25. juni 2012

Palæstinenserne får mere bistand per person, “end alle andre lande i top ti tilsammen” – 2/3 fra EU

Fredag sendte Hamas raketter over grænse til Israel, og da IDF svarede igen, proklamerede Reuters, næsten per refleks, at Israel ‘brød våbenhvilen’. Palæstinenserne har altid haft absurd ‘god’ presse. Her lidt fra en artikel i Udenrigsministeriets magasin Udvikling (via Søren Espersen).

(Udenrigsministeriet, Magasinet Udvikling, 2012/3, s. 6-15)

Fra Verdens vildeste bistandseksperiment (af Mikkel Bahl).

“Ramallah, Vestbreddens hovedby bare 15 kilometer nord for Jerusalem, adskiller sig markant fra alle andre byer i de besatte palæstinensiske områder. På smarte caféer med trådløst internet sidder unge palæstinensere med bærbare computere og iPhones, mens de nyder en cappuccino. I weekenden mødes de på de mange nye barer og natklubber, hvor de danser, drikker og ryger argileh, vandpibe. Trafikken er rodet og anmassende som i alle andre palæstinensiske byer, men bilerne er større, flottere og dyrere. Gader og fortove er nyligt renoverede. Overalt er bygningsarbejde i gang. For nyligt åbnede Mövenpick et femstjernet hotel, og på en bakketop har en rig, amerikansk palæstinenser opført en kontorbygning på 22 etager med en roterende restaurant i toppen. … Det voksende skel mellem Ramallah og resten af de besatte palæstinensiske områder er symptomatisk for den strategi, det internationale donorsamfund har valgt at føre over for palæstinenserne.

[…]

Optimismen var stor i 1993, da den palæstinensiske leder Yassir Arafat og Israels præsident Yitzhak Rabin gav hinanden hånden på plænen foran Det Hvide Hus i Washington. Håndslaget cementerede Oslo-aftalen, der langt om længe skulle afslutte konflikten mellem israelere og palæstinensere. Hvad hverken de to hovedpersoner eller det internationale samfund dog kunne vide var, at aftalen samtidig blev startskuddet til et bistandseksperiment uden fortilfælde. I årene efter aftalen blev palæstinensere verdens klart største modtager af bistand. Ifølge tal fra organisationen Global Humanitarian Assistance modtog de i perioden 1995-2009 mere bistand per person end alle andre lande i top ti tilsammen.

I perioden efter besættelsen begyndte i 1967 og op til 1993 varetog Israel i høj grad selv sine forpligtelser som besættelsesmagt i Gaza og på Vestbredden. Ifølge Genève-konventionen har en besættelsesmagt ansvaret for den besatte civilbefolkningens basale fornødenheder såsom mad, uddannelse, sundhed og sikkerhed. Med oprettelsen af Det Palæstinensiske Selvstyre i 1994 blev alle disse udgifter hurtigt overtaget af det internationale samfund. Især EU var gavmild. … Siden 1993 har det internationale samfund i gennemsnit brugt mere end seks milliarder kr. årligt på at oprette en palæstinensisk stat. I alt omkring 135 milliarder kr. over to årtier. Heraf har EU’s institutioner og medlemslande stået for cirka to tredjedele.

Det overordnede formål med støtten har været “at sikre etableringen af en levedygtig og demokratisk palæstinensisk stat, der kan leve i harmoni med Israel og sine andre naboer,” som EU’s EuropeAid skriver på sin hjemmeside… Sam Bahour, der er dybt involveret i palæstinensisk politik og blandt andet skriver klummer for den britiske avis The Guardian:

“Vi har delvist fungerende institutioner på Vestbredden, men intet politisk system. Parlaments- og præsidentvalg bliver udskudt igen og igen, og Det Palæstinensiske Selvstyre er så afhængig af støtten, at det hele ville falde fra hinanden, hvis støtten stoppede i morgen,” siger han.”

(Udenrigsministeriet, Magasinet Udvikling, 2012/3, s. 10)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/38146/trackback

31 Comments »

 1. “Det Palæstinensiske Selvstyre er så afhængig af støtten, at det hele ville falde fra hinanden, hvis støtten stoppede i morgen”.

  Hvorfor skal vi i de vestlige lande betale i en uendelighed for at Arafat og hans kumpaner ikke ville være Jordanere sådan som de tidligere var?

  Kommentar by Sigwar — 25. juni 2012 @ 15:41

 2. DR P1 har for nylig haft nogle udsendelser om områdets problemer med drikkevand. Israel opfylder naturligvis sine forpligtelser til at levere rigelige mængder af rent drikkevand, uanset hvor mange raketter psykopaterne sender over grænsen, men alligevel oplever mange “palæstinensere” problemer med manglende forsyning. Årsag: Overklassen i Ramallah bruger bare, hvad de har lyst til, og skider på deres egne landsmænd. Efterfølgende kan Ritzau mv. så fortælle om den forfærdelige vandmangel …
  Og vores egne Hamas-støtter i EL, SF, AFA osv. har ingen indvendinger mod den totale mangel på omfordeling.

  Kommentar by Hr. Snusk — 25. juni 2012 @ 16:03

 3. Helt forrykt, at der sendes så mange penge i den retning.

  Kommentar by Vest — 25. juni 2012 @ 16:23

 4. Rabin var ikke en præsident, men en statsminister!

  Kommentar by Israeler — 25. juni 2012 @ 16:33

 5. Ifølge wikipedia får Grønland kr. 62.584/indbygger/år fra Danmark, hvilket således slår palæstinenserne med en faktor 2. Danmark giver max begge steder. Vi er fandenme gode. http://da.wikipedia.org/wiki/Bloktilskud_til_Gr%C3%B8nland

  Kommentar by NielsEbbesen — 25. juni 2012 @ 16:40

 6. + 5 til Sigwars kommentar. (nr. 1.).

  Kommentar by NielsEbbesen — 25. juni 2012 @ 17:57

 7. Det Palæstinensiske Selvstyre er så afhængig af støtten, at det hele ville falde fra hinanden, hvis støtten stoppede i morgen.

  Glimrende. Hvad dælen nøler vi efter?

  Kommentar by Henrik R Clausen — 25. juni 2012 @ 19:19

 8. Lifestyles of the Rich and Infamous

  http://frontpagemag.com/2012/06/11/lifestyles-of-the-palestinian-rich-and-infamous/

  Kommentar by BE — 25. juni 2012 @ 19:55

 9. http://www.youtube.com/watch?v=FVzGjw0EO38

  Kommentar by Nielsen — 25. juni 2012 @ 21:06

 10. @BE

  Det er ikke bare palæstinensiske magthavere, som lever fedt:

  http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/06/gaza-riding-club-faisal

  Kommentar by Michael Sjøberg — 25. juni 2012 @ 22:55

 11. Jeg siger, som Søren Krarup:”Ikke én krone til Palæstina”. Det er forbudt af støtte terror.

  Kommentar by Iznogut — 25. juni 2012 @ 23:23

 12. En lille sjov, men meget væsentlig detalje i denne sammenhæng:

  “Israel modtager nu i gennemsnit omkring $3 milliarder i direkte udlandsstøtte hvert år, hvilket svarer til omtrent en sjettedel af budgettet for USA’s direkte udlandsstøtte og svarer til omkring 2 procent af Israels BNP. I de seneste år har omkring femoghalvfjerds procent af den amerikanske hjælp været militærhjælp, og resten har været opdelt i forskellige former for økonomisk støtte. Regnet ud per indbygger beløber denne direkte udlandsstøtte sig til et direkte tilskud på mere end $500 om året for hver israeler. Egypten, der er nummer to på listen over modtagere, får til sammenligning kun $20 per person, og fattige lande som Pakistan og Haiti modtager henholdsvis ca. $5 og $27 per person.”

  Bare til perspektivering …

  Stammer fra side 44-45 i bogen “Den israelske lobby og amerikansk udenrigspolitik” (originalkilder er henvist til i bogen).

  Kommentar by Daniel Carlsen — 26. juni 2012 @ 08:05

 13. Israel modtager nu i gennemsnit omkring $3 milliarder i direkte udlandsstøtte hvert år.

  I modsætning til Hamas-støtten regner jeg disse penge for et sundt investeret bidrag til forsvaret af Europa og den frie verden.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 26. juni 2012 @ 08:40

 14. Det kan man jo så diskuttere, Henrik. Bogen danner faktisk et ganske udmærket grundlag for en sådan diskussion, så vil stærkt anbefale den.

  Kommentar by Daniel Carlsen — 26. juni 2012 @ 09:13

 15. >14
  Din antisemitiske holdning er egentlig årsag til at dit parti ikke har min støtte.

  Kommentar by Nielsen — 26. juni 2012 @ 10:29

 16. Nielsen:

  Jeg er overhovedet ikke antisemit. Ift. Israel-Palæstina, så står jeg fuldstændig neutralt her. Jeg mener hver part har ret til deres eget land (hvor det skal være er sådan set et ikke-dansk problem). Jeg mener ikke vi bør støtte hverken den ene eller anden part (udover med evt. upartisk humanitærhjælp), da retten til eget land også må forudsættes af evnen til at fastholde eget land. Derfor taler jeg også altid Palæstina-plaprerne midt imod – men det er der næppe behov for at gøre herinde.

  Da jeg er fortaler for, at den nationale fløj får skabt en national enhedsliste (hvilket sådan set også er min vision for Danskernes Parti), så mener jeg, at der principielt bør være plads til såvel støttere som modstandere af Israel i en sådan national samling. Personligt er det dog ikke noget, jeg går specielt op i. Jeg mener vi danskere har rigeligt at se til herhjemme.

  Vil du diskuttere det yderligere, så er du velkommen til at smide mig en mail på carlsen@danskernesparti.dk

  Kommentar by Daniel Carlsen — 26. juni 2012 @ 12:10

 17. >16
  Da jeg gennemgik dit partis program, straks efter du havde startet det, tænkte jeg at her var noget der kunne bruges til nogeet. Men da jeg læste, at jøder skulle udvises af Danmark, betænkte jeg mig.

  Kommentar by Nielsen — 26. juni 2012 @ 13:57

 18. […] Læs mere på Uriasposten […]

  Pingback by De palæstinensiske arabere får mere bistand end nr 2-10 tilsammen! « Hodjanernes Blog — 26. juni 2012 @ 16:17

 19. By Nielsen
  Daniel Carlsen er ikke antisemit, hvis vi skal regne med hvad der står i hans partiprogram, han minder mig om fhv.statsminister Scavenius, da fhv. statsminister Buhl spurgte fhv. statsminister H.C.Hansen :”Ham Scavenius, er han ikke tyskvenlig ?” svarede H.C.Hansen:”Nej, Scavenius er slet ikke venlig.”
  Og på samme måde, hvis vi skal regne med partiprogrammet, er Daniel Carlsen anti – det hele, ikke bare semit.
  Det var et sidespring, hvad angår palestinenserne mener jeg, at deres hjælp skulle tildeles i naturalier, således at hjælpen ikke anvendes til våben terror og pamperi.
  Nogle vil sige:”Hvad så med de dårligt stillede, for det er jo dem hjælpen er beregnet til ?”
  Der kunne den palestinensiske administration udstede rekvisioner, således at de mindrebemidlede borgere fri kunne hente af de varer, der var ydet i naturalier.

  Kommentar by Jørn Boye — 26. juni 2012 @ 16:39

 20. Du må sgu lige gøre det en anelse tydeligere Jørn.
  Jeg er ikke sikker på hvad det er du skriver.

  Kommentar by Nielsen — 26. juni 2012 @ 16:48

 21. Palaraberne har tre hovedproblemer:

  1. De føder vildt mange børn. De formererer sig som (slettet af censuren). Kasper Støvring har i øvrigt – på jp – sammenlignet det med børnefødsler i fx Libanon, Algeriet og Tunesien, om jeg husker ret.

  2. De producerer – udover børn – intet som helst, bortset fra nogle få uduelige granater mod Israel.

  3. Deres arabiske ‘allierede’ hader dem endnu mere end de hader Israel. Og derfor kan de ikke komme til deres arabiske hjemlande, hvor der ellers er masser af plads.

  Kommentar by Henrik Petersen — 26. juni 2012 @ 19:27

 22. Daniel, det kan diskuteres, og det gør jeg gerne. Lad mig foreslå at du læser The Arab Lobby for at rette op på nogle af misforståelserne her. Gør du det, læser jeg gerne “The Israel Lobby”.
  I øvrigt anser jeg “den jødiske verdenskonspiration” for at være til gavn for menneskeheden

  Kommentar by Henrik R Clausen — 26. juni 2012 @ 21:15

 23. @16 Daniel Carlsen

  “Jeg mener hver part har ret til deres eget land”

  Korrekt og helt fundamental i nationalismen , men forklar mig hvordan det hænger sammen med du lige efter med åbne arme vil byde modstander af Israel velkommen i det du døber noget så støvle trampede som en “national enhedsliste” ?

  Du skriver du ikke er antisemit , men alligevel så lyder det til at fortællingen om “jøde lobbyen” fanger dig og Israels ret til at eksisterer rager dig .

  Undskyld mig men det lyder mere som en Nationalsocialist end en Dansk Nationalist der taler .

  Semitter er jo andet end jøder så et “nej” til at være antisemit behøves jo ikke at betyde man ikke hader jøder alene fordi de er jøder .
  Lige som et muligt samarbejde med folk med anti-nationalistiske holdninger ikke kategorisk afvises hvis som nævnt at modstand er rettet i mod (demokratiske og kapitalistiske?) Israel .

  Igen , det lyder og smager sgu af Nationalsocialisten der prøver at gemme sine perversiteter.

  Og var det ikke det du “var” Daniel ?

  En pervers Nationalsocialist der ovenikøbet besudlede kongens klæder og det danske flag ved flere lejligheder ?

  Kommentar by Aglet Xander — 27. juni 2012 @ 03:07

 24. Henryk Broder har en meget interessant tese i “Hurra vi kapitulerer”, hvori han skriver at EU betaler så meget som vi gør, for at de palæstinensike terrororganisationer ikke skal begå terror her i Europa. Så det er rendyrket jizya uden nogen form for gustent overlæg.

  Henrik R Clausen

  Ja, der er jo den der lille ubetydelige ting med den jødiske IQ, så derfor kommer de jo også til at sidde på flæsket. Mens alle vi andre også får gavn deraf.

  Jørn Boye

  Naturalierne bør så være i form af kosher svinekød og alkohol. Made in Infidelistan/Impuristan.

  Kommentar by anonym — 27. juni 2012 @ 05:33

 25. Henrik:

  Jeg vil følge op på din opfordring :-) Tror dog ikke der er meget vi kan blive uenige om ift. den arabiske lobby. Jeg mener bestemt ikke, at vi skal støtte Palæstina eller andre arabere, som vi gør nu. Min holdning til udlandsstøtte er konsekvent og bygger på en national grundholdning.

  Aglet:

  Du taler om stater, jeg om nationer. Jeg kunne aldrig drømme om at kritisere Israel og det jødiske folks ret til at forsvare sig, men det er bare ikke min opgave som dansk nationalist at give dem mulighed for det, ligesom det heller ikke er min opgave at give palæstinenserne mulighed for det samme. Konflikten i Mellemøsten er et ikke-dansk problem lige indtil det tidspunkt de vender blikket mod Nord. Men så skal vi ikke ned og forsvare nogen andre end os selv. Men i dag formår vi jo ikke engang at forsvare vore rettigheder herhjemme!

  Jeg hader hverken jøder eller muslimer, og jeg ved ikke, hvorfor jeg skulle gøre det og jeg begriber ikke, hvis nogle gør det. Jeg elsker Danmark og det danske folk. Det er hvad der betyder noget for mig.

  Kommentar by Daniel Carlsen — 27. juni 2012 @ 08:43

 26. Jeg mener hver part har ret til deres eget land.

  Enig – og det fik de allerede i 1948. Faktisk blev Jordan over tre gange større end Israel, så skulle den sag være overstået.

  Desværre var Hitlers loyale samarbejdspartner, Stormuftien af Jerusalem, af en anden holdning. Han havde længe arbejdet for at holde Mellemøsten jødefrit, men da hans samarbejdspartner var kommet af dage under dramatiske omstændigheder i Berlin, kunne hans planer om udryddelseslejre ved Nablus ikke realiseres.

  I stedet så han en rask lille krig som den nemme måde at smide jøderne i Middelhavet, og brugte sin religiøse autoritet til at få de arabiske ledere til at angribe Israel i 1948. Det fik som bekendt ikke det resultat, han ønskede, og skabte store flygtningestrømme i begge retninger, i øvrigt af nogenlunde samme størrelse. Israel sørgede for at optage de mange nye borgere og integrere dem i landet, mens Jordan nægtede at gøre tilsvarende for de arabiske flygtninge, der dermed blev statsløse. Dermed blev fundamentet for 60 års konflikt og lidelse lagt.

  Andre steder gik den etniske udrensning af jøder betydeligt bedre. Især i Egypten, hvor Nasser-regimet fordrev hele den jødiske befolkning (herunder den senere så berømte Bat Ye’or), og samtidig kunne beslaglægge betydelige rigdomme, der kunne gøre regimet populært.

  Efter 1967-krigen fandt de arabiske ledere, at et palæstinensisk ‘folk’ ville være løsningen for at fortsætte deres kampagne mod Israel, udstyret med særlige privilegier fra FN, løbende diplomatisk opmærksomhed og stadig stigende støtte – en støtte, der stadig ikke har båret frugt i form af selvbærende samfund eller de nødvendige institutioner for at oprette endnu en arabisk stat i området.

  Israel gør et modigt og farligt arbejde for at beskytte Vesten mod islamisk aggression, og fortjener enhver form for moralsk og materiel støtte.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 27. juni 2012 @ 08:52

 27. Daniel Carlsen

  Der skal generelt ikke mere til, end bare at udtale sig kritisk omkring jøder og Israel, eller på anden måde behandle dem på lige fod med andre, eller at mene, at de IKKE skal have særstatus og positivsærbehandling, så er man “antisemit” i manges sarte øjne.
  Ligesom Mogens Glistrup sagde, at blive kaldt racist er et adelsmærke.

  Henrik R Clausen

  “Israel gør et modigt og farligt arbejde for at beskytte Vesten mod islamisk aggression, og fortjener enhver form for moralsk og materiel støtte.”

  De gør ikke noget for andre end dem selv, og hvis de gjorde så gør de et rigtig dårligt arbejde. ;)

  Kommentar by Viking — 27. juni 2012 @ 09:48

 28. Efter min mening har Israel været alt for blødsødne, de skulle have “ryttet” Gaza og Vestbredden een gang for alle. Så er de fri for at få bomber i hovedet af Hamas. Israel ville også bruge landet mere produktivt og man var fri for flygtninge strømme som ikke er integrer bar.

  Kommentar by Macster — 27. juni 2012 @ 16:43

 29. Stod jeg for Israels forsvarspolitik, ville jeg reagere på ethvert raketangreb med en halv times strømafbrydelse til Gaza. Så kunne palæstinenserne hurtigt mærke situationens alvor.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 28. juni 2012 @ 09:49

 30. “Viking”
  Jeg håber ikke, at du mener, at vikingerne var “ariere”.
  Hvad har Israel gjort dig ?
  Alle, undtagen de radikale, handler altid i sin egen interesse, men Israels interesser falder sammen med Danmarks interesser,- demokrati, bekæmpelse af terror, produktivitet, forsvar af sit territorium.
  Når Israel ligger som en demokratisk ø mellem religiøse og verdslige diktaturer, hvor de fleste kun har et mål – Israels tilintetgørelse, må man være så storsindet, at man bærer over med de fejl, som Israel helt sikkert vil begå.
  De er nogle få millioner mod ca.500 millioner fjender, og du lader også forstå, at du tror på den fjendtlige propaganda.

  Kommentar by Jørn Boye — 28. juni 2012 @ 16:34

 31. “Jørn Boye”

  “Jeg håber ikke, at du mener, at vikingerne var “ariere”.
  Hvad har Israel gjort dig ?”

  Drop det der!

  Kommentar by Viking — 29. juni 2012 @ 13:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper