15. september 2006

Kirstine Sinclair: Det Huntington sagde “er blevet en selvopfyldende profeti”

I seneste udgave af Weekendavisen kan man som en aflægger af Vollsmose-terrorsagen læse en længere artikel omhandlende herboende muslimernes forhold til integration. Fra I Islamland – lektor Kirstine Sinclair på slap line…

“Efter 11. september talte mange om, at Samuel Huntingtons tese om civilisationernes sammenstød blev virkelighed. Selv om jeg ikke er tilhænger af Huntington, så tror jeg faktisk, at det, han sagde, er blevet en selvopfyldende profeti. Det er blevet os og dem. Bush-regeringens retorik er blevet meget sort-hvid. Man kan høre folk sige, lige fra beboere i Vollsmose til Tariq Ramadan, at Vesten er i krig mod islam. Islam er altså kernen i det nye fjendebillede. Er det så forkert? Ja, det er forkert, når der laves brede generaliseringer, som siger, at muslimer er terrorister. Men rigtigt på den måde, at den terror, der præger verden nu, er islamistisk. Bushs fjende er Osama bin Laden.”

Enhver der har læst Huntingtons Clash of Civilizations ved at han på ingen måde havde et personligt ønske om en vestlig konflikt med islam eller en krig mellem civilisationerne. Han vurderede at konflikten og krigen sådan set var et faktum, og opfordrede Vesten til at tage de naturlige konsekvenser. At Sinclair og andre ideologisk-hæmmede universitetsansatte først indså tankernes rigtighed ti år efter alle andre, skal vel ikke gå ud over Huntington. Pointen er jo netop at man ikke kan italesætte en konflikt så fundamental…

Ovenstående analyse findes i utallige varianter. Når jeg personligt ikke tror på det multietniske samfunds lyksageligheder, så er det fordi jeg ikke ønsker integration, når Tidsskriftet Nomos vil tæmme menneskets mørke sider med konservative dyder, så dyrker de førstnævnte…

Oploadet Kl. 17:30 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

5 Comments »

 1. Skyd budbringeren!

  Kommentar by Rune — 15. september 2006 @ 17:55

 2. Jep…man kan altid være sikker på at “eksperterne” giver vesten skylden, for konflikten kan jo selvsagt ikke have noget at gøre med at islamister går rundt og sprænger ting i luften, når de da ikke lige har travlt med at være “retfærdigt” vrede på “vantro” som for eksempel paven lige for øjeblikket, eller som altid naturligvis jøderne. Enhver må jo kunne forstå at de der jøder ikke bare sådan kan nægte at lade sig slå ihjel af guds små englebørn (sarc.) og at Allahs krigere naturligvis er NØDT til at blive terrorister når folk ikke sådan kan forstå at hellig krig i Allahs navn er HELT iorden.

  Eller sagt med andre ord. Hvis alle os vantro hunde ikke kan forstå at vi skal underkaste os fredens religion, så må fredelige jihadier jo bare slå os ihjel, så vi ikke sådan igen misforstår Islams fredelige intentioner……

  Hmmmm.

  Humor er vist efterhånden det eneste tilbageværende, der kan yde nogen retfærdighed til hele den dersens religiøse affære.

  personligt kunne jeg i hvert fald ikke lade være at grine da jeg hørte at paven var kommet i knibe. Skal blive spændende at følge!

  Kommentar by Mackety — 15. september 2006 @ 20:31

 3. Så er det altså ikke længere Dansk Folkepartis skyld. Men logiken er jo den samme. Måske er det gået op for nogen at baladen er verdensomspændende og at det virker for søgt, at bebrejde Pia det hele. Bedre sent end aldrig kan man sige til det. Bare ærgeligt at manglen på logik er forblevet så fuldstændigt intakt.

  Kommentar by Phanarath — 15. september 2006 @ 22:52

 4. -> 2,
  Enig, jeg husker tydeligt Vatikanets reaktion over for Danmark da Muhammedkrisen var på sit højeste, det bliver lidt interresant at følge Paven nu.
  Siger han undskyld eller står han fast?.

  Kommentar by Nielsen. — 17. september 2006 @ 12:10

 5. http://www.prospect-magazine.co.uk/article_details.php?id=8239

  Modern liberal societies have weak collective identities. Postmodern elites, especially in Europe, feel that they have evolved beyond identities defined by religion and nation. But if our societies cannot assert positive liberal values, they may be challenged by migrants who are more sure of who they are

  Kommentar by Francis Fukuyama — 25. februar 2007 @ 12:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper