17. oktober 2006

DR Udefra (10/10-06) – Krigens kræmmere

Udefra havde i sidste uge overskriften Krigens kræmmere, og der blev vist en dokumentar om amerikanske industri-virksomheders samarbejde med nazi-Tyskland i 1930erne.

Den officielle omtale.

“Hitler ville ikke kunne have oprustet Tyskland og indledt sine felttog uden massiv støtte fra udenlandske industrigiganter. Åbningen af de amerikanske krigsarkiver viser, at Standard Oil, General Motors, Ford og IBM spillede en afgørende rolle. Først tjente de på oprustningen, og efter krigen fik de erstatninger for deres ødelagte fabrikker.”

Udefra blev sendt lige efter en udsendelse om det problematiske ved dødsstraf, der også rettede sit fokus på USA, og det er lige netop problemet med Udefra, for ikke at sige DR som sådan. Dokumentaren var isoleret set sober, men Udefra har tidligere sendt en lignende dokumentar (En pagt med djævelen, 4/4-06), og mange vil nok huske hvorledes samme magasin under præsidentvalgkampen for to år siden sendte Verden ifølge Bush (19/10-06) – hvor loonier med basis i samme arkivmateriale forsøgte at associere Bush-familien med Hitler-Tyskland.

Til den afsluttende debat var historiker Steen Andersen gæst, og han var et godt valg.

Oploadet Kl. 23:02 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer
Arkiveret under:

3 Comments »

 1. Har faktisk også tænkt på at skrive om udsendelsen, men fik ikke set det hele.
  Tror ikke det er forkert, men drejningen!
  Der er masser af andet at tage fat på:

  Schweiz og Sveriges roller som valutacentraler for veksling af jødeguldet.
  Den engelske overklasses samspil med nazisterne.
  Danmarks rolle som leverandør af landbrugs- og fiskerivarer (10-15% af Nazi-Tysklands forbrug), med heraf følgende frigøring af bønder og fiskere til krigstjeneste.
  Sveriges produktion af kuglelejer til den tyske krigsmaskine, der ifølge Ulf Nilsson forlængede 2. verdenskrig med 2 år!!!!
  Uddannelsen og afprøvningen af det tyske panzervåben i Sovjetrusland i 1920’erne.
  De sovjetiske leverancer af føde- og råvarer og brændstof til Nazi-Tyskland, der var i krig på vestfronten, lige indtil krigsudbruddet om morgenen den 22. juni 1941.

  For at nævne de mest grelle eksempler.

  Kommentar by Hodja — 18. oktober 2006 @ 12:32

 2. -> Hojda:

  Alle disse eksempler du her nævner på andre lande, der havde økonomisk samarbejde med Nazi-Tyskland er selvfølgelig fuldstændig korrekte, men de passer bare ikke ind i ‘Udefra’s (DR’s) verdensbillede, hvor USA er den store satan, (og Israel den lille satan).

  Nu har jeg ganske vist ikke en opgørelse over ‘Udefra’s programmer det sidste års tid, men jeg vil skyde på, at 80-90 % af deres programmer har USA i skurkerollen.

  Kommentar by JensH — 20. oktober 2006 @ 08:26

 3. Og det er vist enda meget lavt skudt, jeg synes aldrig det handler om andet, selv historier man før starten tænker ahh der kan de vel ikke proppe noget Anti amerikansk ind i, bliver man gang på gang overasket. (nå ja overrasket nærmere bekræftet;-) )

  Kommentar by whodares — 20. oktober 2006 @ 18:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper