9. august 2006

Ole Hyltoft: “DR forsøger at gøre os til bedre mennesker i Marianne Jelveds ånd”

Ole Hyltoft om DRs politisering i dagens Jyllandsposten. Her lidt fra kronikken Skal Danmarks Radio være folkets modstander?

“Nogle har store forventninger til Kenneth Plummer. De håber han kan befri Danmarks Radio for det had til den vestlige verden, som har vredet programmerne skæve i de senere årtier.

Tv viste os for nylig en reportage om afviste asylansøgeres børn. Bebrejdelserne rettedes næsten udelukkende mod de danske politikere og ikke mod de asylafvistes forældre. Dem der plagede deres børn ved ikke at rette sig efter dansk lov og rejse.

Da Sveriges udenrigsminister Laila Freivald efter de bedste totalitære forbilleder søgte at lukke munden på et politisk modstanderparti, måtte hun gå som minister. Den danske tv-avis dækkede over hendes magtmisbrug ved at sige, at hun måtte trække sig fordi hun »forsøgte at undgå en svensk Muhammed-sag«. Et forsøg på at undertrykke anderledes tænkende blev af DR tryllet om til et forsøg på at skabe mere fred i verden. Hokus pokus filihankat!

[…]

Der hersker en fælles ånd i DR. En uskreven lov om, at DR er til for at gøre os til bedre mennesker i Marianne Jelveds ånd. Denne ånd håndhæves ved at give folk med den rette indstilling til tingene en fortrinsstilling i programmerne. Politikens Tøger Seidenfaden er 10 gange så ofte i tv som JP’s Flemming Rose. Det er mere DR’s fællesånd end DR’s bestyrelse der leder DR.

[…]

De politikere, debattører, kunstnere, der ikke hylder fællesånden i DR, behandler institutionen med udeladelsesmetoden. I lugter! I skal ikke ind og lugte foran vores rene kameraer!

Det er ærgerligt at der på den måde kommer til at mangle bredde og andre typer indsigt i programmerne. Og ærgerligt, at DR’s fravælgelsessystem faktisk gør debatten mere indædt og mere hyklerisk. Landet får simpelt hen ikke en så farverig og ærlig offentlighed, som vi kunne have.

Danmarks Radio burde vi alle sammen holde af. Den er vores egen, danske radio og fjernsyn. Når vi opdager, at den ikke udviser retfærdighed, at den tværtimod er folkets modstander og vil tvangsopdrage os, medfører det en afmatning af kreativiteten hos alle, magthavere som magtesløse. Fri meningsudveksling og frit kulturudbud afløses af en ufrugtbar skyttegravskrig. Ole Sippels ensidige opfattelse af Irak-krigen gør jo hverken ven eller fjende klogere, bare mere indædte.

Under sådanne forhold bliver halvgodt kaldt helgodt. Ærlige meninger og god kunst bliver overtrumfet af politisk korrekthed og klikekunst.”

20 Comments »

 1. Det er utilgiveligt, at DR’s kanaler ikke er betalingskanaler, der kan til- og fravælges efter behag.
  Man føler sig voldtaget, når man skal tvinges til at se og høre på al den venstreorienterede propaganda, der flyder ud derfra i en lind strøm.
  Joseph Göebbels kunne ikke have gjort det bedre.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 9. august 2006 @ 14:00

 2. (D)DR bliver tilsyneladende ikke bedre. Nu nævner Ole Hyltoft specielt Ole Sippel, og man skal da vist også lede længe, for at finde magen til mavesur, gammel mand med en fuldstændig ensidig opfattelse af tingene (tilfældigvis hans egen)..

  I de fleste andre virksomheder var Ole Sippel formentlig blevet pensioneret forlængst, så han ikke gjorde så meget skade. Man kan så undre sig over, at (D)DRs bestyrelser gennem tiden – og vel især de senste par formænd – tilsyneladende vælger at være totalt ligeglade med stationens fortsat dalende ry. Men som falkeøje helt rigtigt skriver – de kan jo være bedøvende ligeglade, så længe de bare kan udskrive licensregninger….

  Kommentar by freshair — 9. august 2006 @ 15:33

 3. Ole Hyltoft plukker lige nogle tilfældige eksempler ud og Hokus pokus filihankat, så er DR en kommunistrede. Ikke at der ikke er nogle steder at komme med kritik af DR, men på den normale nyhedsdækning er det sgu svært at få øje på forskellene mellem TV2 og DR.

  Hans eksempel med Thøgers mange optrædener er jo så stupidt at man får lyst til at græde. Søren Krarup havde en overgang nærmest fast adresse på DR2, men det er skam også i orden. DF er konstant i medierne på trods af deres forholsvis lille opbakning.
  Det er jo de kontroversielle personer og partier der skaber debat.

  hvis der er nogen der er en sur gammel mand, så er det Ole Hyltoft.

  Kommentar by RasmusE — 9. august 2006 @ 16:03

 4. Det er så trist med Hyltoft. Han skriver så godt – han ser mange ting så klart, og alligevel er den største politiker i hans univers Anker Jørgensen, og han kan ikke se, at DR er en forbrydelse i en civiliseret verden.

  Hvordan kan man i en civiliseret verden tillade, at staten sidder inde med sandheden, når staten hele tiden har vist sig at tage fejl? Hvordan kan man tillade at staten har monopol på information, når man ved, at der ikke findes sandhed? Hvordan kan man tillade, at staten fylder folk med løgn for midler tvangsudskrevet hos de, man fylder med løgn?

  Hvad ville venstrefløjen mon sige til, at det var meningerne fra DF, V og C, der dagligt flød gennem ætermonopolet? Jeg ville være stærkt utilfreds.

  Hvordan tror man, at noget statsejet, statsstyret kan blive objektivt? Enhver ved, at de ansatte i sidste ende planter loyaliteten, hos den der betaler lønnen. Staten! Og hvornår har staten været uafhængig? Staten er valgt af meget polariserede vælgere. Staten er politisk.

  Jeg ville se med mildere øjne på FN, hvis de i deres menneskerettigheds erklæring ville indføje, at ingen stat måtte fylde folk med løgn for deres egne penge. Eller: ”Statsradiofonier krænker menneskerettighederne og kan derfor ingensinde indføres”.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 9. august 2006 @ 16:40

 5. Licensen kan afmeldes her: http://www.dr.dk/licens/kontakt.asp

  Kommentar by S. — 9. august 2006 @ 17:04

 6. Tak til S for at påpege nok en urimelighed.

  Man kan i praksis ikke melde sig ud af DR, uden at kunne dokumentere at man ikke har tv, og inden længe PC. Man har med andre ord ikke lov til at se andet tv end DR.

  DR er en forbrydelse.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 9. august 2006 @ 17:15

 7. -> 3
  Ole Hyltoft er muligvis en sur, gammel mand. Den helt afgørende forskel på Hyltoft og Sippel er imidlertid, at Ole Sippel jævnligt toner frem på skærmen og hypper sine egne meninger, hvilket næppe kan være formålet med et statsligt monopol.

  Ole Hyltoft kan du slippe for ved at undlade at læse hans artikler.

  Kommentar by freshair — 9. august 2006 @ 17:25

 8. -> 6
  Naturligvis kan du melde licensen fra. Det er ikke dig, der skal bevise, at du ikke har radio og fjernsyn. Det er DR, der skal bevise, at du har. Hvis du melder licensen fra, er der i praksis intet, de kan gøre, og hvis der en dag skulle stå en licensmand og ringe på, kan du stille og roligt fortælle, at du hverken har radio, fjernsyn eller computer, og så er der intet andet, han kan gøre end at skride igen. Licenskontoret er ingen offentlig myndighed og har ikke adkomst til folks private hjem. Beder han således om at måtte komme indenfor, siger du bare nej og lukker døren. Mere kompliceret er det ikke.

  Kommentar by S. — 9. august 2006 @ 17:34

 9. -> 8

  Du mener altså, at jeg trygt kan se al anden tv end DR, hvis jeg ikke betaler til DR? At det intet betyder, at licensmanden, når han går op til min dør, gennem vinduet kan se, at jeg kigger på tv?

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 9. august 2006 @ 19:40

 10. -> 9
  Ja!

  Kommentar by S. — 9. august 2006 @ 21:40

 11. http://www.familieadvokaten.dk/Breve-100/b100-237.html

  Kommentar by Kimporator — 9. august 2006 @ 23:54

 12. se dog også http://www.familieadvokaten.dk/Breve-100/b100-106.html

  Mon ikke man bare skal nægte dem adgang og stå hårdt på sit?

  Kommentar by Kimporator — 9. august 2006 @ 23:59

 13. Tak til Kimpo for henvisningerne, hvor den sidste med al ønskelig tydelighed demonstrerer følgende billede:

  “Jeg handler kun i Bilka, men alligevel skal jeg betale til FDB, også selvom deres varer er forgiftede. Hvis jeg ikke vil betale til FDB, må jeg dø af sult”.

  Det er sagen, og det er kun et uciviliseret diktatur værdigt. Jeg må ikke have tv, uden at skulle betale til løgnhalsene i DR.

  DR kan kode sit skidt, og så kan de jo se, hvor mange der betaler frivilligt.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 10. august 2006 @ 08:55

 14. Det er nok lige akurat derfor de ikke bare koder det….Så røg guldæget jo :-D

  Kommentar by whodares — 10. august 2006 @ 12:19

 15. Alle fjernsynsapperater burde sælges med en plombning der ved fjernelse gør det muligt at se DR. Så kan folket pænt vise licensmanden denne plombning og sige ‘nej, hos os ser vi ikke det mcdonalds tv’.
  Tanken kommer fra mødet med forhandlere som kræver at man indmelder sig til licens når man køber et tv. En anden ting man kan gøre er selvfølgelig at nægte at købe fjernsynet med mindre han registrerer dig som NN (no name) – hvilket jeg selv altid har gjort.

  En skønne dag i fremtiden vil de nye generationer kigge tilbage på danmarkshistorien og de vil simpelthen nægte at tro at et vanvittigt projekt som DR overhovedet var en realitet.

  Kommentar by Karl Martell — 10. august 2006 @ 20:14

 16. Dette vanvittige projekt, kaldet Danmarks Radio og TV – er det ikke muligt at få skovlen under dette ?

  Jeg tænker på, det MÅ da kunne lade sig gøre for TV-og radioejere at finde en måde at vise dem på, at man ikke gider dem og deres møg ?

  Kommentar by vivi andersen — 11. august 2006 @ 07:48

 17. Vivi, du kan jo tage Børge under armen, og så kan I i fællesskab melde licensen fra. I kommentar #5 er der et link til licenskontoret. Vis nu lidt konsekvens i stedet for bare at hælde vand ud af ørerne.

  Kommentar by S. — 11. august 2006 @ 17:13

 18. Det undrer mig at kommentatorene på denne blog anser DR og den danske presse for generelt venstreorienteret og på den anden side at min erklæret kommunistiske HF-lærer mente at hele den danske presse er borgerlig.
  Skal jeg nu drage den konklusion at det er relativt og anhænger af øjene der ser, hvilket politisk orientering pressen har. Er det i virkeligheden bare et diskurs-spørgsmål. Eller kan man bare sige at både jer læsere her og min forhenværende lærer er så ekstremistiske politisk set, at I ikke finder talerør i den gældende presse.

  Kommentar by Bjørn — 26. august 2006 @ 11:55

 19. – 18 Bjørn

  “Det undrer mig at kommentatorene på denne blog anser DR og den danske presse for generelt venstreorienteret og på den anden side at min erklæret kommunistiske HF-lærer mente at hele den danske presse er borgerlig.

  Skal jeg nu drage den konklusion at det er relativt og anhænger af øjene der ser, hvilket politisk orientering pressen har. Er det i virkeligheden bare et diskurs-spørgsmål. Eller kan man bare sige at både jer læsere her og min forhenværende lærer er så ekstremistiske politisk set, at I ikke finder talerør i den gældende presse.”

  Interessant problemstilling som jeg tidligere har skrevet lidt om. Fordi kommunisterne kritiserer fra venstrefløjen, betyder det selvfølgelig ikke at enhver kritik fra højre også tilhører et totalitært segment af ideologi-forstyrrede.

  Hvis begrebet ekstrem giver mening, må det blive i betydningen – afstanden fra midten. Kommunisterne er få og tæller vel næppe mere end et par tusinde herhjemme, og deres kritik er i høj grad diskurs-kritik: Mediernes manglende accept af deres virkelighedsbillede, og markedsøkonomiens dominans. Deres kritik er generel, og ikke specifikt dansk. (se evt. Dismedia)

  Højrefløjens mediekritik (bl.a. denne blog) repræsenterer ikke et ubetydeligt segment befindende sig hvor højrefløjen bliver totalitær, men er baseret på en lang tradition startet af en frafalden Socialdemokrat (Erhard Jacobsen), ud mod Dansk Folkeparti. Tidligere var det socialisme-kritik, i dag er skellet værdi-politisk og det er her selvfølgelig her Uriasposten retter sit fokus.

  Alt afhænger som du skriver af øjnene der ser, og det venstrefløjen typisk har brugt som argument for at mediernes borgerlighed er ejerforholdet. Den er tynd, virkelig tynd, og man glemmer helt at det jo var borgerlige medier der startede Grevil-sagen, historien om Riffel-syndikatet etc.

  Jyllandsposten markerer sig på sin spids-borgerlighed, men en avis som Berlingske Tidende pt. forsøger at bygge bro til Politiken. (se evt. deres islam-tema). Udover ejerforholdet opstår der af og til stikprøve-analyse som bekræfter venstrefløjskritikken. Et eksempel. Information skrev fornyligt at de danske medier var borgerlige i sin dækning af Libanon-krigen – det hele baseret på avisledere. Avisledere er jo netop til for at give et bredere overblik, end Ritzau-telegrammer og frontlinie-beretninger der fokuserer på bombede bygninger og civile ofre. Jeg føler ikke dækningen af krigen har været borgerlig – eller noget der bare ligner. Ift. mediekritik eksisterer der ikke objektive analyser, og som man stiller spørgsmålene får man svar. Her er medie-eksperten Rasmus Jønsson [SF!] et godt eksempel. Hans analyse af sidste valg kunne jeg have lavet ligeså godt, med diametral modsatrettet konklusion.

  Skal jeg opsummere det hele i et par linier, så bliver det således.

  1) Venstrefløjens mediekritik eksisterer kun på det ideologiske overdrev, hvor 11. september måske var en del af Bushs plan om ’World Domination’…

  2) Højrefløjens mediekritik er både konservativ (værdipolitisk) og liberal (økonomisk) og repræsenterer langt flere.

  Jeg har i mit svar til dig udeladt DRs rolle, som jo egentligt også hører med til diskussionen. Hvem ønsker at styrke DR, hvem gør ikke. Hvis du tjekker vensterfløjsbloggen DanmarkOnline, så henvises der dagligt til indslag på P1s nyhedsmæssige flagskib Orientering. Jeg kan ikke nævne et DR-magasin som jeg kan anbefale, mens hvis jeg skal så må det blive Jersild og Spin – hvor begge politiske fløje var repræsenteret af en ekspert, netop med det formål at gå bag om nyhederne. Lasse Jensens Mennesker og Medier på P1 skærer aldrig ind til benet i samme grad, og den afsluttende monolog ligner til forveksling højtlæsning fra Seidenfadens ledere.

  Kommentar by Kim Møller — 26. august 2006 @ 15:58

 20. hvad i himlens navn ente denne debat med…..

  Kommentar by morten — 8. april 2011 @ 10:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper