30. juni 2012

Moderate Mohamed Mursi…

Egyptens nye præsident blev ikke overraskende en islamist fra Det Muslimske Broderskab, en Mohamed Mursi. Det lykkedes ikke Politiken at finde en ekspert der ville garantere hans demokratiske sindelag, så avisen fandt et par et par herboende egyptere.

“Der er ikke grund til bekymring. Alt hvad der hedder islamister er ikke farligt. Man skal skifte brillerne ud fra 11. september. En troende muslim kan også begå sig demokratisk. Mohamed Mursi er faktisk en meget moderat muslim, han er ikke en af de hårde fra Det Muslimske Broderskab.” (Alaa Gamal)

“Jeg har aldrig været så glad, som jeg er i dag. Jeg har altid sagt: hvis Mohamed Mursi vinder, så tror jeg på demokratiet… Jeg frygter, at Mohamed Mursi ikke får reel magt.” (Amany Turk)

(Muhamed Mursi under valgkampen, 13. maj 2012: “.. only through the Islamic shari’a.”; Memri)

Katrine Winkel Holm refererer og kommenterer Jakob Skovgaard-Petersens analyse i Jyllands-Posten.

” Alle, der udråbte det til Egyptens svar på Murens fald og pegede fingre ad de skeptiske, har et forklaringsproblem på størrelse med Keopspyramiden. Derfor var det interessant at høre professor Jakob Skovgaard-Pedersens udlægning af det egyptiske valg i DR’s Deadline i søndags. …

Journalist Nicolai Sommer lægger… ud med en lille problematisering: »Man må stille sig selv det spørgsmål, hvad det betyder for Egyptens fremtid, at præsidenten er en selverklæret islamist.«

Skovgaard-Petersens lyder mildt belærende, da han svarer: »Det vigtigste er, at det er en civilperson og ikke en general, der er valgt«. Det er helt nyt. Hermed lykkes det lynhurtigt at fjerne fokus fra det centrale til det perifere. Puh, hvor rart, præsident Mursi er ingen ond general i uniform. Sød musik i danske antimilitaristiske øren.

Først herefter nævnes det faktum, at civilisten er islamist. Men Skovgaards stemme er stadig blid og beroligende: »Der er snor i Mursi. Hans magt er beskåret.« Vi kan altså roligt tage på stranden og tage det roligt.

Så forsøger Nicolai Sommer igen: »Man kan stille sig det spørgsmål, om sekularismen ikke er i fare, om vi ikke vil se Mursi indføre sharia, der vil se stort på demokratiske rettigheder.«

Dét spørgsmål får pludselig Skovgaard-Petersens bløde aristokrat-københavnske stemme til at lyde skarp: »Jeg synes, du stiller det helt forkert op!« Sommer bøjer sig som en fæstebonde for en herremand og tager irettesættelsen til sig… Emnet gefalder åbenbart ikke nådigherren og så rører vi ikke det mere.

Denne docerer: »De er islamisk inspirerede, de siger, at de vil være demokrater. De er ikke liberale, vel?«

Ha, nej, de er ikke liberale, og det er der jo så mange, der ikke er. Socialister og konservative f.eks. Og vi går jo ikke amok af bekymring over dem, vel? … Søvndysseren har talt og lullet os ind i en velbehagelig forestilling om, at det hele nok ikke er så slemt alligevel.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/38273/trackback

21 Comments »

 1. I arabiske medier har Mursi forsikret, at han skam vil arbejde for at få Sheik Omar Abdel-Rahman løsladt fra det amerikanske fængsel hvor han for tiden sidder. Han afsoner en dom for at have været bagmand bag det første muslimske angreb på WTC tilbage i 1993. De havde regnet med at myrde 40.000 ikke-muslimer, men måtte nøjes med 6.

  Før da var han åndeligt overhoved for terrorgrupper i Egypten, der har gud ved hvor mange liv på samvittigheden.

  Han var også en enkelt gang på turné i Danmark for at sprede had. Flere tusinde muslimer kom for at høre på hans prædikener.

  Kommentar by Henrik — 30. juni 2012 @ 16:13

 2. Mohamed Mursi er faktisk en meget moderat muslim.

  Accepteret. Der er mange, der er betydeligt værre.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 30. juni 2012 @ 16:16

 3. Endnu en akademisk professor tosse som næsten udtaler sig ordret som jeg tidlige har citeret for sjov.

  »Man kan stille sig det spørgsmål, om sekularismen ikke er i fare, om vi ikke vil se Mursi indføre sharia, der vil se stort på demokratiske rettigheder.« Og så tossens svar.

  “Jeg synes, du stiller det helt forkert op!” svarer tossen, selv om spørgsmålet tværtimod er stillet rigtigt op.

  Politikeren udtaler jo, at Muhammad er vor leder, den hellige krig er vor sti og døden for Allahs sag er vor inspiration. Tydeligere kan det vel ikke siges, det skulle selv en tosse kunne forstå, selv om han ganske vist er professor.

  Men nej! vor tosse lever op til alle mine forventninger. En rigtig ægte professor tosse på to ben. En særlig type mennesker der er godt begavede og som regel højt uddannede, men som generelt er ude af stand til at drage nogle simple rationelle konklusioner på baggrund af den virkelighed de blive repræsenteret for. Selv en klog elev i tiende klasse i Folkeskolen kunne levere et bedre svar.

  I psykologisk forstand kan man så selvfølgelig stille spørgsmålet om manden er syg, når hans hjerne fungerer på den måde. Men det er jo et spørgsmål til hans psykiater, hvis han har en sådan.

  I mine øjne er han – som hans tossekollegaer – ude af enhver psykologisk ramme og kan derfor ikke bedømmes med den viden vi har i dag. Men en fare for samfundet er de naturligvis med deres ekspertsvar på folkeskoleniveau.

  Mange mennesker tror jo på dem, fx journalister og redaktører osv. Er Jorden flad eller rund? En masse højtuddannede mennesker i England tror på, at jorden er flad som en pandekage. Det er den ganske vist ikke, men det interesserer ikke deres højt uddannede hjerner.

  Kommentar by Machiavelli — 30. juni 2012 @ 16:25

 4. “Det vigtigste er, at det er en civilperson og ikke en general, der er valgt”

  Derefter beroliger Skovgaard os med:
  “Der er snor i Mursi. Hans magt er beskåret.”

  Ja, af generalerne. Så vi skal ikke bekymre os over hans islamistiske sindelag, for de onde generaler har reelt magten, og det er altså godt at dem der heldigvis ikke vandt valget har magten, Skovgaard?

  Når man behersker den slags logik, så kan man modtage DRs Rosenkjærpris:
  http://www.dr.dk/P1/rosenkjaer/Jakob_Skovgaard-Petersen/20111214061454.htm

  Kommentar by Hr. Snusk — 30. juni 2012 @ 16:27

 5. Da jeg gik på sociologisk institut spurgte jeg en professor tosse, om den muslimske indvandring ikke var en fare for danskheden.

  “Hvad for en danskhed? Danskheden eksisterer overhovedet ikke, det er det rene vrøvl.”

  Kommentar by Machiavelli — 30. juni 2012 @ 16:31

 6. For min skyld kan han indfører samtlige islams plager over egypten.

  Spørgsmålet, som jeg ser det, er om han vil lade kopterne leve i fred og om han vil ophæve fredsaftalen med Israel.

  Kommentar by Santor — 30. juni 2012 @ 17:03

 7. Man kan konstatere, at Adolf Hitler ville være kommet til magten i Tyskland noget tidligere, hvis Skovgaard-Petersen havde haft noget at skulle have sagt dengang. Til præsidentvalget i 1932 stod det reelle valg mellem civilisten Hitler og general Paul von Hindenburg.

  Kommentar by Henrik — 30. juni 2012 @ 18:15

 8. Et oxymoron (pl: Oxymora. græsk: oxys, skarp; moros, sløv/dum) er et ord eller en kort vending, der er sammensat af to begreber, der tilsyneladende modsiger hinanden, altså en slags komprimeret paradoks, hvor der som regel ligger en sandhed eller indsigt gemt i paradokset.

  Et par eksempler.

  “Larmende stilhed”
  “Rigtigt forkert”
  “Meget lidt”
  “Moderat muslim”

  Kommentar by Dave — 30. juni 2012 @ 19:36

 9. Moderate muslimer.

  Så bliver I kun lidt voldtaget piger.

  Kommentar by xxxxx — 30. juni 2012 @ 19:54

 10. Så fik de dræbt Muammar Gadaffi, men Hassan al Bannas familie lever videre i bedste velgående. Hvor tror i ???
  Jo i England.
  Muslimsvinenes destruktivitet kan ikke undgås, med mindre vi undgår dem selv og deres forbryderorganisation islam.

  Kommentar by Nielsen — 30. juni 2012 @ 22:26

 11. Det er mærkeligt at følge debatten om det arabiske forår, først var alle enige om at islamister onde! Så kom det arabiske forår hvor alle så forfærdeligt gerne så et demokratisk Mellemøsten, det var nærmest blasfemisk at tvivle på at de kunne gå galt!
  Nu er det så gået galt! Men alle naivistens er nu enige om at, selvom det er det muslimske Broderskab def er kommet til magten, så er det nok alligevel ikke så slemt.
  For et par år siden, da ingen forestillede sig at de kom til magten i Ægypten, blev der skrevet bøger om at de var de åndelige inspiratorer til islamisme og ideologisk forbillede for Osama Bin Laden. Nu hvor de har vundet valget, bliver naivisterne enige om at selvom de vil indføre Sharialovgovningen mener de det nok ikke så slemt, eller sådan kan man ikke stille det op. Halloo vågn op, det er slemt og til trods for et tilforladeligt ydre og nogle beroligende kødben til vesten, så er de islamister!
  Det bliver ikke sjovt at være kopter, kvinde, islamkritisk eller bare tilhænger af et vestligt lignende styre!
  Det arabiske forår er blivet til vinter, endnu ikke isvinter, men lad os på tryg afstand følge udviklingen!

  Kommentar by Robert R — 30. juni 2012 @ 22:39

 12. Machiavelli

  Mental burkaisme er den overordnede og samlede diagnose for godhedspsykopaterne og -sadisterne. Og den gælder for dem med en IQ over 110. En IQ som jo burde gøre dem i stand til at åbne øjnene og se på verden og ikke mindst virkeligheden som den er. Men det vil jo også være ubærligt at skulle indse hvad man gjort, så det er jo bedre at udlevere sin(mindreårige) døtre og børnedøtre til herrerottefolket, og slagte sine bøssevener for at vise hvor åbne og tolerante de dog er, end at begynde på at tænke selv.

  Jeg kan ikke rigtig finde nogen bedre måde at beskrive dem på end det.

  For for dem gælder der kun én ting her i livet, og det er hvis jeg/vi er åbne og tolerant(e) er vi også gode og rene, så vi er sikret en plads i (Martyrernes) Paradis. Og så meget som bare at overveje at tænke andet, er jo at regne for værende Shirk.

  Henrik R. Clausen

  Men han er vel også en fjernstyret nikkedukke.

  Santor

  De vantro svin har allerede vejret stanken fra deres egne massegrave, og det gælder helt ud på de lossepladser som for de fattigstes vedkommende er deres hjem og hellige (tilflugts)steder. Små 100.000 koptere er allerede daffet udenlands før årsskiftet, så vantrospørgsmålet skal nok snart blive løst, dér som hér.

  Men mon ikke der snart bliver et heftigt boom i salget af burkinier til de alle vantro luderturister, som kommer til Egypten for at blive integreret og inkluderet i deres yndlingskultur! Så det skæpper jo altid lidt i (militær)statskassen.
  Og pyramiderne vil jo blive nogle helt fantastiske minareter.

  Kommentar by anonym — 1. juli 2012 @ 06:02

 13. Moderat stening etc…

  Kommentar by Henrik R Clausen — 1. juli 2012 @ 08:29

 14. Men bortset for det, bliver det vældigt interessant at følge udviklingen i Egypten. Men landet er fortabt, for når først de islamiske lovregler er begyndt at sprede sig, bider de sig fast. Stakkels kvinder. Og hvad med turister?

  Det største problem bliver dog økonomien. I alle islamiske stater med nul renter er økonomien i bund, fattigdomen vist udbredt sammen med arbejdsløsheden. Det skulle skabe den rette cocktail af utilfredse hadefulde ekstremister. Så velbekomme.

  Kommentar by Machiavelli — 1. juli 2012 @ 13:33

 15. Uden EU, FN og de andre tøser, var det hele meget lettere: Musserne ville hurtigt dø af sult og islam ville dermed være udryddet.

  Kommentar by Kim Poulsen — 1. juli 2012 @ 14:38

 16. Og hvad med turister?

  Thailand er et glimrende alternativ. Og pyramiderne bliver såmænd stående, indtil islamisterne er væk.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 1. juli 2012 @ 16:36

 17. Modbydeligt at koranen er konstitutionen. Dens lære, der dyrker en religiøs figur, der praktiserede flerkoneri og var gift med en lille pige. Dyrker en religiøs mandefigur, der myrdede, og foragtede mennesker, der ikke gav ham ret i alt hans vrøvl.

  Der er så meget foragt for anderledes tænkende og troende i koranen. Det ser sort ud for Egypten. Og ikke mindst for de ægyptere, der ikke tror på islam og koranen. 347 gange står der i koranen at mennesker, der ikke tror på islam, er vantro. 347 gange. Det er foragt for tanke- og trosfriheden.

  Kommentar by Liva — 1. juli 2012 @ 19:32

 18. Stop islamisering i Europa.

  Kommentar by Liva — 1. juli 2012 @ 19:35

 19. Hvordan kan det være, at efter alle disse arabiske/ muslimske “forår”, hvor det er bare gået skidt hver eneste gang, er der stadigvæk folk, der tror, at denne gang vil alt blive godt?

  Kommentar by Yana Lausten — 1. juli 2012 @ 21:41

 20. Noget af det sjoveste jeg har læst.

  “Kulturskat smadret af islamister”

  Det er ikke det, der er det sjove, men at FN-gruppe er chokeret over islamisters vandalisering af sufi-monumenter. Men så kan det jo være, at dette oltidslevn vågner op.

  “FN’s kulturorganisation, Unesco, er bestyrtet over, at islamister i Mali med tilknytning til Al Qaida tidligere lørdag angreb helligdomme i byen Timbuktu og vandaliserede dem.”

  Men bare vent til vore “venner” kommer op i antal i Danmark, så får kirkerne og andre grimme ting deres bekomst. Og er der en chance for, at det ikke vil ske? Nej! ikke en Kina mands chance, og den store kaffe grums ekspert, har yderst sjældent taget fejl, når det gælder freds religionen. Men der går en del år endnu.

  Kommentar by Machiavelli — 2. juli 2012 @ 00:54

 21. Det omtalte indlæg er svært at finde :
  (Muhamed Mursi under valgkampen, 13. maj 2012: “.. only through the Islamic shari’a.”; Memri) …

  findes der et link eller et nummer?

  Kommentar by Nordsjælland — 4. juli 2013 @ 11:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper