18. juli 2012

Peter Hervik, Medieantropolog: “Det dårlige image stammer ikke fra det somalierne selv gør og siger.”

Mere absurd forskning. Fra P4 Nordjylland – Medier skyld i vort syn på somaliere.

“Når mange danskere har et negativt billede af somaliere, så er det mediernes skyld. Sådan lydet det fra professor i medieantropologi på Aalborg Universitet, Peter Hervik, efter at somaliske organisationer har startet en kampagne, der skal forbedre somalieres image. Han har skrevet bogen “The Annoying Difference” om emnet, og han mener, at medierne har et stort ansvar for de mange fordomme.

– Det dårlige image stammer ikke fra det somalierne selv gør og siger. Det stammer fra medierne og politikerne, siger han.”

(Fyens Stiftstidende, 18. juli 2012, 2. Sek., s. 3; P4 Fyn)

Natten til onsdag i sidste uge blev der for tredie gang på blot to år stjålet fra H.C. Andersen Børnehospital. Politiet eftersøger to somaliere, der smadrede Jens Galschøits skulpturelle ’sparegris’, og stak af med et ukendt beløb der skulle gå til syge børn. Jens Galschøit var kunstneren der for år tilbage opsatte ‘Indre svinehunde’-statuer rundt omkring på offentlige gader, som en protest imod danskernes iboende fremmedhad. ‘Grisen’ på Blågårds Plads blev smadret i løbet af få dage.

Opdate. Fra Aalborg Universitets præsentation af Peter Herviks bog, der vist mere en politisk kommentar, end egentlig forskning.

“I bogen kan man læse, hvordan Jyllands-Posten følger regeringens værdipolitiske prioritering af tre temaer, nemlig kritik af Danmarks Radio, kritik af kommunister og kritik af Islam og at man hyrer Flemming Rose til at lede dette iniativ. Kulturkampen er således et moralsk initiativ, der munder direkte ud i karikatur-konflikten og med praktisk taget de samme grundværdier, der lå i Anders Behring Breiviks manifest.

Oploadet Kl. 16:21 af Kim Møller — Direkte link31 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/38625/trackback

31 Comments »

 1. Og hvad er det så et ærinde, DR P4 Nordjylland er ude i? I Aalborg Universitets omtale af Peter Herviks bog, “The Annoying Difference” får man svaret:

  “I bogen kan man læse, hvordan Jyllands-Posten følger regeringens værdipolitiske prioritering af tre temaer, nemlig kritik af Danmarks Radio, kritik af kommunister og kritik af Islam og at man hyrer Flemming Rose til at lede dette iniativ. Kulturkampen er således et moralsk initiativ, der munder direkte ud i karikatur-konflikten og med praktisk taget de samme grundværdier, der lå i Anders Behring Breiviks manifest.” (Ikke mine stavefejl).

  Mere ekstrem “medieantropologisk forskning” (som forfatteren kalder dette mig ukendte forskningsfelt) findes næppe. DR er selvfølgelig på pletten.

  Kommentar by Niels P. — 18. juli 2012 @ 17:01

 2. Overfaldet med peberspray og hammer

  “Tamilsk eller somalisk udseende”. Mnjaaa….

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 18. juli 2012 @ 17:32

 3. Mere gammelt lort, på gamle flasker!

  Nej, nej barbarenes lorte opførsel er ikke barbarenes skyld, uh ha da da nej, det er selvfølgelig os den er galt med, eller som minimum vores “måde” af se sagerne på.

  Et overfald eller en voldtægt er ALDRIG et overfald eller en voldtægt hvis den er begået af en af de indvandrede tredjeverdens offer-grupper.

  Nej, overfaldne og voldtægterne er et råb om hjælp, et desperat modangreb på den racisme og xenofobi der hersker i lille Dannevang og resten af Vesten.

  Bundlinjen: Når vi overfaldes, voldtages, myrdes og udplyndres bør vi skamme os! Og sige undskyld!

  Hvordan skal den hellige multikultur ellers lykkes??

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 18. juli 2012 @ 17:38

 4. Hold da op en idiot!

  Kommentar by morlille — 18. juli 2012 @ 17:49

 5. Jamen, skal vi da lige remse op hvad 17.000 (hvoraf 2/3 stadig er børn) Somaliere har beriget Danmark med?

  En selvmordsbomber i Somalien

  Gullestrup-sagen

  2 fængslede i Århus mistænkt for forsøg på terror

  Op mod 40 somaliere fra Danmark har trænet terror i Somalia
  http://denkorteavis.dk/2012/13328/

  Systematisk snyd med fradrag i Århus

  Omfattende Khat-handel, flere er dømt

  Terrorangrebet på Kurt W

  Somaliere er den gruppe der er mest overrepræsenterede i forbindelse med røverier

  Byer som Århus, Odense, Ålborg og Kolding, hvor de fleste somaliere er koncentreret ved hvilken plage de unge er – de bliver holdt nede af araberne og føler derfor de skal leve op til et-eller-andet macho-ideal.

  http://www.b.dk/politik/er-somaliere-og-palaestinensere-mest-kriminelle

  66% af de somaliske mænd stod udenfor arbejdsmarkedet i 2009 (83% i 2004)
  78% af de somaliske kvinder stod udenfor arbejdsmarkedet i 2009 (93% i 2004
  Begge tal er nok steget igen, set i lyset af finanskrisen.

  Og det vælter ellers bare ind:
  http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-51258844:somaliere-str%C3%B8mmer-til-danmark.html

  Kommentar by GottesWerk — 18. juli 2012 @ 18:55

 6. Endnu en akademisk tosse, der siger de rigtige ord.

  Kommentar by Machiavelli — 18. juli 2012 @ 19:56

 7. Peter Hervik, Medieantropolog eller Medieapologet, det er et fedt. Hvordan kan man som “forsker” totalt overse virkeligheden?

  Forklaringen ligge måske i det faktum at “forskeren” er afgået fra ( jow det eksistere skam #1 Niels P. )

  http://sis.ku.dk/kurser/viskursus.aspx?knr=126677

  Et 1 semester laaaaangt kursus der tilsyneladende gør en til “forsker”.

  Den slags latterlige kurser er vel grunden til at det akademiske niveau er faldet i Danmark.

  Kommentar by Santor — 18. juli 2012 @ 21:17

 8. Skrækken for kulturel forskellighed
  Inspirationen fra Edward Said i dansk indvandrerforskning

  I dansk forskning om forholdet mellem indvandrere og danskere er det ganske udbredt at fremføre, at danskerne lider af skræk for indvandrernes kulturelle anderledeshed. Artiklens hovedtese er, at det i virkeligheden er de anklagende forskere selv, der lider af skræk for kulturelle forskelle.

  “..Ifølge Peter Hervik og Clarissa Berg (2007:19-20) har selv de progressive aviser som Information, der ellers skulle have udtrykt sympati for den muslimske verden, angiveligt skabt en os-dem dikotomi og positioneret muslimerne i en passiv rolle. Og med direkte henvisning til Edward Saids bog Orientalism (1978) skrev forfatterne: ”Man kan mene, at denne dikotomi og sympati-diskurs er en del af det såkaldte orientalistiske verdensperspektiv”
  Mehmet Ümit Necef DANSK SOCIOLOGI • Nr. 3/20. årg. 2009
  ht tp://static.sdu.dk/mediafiles/Files/Om_SDU/Centre/C_Mellemoest/Videncenter/Nyheder/2009/MN120910.pdf

  – han nævner bla. Peter Hervik og Rikke Andreassen, side 52 (reelt side 2)

  Kommentar by anno — 18. juli 2012 @ 22:47

 9. Luk nogle universiteters humaniora afdelinger. Det ville være et stort skridt fremad for alm. fornuft.

  Kommentar by Josef. K — 19. juli 2012 @ 00:38

 10. Jeg har efterhånden et ganske afslappet forhold til disse eksperter. Ikke mindst når de kommer fra institut i antropologi. Det er min fornemmelse at de allerede før de betrådte universitetets støvede gange havde valgt side. Jeg husker faktisk ikke at jeg nogen sinde har hørt andet fra disse mystiske mennesker. Det er, som andre har nævnt, den samme gamle sang. Et skuldertræk og rysten på hovedet er hvad jeg kan mande mig op til.

  Kommentar by EH — 19. juli 2012 @ 00:42

 11. Information? Somalierkritisk? Det anede jeg ikke. Hvor er det dejligt at få noget at vide man ikke vidste i forvejen. Måske skulle man overveje er prøveabonnement.

  Det er også spændende at få oplyst, at Jyllandsposten hyrede Flemming Rose til at udøve kritik af Danmarks Radio, kritik af kommunister og kritik af islam.

  Flemming Rose blev hyret af JP i 1999 og var i sine første 5 år korrespondent i Moskva. JP kunne ikke have valgt et bedre sted for Rose at udøve DR kritik fra. Det er virkelig godt set af “forsker” Hervik. Han er sandelig ikke nem at narre. Mon Rose overhovedet har været i Moskva, hvor man næppe kan se dansk TV? Rose har nok opholdt sig i Aarhus hele tiden og udøvet sin hetz derfra.

  Vi andre kan så tænke tilbage på de gode gamle dage, hvor JP åbenbart hyrede journalister til at kritisere DR, kommunister og Islam. Det har man svært ved at forestille sig skulle ske i dag.

  Til min store undren hentet JP i dag journalister fra Information, men efter at have hørt, at Information er en del af sammemsværgelsen mod de stakkels Somalier, så er det måske alligevel ikke så mærkeligt.

  Hvor bliver man klog af at læse/lytte til “forskere”. Disse skattekroner er sandelig givet godt ud.

  Kommentar by Binee — 19. juli 2012 @ 00:59

 12. Det er en simpel kendsgerning, at somalierne i Danmark er en af de indvandrergrupper, som begår allermest og grovest kriminalitet.

  Det er også en simpel kendsgerning, at somaliere i andre vestlige lande opfører sig ligeså.

  Kommentar by Vest — 19. juli 2012 @ 01:24

 13. Det var også tæt på en kollision i mit spiserør mellem den middagsmad, der var kommet ned og og det der var på vej ned, da jeg hørte den gang lort.
  Og nu lukker de også lige 27.000 ind i VOædtægtssverige i løbet af i år og næste. Så næste år kan jo passende blive til somaliår, som i år er romaår i galeanstalten på den anden side af sundet. Men igen, kan man sætte krydset det rigtige sted på stemmesedlen, så er man jo altid velkommen!
  “The Annoying Difference”, sådan noget burde man vel også godt kunne sige om intelligensforkningens resultater. Men ssshhh derom!

  Vest

  Den faktuelle virkelighed rager disse god- og renhjertede mennesker noget så grusomt! For så længe man føler (síg god), er man jo et menneske.

  Kommentar by anonym — 19. juli 2012 @ 05:28

 14. For nogen tid siden hørte jeg på P1 lidt reklame for et program om islam.
  En professor udtalte, at man kunne få anfægtet sine fordomme ang. islam.
  Nå nå, tænkte jeg, jeg har ikke fordomme om islam; jeg har viden.

  Kommentar by Pk — 19. juli 2012 @ 09:04

 15. “- Det dårlige image stammer ikke fra det somalierne selv gør og siger.”

  Har professoren virkelig tjek på, hvad SAMTLIGE somaliere har sagt og gjort i alle døgnets timer i Danmark – i alle årene de har været her? Det må jeg nok sige, i så fald.

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:17

 16. En anden forsker udtaler sådan her:

  “Mellem 200 og 400 herboende somaliere støtter terrororganisationen al-Shabaab. Hertil skal ligges et meget stort antal sympatisører.
  Sådan lyder vurderingen fra det danske justitsministerium, der i foråret offentliggjorde resultatet i en rapport fra forskerne Michael Taarby og Lars Hallundbæk.

  – Vi var endda meget konservative. Nogle vurderer at helt op mod hver fjerde af de 16.000 somaliere i Danmark støtte bevægelsen. Støtten går lige fra at være højtråbende og altså støtte verbalt til at man samler penge ind, siger Lars Hallundbæk til bt.dk
  Angiveligt var dansksomalieren og de 11 andre, der juleaftensdag blev anholdt i den hollandske by Rotterdam, anklaget for at planlægge et terrorangreb, alle al-Shabaab-sympatisører.” (2010)

  h t t p://www.bt.dk/krimi/200-dansksomaliere-stoetter-terror

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:23

 17. “En somalier med dansk baggrund dræbt i en terroraktion i den somaliske hovedstad Mogadishu, ifølge Politiken.dk

  Det er flere anonyme kilder i det somaliske miljø i Danmark, der overfor avisen kan berette, at somalieren forlod Danmark for at slutte sig til terrororganisationen al Shabaab.” (2010)

  h t t p://www.bt.dk/krimi/dansk-somalier-bag-terrorangreb

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:25

 18. “Den unge dansksomalier, der tidligere på måneden blev dræbt i en selvmordsaktion i Somalia, er ikke den eneste dansksomalier, der er parat til at begå terror.

  Ifølge Politikens kilder opholder der sig i øjeblikket omkring ti unge danske somaliere i Somalia, hvor de er parat til at begå terror.
  De er blandt andet rekrutteret via de somaliske moskeer i København og de øvrige store danske byer, siger kilder.
  Det understreger det fokus, som Politiets Efterretningstjeneste, PET, har på netop det somaliske miljø i Danmark, hvor der sker en radikalisering af unge, som slutter sig til terrororganisationen al-Shahaab.” (2010)

  h t t p://politiken.dk/indland/ECE1068390/flere-dansksomaliere-er-klar-til-terror/

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:27

 19. “Dansk-somaliske selvmordsterrorister spillede tilsyneladende i samme fodboldklub. Klubben er knyttet til somalisk moské, der er kendt for at radikalisere unge.

  Dansk-somalieren H, der er mistænkt for at have deltaget i en terroraktion i den somaliske hovedstad, Mogadishu, tidligere på måneden, har spillet i samme fodboldklub som en anden dansksomalisk selvmordsbomber, der sidste år tog 23 mennesker med sig i døden. Det skriver Politiken Søndag.” (2010)

  h t t p://www.bt.dk/krimi/selvmordsbombere-var-i-samme-fodboldklub

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:30

 20. “Flere danskboende somaliere rejser til Somalia for at modtage terrortræning hos gruppen al-Shabaab, hvad der har fået dansk efterretningsvæsen til at skærpe opmærksomheden over for herboende somaliere. Det skriver politiken.dk. Formanden for det somaliske samfund i Århus, Abdirashid Sheikh Mohamud, nikker genkendende til den foruroligende udvikling.” (2008)

  h t t p://www.180grader.dk/nyheder/Somaliere_tager_i_terror-tr_ningslejr_fra_Danmark.php

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:35

 21. “Den fængslede dansksomalier rejste brugte mindst to forskellige identiteter – hvor af i alle fald en er falsk. Det fortæller Udenrigsministeriets borgerservice, der ikke vil fortælle om begge identiteter er danske.
  – Han var i al fald i besiddelse af et dansk rejsedokument – som enten kan være et dansk pas eller et dansk fremmedpas. Vi er i øjeblikkeligt ved at undersøge hvilken af identiteterne, der er den ægte.” (2010)

  h t t p://www.bt.dk/udland/terrormistaenkt-dansker-havde-identiteter

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:40

 22. Hvad khatten er det dog for noget.

  ”Grænsepolitiet i Padborg har i år beslaglagt otte ton khat, der er et rusmiddel, som især er udbredt blandt indvandrere fra Østafrika og den arabiske halvø.
  Padborg er blevet porten til hele det nordiske marked for khat, og for smuglerne er der store penge i den illegale forretning.” (Danmark 2011)

  H t t p://www.tvsyd.dk/artikel/108790:Khat-stroemmer-ind-over-graensen?rss

  Kommentar by Liva — 19. juli 2012 @ 10:53

 23. Jeg finder det forhånende, spottende og latterliggørende at jeg med mine skattekroner er med til at betale Peter Herviks løn. Jeg håber han lever længe nok til at se sine børn dø (en naturlig død) (hvis han altså har nogen).

  Kommentar by Vagn Henning — 19. juli 2012 @ 10:56

 24. ->16 Liva

  Lidt interessant at disse forskere opererer med et spektrum af støtte til denne bevægelse. I mediernes gengivelse bliver det altid til et enten/eller-spørgsmål – hvis man ikke direkte støtter dem er man en god og fredelig muslim.

  I virkelighedens verden går spektret selvfølgelig endnu længere:

  De der af en eller anden grund er modstandere af al-Shabaab, men ikke af voldelig jihad i almindelighed

  -> de der er imod enhver vold i islams tjeneste, men støtter det almene mål om islams herredømme på længere sigt, gennem da’wa og demografisk ekspansion

  -> de der er kulturmuslimer uden herrefolksdrømme, men uden dogmatisk fundering, og som ikke aktivt modarbejder eller anmelder al-Shabaab-sympatisører

  -> de der er de-facto-frafaldne, men ikke tør springe ud og ikke anmelder hvad de ved, og hvis loyalitet i en polariseret situation ikke kan garanteres

  -> de der er her-og-nu på danskernes side, og som anmelder al-Shabaab til myndighederne, åbent eller hemmeligt, men som i en tilspidset situation vil vælge side for deres medsomaliere og islam

  -> de der er 100% på Danmarks side i enhver situation i enhver fremtid, hvad enten de er kulturmuslimer eller frafaldne.

  Hvor mange skal vi gætte på at der findes i sidste kategori?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 19. juli 2012 @ 11:09

 25. Det er en simpel kendsgerning, at somalierne i Danmark er en af de indvandrergrupper, som begår allermest og grovest kriminalitet.
  “@ Vest.
  Det er ikke kun Somalier, der er de gruveste i denne henseende. Tyrkere, Palæstinassere, Libanassere, Kort sagt alle muslimer er inde i denne gruppe.
  Deres Ideologi (religion) siger: At de skal udnytte ikke muslimer på de groveste. Og det lever De til fulde op til. De er jo rettroende Ikke. ??

  Kommentar by Carsten Nielsen — 19. juli 2012 @ 12:20

 26. Det er de gebrækkelige primaters egen fejl, at vi opfatter dem som det de er, nemlig skadedyr. De skulle som alle andre muslimer aldrig have haft adgang til vores land. Nu må vi trækkes med alle de besværligheder, sygdommen islam har påført os. Vil vi overleve?

  Kommentar by Nielsen — 19. juli 2012 @ 13:39

 27. Det er vigtigt at have idealer. Nogle har Jesus, andre Stampesinken og andre djævlen. Den menneskelige hjerne er en fejlkonstruktion i Evolutionen. Det er mærkeligt, vi har overlevet indtil i dag. Når den sidste idiot trykker på den røde knap, er det fornuften, der begår selvmord.

  Kommentar by Machiavelli — 19. juli 2012 @ 19:19

 28. Djævlen = Allah. Muslimer tror på svinet, og er derfor ikke bedre.
  Dette skal fjernes, før vi, eller den sidste idiot trykker på den røde knap.

  Kommentar by Carsten Nielsen — 19. juli 2012 @ 23:05

 29. Det forlyder fra Aalborg Universitet, at fuskeren.. undskyld, forskeren Peter Hervik allerede er i gang med sit næste projekt.
  F.skeren vil påvise at grise ikke grynter, det er kun noget medierne prøver at bilde os ind.

  Kommentar by Binee — 19. juli 2012 @ 23:25

 30. “Flygtninge” fra bl.a. somalia, afghanistan og middelalderøsten har passeret ganske mange sikre lande inden ankomsten til Danmark. Den danske stat bør derfor, så vidt det er muligt, sende “flygtninge” fra disse lande/områder tilbage til det først sikre land i “flygtningenes” nærområde.

  Kommentar by Jørgen — 20. juli 2012 @ 19:18

 31. “Det gik formentlig ikke helt som planlagt, da to somaliske mænd fredag eftermiddag ville veksle et mindre kontant beløb i falske euro-sedler i Nordea-filialen på Torvet i Frederiksværk.” (Frederiksværk 2012)

  h t t p://lokalavisen.dk/roeg-bag-tremmer-somaliere-ville-veksle-falske-euro-i-bank-/20120722/artikler/120729917/1265

  Kommentar by Liva — 22. juli 2012 @ 18:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper