laursen, 2011)

“…når der tale om en kommunistisk utopi, er det i forståelsen af et samfund, hvor man ikke tjener penge på andre menneskers arbejdskraft, og hvor rigdommen fordeles ligeligt. Det er en smuk fremtidsvision, synes jeg.” Johanne Schmidt-Nielsen, 2011)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/36959/trackback

7 Comments »

 1. Mennesker i gymnasieelevalder har gerne et behov for at adskille sig fra deres forældre i deres nyvågnende politiske bevidsthed. Min datter fortalte at der ved sidste valg var rigtig mange der selvfølgelig stemte radikalt og SF, mens de borgerligt orienterede næsten alle som en orienterede sig mod LA. De store traditionelle partier fyldte forholdsvis lidt.

  Igen, det er ikke så sært at SF er fortaler for at sænke stemmeafgivningsalderen til 16. Af en eller anden grund taler deres retorik åbenbart til den aldersgruppe…

  Eller som den gamle halvsnuskede vits: Hvad er det der har 100 ben og ingen kønshår? Første række til en Thomas Helmig koncert. – Jeg undskylder på forhånd for denne lumre brænder.

  Kommentar by Høgsbro — 15. maj 2012 @ 10:48

 2. Skatteministeren var også chef for “råstof” kampangen. Men den gang var han upolitisk. Lige bag efter det upolitiske arbejde imod den på det tidspunkt siddende regering blev han en stor kanon i et politisk parti der sjovt nok også modarbejdede regeringen. Jeg var på HF i noget af samme tidsperiode som han var gymnasieelev på samme sted og jeg var ikke ret imponeret over hans taler.

  Kommentar by Arbejderen — 15. maj 2012 @ 11:06

 3. Det er utroligt at man kan sige dettte idag: “en kommunistisk utopi (…) er en smuk fremtidsvision, synes jeg.” Johanne Schmidt-Nielsen, 2011. Efter at kommunisterne i proletariatets diktaturer har myrdet 100 mio af deres egne medborgere, fordi de var klassefjender. De måtte dø, for at utopien kunne blive realiseret. Når man tænker på dyngerne af lig, er det er svært ikke at hade Johanne Schmidt-Nielsen :(

  Kommentar by anti-marx anno dazumal — 15. maj 2012 @ 12:12

 4. Ignorer de forkælede gymnasie-unger for de aner jo ikke hvad de snakker om !

  Kommentar by Vivi Andersen — 15. maj 2012 @ 12:57

 5. Venstreorienterede har altid haft et brændende ønske om magt

  At omforme andre mennesker i eget billede, er sgu da topmålet af egoisme

  Kommentar by tavsen — 15. maj 2012 @ 15:47

 6. Gud, var Reimer Bo også ungkommunist? Kan man efterhånden næsten sparke sig frem for venstreekstreme i medierne?

  Kommentar by Henrik — 15. maj 2012 @ 17:05

 7. #6 Henrik. Tænkte det samme. Havde heller ikke tidligere hørt om den maniske tosses røde baggrund.

  #3 anti-osv. Tag den med ro. Det der skete i Sovjet, Kina, Cambodia, Nordkorea etc. var/er jo ikke den rigtige kommunisme, så det kan vi altsammen se helt bort fra.

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. maj 2012 @ 18:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper